funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Persona R naik Genting Highlands!!!

118 Komen

Dengan pantasnya selepas diberitahu oleh bro Nahar ARS saya terus buka post baru ni. Persona R telah ditemui di Genting Highlands oleh wartawan Autoworld, KON. Kali ini lebih banyak lagi yang boleh di”skodeng” terutama dibahagian belakang, dah hampir nampak bentuk lampunya. Tadi seorang sahabat kita pun terserempak dengan kereta ini, tapi malangnya tak sempat nak ambil gambar, takpe lah mungkin lepas ni makin banyak la spyshots bakal ditemui. Nampaknya Persona R kali ini dah pakai badan & part sebenar, bersiap sedialah anda di luar sana ye..🙂

sumber : blog.autoworld.com.my

118 thoughts on “SPYSHOTS : Persona R naik Genting Highlands!!!

  1. ade gaye macam muscle car je..🙂

  2. cantekk.. dgn pantasnya saya komen.. hehe.

  3. pulling test.
    ascending with loads.

  4. cantek… hrap jgn jd mcm inspira… spyshot sne… spyshot sini… bile launch2 je.. hmpir 100% sme ngn mitsu.. (KECEWA)

  5. rubbish in progress

  6. body nampak tough.. nampak tegap.. harap yang terbaik🙂

  7. asik luar je…nak tengok dalam!!~~~~~~huk2

  8. bila tengok balik cermin kiri dan kanan macam ada yang takkena.

  9. apasal belakang lowered semcm ajer? tak nak jadi mcm exora & saga..

    • lowered mungkin sebab die pakai dummy weight (tong air)…so nak try full load naik genting, semput ke tak, meneran ke tak…..

  10. nampak cam lampu persona skrg ni je

  11. betul betul…..

  12. Apa benda yang ada kat belah bawah kanan boot tu??yang macam 3 garis tu??

  13. gua masih b’harap agar gril depan direka semula…

  14. memang nampak mcm product yang dipapar dalam slide show power point tu.. comform ramai yang akan “down” bila tgk nanti..

  15. Ape2 pun harap safety come first also la, same with design.

  16. just opinion,kat slide nampak dull n boring coz xnampak slope n curve dia. pada aku,ok dah. Tp nampak eblem dia kat ats dlm spyshot,dlm slide kat tgh.

  17. alamak.. aku baru je angkat persona elegance.. tiba2 kete2 ni nak kluar da.. agak2nya proton jual tak enjin Campro CFE ni, aku nak masuk dalam persona aku..

  18. Arghh…wiper still terjojol.:P

    good lucklah proton. mana yg kurang tu harap dapatlah dibaiki sebelum kereta ini dilancarkan. jangan pejam mata je walaupun dah tau ada kekurangan.

  19. ape cerita pasal perdana replacement

    • x pasti a.k.a x tahu.
      Tapi yg pasti Nissan bagi MMC rebadge Infiniti M/Fuga untuk mitsu japan. X tahu la pulak perancangan lain ada ker. Kalau x pun, MMC bagi Galant untuk jadi perdana r. Emmmm.. hentahla..

  20. nice…
    tapi side mirror tuh sama mcm Persona Elegance punye ker?

  21. kalu dapat dark silve ala2 silver mercedes tu mesti class kereta nie… lepas tu ada lak bumper belakang mcm inspira hitam tu… pergh mmg cun :p

  22. Makin hari makin geram je tangan ni rasa nak p koyok semua benda itam tuh haha. Dah la kereta itam pakai selotape itam lagi pandai betui proton nak tutup identity.. hehe.. Anyway nmpk mcm cantik ni ^^

  23. sure bawa laju nak mampus .. dulu pernah terserempak Persona CNG .. berdesup tekan minyak.. mmg tak terkejar nye la driver2 ni bawa .. camner bro ni leh tangkap gambar .. salute lah..😀

  24. kalau tengok gambar ni rasanya lampu belakang die tak macam tuah…….tapi rasanya guna led je

  25. model yg tdk harapan.
    cuma belambak dalam malaysia sebab cukai rendah dan harga OTR rendah.
    org beli bukan sebab suka, tapi sebab beli sahaja janji ada kereta.
    kesian org malaysia. nk beli keta elok, tak berbaloi sebab cukai tinggi.
    beli kereta tk cukai tinggi, proton je la…cantik ke tak…telan pahit dibuang jangan.
    proton dh beli lotus pun tk reti nk kembang teknologi.
    dok harap cop handling by lotus tu sahaja.
    apa pun tk boleh!

