funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Exora CFE di R&D Proton!!!

29 Komen

Gambar ini telah diambil dari www.zerotohundred.com. Kelihatan sebuah Exora CFE berkemungkinan warna baharu sebab ada perbezaan dengan warna Plum Red yang ada pada  Exora MC1. Nampaknya warna ini amat sesuai dengan  Exora CFE yang nampak lebih mewah & sporty. Terima kasih bro Nahar ARS sebab bagi link ni.. 😉

Advertisements

29 thoughts on “SPYSHOTS : Exora CFE di R&D Proton!!!

  1. hope lampu dpn tu jenis smoke..lg garang..

    • Ataupun ini ialah varian yang lain…

      sbb saya sendiri pernah tengok Exora Turbo lampu smoked tu mempunyai LCD pada kedua-dua headrest seat hadapan.

      Gambar kali ini tidak menunjukkan headrest-nya mempunyai skrin LCD.

  2. Menarik..B’siap sdia skuad paparazi..hehe

  3. lawa gak warna exora tu..
    btw warna ijau ni smart gak..

    rasanya warna cam honda jazz… no plet taxi

  4. Exora tu Proton saje taruk kat tepi tu masa Media TD untuk FLX.

    Memang ada ‘ter’masuk dalam gambar2 yang diorang amek.

  5. semakin menarik, yg saya tahu mgkn jugak exora dgn variasi warna baru, lihat je warna grey pada waja, mmg ada variasi warna, warna silver pun begitu, gen2 tu pun mcm tu jugak, saga warna hibiscus tea blueberry pun ada…asal utk persona hl

  6. tu kalo blkg cermin gelap lagi smart tuh..

  7. tape warna biru tu untuk ape? dari awal spy shot dulu lagi dah ade..

  8. pergh..menarik color dia..bila la dpt test drive ni..

  9. lampu depan tu nampak mcm lain sket. harap proton tukar lampu belakang, buat lampu brek kat atas dan signal kat bawah pastu buat kristal ala grandis, mesti cun punya.

  10. proton tak perlu dah pakai tape hitam tu je…. kena laa ikut trend..pakai tape hitam putih siap dgn corak lagi….

    • Sini patutnya diberikan sebagai option untuk itu. Jangan langsung tak diberi sebagai option. Kalo tak bagi option nampak macam nyawa orang sini murah la plak

      • good thing export ….. low quality sell in Malaysia ~~~ Malaysia Style

      • nk wat cmane.. export model dpt tu semua sbb undang2 negara sana yg tetapkan. Proton nk psg bleh tp harga pun naik la. rakyat malaysia ni kan price-sensitive punye org

      • @Savvy88

        Bro, kan gua kata kasi sebagai OPTION jer. Bukan as standard, so takde jejas harga untuk orang yang taknak.

        Harap2 jangan la Proton sampai tak bagi langsung OPTION untuk orang yang mahukan benda tu.

      • yep. Buat option.

  11. mcm menarik warna exora CFE ni…cuma harap proton leh guna rim 16″ utk model tu..design lain mmg takleh ubah, cthnya wiper yg terlalu terdedah tu.:-)…

    Citer pasal wiper ni, aku rasa kereta proton kebanyakannya ada masalah pada wiper sebelah kiri yang tidak kembali kepada kedudukan asal selepas ia dimatikan. Wiper sebelah kiri tu pasti tidak terletak dengan cantiknya.aku pun tak tau knp.aku try tanya SC, dorang pun xde jawapannya.

  12. wiper belakang apasal x buat mcm neo.. tak nampak mewahla yg sekarang ni.. tul tak kawan2
    http://tauhusumbat.com/index.php/2011/08/rusuhan-di-kota-london/

    • Bro, ko kalo nak iklan blog pun patut2 la sket.

      Orang lain cuma taruk url blog masa posting supaya ada link bila click kat nick tu jer.

  13. maybe vertical rear light cluster needs a change maybe for exora.
    photoshopers might want to give some ideas

  14. aku ada berselisih dgn exora yg pkai bumper CFE turbo tu kat pantai dalam warna biru gelap jam 10pg isnin lalu. sportrim & lampu dpn belakang sama macam gambar diatas. tp yg sayangnya aku tak sempat nak snap bumper depan belakang yg mmg langsung takde tape hitam. aduh ai. nampak macam kaler baru tk exora, smart jugak..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s