funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : P3-21A & Exora turbo berkonvoi di jalan raya!!!

89 Komen

Memang hangat la spyshots kali ni, bukan senang nak jumpa 4 buah kereta yang bakal dilancarkan nti berkonvoi buat “road test”. Gambar pulak hi-resolution, memang clear la. Siap nampak sikit lampu belakang P3-21A ni, nampak macam style Persona Elegance, tapi lebih canggih & banyak LED rasanya.

Kalau bila difikirkan balik, seolah-olah dirancang je spyshots ni, confirm gambar ni diambil pakai kamera digital atau DSLR. Tak kisahlah, janji spyshots ni memang terbaik!!!🙂

sumber : paultanblog

89 thoughts on “SPYSHOTS : P3-21A & Exora turbo berkonvoi di jalan raya!!!

  1. terbaik br000

  2. nampak plet no blkg dekat bumber, nice…

  3. Bila agaknya enjin Proton nak ada VVT dan guna timing chain ye?

    • VW pun dah tak pakai timing chain bro..hahaha

      • Hahaha. Kira kita nak ikut VW lah ye? Tapi kenapa ikut yang tu je? Yang lain2 bagus2 nyer taknak ikut ke? Hahahaha.

        BTW, Tak sabar nak tunggu Persona R yang dalam gambar atas tu (ada yang kata bukan Persona R). Maybe nak sambar satu.

      • Poton,

        Masih dgn persoalan Persona R? Hehe.

        Rasanya saya akan berpuas hati dgn front end P321A nih.

      • timing chain ni tech lama.. unser engine kE pon pakai timing chain hehe

  4. gambo no1 dan 3 mcm dah product final….

  5. let say married with 4 kids.
    its will be an internal dispute which to choose?

    bravo proton, your product is maturing.

  6. 3-3 model ekzos lain2 design kan..

  7. Rsenye trademark bru proton bwh bumper blakng ad line hitam n reflector mcm inspira

  8. wiper dah tersorok sikit ke ataupun angle camera yang buatkan wiper nampak tersorok

    • Rasanya SIKIT jer tersoroknya banding ngan Persona punyer yang terjojol giler. Since katanya nak ikut VW, kenapa tang wiper takmo ikut plak?

    • mmg design cmtu.. utk pedestrian impact protection.. European regulation.. =)
      dgr cite kete ni design utk EuroNCAP 5-Star..

  9. klau btul gmbr 1 n 3 tu production model, nmpknye die guna side mirror persona elegance. Sport rim pun mcm inspira, ada 5 nat. cun gak, tp klau besar lg 1 inci mesti lg cun.

  10. lawa tail lamp

  11. fog light ada style mcm vw polo dgn golf, ada fin
    gmbr 1 ada headrest kat seat blkg ni mungkin high line model
    gmbr 2 dgn 3 x de headrest
    gmbr 3 exhaust x de crome tip
    mungkin testing exhaust utk turbo enjin dgn non turbo enjin

  12. B 461 A semestinya versi final production. Tapi agak tak berminat dgn rekaan rear head rest-nya. Rear combination lamp tampak mengujakan..Masih mengikut cue current Persona..

    B 2640 A punya ekzos…alamak..huhu

    • aah bro..
      B 461 A dah gune final product.. Lampu belakang dah mcm lampu Chevrolet Camero SS dah..

  13. nie ada cite tulin yang exora tu.. bukannye engin turbo.. cuma model baru exora FL akan kluar xlama lagi… terbaik..

  14. inspiranya rim 16″ , kalau jenis yg baru tu pun mgkn 16″ jugak…
    mgkn ekzos final bentuk leper, bukan bulat mcm biasa
    rim 5 nat byk pilihan 3rd party nya rim kalau xnak yg ori la
    tapi yg ori pun dh kira ok apa

  15. Pokcik menanti dengan p0nuh harapan…harap2 design mant0p…byk p0kcik dgr dari vend0r2, design keto Persona R ni x semant0p “Myvi lagi busuk”, tp p0kcik yakin yg berbaloi kalo pokcik tunggu sampai next year beli ket0…kalo buruk jugak, naik k0muter je lah sampai ke tu0

  16. most of the time i see exora so tebal ,i think it needs side molding to give a slimmer look.

  17. cun la rearlamp exoraT ni..siap smoke.support malaysia domestic market (MDM)

  18. gambar 1, persona R nie nampak rangi n padat n safety:)

    cheers!

  19. ni amik ktne gmbo nih?
    smlm kt r&r ayer keroh melaka, nmpk exora+saga.
    diorg masuk stop isi myk kot?

    sorry xsmpt snap.

    exora putih smoked tailight.
    saga biru (ala2 h city).

    pas solat, diorg xde dh.

    • yep. aku pun nampak gak exora ngan saga tu. tapi bila aku nak snap. depa slow down plak. x dpt nak snap.

  20. exora tu fitted with reverse camera?

  21. diharapkan agar persona R ni ada “WOW factor” terutamanya dari segi rekabentuk dan spec. dan lagi satu, harap proton dpt guna rim yg lebih sesuai dan ringkas pada persona-R ni. kalau tgk gmbr no 1 tu, proton masih suka guna rim sukan berbunga2, berlubang2 yg banyak. hopefully itu bukan rim utk final production.