    • Uuuuuuuuuuuuuuuuuu……
      Org bijak dah mule berkata2.

    • bro dah lupa ke dengan enjin campro, campro cps & campro cfe? hybrid, ev & range extender pun tengah develop… enjin family y lagi kalau jadi produce 2014, tu belum masuk engineering chassis & platform.. bukan setakat handling je.. kalau proton tak wujud pun kerajaan akan letak cukai tinggi gak pada kereta yg nak masuk sini.. cuma kelebihan proton wujud kita dapat belajar ilmu engineering & buat kereta, daripada jadi pengguna je.. org macam bro je tak kisah jadi bangsa pengguna..cuma yg kena ubah, sikap & buang element tak elok dlm proton tu kalau nak tengok diorg pergi jauh..yang lain dah takde masalah

    • Aku bengang betul la orang yang masih cakap kereta proton terjual sebab cukai rendah. Dah bertahun cukai tu sama dgn kereta lain. Cuba la kau pergi baca dan tanya kat miti tu. Harga kereta lain yanh tinggi sebab penjual kereta tau orang macam kau ni tetap beli sebab nak bergaya. Kau baca la surat khabar the star semalam yang cakap orang malaysia ni sanggup belanja lebih asal nampak branded.

      Cuba kau tanya margin UMW Bera margin vios dia ambik. Honda memang nak jaga brand dia. Harga mmg tinggi le. Itu pun kalau kau rajin

      • Berapa harga kereta, contoh macam Honda Stream kat Langkawi banding ngan kat semenanjung dan berapa pula harga Exora kat Langkawi banding ngan kat semenanjung? Ada sapa boleh bagi tau tak?

      • google kn ada cik wiper tersembunyi

      • Harga Honda Stream RSZ
        Semenanjung:
        http://www.honda.com.my/allprices/
        Langkawi:
        http://www.honda.com.my/allprices/
        RM 158,980.00 – RM 93,980.00 = RM 65,000.00

        Harga Proton Exora H-Line
        Semenanjung:
        http://www.proton-edar.com.my/Experience/Models/Exora/PricingSpecs-(2).aspx#info
        Langkawi:
        http://www.proton-edar.com.my/Experience/Models/Exora/PricingSpecs-(2).aspx#info
        RM 76,998.00 – RM 72,448.00 = RM 4,550.00

      • ni yg aku tau harga yg takde cukai langsung di malaysia
        *harga ikut spec
        proton exora hl = rm38000
        proton persona ml = rm32000
        proton saga ml = rm23000

        honda city = rm53000
        toyota vios = rm52000

        harga kereta yg takde cukai di singapore

        proton exora = rm32000

        toyota vios = rm28000
        honda city = rm 40100

      • bro Poton, takleh guna harga langkawi sebab kat langkawi tu market dia tersangat kecik. oleh kerana market yg tersangat ciput tu, dealer dan showroom ambik untung lebih tinggi berbanding semenanjung. brape kerat je yang mampu pakai mercedes kat sana walaupon harga jauh lagi murah dari semenanjung? Harga Vios dengan ABS dan airbags sepatutnya sekitar RM30k je, tapi jual kat langkawi sekitar RM60k.
        harga yang bebetul takde cukai bleh check arab saudi. harga waja sana mmg tak sampai RM40k, waja kat sini kena RM20k cukai!

    • wei…aku muak la dgn ko punye komen negatif ko ni.
      sila blah boleh tak?

