funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton EMAS & Mitsubishi Global Small Car, apakah yang bakal dikongsi bersama???

34 Komen

UPDATE : Slide platform Proton Global Small Car

Jom kita teka apa yang bakal dikongsi bersama antara Proton EMAS & Mitsubishi Global Small Car nanti. Proton EMAS & Mitsubishi Global Small Car akan berbeza dari segi rupa luaran & dalaman, tapi banyak berkongsi “major parts” yang sama di dalamnya. Kalau ada sesiapa yang tahu info mengenai projek ni, boleh la bagi informasi yang boleh dikongsi bersama..🙂

34 thoughts on “Proton EMAS & Mitsubishi Global Small Car, apakah yang bakal dikongsi bersama???

  1. floorpan/basic monoque structure..maybe the wiring/electronics too? and perhaps the glasshouse (front windshield, sides & rear window)…

    guesstimate only :p

    tapi kalau co-develop 1.2 turbo charge 3cyclinder direct injection engine pun ok jugak with cvt/sst gearbox…

  2. engine and transmission plus electronic..lain in house masing2 design kot… sharing platform mgkin tidak coz kalu tak silap Mitsubishi ada kata last inspira jer….
    kat berita dah keluar dah…proton bakal buatkan enjin untuk mitsubishi…
    harap2 vendor2 yg bekalkan barang datang buka company kat malaysia nie.. lg byk vendor lagi bagus.. kualiti naik harga murah….

  3. juz nk share, company aku keje skrg vendor p1..kitorang de info skit2 psl projek GSC ni..diorng upah consultant dari korea (kalo x silap, company same yg develop saga blm). projek ni based on savvy..stakat ni info yg aku tau, platform die amik dari savvy juz extend bagi lebar dlm 100mm ..hujung bulan 10 ni kitorang akan supply part prototype..hopefully projek ni sukses..hehe ;p

    • kalau platform savvy mungkin juga platform saga blm/flx sebab based dia sama, cuma enhanced skit.. macam ne dengan design? sama tak macam gambar kat atas tu? ke ada banyak perubahan?

    • mmg dia kerat2 savvy tu jer kot jd lebar coz nak save on development… wah LG juga ker yg buat kereta nie…

      • nampak gayanya macam tu la..LG CNS la kalau dari Korea, tapi p3-21A guna Magna Steyr dari Austria sebagai consultant

      • lg byk consultant lagi bagu.. lg byk idea mencurah2 ke P1… design… rasa rasa mcmana ekk….. tggu dulu kereta mule keluar… susah nak kata sekarang

      • harap tak jauh beza dengan gambar kat atas, sebab design tu nampak modern & cute

      • rasa setakat nie takde lagi guna platform lama coz bila jadi global car tak boleh dah guna spec platform lama.. takkan lepas safety standard

      • bagi saya, x salah gune platform savvy. tengok Renault, citroen. 1 Platform boleh bina 7 kereta. Savvy baru dpt 2, saga and savvy. Maknanya ada 3-4 kekosongan lagi.

    • Kalau masih berasaskan platform Savvy/Saga BLM, mampu ke Proton EMAS capai sekurang2nya 4 bintang Euro NCAP? Setahu saya, platform Savvy/Saga BLM hanya boleh capai 3 bintang Euro NCAP.

      • Abg Nahar.. rasa savvy ngan blm belum buat lagi euro NCAP.. yg ada pun australian version jer… lg pn savvy tu munkin mule sahaja… sblm platform betul di gunakan..mcm mula2 exora keluar dorang guna mule dari toyota wish kalu tak silap….

      • kalau tak silap saya ni macam platform baru, sebab ada slide yg tunjukkan platform emas masa agm baru ni… try search buletin utama 15hb september kat tonton.com.my

      • Itu pun 3 bintang internal yang standard zaman dulu punya EuroNCAP.

