funtasticko design

http://funtasticko.net

MESTI TONTON : Al-Kisah mengenai transmisi CVT!!!

34 Komen

Ni adalah video dari protoncvt mengenai transmisi CVT yang ada pada kereta Proton. Hezeri Samsuri dari CBT telah ditugaskan untuk menerangkan kepada kita mengenai apa itu CVT. Tapi yang paling menarik ialah kereta misteri yang ditunjukkan semasa video tersebut, adakah itu Persona R??? Saya rasa ada kemungkinan jika dibandingkan dengan model Proton sedia ada..wheel arch dia nampak lebih lebar.. Adakah tepat tekaan saya tu? Mungkin ada yang boleh bagi “hint” skit2, hehehe..🙂

34 thoughts on “MESTI TONTON : Al-Kisah mengenai transmisi CVT!!!

  1. Mcm ada iras2 civic bro?

  2. FYI, kitorg takkan letak persona R tepi track tanpa heavy camouflage tape…

    • betul jugak sebab persona r kena tampal2 lagi.. tapi model pe tu? nak kata persona elegance wheel arch dia lagi tebal..bntuk tingkap pun lebih panjang..

  3. Ehm tu bukan persona r sebab ikut source saya persona bila siap pasang terus pasang camouflage supaya even staff proton pun xleh amik gmbr.Cuma staff yang berkerja dgn project ni je yg boleh tgk dekat prototype shop dia.

  4. 100% bukan persona r

  5. maybe Mazda…3 or 6 i think….

  6. nampak mcm lancer evo 5 atau 6

  7. kalo ikut mata aku, mcm inspira je. cer banding sikit ngan pic ni. mcm sama je

  8. tu kete pekerja diorang kot.. saje park kt situ

  9. untung kereta siapa yg parking kat situ.. Famous.. Ntah2 ford kot..

  10. tu mesti civic staff proton.. takkan proton “bijak” sgt nak letak kat luar kilang tanpa camourflage

  11. good job hazeri , next its going to be the iafm plus.

    • Yup..

      Even Karamjit’s and Bamba’s standard Neo are more quicker than Lancer Evo X. And there are many Evos retired along with Neo Airasia (G. Rajoo)..

  12. bro Hezeri comment:
    Misteri sungguh. Persona R ada lalu, tapi berselubung la. Itu bukan kereta misteri proton laaaaa..

  13. IAFM+….. What is the diff compared to the current IAFM?

  14. mmm… kereta misteri tu mcm civic plak. logic gak. apsal la kereta tu ada kat tempat testing ride mcm tu kn?🙂 errr… bukan ker DDSZ ada kata persona R 1.6 yg akan proton keluarkan nanti akan setanding dgn civic 1.8. Mesti la kot civic nie jadi benchmark selain model astra tu. Suka sangat kalau civic nie jadi benchmark kat persona R nie terutama dari segi interior design.
    Kalau menjadi kenyataan, mmg value for money…berbaloi2:) ; model c segment tapi facilitis setara D segment:)

    cheers!

  15. side mirror and wheel arch says its not civic FD,

  16. wheel arch , silhouette and body line suggesting a persona replacement,
    hezeri,,,,,come on

    • bro,.. please look carefully,.. it’s a honda civic, try look from back of 45%… i’m really sure maa…

      • mat civic mana mad gad gelembong cam tu .pas tu side mirror civic dok atas pintu.

      • aah. civic kan panjang and rendah. Plus kan ada extra cermin kat depan die. Yg nh d pun..

  17. proton no1 untuk 6 bulan pertama tahun nie…. 74,519 banding 62,584 unit perodua… 12k beza

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s