      • bro Sd, cuba compare tgk harga kereta di langkawi dgn semenanjung.
        cuba compare city ka, vios ka, vw ka.
        cuba tgk kalau tk kena cukai harga vios asal berapa?
        UMW tetap letak tinggi sebab dia dealer, dan vios ownernya dari jepun.
        proton dalam negara dan satu lagi of course cukai rendah.

        harga vios/city atau keta import lain mahal sebab cukai…bukan untuk bayar lebih semata mata ingin bergaya yer…dan org sanggup bayar lebih sebab kepuasan membeli dari bayar keta murah, tapi dok tak puas hati buat apa.
        keta proton tu yg overpriced..

        korang yg kena tipu…last2 semua yg beli keta kat malaysia ni kena khencing

      • setahu saya, p2 yg selalu overprice. So saga FLX harga 46K adalah tidak reasonable berbanding Dugung yg ada satu airbag dan rim penutup plastik + engine teknologi 4 tahun and plus with that odd design for just 70K..
        Harga 46K tu pun pasal cukai dah dekat 15k tau.

      • bende ni dah dibincang dari zaman tok kadok lagi.
        ada penyelesaian tak psl tax ni selain dari membebel tak tentu arah dlm internet n. kalo setakat penyelesaian ko dgn bagi pendapat negatif, ia takkan pegi ke mana2. bagi la komen2 yg bernas. yg boleh membantu. negara nak menuju ke arah negara maju. kalo ada sejuta penduduk malaysia berfikiran negatif mcm ko ni mmg sampai bila2 tak kemana2 malaysia. taunye duduk depan monitor taip keyboard hentam sana cemuh sini tapi kemana gak. isi kosong.

        pi mai, pi mai, tang tu.

      • dey akupunya,
        sapa kata kitorang kena tipu. kitorang mmg tau dari dulu proton pun kena tax. proton saga tu kalau takde tax lebih kurang RM25k je. saga pun RM12-13k tax… kitorang dah memang tau.
        Camry 2.4 kat arab tu RM80k je, kat Thailand dia jual RM140k. Thailand letak tax RM60k tu sebab proton ke?? cuba ko jawab plak..

    • Akupunya memang petah berkata-kata..tin kosong, bunyi je kuat. Apapun tak boleh..

      • Mmm… Akupunya cuba nak provok tu.. Kalau kat sini, tak yah ler… sumer taktik tu kitaorg kat sini dah tahu. topik lama isu lama. Mgkin dia tak tau atau saja buat tak tau. prootn tu adalah salah satu aset negara dlm industri pembuatan kereta M’sia.; Satu2nya Msia, negara di ASEAN yg ada industri itu. Dah tentu lain negara ada polisi2 berbeza utk prottect industri diorg. So, bila banding2 mcm nie, mcm tak tepat jer. senang citer, kalau anda mmpu, beli jer la keta import tu. kalau x mampu, kereta2 tempatan berlambak pmenjadi pilihan. Yg bising2 nie selalunya adalah mereka yg tak mmpu tapi teringin:)

        The choice is urs!

        cheers!

        cheers!

  26. Uuuuuuuuuuuuuuuuuu……
    Org bijak dah mule berkata2. biasa la tu melayu komen lebih.apa pun takdak

  27. da gaye muscle car dari blakang … yg pic no. 3 tu … saya suke design Proton yg ni … mmng ade kelas !!… harap bile da buka koyok , lagi lawa dan mampu menutup mulut Anti-Proton …

  28. emm.. udah-udah le tu… kan ke rakyat yang kena dulu.. pencapaian tu penting.. jom g genting.. hehe hee..

  29. Wah, nampaknya saya dah ketinggalan dengan updates terbaru P321A ni..(sedikit sibuk barangkali)

    Gambar no 2 tu, mula-mula saya ingat Toyota Prius..haha, mata saya je kot.

    Overall looks good. Jika rim sukannya dibesarkan sedikit barang 1-2 inci, rasanya agak menarik juga..

