funtasticko design

http://funtasticko.net

Video Saga FLX memang sempoi

42 Komen

Menarik & kreatif video Saga FLX ni… lebih mudah untuk menerangkan apa kelebihan CVT, Proton Ride & Handling.. layan..🙂

42 thoughts on “Video Saga FLX memang sempoi

  1. memang sempoi iklan ni..

  2. ni la iklan proton paling sempoi n stylo………………….

    bila buat dlm bentuk cm ni nmpak bersahaja n mudah dfahami…

    suka iklan ABS EBD tu..part last..ad bunyik meoowww..hehehehe

  3. boleh thn..nk download jap..

  4. nak tanya sikit…
    antara enjin proton saga cvt ni ngan enjin myvi baru, mana yg lebih bagus? ape kelebihan/ kekurangan enjin cvt ni berbanding enjin myvi. sape bole tolong bezakan.. tq….

    • Saya x berapa pakar, tapi aper yg saya tahu enjin myvi engine yg sama toyota pakai dlm avanza. Transmisi pun lebih kurang. Saga lak still blok campro tapi dah tweak sikit. Tu yg deorg kata iafm+ tu. CVT yg proton pakai lak jenis vt2. Kira baru gak la. Cvt die 6 speeds auto manakala myvi pula pakai transmisi auto biasa iaitu 4 speeds auto.
      Kalau sesaper yg lebih pakar menerangkan. Silala. Saya tahu cume x berapa tahu ayat automotifnyer..

      • owh… cam mane dgn penjimatan minyak?
        sy ni dlm proses nak beli kete. so nak tahu la utk buat rujukan….. klu tanya salesman mmg diorg promote kete masing2… huhuhu….

      • pakai Viva la kalo semata-mata nak jimat minyak.. tapi sekali kena dgn lori, jadi keropok keping yang dah kering la..

        moto lagi jimat minyak dari viva..

        kalau nak kereta less maintenance pakai kereta tolak…

        p/s: maklumat di hujung jari.. masuk ke forum mana2 kereta idaman tu pastu baca la… kat paultan pun dah ada review semua kereta..so nak ape lagi..

        sy kalau alang-alang nak amik kereta memang akan cari yang bonet besar, sekarang tak rasa lagi..dah ada anak bini rasa la..

      • Lain org lain pendapat. Tapi saya setuju dengan Bro abe.
        Kalau nak jimat sesangat, teruskan ke VIVA jer. Tapi betul, Kalau kene dengan lorry, mmg jadi keropok kering la jawapannya. Bukan mengata tapi riality. Kalau x suka kereta local, beli la conti/japan. Pilihan kereta secong hand kat negara kita nh banyak. Tapi Kalau bro mampu average below RM500 sebulan, Saga FLX and Myvi second hand sesuai, x pun VIVA baru.
        Saga FLX banyak benda baru dlm harga lingkungan 45 K Termasuk sistem keselamatan and transmisi. ViVa lak benda lama tapi dibarukan. Engine and transmisi sama lama.
        Ikut pilihan. Kalau mampu pakai la yg lebih upgrade.

  5. go http://www.protonVIP.com for all PROTON’s user..

  6. one word…iklan nih mmg LAGI BEST!!!

    • bkn one word da tu..
      warna yg digunakan hambar dan tidak ceria.. begitu juga background music..
      guna la bahase melayu, bkn untuk international market pun saga flx tu..
      begitu juga brochure saga flx, hambar.
      proton kene transform dieorg punye pusat service, interior quality, marketing strategy
      buktikan dulu reliability enjin campro tu, bkn utk guna 2-3 taun jek
      nape salahkan perodua kerana toyota diblakangnye?
      sedangkan proton jugak blajar dr mitsubishi dan wira n iswara antara model terlaris sblm myi datang.
      kita bergaduh sbb nk conquer pasaran tempatan semata-mata
      tp syarikat2 jepun bersaing secara sehat untuk conquer dunia
      sedangkan kereta lotus(anak syarikat proton) juga gunakan enjin toyota
      apelah gune handling lotus kalo kete xleh gerak kerana enjinnye yg kaput..

      • abg ni hang tuah kan??

      • Engine Campro senang kaput!!selalu dgr org cakap mcm tu??
        setelah saya buat kajian sendiri saya dapat rumuskan sebenarnya engine Campro tahan, cuma workshop luar ramai yang x pandai buat engine campro(dh lah x pandai xnak belajar lepas tu cakap Engine Campro x bagus so sapa yang x bagus skrg),nk pgi SC mahal,lambat katanya sedangkan di SC ada dapat service yang terbaik…pikir pikir lah…

      • ha’ahlah, ni betol2 abg hang tuah wo!!!! tp care gaya bhs abg mcm hang tuah ilang taming sari lah…..huhuhu, moreh2

      • hey…lotus x padan nk wat engine sdiri..sbb depa jual keta x banyak…tp depa byk blueprint pasal engine,,tune engine toyota and GM..tlg proton develop engine cps…skg nie depa tgh wat engine sdiri tuk esprit baru v8 5l..da nk siap ponnn..tech depa memang hebat,..x macam perooodua…x abis2 pakai engine daihatsu..ting2..

