funtasticko design

http://funtasticko.net

Keluarga VW Up

8 Komen

E Up

GT Up

Cross Up

Buggy Up

Rupanya ramai juga ahli keluarga VW Up. Macam-macam variant ada dari versi elektrik sehinggalah versi buggy. Nampak gayanya VW betul-betul memanipulasi rekaan EMAS yang ada pelbagai variant selepas mereka membeli ItalDesign. Melepas lagi la Proton jawabnya kalau lambat sangat keluarkan EMAS tu. Takkan la nak tunggu design EMAS tu outdated kot? Kalau sesiapa ada info pasal EMAS kongsikan la ye..🙂

* Mana la bro theking kita ni, terus menghilangkan diri semasa kita perlu info darinya..

8 thoughts on “Keluarga VW Up

  1. Saya suke GT Up .. nmpak stylish … cepat2 kan la Proton kluarkan EMAS , baru la x dpat brsaing dngn kereta VW nie … klau lmbat habis la pasaran untuk Proton …

  2. kacak juga yg versi cross tu, sy paling suka yg itu coz ia adalah cross..hihi

  3. Saya tak pasti kenapa Up dikatakan memanipulasi rekaan EMAS memandangkan Up telah dipertontonkan sebagai konsep pada tahun 2007, iaitu sebelum EMAS dipertontonkan.

    Cuma perbezaan besar ialah Up 2007 rear-engined & rear-drive, Up 2011 front-engined & front drive.

    Rekaan E Up, GT Up dan Cross Up pun tak byk beza. Ala Myvi Lagi Best dgn versi Elegance, SE & Extreme je. Cuma Cross Buggy shj yg nampak baru dan mendapat sentuhan Italdesign Giugiaro.

    http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/259166/

    • maksud sy up yg asal cuma 1 variant je, tapi selepas vw beli italdesign dah berkembang jadi banyak variant…jadi secara tak langsung ada element EMAS & VW Go yang dah apply kat situ..macam bro ckap tu la, perbezaan besar ialah Up 2007 rear-engined & rear-drive, Up 2011 front-engined & front drive. tu yg buatkan isu ini menjadi lebih hangat…EMAS memang front-engined & front drive..🙂

  4. up masa dalam konsep dah ada banyak variant.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_up

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s