  30. Bersungguh-sungguh diaorg dok test kete nih.. Exora Turbo pun dah lama dah tgu… dgr2 kata ada LCD kan… alang-alang dah ada tu.. ada baiknya proton pakage sekali reverse camera.. ini amat membantu bg pemandu yg x cukup tinggi.. nak2 perempuan.. reverse sensor je x cukup..

    • betul gak tu, boleh intgrated sekali dengan lcd tu nanti, bila nak reverse leh tengok kat screen je..mungkin boleh masukkan utk high end variant la..basic just bagi reverse sensor je

      • actually..kalau campromania tengok post2 yang lame yang ade gambar exora turbo ni..dapat tengok ngan jelas reverse camera dia..

      • sy confuse la ni rupanya, sy ingat suci tu tanya pasal p3-21a, sebab kereta tu pun ada monitor, siap dengan touch screen tak silap.. tu yg sy jawab macam tu..rupanya dia tanya pasal exora turbo dah… hahaha..🙂

  31. saya harap proton mula keluarkan kete yg lampu akan on terus setiap kali kereta tu begerak.. walaupun kita bukan negara Scandinavia.. rasanya x de salahnya kan.. maklum la.. sesetangah pemandu mata dia terang.. xpayah on lampu.. ada baik sikit on fog lamp je bila malam.. manusia mcm ni hari2 boleh jumpa kt bdr. itu mata dia telebih terang.. mata pakcik makcik ni.. bila aksiden nt baru nk on lampu.. lps tu salahkan org langar.. memang anjing la kau

  32. korang imagine KIA SPECTRA thn 2000 dan cuba tukar logo proton sahaja.🙂

  33. saya dah mencuba memandu vios dan city dari segi material memang kereta ni lebih baik kualitinya tapi dari segi pemanduan dan kestabilan kedua-dua kereta ini tak lebih baik dari pemanduan persona.Cubalah dulu baru tau.dari segi harga tak kiralah ada unsur cukai atau tidak hakikatnya harga vios dan city mahal lebih kurang rm20,000 yang spec penuh.Saya percaya P321A ini lagi mantap dan menunggu dengan penuh minat.

  34. Dont expect to much from this car…Jangan harap spec yg canggih2..Takut kalau over or high expectation, ramai pula yg akan kecewa. Maklumlah, kalau tgk track2 proton yg lepas apabila mengeluarkan sesuatu model baru, byk. perkara yg kurang.

    Bukan aku bash proton, sbb aku pun pakai proton. but sometimes, i really dissapointed with their QC. To fair, proton should focus how they control their quality. Aku tak mau komen pasal material sbb aku faham dgn harga yg dibayar. Cuma kualiti assembly yg kadangkala teruk. Cop lulus tu mcm tak bermakna.

    Bagi yg pernah menghadapi masalah dgn proton, agak payah nak ubah persepsi negatif terhadap proton. Mcm nasib kereta korea di Msia. Kdg2 cuba bersangka baik gak apabila membeli sebuah proton, tapi bila dah kena, tu yg ingat sampai bila2.

    Anyway, good luck for this model.🙂

    • proton kan dah announce nak buat centralize QC warehouse seblom hantar kat customer. so selepas projek tu jadi, insyaAllah QC keta proton boleh di pertingkat kan lg.

  35. apalah korang nak gado nie.. aku ada baca satu petikan.. ok jer kalu kerajaan taknak letak tax kat kereta…(ingkat tax nie pendapatan negara jgn jdi mcm kat greece sampai kerajaan dia takde duit kerana subisidi).. boleh nak buangkan tax import kereta…. tp bila buang tax kita kene bagi idea mcmana nak dapatkan revenue balik tuk negara.. kalu org malaysia nie rajin and disiplin mcm negara2 yg lain mmg takde masalah….. cuma masalahnyer org malaysia nie malas piang pnya…

    kita remove tax tapi benda2 lain mcm petrol, gula dan barang2 keperluang lain kita tak perlu subsidikan… bayar jer dengan harga pasaran dunia…