      • tuah you still live in the past, we are heading forward, we will get lotus developed y generation engine and not too long from now, the upcoming cfe engine, we got campro group n winning the race.
        i have driven the first generation gen 2 no problem with the engine. yes its ha shortfalls like torque-less at low end, a bit of fuel consumption issue, but now fuel consumption is proton’s main consideration, they keep updating the engine and newer engine will be released.
        that will sort out the past issue.

        even the lotus is building its own sports engine,

        considering this, its not too bad.

      • Buang masa cakap dgn org mcm n..

      • i beg to differ.

        skrg ni enjin k3ve wife aku buat pasal balik.
        campro mak aku ok je.

  7. Innova facelift dah sampai Indonesia, Malaysia bila lagi.

    http://www.bosmobil.com/m/event-report-detail.html?rid=46

    • Ni kalau menang kereta Proton simpan 2 bulan untuk makeover. Entah-entah jadi Ah beng version pulak.

  8. stylo!

  9. Sales Perodua hits 85% boom..Mari kita lihat bagaimana Saga FLX tackle market Perodua.

    • Rasanya Proton dah tak berapa nak focus Perodua ni selagi rakyat Malaysia mentalitinya percaya yang Perodua tu Toyota in disguise, selagi tu la sales perodua sentiasa tinggi. Proton sekarang dah ambil langkah ke hadapan nak fokus global market. insyaAllah sales di luar lebih banyak dan dapat kambus R&D kos serta buka banyak peluang pekerjaan untuk rakyat malaysia selain bawa masuk banyak dana asing ke Malaysia, dan bukannya bawa dana Malaysia ke Jepun.
      Orang Australia minat betul dengan Jumbuck, Satria Neo. Orang Thailand suka Savvy dan Exora. Indonesia pula puji Exora & Persona. Samapai bila la minda kita nak dijajah. Cukup-cukuplah 400 tahun di bawah penjajahan.

      • Tak, maksud saya, kita lihat bagaimana Proton mengurangkan sales Perodua. Secara kebiasaannya, Proton memang tak akan mampu mendahului Perodua dari segi jualan domestik. Betullah kata bro, ini disebabkan faktor mentality dan persepsi.

        Dari figure jualan Proton dan Perodua kita boleh lihat, samada rakyat Malaysia membeli berdasarkan persepsi atau teknologi. Dari sini kita boleh kaji minda pembeli juga.

        Saya berpendapat, jika fokus Proton ialah sbg global player, Proton dah tak perlu bimbang dengan kebangkitan Perodua.

        p/s. Tapi ada juga mulut yg menyuarakan peningkatan 85% itu adalah berdasarkan kiraan lump sum dan backlog..Apa sahaja lah Perodua..

      • NAZA pun tengok global bila dia pasang Peugeot kat Gurun. Memang target dia pasang dan jual kat ASEAN dan nak jadi hub RHD Peugeot. Saya sokong taktikal NAZA ni sebab create job dan bawa masuk tukaran asing yang tinggi. NAZA ni pun tak berapa nak kisah sangat sales domestic Peugeot kat malaysia sebab mereka tahu sales kat luar lagi tinggi terutamanya market Indonesia, Thailand, Vietnam yang pesat naik tak seperti malaysia yang agak flat. Statistik terbaru pun tunjuk jualan kereta penumpang tertinggi di ASEAN yang selama ni dikuasai malaysia dah pun diambil alih Thailand dan Indonesia. Maknanya kuasa beli emerging market ASEAN ni lagi tinggi daripada di negara kita. kalau tak masakan VW dan Daihatsu buka kilang dan R&D di Indonesia sedangkan Perodua dah ada bertapak di ASEAN kat Rawang tu.

      • kalau nak tengok sejarah honda, honda pada suatu masa krg gah kat negara sendiri, jepun. tapi lebih popular di negara luar. bagaimanapun nak bandingkan hondadan proton pun masih tak boleh jugak sbb honda bukan satu-satunya sykt pengeluar kereta kat jepun.

        apa-apa pun saya fikir industri kereta ni perniagaan, mesti ada turun naik. harapnya proton lebih gah selepas ni, di seluruh dunia

    • the reason of the boom is that they have a new body. visually somethig that is new. but the flx grows from inside so it doesnt catch attention that great.
      i met the sales rep, theres not much info i can get as i test them. much of the word says the flx is the same except cvt. so its as if flx dont have much to offer, as i go deeper i can tell that the sales rep wasnt been given a proper course or knowledge of the tech part or simply they dont read. because all the changes i would say is technicals. flx is something that need to be told about, and need to be experienced the different.

      boom or no boom its ok for flx as long as peoples get the info right.
      reaches its sales target and hand in to the customers smoothly.

