funtasticko design

http://funtasticko.net

Lotus GTE Road Car Concept

9 Komen

UPDATE :

Lotus GTE Road Car Concept bakal membuat penampilan sulungnya di McCall’s Motorworks Revival, Pebble Beach esok. Diinspirasikan daripada kereta lumba Evora GTE yang menyertai perlumbaan 24 jam di Le Mans. Bakal dijanakan oleh enjin 420HP V6 dengan kotak gear AMT yang terdapat pada Evora GTE. Nampak bumpernya telah mengikut “design language” baru Lotus yang terdapat pada 5 buah kereta konsep yang sebelum ini.

9 thoughts on “Lotus GTE Road Car Concept

  1. Apsal takde orang komen kereta ni? Hehehe.

    BTW, nak tanye ni. Pertanyaan jujur.
    Kenapa takde orang buat kereta biasa (dengan enjin biasa) tapi body supercar/sukan-car?
    Contohnya, Proton letak CPS 1.6 dalam body kereta kat atas ni.
    – Body yang ringan, enjin 1.6 pun dah cukup power kot, setakat nak gi keje? Bukan nak gi berlumba
    – Parking pun senang, kete kecik.
    – Minyak pun takde hal kot, in fact aku rase boleh lagi jimat daripada CPS 1.6 dalam Gen2.
    – Tak perlu luggage space/seat banyak-banyak, just nak pakai pegi-balik keje.

    Ke memang dah wujud kereta macam tu, aku je yang taktau… hahaha…

    “Satu hari lu mesti kena punya Malek, mesti kena punya la!”

    • rasanya Lotus Elise yang dulu pakai 1.6 je, enjin Rover K-series..sebab elise tu ringan boleh la laju kereta tu..tak silap saya la..

    • X d kereta mcm nh sebab Mrket untuk kereta yg Bro Orang Timur kata x d/ ataupun sesangat la kecik scop nyer.
      Nak buat kereta bukan macam main susun2 lego. Jadi Semua faktor kene ambil. Tapi yg pasti, P1 akan buat Sports car deorg dlm masa 2 tahun based on Europa. Kalau harga chantek dan semua ok, saya rase boleh jual la..

    • Terima kasih atas maklumbalas tuan-tuan =)

  2. asyik konsep je…buang mase la lotus ni…cube tumpu kan tenaga dalam 5 konsep tu dulu,,,

  3. berkenan betul design depan dia tu…geram btul tgk..kalu la aku ade sbijikkk…mau aku ronda2 di pantai setiap petang !!

    tp part blakang tu aku kuren minat skek la..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s