    tapi kebanyakkan org malaysia nie bila cakap dia tak pikir pasal kebajikan org lain.. semua tuk diri sendiri jer… kalu harga barang naik.. harga petrol naik.. korang rasa yang pekeje kilang gaji RM600 sbln tu cukup ker nak idup…. makcik2 yg jual nasi lemak ingat mampu ker nak jual nasi lemak RM1.50 lagi kat tepi jalan… korang mampu ke nak belanja besar tuk semua nie semata-mata nak pakai keter branded katanya di import…

    itu lah org kata kalu bercakap tu pikir dulu… bagi fakta.. bagi idea… keluarkan keringat…. tak pun kalu dah bagus sangat.. buat lah kereta sendiri… negara maju lain dah boleh buat keter dalam garage jer… tp org malaysia nie…. mcm biasalah cakap cakap cakap cakap cakap cakap cakap.. dan tak abis2 cakap…tapi hasilnyer takde sangat….

    bila org lain buat mula mengata itu ini… aku bukan bercakap dari segi industri automobil jer yer… keseluruhannyer…. so pikir2kan lah…. terutama SO CALL MELAYU luar sana…. anda sudah lupa ada pernah dijajah suatu ketika dahulu…

    RENUNG2KAN….

    • Bro, pembetulan.. kita tak pernah dijajah bro, mcm kata Prof Zainal Kling..haha

      semua nak jadi Nippon ni sebab dasar pandang ke timur TDM ler..

      • Mmm… kita tak pernah dijajah?… sila rujuk sejarah bro n penjajahan alaf baru…ur minded.
        Dasar pandang ke timur bukan utk jadi Nippon bro tapi jadi mcm mereka (budaya kerja, disiplin, tekno dll.) bukan jadi mereka:)

        cheers!

    • tu la, cukai kot mana pun mesti kena ada, tapi untuk kereta nasional/tempatan biar la cukai tu minimum & cukuplah sekadar dikenakan cukai sekali sahaja untuk keseluruhan kereta.. bukan setiap part/komponen kerajaan cukai jugak, kalau gitu betambah2 mahal la harga sebab banyak kena cukai.. secara tak langsung boleh kurangkan harga kereta, membolehkan proton outsource komponen import daripada bergantung pada vendor tempatan semata2.. harap jv dengan mitsubishi lepas ni proton banyak excess pada vendor luar negara & boleh dapat economic scale sebab beli sekali dengan mitsubishi..🙂

      • Bercerita tentang tax ni, walaupun harga kereta nasional lebih rendah, namun bank mengenakan kadar faedah yg lebih tinggi berbanding kereta luar. Memang pihak proton cuba mendapatkan kadar faedah yg baik namun ia di luar kawalan proton. Kenapa ini berlaku?

        Kalau bank boleh kenakan kadar faedah yg sama dgn kereta luar atau setidak2 perbezaan sedikit sahaja, sudah tentu pembeli2 kereta proton tidak terbeban dengan kadar faedah yg tinggi.

      • ni lg 1 masalah yg proton hadapi, bank yang menganak tirikan diorg… diorg ingat banyak sangat ke sales kereta luar berbanding dengan proton? diorg ni umpama lintah darat yg lebih teruk dari ah long sebab berselindung dari sebuah syarikat/organisasi yg sah..kalau boleh kerajaan kena paksa bank turunkan interest rate biar sama macam kereta import…diorang ni buat untung mudah2 je..

  36. off topic:
    Tengok mcm mana tata nak masuk global. Bagi saya produk nh mmg boleh bunuh sales seangkatan dengannya. Minat sangat lampu belakang die.
    IMG_5690

  37. i wish to know what engine is use on persona replacement? I’ve heard and read from all viable source stated that proton gonna use 1.8/2.0l NA engine

    is this true?

    • only 1.6 cfe (turbo) & 1.6 iafm+

      • confirm? i thought they will be using the new “Y” engine?

