funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton serang Jepun!!!

40 Komen

Adakah ini Malaysian wannabe?

Shin Chan & rakan-rakan mengibar bendera Proton

Apa benda la yang mat saleh ni tengok kat enjin Neo tu?

Dah jadi macam karnival Proton je

Ini sebahagian daripada gambaran suasana di Hokkaido, Jepun menjelang perlumbaan rali yang akan di adakan 30hb ni. Nampaknya rakyat Jepun dah mula melihat Proton secara lebih dekat, ini adalah baik untuk penjenamaan sebelum pengenalan produk dibuat. Semoga Proton berjaya & membuka mata dunia selepas ini.

* Kat sini terbalik, ramai spesies Japan wannabe yang suka kutuk Proton, hahaha…

40 thoughts on “Proton serang Jepun!!!

  1. dengar cerita saga flx 1.6 baru start trial… ada skirting, mungkin ni versi SE kot…launching tak sure bile..

  2. yg kat sini tu tak bole pakai punya orang..hehe

    • biasalah lah bro… dah dari kecik dah di didik.. ini barang local.. tak bagus…. nak buat mcmana….. coz kita bukan dari negara industri.. dari pertanian.. semua benda moden di import.. sbb tu lah…. tp bangga gak tgk kereta anak tempatan di minati di sana…. tggu kereta nie best motoring uji jer..tgk apa comment dorang…. gambateh

  3. Mmm… terharu pun ada bila ada rakyat asing juga yg berbangga dgn produk tempatan tetapi amatlah dikesali bila org tempatan yg terlalu mengagung2kan produk luar. Dah la mcm tu, perlekehkan lagi produk tempatan da laa..

    cheers!

    • ala bro kira mcm nie lah.. org kata the grass is greener at the other side walau pun rmput tu dari tempat yg sama.. mcm tu lah gamaknyer… tggu jer lah kemunculan dia…worth it kot

  4. memberangsangkan…..bila lg proton nak start masuk secara rasmi ke pasaran nipon ni?…
    nampak proton exora turbo warna putih park kat depan main building proton shah alam
    tapi still camo…

    • mcm mustahil la… nippon ni over protective sama mcm china dgn India.. bkn sy ckp ye.. ini MITI punya crita..

  5. team cusco japan gunakan proton satria neo utk aprc rally bg 2wd kategori

  6. Rally Hokkaido 2011..

    Kesemuanya 9 buah Satria Neo akan beraksi di Hokkaido. 6 buah jenis Cusco, 2 buah jenis S2000 dan 1 jenis Class 6..

    6 buah Neo yg hampir standard ni akan berentap bersama beberapa buah Toyota Vitz, Mazda Demio dan sebuah Boon x4 (Myvi)..

  7. Aku bru balik dr course di 1 pulau kt selatan tanah air yg juga disertai oleh pserta dr Britain.. So di kesempatan 2 aku tanyala deorang pandangan & perspektif rakyat UK tntang Kereta Proton & apa yg membanggakan aku org UK mmg mnerima Proton & bg dia sendiri dia lebih suka kereta proton dr kereta Korea.. (xtau la kalau de nk sedapkn hati aku je)..

    • menarik tu… harap pandangan dia tu jujur & ikhlas la🙂

    • bukan baru2 ni ada review psl jenama kereta paling dipercayai di UK.. dan Proton adalah yg paling dipercayai.. kagum jgk bila baca tu.. tpi bila teringat cerita spec dan harga proton disana rasa agak kecewa la jgk.. Isu di anak tiri tu la.. knp rakyat mereka sdn x de hak ke nk pakai yg terbaik tu..

      • tu mmg tak boleh buat apa bro. cukai gov kita 55% dr harga keta, tak kan proton tak nak untung buat bisness. 45% dr harga keta adalah termasuk kos, warranty dan juga keuntungan. rasa2 kalau kita ada dlm proton pon tepuk dahi. huhuhuhuhu…..

  8. Bro campro!

    Tlg la kasi publish skit citer saga flx 1.6 tu… Nk tgk gak cm ne ropenye…

    Sbb dlm hati ni trngin gak nk pkai mybi tu… Klau proton kasi cepat flx tuh.. Leh ar dpk2kn lg..

    Tlg ye… Thx

    • maklumat tak lengkap lagi, gambar pun takde bro… kalau ada nanti sy akan war2 kan… tapi jangan risau, memang saga flx 1.6 cvt akan keluar tak lama lagi, saya jangka bulan depan seawal2nya, paling tidak pun lancar serentak dengan exora turbo nanti…tunggu…🙂

  9. dengar cerita akhir bulan in atau awal nov. harap-harap ada campro 1.6 NA vvt, campro 1.6 sekarang nampak makan petrol juga, harap boleh dikurangkan lagi.

    • betul ke camprom kuat makan minyak? nissan latio baru katanya 7.1 n 7.8 l/100km. kalu mcm tu jimat lagi gen2 lama saya auto first gen..

  10. cis palsu je semua ni..pakai baju kuning.. mesti dibayarkan… hmm impossible… impossible… cant belive it
    hik..hik.hik.. :~p

    • haa..ni de sorg lg basher trlepas xngaku brg Malaysia bgs..de ke kate dibayar..bersih jgk Jepon cuci mind ko..haha.. =P

  11. flx 1.6.. aduhh… tension la owner saga kalau mcm nih.. apa2 pun harap ada rim 15inci.. lps tu lampu belakang tu harap design semula la.. nampak x kena je.. leather seat pun jgn lupa.. mcm persona Hline @ neo cps punya cun… adoi.. demand la pulak.. hhaa.. tapi tgk gambar saga R3 memang cantik dah kit dia pakai tu..

    • bro, Lagi tension kalau harga dan pakej die lebih sikit dari FLX 1.3 dan kurang banyak dari Lagi best..

  12. salam bro campro,mntk share ye menarik post ni:-)

  13. Mat saleh tu msti tngh pk nape Campro Neo ni laju sgt kn?..haha =D

  14. bro camp dig more,
    we need the info of exora cfe and saga flx 1.6, everybody is so excited about both cars.

    if it nest month, then the cars mist be in the yard already.

  15. terbaik..ade bunge2 nak kuar flx 1.6…tolong kasi update ini barang baik…jgn kene tinggal dgn mybi…aku…still sabo lagi sampi bln 11..klu tak jom pakat ramai2 pakai mybi..lagi power lagi best tu…

  16. Maaf la aku tak begitu ambil perhatian industri permotoran ni, tp dengar kata Satria akan discontinue? Harap model Satria ni akan ada selamanya dalam Proton sebab Satria 1.6 merupakan kereta 1st aku dulu. Skrg pun Satria dah makin terkenal dlm mcm2 rally.

  17. biasalah bro fasgen, org xpedulipun spec kete jepun,asal jepun je,sume ok. Tp saya akui,mmg waja campro auto,saya agak kuat minyak dia dlm bando,tp gap dia xdalah beso ngat ngan vios@city kalu banding dgn rega yg dibayo berbanding vios@city,tp long distance,balik kampung,on par jer. Tp iafm plus n cvt lg mantop minyak dia,jauh beza ngan campro lama,iafm n cps. So,lgla jauh berbaloi n bleh katakan fc on par ngan vios walupun 1.3 coz vios akak aku (ada org mrh nanti) dlm bando average rm 50 lebih kurang 320km,flx pun dapat sama jugak lebih kurang berdasarkan owner punya info,kira jimatlahkan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s