funtasticko design

http://funtasticko.net

BMW lancar 3 series 2012

9 Komen

BMW semalam melancarkan F30 iaitu generasi terbaru model 3 series. Rekaannya mengikut “design language” yang ada pada model 5 series terkini yang lebih nampak gah & mewah, tapi masih ada ciri sporty. Dengan variasi enjin petrol yang terkini 241hp 2 liter turbocharged direct-injection 4 silinder untuk 328i selain enjin 302hp 3 liter turbocharged direct-injection 6 silinder untuk 335i. Versi diesel juga ditawarkan, 181hp untuk 320d & 161hp untuk 320d EfficientDynamics Edition yang lebih ekonomikal. Transmisi pula 6 kelajuan manual & 8 kelajuan automatik dari ZF. Mungkin model ini bakal masuk pasaran Malaysia tahun depan.

9 thoughts on “BMW lancar 3 series 2012

  1. kereta ni jual bulan 2 tahun depan.tp BMW dah “masak siap2”. agaknya mmg trend company2 kereta dedah awal2 walaupun lg 4-5 bulan nak jual.

  2. the current face-lift c-class has a new competitor… kereta ni mmg menarik dari segi design, ala2 mcm f10… mcm baby 5Series… apa2 this car really look hotzzz with red colour….. i just wondering abut their prize….

  3. Off Topic:

    Bro campro, ni ada link spyshots/gambar risikan P3-21A dengan Astra turbo

  4. Off Topic:

    Bro campro, ni ada link spyshots/gambar risikan P3-21A dengan Astra turbo
    http://blog.galvintan.com/vauxhall-astra-turbo-with-trade-plate-proton-tuah-concept-spotted/

  5. aku quote dr paultan:
    “The first is the new 320i, which will be the second model to be powered by the new-generation 2.0-litre four-cylinder petrol engine – figures for the TwinPower Turbo unit are 184 hp at 5,000 rpm and peak torque of 270 Nm at just 1,250 rpm. ”

    2.0 liter dgn 184hp dan 270 Nm torque pada 1,250 rpm
    bndgkan dgn 1.6 cfe – 15x hp , 200 Nm torque pada 2,000 rpm
    kalau dah 2.0 enjin generasi y , tak mustahil bole dpt 18x hp cam bmw wow
    huhu sure gelak org yg pesimis baca tp aku optimis

  6. proton pon amk transmisi ZF jgk kan utk new persona kan?

  7. belum mampu lagi nk memiliki tp insya Allah cita2 tetap ada…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s