      • yes, y engine in 2014..🙂

      • confirm ker bro Y engine 2014… hermmmm in addition just to add.. CFE + turbo + vvt ( and please there is no more CAMPRO or CPS ) its now called CFE

        cerita dari source kata mcm tak jadi… coz pernah baca yg Lotus akan hasilkan enjin V8 dan dari enjin tu akan derive enjin 4 cylinders… mgkn ini cara nak jimatkan cost pembangunan enjin….

        Proton pasang keter global car… LOTUS design and buat enjin… gempak tak idea nie

      • bile difikir balik macam logik gak enjin yg lotus tengah buat sekarang akan ada versi 4 silinder.. jadi alang2 enjin tu buat sekali untuk kegunaan Proton & Lotus..kalau ada company lain nak joint develop/share cost lagi bagus..dapat economic scale & cut cost

      • @taboogen,

        engine block cfe still campro s4ph kn?
        so tukar head, cam & improve piston?

      • rasa block sama.. kalu tukar block dah jadi enjin lain dah… cuma penukaran pada cam ada vvt… dan benda2 yg di tambah supaya lebih efisien…

    • Lotus tgh buat enjin 3 cylinder 800cc 150whp. kawan aku dari UTM dah g tgk model enjin tuh

  38. dengar2 kod utk GSC Proton, P2-30A…betul ke tak tu tak sure la… hahaha

  39. lama tak baca komen , byk benar ttg cukai kereta, come on la, baik beli rumah 2 3 bijik pastu sewakan lama2 boleh gak jadi passive income waktu tua..tak halang pun nak beli 4 5 bijik kereta pun kalau dah minat tp biarlah mengikut kemampuan dan berpada-pada lah…

    ok berbalik pada ‘topik’, alah , takat kat UK tu mmg murah kereta tapi banding la dgn2 lain yg dikenakan, cukai pendapatan je dh byk kena potong dr gaji tu belum lain-lain cukai, pendek kata banyak masyuk, banyak gak kuar.. kalau tak caya em mcm mana ek, ah pikir la sendiri hehe

    akhir kata, hujan emas di negeri orang….sila sambung sendiri yer

    • hujan batu di negara sendiri…
      batu tu bleh buat baling anjing ngan askar israel yang kejam tu,
      nak baling emas rugi plak nanti.

      jangan risau, nanti proton kluarkan Emas, ada hujan emas di negara sendiri plak! yeah!

  40. Apa maksud kereta global? Adakah ciri2 nya sahaja bertaraf global? Atau termasuk pasaran kereta ni sekali?

    Sebab setahu aku, setakat ni proton hanya mampu menjual ke 29 negara sahaja. Cuma mungkin proton boleh gunakan model ini utk JV dgn syarikat automotif luar yg sudi. takut at the end, model ini hanya laku di Msia sahaja. tapi oklah. at least org msia merasa juga nak pakai kereta yg ada ciri2 bertaraf global. jgn nak beza2kan dgn model2 eksport sudahlah.

    • mungkin maksud dia kereta yang mempunyai spesifikasi & rekaan berciri global yang membolehkan kereta ini masuk pasaran yang lebih luas selain pasaran sedia ada.. sebab proton akan lebih tumpu pada eksport lepas ni, domestik dah tak jadi keutamaan, sebab tu diorg tak kisah perodua pintas balik jualan terbanyak.. kalau setakat nak jual dlm negara proton takkan berkembang.. sebab tu diorang aggresif promote jenama, salah satu melalui rali IRC & APRC.. tu mungkin sebagai “brand awareness” sebelum proton masuk market rantau tu yang belum diterokai lagi.. lepas ni nak masuk india pulak..

      • hai.. kenapa banyak sangat thumb down kat bro campro nyer komen..