    • biar betul tambah 100mm, tu dh jd 1743 , dah mcm lebar waja dah tu

    • Secara rasmi, hanya Proton Waja/Impian pernah diuji Euro NCAP manakala Proton Arena/Jumbuck dan Saga 1.6/S16 pernah diuji ANCAP,

      Model2 yg tidak diuji secara rasmi seperti Exora telah diuji oleh Proton secara dalaman utk mencapai tahap tertentu Euro NCAP. Berdasarkan maklumat rasmi, Exora direka untuk mencapai 4 bintang Euro NCAP.

      http://paultan.org/2009/04/17/proton-exora-crash-testing-videos/

      DI bawah adalah link gambar slide semasa Proton Exora Technology Exhibition yg menyatakan Waja, Savvy dan Satria Neo direka utk maksimum 3 bintang Euro NCAP.

      Perbezaan ujian rasmi dan ujian dalaman Proton ialah ujian rasmi menggunakan kenderaan yg dikeluarkan dari kilang, manakala ujian dalaman Proton menggunakan prototaip yg mahal harganya. Masih ada kemungkinan bahawa hasil ujian prototaip dan hasil ujian kenderaan yg keluar dr kilang tidak mencapai keputusan yg sama.

      • model modern proton mmg 3 star rating minimum bg yg ada 2 front airbags, kalau nk dpt 4 bintang ke atas kena ada side airbags, kat ANCAP website semua kereta yg dpt 4/5 bintang ada 2front dan 2side airbags

      • sekarang, Tambah ESP dah boleh dpt 1 star dah.

    • ha… kan dr dulu sy dah ckap guna khidmat LG…. xjadi guna nissan sebab harga mahall…… weeee…

      at last ade gak info2 yg menyokong kata2 saya…

    • wat part soft tool ke bro..huhu

  4. betul la proton gsc ni based on saga punya platform yang mungkin ditambah baik lagi kot..sebab kat slide atas dah buktikan semua..yang best saga r pun based on proton gsc gak, siap ada variant mpv & van lagi, siap la alza lepas ni..hahaha…

    • kalu tgk slide tu… yg di bawa dari saga adalah interior, dah parts2 lain. .carry over term dia.. dia tak guna pun platform saga tu..cuba tgk warna biru tu.. tu jer dia carry over ke emas and GSC.. lain semua baru…

    • Bro, MPV tu mesti varian mcm Logan MCV. Mcm nh baru la best. 1 platform, dpt banyak kereta.

  5. Siap ada sebut Saga R.
    Harap Saga R a lot better dari yang sekarang.

  6. Coz life cycle saga dah nk due dah.. slalunyer 4 tahun jer

    • Harap Arena pun ada replacment dari platform saga.

      • seharusnya begitu lah kalau ikut product line up yg proper… Arena R dari SAGA R, then bigger range pickup dari EXORA/Persona R. dlm development sebegini proton kena ada much bigger platform utk large MPV, Large pickup/SUV dan juga S segment luxury (itu pun kalau nak try2 market)…

  7. Emas tu mungkin EV atau Hibrid.. Yang GSC tu global small car yg pakai enjin petrol kot…kalau tgk dlm gmbr tu la..

  8. Untuk update projek GSC atau project code P230A..model ni menggunakan platform baru..hanya 10% part carryover digunakan dan 90% part baru akan dibangunkan..kickoff project ni akan bermula selepas raya cina..dan sample bagi stage P0 akan dijadualkan keluar pada bulan June..

    p/s: project ni dah delay hampir 6 bulan..sepatutnya dah kickoff bulan 9..then tunda bulan 11 thun lepas..disebabkan peralihan Proton di bwah pengurusan DRB-HICOM..akhirnya akhir bulan 3 tahun ni baru start project..mmg sgt suntuk dateline yg dikejar..harap2 vendor2 sumer dh bersedia untuk project ni..semoga sukses..AMIN

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s