funtasticko design

http://funtasticko.net

Hyundai i30 2012

14 Komen

Hyundai i30, 2012 bakal diperkenalkan secara rasmi di Frankfurt Motor Show 2011, September depan. Semakin mantap rekaan kereta Hyundai yang menampilkan tema “fluidic sculpture” ni. Difahamkan model ini bakal menyaingi model seperti VW Golf, Ford Focus, Opel Astra & lain-lain yang sama segment dengannya.

Advertisements

14 thoughts on “Hyundai i30 2012

  1. so now people are starting into radical lines.
    will proton?

  2. smart kete nie….amat jauh berbeza dgn i30 terdahulu….dan x mustahil , klu kne dgn pakejnye dan hrgenye..ia dpt mengalahkan gti

    • Kita tengok enjin apa dia nak bubuh. 1.6 Turbo?

      • Em, sepatutnya memang kena ada range 1.6 turbo. Range yg sesuai utk mengancam VW Golf, Focus dan Astra sekurang2nya dgn enjin 2.0NA atau 1.6 Turbo.

        Tapi masih belum sampai level Golf GTi, Astra GTC atau Magane RS. Tapi Hyundai ada enjin turbo ke? Yg ni saya tak tahu..

      • kalau starex pakai 2.5 diesel turbo enjine tapi kalau yang petrol tak tau lah

      • @fridzmax

        Yes, they do have 1.6 Turbo petrol engine..

  3. @fridzmax

    Yes, they do have 1.6 Turbo petrol engine.

  4. bukan ke hyundai coupe pkai turbo ke???x igt details die

  5. Walaupun design2 hyundai dikira fresh saya dah start boring dengan design hyundai kerana rekaan2 meraka sama ada DNA Tucson atau DNA Sonata. Meraka juga akan jadi toyota , imej Dugong untuk keseluruhan lineupnya.

    Betul kata ustaz ana manusia bila dia berkhayal dia akan berkhayal apa yg ada disekelilingnya, kita tengok org cina bila dia berkhyal pasal tuhan, dia reka tuhan dia mata sepet dan perut buncit dan di India bila dia berkhayal pasal jesus maka jesus itu berkulit hitam. Terbatasnya pemikiran manusia. Terasa kecil diri ini.

    Sorry No harm.

    • Saya hyundai yg sedap mata memandang santa Fe ngan Sterex Plus yg kecik2. Sonata ngan Tucson nh dan macam muke mentadak pun ada. No offence Tapi saya rasa kalau kia Bawak K7/Optima die, gerenti sales lagi ok/sayaamik yg tu jer..

      • Saya hanya meminati Hyundai ix20. Hyundai yg lain dan Kia agak kurang berminat. Rekaan Korea ada semacam sifat mudah bosan. Tak tahulah orang lain, mungkin cuma saya je yg berfikiran begitu. Ni pendapat peribadi.

      • rasa lebih kurang mcm tu lah.

  6. Setakat ni generasi Hyundai dengan fluidic design belum menimbulkan rasa bosan..kalau dibandingkan dengan kereta tempatan dan kereta dari China. Baik Starex, Tucson, dan Sonata terbaru..cuma kurang berkenan tengok Santa Fe.
    Kalau design language, macam Land Rover nampak sangat macho kalu nak dibandingkan dengan X5 ke, X6 dah macam ‘monster’..terlalu menonjol.
    Untuk 130, dari pengalaman lepas, memang harga terlalu tinggi untuk sebuah kereta kompak. Tapi interior dan pemanduan..memang terbaik dari Hyundai. Tak tau tuning dari mana..tapi handling terasa ‘continental’…lebih sedap dari kereta Jepun.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s