funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton Exora MC1 muncul dalam siri animasi Upin & Ipin

22 Komen

 

Nampaknya buat pertama kalinya Proton Exora MC1 muncul dalam siri animasi Upin & Ipin. Ini adalah satu perkembangan yang positif kerana animasi juga merupakan platform media yang berpengaruh bukan sahaja kepada kanak-kanak, malahan kepada semua lapisan masyarakat. Cuba lihat pengeluar kereta Jepun dulu siap buat kereta khas untuk cerita Ultraman, tak silap saya Alfa Romeo pun pernah jadi kereta untuk pasukan lawan raksasa tu. Harap lepas ni kita create superhero Malaysia macam Batman yang ada kereta canggih, time tu Proton boleh la buat concept car untuk siri tu, betul tak? hahaha… 🙂

Advertisements

22 thoughts on “Proton Exora MC1 muncul dalam siri animasi Upin & Ipin

  1. siap ada ujian power window lagi tu, hahaha… 🙂

    • hahahahha.. upin ipin mmg mcm tu.
      Banyak perkara yg diajar.
      1. sebelum bergerak pakai seatbelt
      2. Kereta dah gerak, jangan melompat sana sini.
      3. Function master lock/ lock semua tingkap kat pemandu amat penting jika anak2 kat belakang.
      4. memandu jangan pandang belakang, Kang x pasal2 arwah lan angsa tengah jalan lak.
      5. Dan paling penting. Dah berjalan, tengok2 la minyak tu. Kang x pasal-pasal kene tolak kereta lak..

  2. Slot special utk Proton Exora. Exterior 3d modelnya tak berapa detail. Tapi interior, memang detail habis. Texture pada seatbelt buat saya terpegun.

    Lupakan pasal 3d, Upin Ipin dan Exora ni boleh dikatakan iklan yg disasarkan kepada kanak-kanak. Sedarkah kita bahawa kanak-kanak mempunyai kuasa beli tanpa batasan?

    Bijak Proton..

    • sebenarnya wanita & kanak2 la yang pegang kuasa veto dalam purchasing power ni…ye la, yang mencari duit lelaki, so bila bini & anak mintak sesuatu takkan la nak hampakan..at least cuba yang sebaik mungkin tunaikan permintaan tu..hehehe.. 🙂

  3. nice one..

  4. yang jelas die citer every aspek dalam Exora nih…DVD monitor…sistem audio…ABS..EBD…aircond controller…glovebox..poower window lock..klakar ipin main power window…

  5. lagi…bunyi efek enjin sama mcm exora yg real pny…

    cba dgr tul2 kat time line ni.. 10:50

  6. Mantap, upin ipin pun ‘duta negara’ di Indonesia if i’m not mistaken. Bagusla letak exora, kalau letak Myvee, mcm tolong Daihatsu le..

    Sy cuma nampak kalaulah Proton dapat pecahkan ‘monopoli’ tempat belajar kereta/ ambil lesen.. currently bnyk pakai Viva, sod ah ada lesen mostly pilih kereta kompak juga.. kalau Saga jadi kereta latihan, sure lepas dapat lesen diorang mengidam nak pakai kereta besar dan mesti sambar Saga @ Persona..

    Boleh cuba kan? tak rugi pun.. idea create money..

  7. hahaha… nampknyer Proton new marketing agent know what should they do to tackle customers…

    BTW.. ni ada cerita yg nmpk menarik sikit.. my2cents..
    http://www.chinacartimes.com/2011/08/16/hawtai-potentially-partnering-with-proton/

  8. can anyone describe what it means by partners?

  9. spatutnya bg upin & ipin test exora fl turbo..he2

  10. best la upin ipin yg ni, ni baru ada rasa support malaysia

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s