funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Hyundai EON

24 Komen

Adakah model ini bakal menggantikan i10? Klau ikut dari segi saiz nampak gayanya macam model pengganti i10. Bakal dilancarkan pada 2012.

* Boleh ke EMAS bersaing dengan model seperti ini dipasaran global? Dengar cerita kemungkinan tahun depan ada kereta konsep baru EMAS versi produksi, macam mana rupanya nanti kita tunggu je la ye..🙂

24 thoughts on “SPYSHOTS : Hyundai EON

  1. Bukan pengganti i10. i10 jadi abg, Eon jadi adik mcm Myvi/Viva.

    http://www.autocarindia.com/news/hyundai-eon-review-test-drive

    Kemungkinan Hyundai akan mensasarkan Eon untuk pasaran Indonesia sama seperti Daihatsu A Concept, bakal berharga di bawah RM35,000.

    http://www.cbt.com.my/110923/indonesia039s-city-car-programme-gives-korean-players-better-chance-to-compete-the-japanese

    • semakin banyak la competitor proton emas macam ni, kalau tak boleh beat dari segi design, harga & spesifikasi memang payah la.. harap emas setanding dengan yang ni sekurang2nya

      • lambat sgt proton emas nak keluar, nanti dah keluar ketinggalan zaman plak… kenapa proton slow sgt dari segi keluar produk baru???

      • mungkin proton duit tak banyak, sebab tu tak boleh nak buat banyak model dalam masa yg sama..kena buat mana yg rasa penting dulu la, tapi memang akan sentiasa tertinggal la..cuma dari sudut positif proton boleh beli & buat research banyak model baru yg sama segment untuk cari kelebihan & kekurangan model tu, kemudian data tu boleh diguna untuk tambah nilai produk baru proton

  2. rasa kalu duduk di seat belakang akan terasa clusterphobia… agak tinggi slope cerming belakang…atau designer sajer nak buat penumpang feel kereta ini tinggi.. tp slalunyer org luar tengok mcm tu.. kalu dari dalam rasa mcm duk dalam kotak nanti

  3. Cantik dan terbaik!!

  4. i10 ni kereta kecik je, lebih kurang saiz kancil / viva je kot. dibuat utk menandingi Suzuki / Maruti Alto di India. harganya lebih kurang RM20,000 kat sana

  5. I heard this is smaller than i10 class

  6. lambatnye proton keluarkan produk….berjanggut tunggu…FLX 1.6 pun tak kuar2 lagi…mybi 1.5 org dah booking bnyak baru kuar…adoyai…

    • bulan depan keluarlah.insyallah
      sabar bro sabar.

      • narakka betul ke nie…sumber yg bole caye ke….tak kuar next month…aku sambar lagi best ar…siput tul ar proton…aritu ade nampak spec FLX 1.6..tapi ketenye takde kabar berite…fl 1.6 tu kedarah minyak la…member aku dah pakai…lagi pun berjanggut nak dapat..katenye kuar 300 buah sebulan..adoyai…inila realitinye

      • mengikut schedule macam tu lah.kita tunggu je.berbaloi kalau tunggu.lagi jimat dari flx 1.3

      • yela bro sampai bile

      • flx 1.6 tu SE edition kn???

      • Takde kabar berita langsung FLX 1.6 tu SE ke ape ke….atleast kuarkan la info sket…kasi blok itu booking myvi lagi best….yg makin menjadi-jadi…proton–proton…letih dah aku…

      • @ Joe

        Saya x pasti sebenarnya masa flx 1.6 nak keluar tapi yg pasti Versi R3 akan keluar dlm bulan 11. Exora, Saga, Persona and Inspira. For inspira, only do R3 makeup.

    • bole sesape confirmkan flx 1.6 memenag tak akan keluar….bosan da tunggu

  7. Hyundai makin hari makin matang. Harap Proton jangan ketinggalan.

  8. Harap2 nanti Proton Emas dalam linkungan RM30-49K saja la kalau lebih2 ermm ntah la.. pasal negara lain semuanya murah2 belaka.

  9. hyundai dah smakin mgancam skang ni…interior hebatla…

  10. Konsep fluidic depa ni mostly nmpk canggih, mmg aku akui design yg berani dan keluar dari safe design. Tapi aku pula x masuk dgn konsep fluid camni sebab aku nak tgk kereta nampak kereta, bukan alien spaceship. Maybe sebab tu aku minat conti design yg simple mcm VW. Kadang2 less is more tapi for Asian market maybe konsep camni mmg diminati.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s