funtasticko design

http://funtasticko.net

Maserati Kubang

13 Komen

Giliran Maserati pula mengeluarkan versi SUV selepas Porsche. Nampak lebih menawan & ekslusif berbanding dengan saingannya itu. Dikhabarkan ia bakal dilancarkan semasa Frankfurt Motor Shor yang sedang berlangsung sekarang. Menggunakan platform Jeep Grand Cherokee & Dodge Durango.

13 thoughts on “Maserati Kubang

  1. Mas Reti Kubang..mcm berkubang kat bendang.. nama melayu memang commercial habess dari hulu, beso sampai kubang dah klua..patut klua nama ferrari parit ka, lamborghini nghebe ke..

    sesapa nak nengok saga EV, bley mai MOF kat putrajaya..ada satu blm ev bersama charge station buat demo kat parking vip MOF

  2. Bro Campromania , x de ke info tntang SUV proton ???… klau dpt cam Maserati mmng trngaga mulut perut dua … hehehe …

    • takde la, yang dengan Youngman tu pun sampai sekarang senyap gitu aje… tapi baru2 ni sy dengar khabar angin Persona R juga akan ada versi crossover selain sedan & hatchback, betul ke tak tu sy tak berapa pasti…hatchback tu memang confirm ada sebagai pengganti neo

      • klau ade versi crossover , mmng bagus la … wajah Persona R hacthback tu jauh beza daripada sedan ke ???… sbab sy mmng minat ngan Neo … klau bleh pnggantinya , mesti cantik mcm skrang atau lebih cantik …😀

      • Kalau mcm tu bro, ada kemungkinan la bro pasal bro chor pun ada g tau yg khabar2nyer Proton ada masuk 1 segment baru ke hape ntah. Tapi harap dari platform Exora dpt kuluar banyak produk . Baru utilize sikit.

      • mungkin rupa depan lebih kurang sama je, yg beza cuma bumper depan & belakang yg ala2 bmw 1 series + vw polo…

  3. mmm… kubang nie cantik. Mmg kalah la pesaing mcm porche tu dlm segmen nie:) Tapi sikit jer spoil… design blakang yg kureeeng sket.

    cheers!

    • yup rear nya abit ‘mild’ rasanya.. kena agressive skit mcm front end ia baru matching.. ape2 pun tgu versi produksinya😀

  4. cam x cayer jer namenyer Kubang…hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s