      • ada la tu yg tak suka, lantak lah… tak suke pun masuk sini gak kan? tak tau malu betul… hahaha…

      • global skang more tu EU country yg byk company kereta susah nak masuk coz ada bnyk syarat2 dia.. material.. safety… emission…etc… kalu tak ikut regulation nie… pengeluar akan dikenakan panalty… tgk mcm kat UK jer lagi kurang emission lagi murah rdtax keter kalu tak silap… so bila mahal user taknak beli.. bila tak nak beli rugi…..

        lagi pn kereta global ni kene ikut semua piawaian semua negera.. australia lain.. europe lain…india lain… dan mcm2 lagi…..

  41. off topic,kete prtn kena tax around 35 percent. Nk tau rega tanpa tax,darab ler sendiri🙂. Kat langkawi, dealer profit margin agak tinggi n ada tax tersembunyi,aku xpaham betul ngan tax structure malaysia pada kete tempatan. Mgkin nk coverline brp rega sbnr kete msia tanpa tax coz nanti tkt rakyat mrh coz kalu kat lgkawi reveal rega sbenar,xke ngamuk org kat semenanjung🙂. Persona h-line,dgn tax n dealer profit 59k++, tanpa tax tapi dgn dealer profit xsampai 39k pun. honda city,masih dlm 50k++ tanpa tax tapi dgn dealer profit. So,masih lg murah. Sbb tuh xheran kalu persona n waja jual bwh 40k kat arab coz tax incentive.

  42. Ehem…Ehemmm..En Taboogen…dgr2 persona R hatchback ada 6MT yer…Benchmark Ford Focus lagi tu…Amboiii..
    Itu hari kata 6 MTcancel…cer citer ciket bro..Amboiii…Amboiiii

    Exora CFE 220 km/h top…powernya dia,dua hari kawan saya dapat drive 200Km/h selamber jer dia cakap…Amboi PROTON..Sorok2 yer…hheheh.

  43. Nh saya ada terbaca kenapa nak test sesebuah kereta tu lama… Mcm persona r. Time berbungkus, mmg banyak org komen pasal kurang la aper la.. biler dah launch, org pun kagum (saya pun)..
    Mahindra test XUV500 hampir setahun dan kalau kira2 balik, lautan india je yg die x masuk.

    Why did Mahindra test this car for such a long period? It’s almost as if the only place where the mules didn’t go is the Indian Ocean.

    I think it is a matter of understanding when you get into higher emission norms (Euro 5), you have to use Diesel Particulate Filter. DPF has to be caliberated, and the calibration is required at sea level high ambient, high altitude, winter, cold climates and different types of terrains. Therefore the testing should be pan India, in fact pan continents to capture the real world usage. As the technology is becoming more complex with the emission standards, you have to come to the most optimum calibration of the DPF. Hence you are forced to test it in all kinds of terrains. If you test it in just one kind of an area your calibration will not work in the other parts. That’s the reason.

    Read more: http://indianautosblog.com/2011/09/mr-rajan-wadhera-mahindra-xuv500#ixzz1ZXowQUyc

  44. salam.
    saya berminat sangat2 dengan persona r ni.saya harap p1 dapat lunch seawal2 nya tahun hadapan, harap tidak tertangguh.semoga kereta pertama untuk saya kalau harga megizinkan saya membeli.

    saya ada soalan pada otai2 kat sini berkenaan spec yang digunakan persona r ini.maksud saya contoh nya saga, mula proton keluar kan saga blm,diikuti saga fl lepas itu saga flx pulak.
    jadi owner2 saga blm dan fl mesti rasa sedih jugak la sebab harga lebih kurang saja.

    jadi adakah persona r ini jugak ada perubahan ketara seperti saga, saya tahu ini ada lah strategi marketing.

    terima kasih.

    • persona r memang model baru sepnuhnya & juga model generasi ke-3, selain itu model ini akan bawa imej baru serta new design language proton…diharapkan Mac tahun depan adalah masa pelancaran…dengar ura2 proton akan sertai geneva 2012 yang juga pada bulan Mac… kemungkinan besar pelancaran persona r secara global akan dibuat di sana selain akan ada kereta konsep baru gsc(global small car) proton versi produksi…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s