funtasticko design

http://funtasticko.net

Chang’an Eado

24 Komen

Chang’an adalah satu-satunya “automaker” dari China yang menyertai Frankfurt 2011 baru-baru ini. Mereka telah mempamerkan model terbaru Eado yang dijangka memasuki pasaran tahun 2012. Menarik rekaan kereta ini ala-ala Pan Asian (kacukan Asia & Eropah). Bahagian dalamannya juga menarik & kemas, dengan material yang boleh menaikkan seri dashboard tersebut. Dijana dengan enjin 1.6 N/A & 1.5 turbo.

* kalau P3-21A guna material lebih kurang macam ni pun dah menarik, come on la Proton, kata nak gi global.. 😛

Advertisements

24 thoughts on “Chang’an Eado

  1. mazdaish + fordish + toyotaish…hehe..nice..blend in elok je.. dierang semakin pandai mix+match 😀

    • tu la, dulu ntah apa2, tapi nampak macam diorg ni upah consultant la, sebab steering wheel dia tu lebih kurang sama je dengan ssang yong korando baru, ntah2 upah italdesign gak kot..mana la tau kan?

      ada kemungkinan interior p3-21a ni lebih kurang styled macam korando ni, sebab designer dia orang yang sama, style tu sikit sebanyak akan mempengaruhi rekaan dia.. 🙂

  2. ada ‘bau2’ hyundai elantra jee….
    xtau la kot kompeni tu ada jv dgn hyundai

  3. kita try tanya taboogen, betul tak interior p3-21a tu ala2 korando, 3 layer (sandwiched) styled.. hehehe.. 🙂

  4. aku risau dgn msa dpan proton utk trus bersaing….dgn lambakan kereta2 china yg smkin style & kualiti yg semakin baik…..

  5. Sebab utama rekaan Pan Asian ialah Changan dah ada pusat rekaan di Turin, Italy.

    http://www.changanuk.com/Research-Development

    Rekaan interior pulak banyak tiru chevrolet dan opel.

  6. ni kalau silap pandang dpn cam altis, gril vios
    pastu blkg lak mcm mondeo, emm apa2 lah
    dashboard plak mcm cruze..bole je copy paste tp klu dh byk sgt nnti takde identiti pulak
    mgkn masih mencari identiti kot
    enjin 1.5 turbo berapa hp dan torque?

  7. depan Hyundai, blkg Pug.. engin buatan mana ni?? kalau price under 25k, aku beli je..changan changan la hehehe

  8. per4ghh… china punye keta pun interior dia dah terbaek dah.. proton xkan interior nak wat ala kadar jek… bg la gempak lg dari nih..at least..

  9. Bro cbe check paukten fb Fan Photo .ad 3 biji vw bru tgh homologate kt jpj pjaya.nmpknye vw mle tnjuk taring

  10. Lawa jugak kereta buatan China ni walaupun nampak mix and matched. Dari depan macam Camry 2012.Lampu Belakang macam ala2 sonata pun ada. Dashboard mmg mcm cruze harap2 Persona R interior lebih bagus dari nih..

  11. no have any one proton car’s interior can better than this chang an eado

    hope persona r can break record ….

  12. Mmm… kereta nie cantik. terutama pandangan depan. Tapi keseluruhan model nie nampak tebal dan terlalu banyak kacuknya. Ruangan kabin depan n blakang x nampak luas. Saya agak n rasa persona R lebih menarik:) Tak salah kalau persona R dgn konsep ‘back to basic’, tapi mestilah kelihatan lebih ‘chic dan elegan’ dgn kualiti material tanpa kompromi maklumlah global car:) Saya minat dlm bidang tekno n arts. Kalaulah jalinan nie ada dlm ramuan rekaan dalam persona R nie nanti…

    cheers!

    • Kualiti tanpa kompromi? Kita tunggu dan lihat jelah. Sebab so far nak tengok track record Proton semua tak seperti yang bro sebut.
      Harap nanti ada perubahan positif. Jangan asik nak kayakan vendor kroni saje.

      • Mmm… tunggu dan lihat:) Inspira adalah benchmark kualiti model2 proton selepas nie. Mmg susah gak kan bila kita bercakap tentang kompromi tentang kualiti tapi kita tutup mata utk harganya yg dijangka sedikit mahal?

        cheers!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s