funtasticko design

http://funtasticko.net

MESTI TONTON : Rowan Atkinson aka Mr. Bean muncul di Top Gear!!!

11 Komen

Jom tengok macam mana gaya Mr.Bean sebenar bawak kereta.. layan!!!

11 thoughts on “MESTI TONTON : Rowan Atkinson aka Mr. Bean muncul di Top Gear!!!

  1. die bwk keta mini tu pon dah berdesup…dpt keta kia baru mmg die balun abis la hehehe

  2. good handling a kia

  3. off topic..korang tau x kete ape ni…. beli kete mahal…tapi x reti2 nk servis…main lenjan jer..
    http://mediamalaya.com/kalau-kereta-tak-servis-selepas-30-ribu-km-3-gambar/#more-11379

  4. buat mimik muka ala2 encik kacang akan m’bantu anda m’dpt keyakinan yg tggi ketika memandu & m’buatkan suspension keta anda lbih mantap. ini akan m’beri kestabilan t’baeeeekkkk ketika m’ambil selekoh. mimik muka ala2 encik kacang juga mgkin m’buatkan encik polis (bukan tony pulis manager stoke city tu..) rs t’hibur tatkala dia sedang menyalin nama, no ic & lesen anda dlm borang kesalahan lalu lintas.

    • tapi kat malaysia, kalau kite buat muka encik kacang, karang die kata kite mcm main2kan die lak. Lepas tu mula la start nak gertak. Last2 kene bagi sedekah(bagi yg berkenaan). Baru lepas. Kalau x, habis 20% gaji.

  5. Bro Campro, ni ada cerita insider sikit tentang SKD Peugeot di Malaysia oleh nasim.

    “The cars would be SKD (semi knocked down) with most of the componentry built in China with Dongfeng – chassis, engines, exhaust systems – and they will be shipped to another factory to be built up.

    “Malaysia has a very mature business in SKD due to import imposts so they are very attuned to building cars SKD to serve that market.

    “My betting is that if it is going to get up it will be built in Malaysia SKD and we will import the 408 as a fully imported car into Australia.”

    http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/5363733298D82A63CA2578D20024602A

    *Sekali rupanya SKD dari China la, bukan France pun.

    • SKD dari China untuk model 408 kot..Tapi tak tahulah, kena tanya Nasim juga samada 308 dari France atau dari China..

      Bila sebut pasal kereta import, saya sering tertanya2 adakah material spt plastic, fabric dll kereta import tersebut sesuai dgn climate Malaysia? Adakah mereka melakukan penyesuaian sebelum sesebuah model dibawa masuk ke Malaysia?

      Cuaca panas dan lembap di Malaysia ni sudah tentu ‘membunuh’ keupayaan sebenar kereta eropah. Ni pendapat saya je..

      • setuju..”Cuaca panas dan lembap di Malaysia ni sudah tentu ‘membunuh’ keupayaan sebenar kereta eropah”…cthnya kete savvy…pakai enjin renault clio memang tiptop kalau kat italy ,xde problem pun…tp bila pakai kt msia…abiss…x sesuai ngan cuaca kot….itu penjelasan dr engineer proton yg pernah saya tanya….

      • Ni dulu pernah jadi kes Kia Spectra getah kat tingkap mengecut sebab spec Korea yang sejuk bawa terus ke Malaysia. Sama kes juga lampu AL untuk proton, Audi, VW, BMW, Merc berwap bila masuk kat Malaysia.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s