  22. saye suke tengok lampu blakang prototype tuah..nampak macam 1 line je..macam kete BMW..
    lampu dorang lagi smart daripada guna LED..
    saye harap side mirror persona R tu akan ditukar ke side mirror prototype tuah..ade kelainan sket..yang persona R dalam gambar tu guna lampu current persona and saga..

  23. Meter combi still buruk…
    Unacceptable…takkan maafkan sempena raya ni kalau proton x tukar design…
    Soooo boring…
    Improve la surface design meter combi tu…

  24. kalau perhatikan betul2, nampak macam ada perbezaan rear end slope antara hitam dengan yang warna putih, yang warna putih nampak macam hatchback sikit, yang hitam tu mungkin versi sedan.

  25. saya harap model hatch begitu sporty nanti. sama sama kite tunggu.

  26. Bro campro,
    Brother kita ni menang makeove proton dia. best tu. proton Saga tuned by R3 ni. Tapi dia tak boleh guna kereta dia sebulan sebab nak fully reworked and makeover by Tengku Djan. Tak sabar nak tengok hasilnya.

    http://www.motortrader.com.my/Cars/NewsHeader/News-in-2011/Local-News/First-Very-Important-Proton-gets-a-makeover.aspx

  27. mr poton, yg bro camp cakap vw pkai timing belt tu bukan bermaksud poton tiru vw, maksud dia, byk lg manufacturer dlm dunia pakai timing belt, ada jugak pkai timing chain, sume ada pro n cons, so terpulang pada manufacturer tuh sendiri. cume dia bg contoh,kalu vw pkai timing belt, ada org malaysia komplen x? kalu toyota pkai timing belt, ada org malaysia komplen x? itu persoalannya. maybe utk engine family y proton pkai timing chain or maybe stick pada timing belt. so,tunggu n lihat.

    em,kalu perhatikan gambo satu n dua, ada byk gak perbezaan. antaranya side mirror yg no satu n no 2 berbeza, sport rim, yg no satu n no dua juga berbeza dimana no 1 pakai sport rim drsign baru n ada spoke yg ditutup tape itam, tp yg no 2 inspira punya, no 1 ada headrest, no 2 xda, no satu nampak lubang fog lamp, no 2 xnampak, grill depan lebih ketara no 1, no 2 macam ada menda missing.

    so adakah no 1 pkai production part, no 2 pkai prototype part?

  28. betul ke tak final lagi? ni buat debaran yg lebih lagi ni hehe
    pakai torsion beam je atau multi link?
    tp pakai torsion beam pun kalau tune lotus rnh mesti tak jauh beza kan?
    syg kalau takde handling yg best mcm waja

  29. Kalau proton Hold model ni lama sgt, takut model ni dah jadi expired pulak dari segi bentuk dan teknology, mcm mana nk jadi global.
    jgn la hold lama2 sgt.

  30. Lgi-lgi best dh cantas FL utk jualan kndraan blan Julai..

    • Dah x kisah dah pun.. Lagipun sales dlm malaysia nh dah tepu.. Nak tengok bape lame tahan sangat produk yg dah tepu. Tapiape2pun Tahniah la kepada P2. Seronok T.. Dapat venue tnggi..

    • x lame lg.. FLX plak mencantas..hehw

    • x lame lg.. FLX plak mencantas..hehe

    • kira cover balik jualan myvi lama yang menyusut.Kita tengok jualan bulan Ogos memandangkan Saga FLX baru keluar akhir bulan Julai

    • Cakap banyak pun tak guna sebab DSZ dah keluarkan sattement ni.

      Asked whether the company could overtake Perodua in total sales in the second half, he said: “To be number one is not our objective. Our priority is to introduce the best models in the market and provide good service.”

      Tau pun. Nak jadi nombor atu bukan matlamat utama. Yang penting model best dan servis bagus.

    • dia tak mencantas… dia cuma kumpulkan penghantaran jun dgn julai sekaligus…. jadilah banyak… tengok jun punya baper jerk

      • mmm… strategi P2 lepas nie akan release myvi baru average 8000 unit sebulan selama 4 bulan berikutnya (sehingga akhir tahun nie) daripada lebih 31 ribu unit yg dah booking sebelumnya. P2 tahu, average jualan saga flx average jualan hanya 6ribu sahaja. Strategi nie just nak meningkatkan kepercayaan pembeli yg model2nya masih laris n top sales.
        Apa2 pun nie satu persaingan sihat.

        cheers!

  31. Mla2 ja 2 lagi2 best mcm 2…btui2 bro pro n savvy..sy skong..

  32. wuhuu 8k tu.. tu yg booking tertangguh time gempa bumi jepun tu ke..

  33. Bro campro..
    Baik bro campro bukak 1 post baru berita tentang laporan kewangan P1 yg ada kat post Hari raya tu. Dah boleh bincang banyak nh…. Sayer rase deorg x tahu pasal Bro post bende tu dlm komen Selamat hari raya. Dh x kenalak..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s