funtasticko design

http://funtasticko.net

SKODA MissionL concept

16 Komen

Bakal membuat kemunculannya di Frankfurt tak lama lagi. Ini adalah model yang bakal berentap dengan Ford Focus nanti. SKODA MissionL concept menengahkan “compact liftback design”.  Kalau tengok betul-betul banyak styling cues pada kereta ni ada pada Persona R, terutama di bahagian muka depan (gril & lampu) selain rekaan bahagian belakang. Adakah ini trend rekaan automotif dunia sekarang? Kalau betul maknanya Persona R tidak ketinggalan la sebab model ni pun bakal masuk pasaran tahun hadapan,😉

16 thoughts on “SKODA MissionL concept

  1. Hahaha. Tapi yang pastinya wiper tak sama ngan Persona R.

  2. Oleh sbb VW punya company, so masih leh nampak DNA VW pada kereta ni…apa2pun skoda masih mengekalkan identiti grill pada kereta mereka.

  3. kereta utk orang tua.
    tapi elok lagi dari proton. akakakakaka

  4. ah..burok gile!
    malas nk komen.

    • hehe. setuju. Nk cakap tadi, tapi x sampai hati:)

      cheers!

      • Aku pulak tak rase kereta ni buruk. Cuma mungkin agak simple dan kurang drastik.

        The good thing is, some people prefer simple design, while the others prefer drastic design. Heck, some don’t even bother about design at all =)

        p/s dulu-dulu aku rase design kereta macam Waja & Camry untuk orang tua… sekarang aku rase lawa pulak. Ke aku yang dah tua nya pun adoi.

  5. hehe… dari gambar tu. Saya bayangkan persona R lebih menarik, Lebih aerodinamik, lebih stylish, lebih bergaya n sporty. Pandangan sisi skoda nie agak menarik, tapi sya tak suka garisan kekal dari blakang smpai ke depan tu, terlalu dpt dijangka. utk persona r nanti, biar garisan sisi yg lebih condong melengkung dari blakang dan terus menghilang di pertengahan, baru ar ada kesan light n shadow yg lebih menarik.

    My 2 cents.

    cheers!

  6. dpn mmcm proton waja

  7. Off topic .. Honda brio spotted kat Malaysia.. Proton nye keje ke Perodua punye keje?

    Atau memang Honda Malaysia nak masukkan Brio dalam show room.

  8. off topic.
    SAGA FLX owners update.

    full tank from USJ 1 to Gombak 42km. speed 100+

    from Gombak to Kota Bharu. 452km (fastest 90kmh mix with jammed road 5 pm at gombak – reach Kota Bharu 3 am.(10 hrs) balik kampung season)

    fueled up at lipis 30rm and another 20rm in Kota Bharu up to the click of the nozzle.

    total millage 494km with 50rm of fuel.= 10cent/km.

    so every one can make a choise MYVI or FLX.

  9. using guthrie speed 100+

  10. dpan tu mcm waja dah aq tgok.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s