      • Sebelum ni CVT dianggap gah.

        ..dan bila Proton pakai cvt, seolah-olah teknologi cvt ni dah tak boleh dipercayai, maintain cost tinggi dan dikaitkan pula dengan skooter…

        Orang Malaysia ni memang pelik..

  10. Pada saya pulak penggunaan CVT menunjukkan proses transformasi dari transmini auto 4 kelajuan kepada transmisi yang terbaru dan termoden. Jika pengeluar transmisi iaitu Punch dipercayai oleh Audi, VW, dan jenama antarabangsa lain, tidak ada salahnya pada Proton. Yang penting Proton bangkit untuk peringkat global dan bukat setakat pasaran tempatan atau Asian sahaja.

  11. mmm… sama ada proton top list dlm jualan atau tidak, saya rasa proton dah tak perlu fikirkan sangat. apa yg proton perlu fokus adalah menawarkan service n produk2 berkualiti sama ada memperbaikinya dari masa ke semasa dan menghasilkan model2 baru yg mampu milik serta value for money. Dari situ, proton dah bleh menarik kepercayaan pembeli dan apa yg perlu proton lakukan adalah pastikan setiap model baru yg dijual mencapai target jualan yg ditetapkan. Itu lebih penting. Kalau lah mereka pada kedudukan top list, itu kira sebagai bonus jer:)

    cheers!

    • setkat top list dengan bergantung harap dengan model sama pun tak bagus juga sebab sampai masa market dia akan tepu & orang akan bertambah bosan dengan lambakkan benda yg sama atas jalan..serabut tu bro, asyik2 keta ni je..macam dah takde kereta lain dah, hahaha..🙂

  12. Aku dah TD Saga 1.3 FLX Executive. CVT dia memang bes. Banyak improve kalo banding ngan 4-Speeder AT. Aku pelik betul kenapa Perodua tak pakai CVT ikut macam model sedara diorang kat Jepun sana yang dah lama pakai CVT.

    Adakah kerana sebab diorang punya kereta sangat laku kat Malaysia ni, sebab tu diorang fikir lebih untung besar kalo pakai gear AT zaman batu?

    • mungkin faktor kekangan dari daihatsu…bertuah sgt la dapat latest tech daihatsu bagi kecuali bg perodua pemegang saham terbesar daihatsu..🙂

      • this is a selling point for proton,

      • Masalahnya bukan latest pun. Daihatsu dah lama ada CVT pun. Tu yang aku geram Perodua ni macam amek kesempatan kat Malaysia ni sebab mentang2 model dia laku2 semuanya.

      • @Awak

        Selling point kalo orang ramai tau. Masalahnya aku tengok Poton nyer marketing cam tak cukup cergas buat keje.

      • Poton, kita tengok Chacko punya strategi lepas ni, dia kan baru dilantik..harap dia buat strategi yg betul2 mantap la.. memang diakui marketing Proton setakat ni tak bagus, sampai kita pulak bagi cadangan kat diorang.. tak patut betul, tido ke selama ni? Perodua sekecil2nya benda pun pandai nak tarik orang supaya beli barang tu.. Proton pulak selama ni asyik cerita pasal ride & handling lagi, takkan nak bergantung kepada modal tu je kot sepanjang masa..

  13. balik dari klass tadi nampak 2 buah Proton Saga FLX isi minyak dekat stesen minyak Petronas depan Stadium Hoki Sultan Azlan Shah……

  14. Salam. . . Perodua pnya cara tersendiri knaper x nak kuarkan cvt. .bg akulah,cvt nie mmg dah lamer aku pakai.honda jazz aku pkai cvt gear box.kete tahun 2003 tue.bukan nak riak bkan nak takbur,bg kami owner honda jazz nie (myjffc.my),cvt gear box adalah gearbox yg bagus dan cukup SENSITIF.maintainance yg cukup mahal.minyak gear kne btul,xbleh main bubuh jer aper brand.3kali tukar mnyak hitam + sekali tukar cvt oil atau dalam meter 25-30k.salah tukar kene flushing habis.jgn main redah jer ikut suka2 jer tukar gear.cvt honda siap ader 7 speed tiptronic,control kat stering,manual pon ader.satu lg info, . . . Yg maner pakai saga blm dah tukar sportrim,kalau tersagat tayar blakang tue,tukar pada spring honda jazz atau honda city.tukar spring jer.sistem dier sama.spring honda lbih mantap x berbuai cam saga blm.lebih jimat dari tukar adjustable absorber yg kos 1.5k – 2k. . . . Kita pengguna jalan raya raya yg sama,jd jgn nak berlagak.sama sama mampu pkai kete skrang.tq.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s