funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Saga FLX 1.6 SE & P3-21A (Persona R) dari bro Arefad!!!

138 Komen

Spyshots terbaru kali ini telah berjaya diambil oleh sahabat kita bro Arefad ketika dalam perjalanan pulang ke semalam. Kedua-dua kereta ini telah ditemui di sekitar Sungkai-Slim pada lebih kurang pukul 6++ petang. Pada asalnya format gambar ini adalah dalam bentuk video. Menurutnya, kelajuan kedua-dua kereta ini adalah sekitar 130-140kmh, tapi apabila mereka sedar telah dirakam, mereka mengurangkan kelajuan & kemudiannya terus memecut. Pandai juga diorang ni buat taktik elakkan diri dari “paparazzi” ye..hehehe… terima kasih bro Arefad kerana sudi berkongsi gambar ini…🙂

* dah nampak skit rupa bodykit Saga FLX 1.6 SE ni, tak silap saya kereta ni warna macam “Fire Red” je

138 thoughts on “SPYSHOTS : Saga FLX 1.6 SE & P3-21A (Persona R) dari bro Arefad!!!

  1. nampak lebih sporty bila saga ni ade skirting..
    probably ni la SE edition..
    nk lawan myvi..

  2. side view persona r mmg nampak sporty habis meleleh tgk..

  3. Thanks Arefad sudi share kat Funtasticko ni. Nampak lebih sporty FLX tu.

    • harap R3 nanti keluarkan sebijik mcm Bangkok motorshow. yg itu lagi smart.

    • sama2.. tu la tgk dr blakang mmg mantap la, selamba je follow persona r tu.. sport rim je nmpk mcm biasa je tp tak tau la bila berenti camne.. org umah pun tkejut tgk, dia kata laju semcm jer.. sy yg guna auto 1.6 pun agak susah nak rapat bila kena tinggal ckit, amik masa.. kena tekan pedal kuat smp rpm tinggi..

  4. lampu belakang saga mcm dah berubah jer. Plus persona r dah kurang koyok dah..

    • tu yg pelik, kt keliilng lampu blakang suma tampal hitam.. mcm ada something hide kt c2.. yg kt boot maybe dia punya tulisan.. tp bodykit suma pun hitam, tak leh nak tgk bentuk dia sgt.. persona r agak tinggi n besar bila saing ngn waja sy.. tp sori wajah dpn tak sempat amik sbb hp terjatuh kt area kaki.. diaorg pas cucuk blakang agak lama, sy slow camne pun tak nak potong… tp lam 10 saat ada duk blakang sebelah kanan.. kalo dapat hp ms tu leh amik dari side mirror mmg nampak jelas.. tp ni je yg dapat, sori ler..

      • Mmm… nie pun dah kira baik bro. Cuma hati2 ye… smpai jatuh2 hp tu.

        cheers!

      • Biar handphone jatuh. jangan kereta sendiri tu jatuh..

      • Yup betul tu, safety first. Yang ada ni pun kami bersyukur daripada saya yang langsung tak sempat nak snap apa-apa🙂

      • x per bro. Mungkin esok lusa dapat. Mana tahu.. Tapi nak tanya, bro aferad record pakai ape a. Clear jugak gambar.

      • Hp Samsung SII tp record video… ni wat capture screen, agak kurang cantik.. video agak ok lagi..

      • boleh upload video tu di youtube tak bro🙂

      • nanti try cuba edit video tu dulu, agak lama 5 mnt follow blakang saga ni… pastu nak cuba kuarkn audio hehe nanti denga malu la.. kecoh ngn org umah semasa adegan kejar mengejar, dia kira jd co-pilot tuk tgk jln clear ke tak hehe

      • HUH.. S II. Mmg smart a.

    • bole jadi lampu belakang Saga yang ditampal koyok itam tu jenis smoked lamp…

  5. Meleleh & terpukau tngk spyshots kedua-dua kereta Proton ni . membuatkan hati brtambah yakin P3-21A adalah kereta yg boleh memikat hati rakyat Malaysia & dunia .
    * offtopic , knp kereta kakak sy , MYVI SE Second Generation . time nk lock , kereta tu bunyi alarm padahal semua pintu dah tutup rapat . knp jadi mcm tu ye ?.

  6. perasan tak sport rim saga tu macam besar sket? 15′ barangkali…

    • kalo x silap memang saiz 15…most probably 195/50/15

      • yer betul.. lampu belakang kalu tak silap smoke.. warna merah tu mmg cun melecun….. merah membara… dh pn nama dai fire red.. 1.6 iafm + dengan cvt.. mmg r susah nak kejar.. dia tukar gear( nak kata tukar pun idak gak.. ) mmg cepat… dah 1.3 pun boleh tahan laju.. nie kan enjin 1.6 dalam saga dengan 6 virtual speed… aduhai kereta aku kene tapau jer lah ngan saga nie

      • bro taboogen, leh x email kat sy email bro, ada benda nak tnya le..hehehe

  7. mungkin saga 1.6flx ada lampu belakang smoked

    • bkn mgkn lagi.. dah mmg yer kot.. kalu sama dorang tak tutup lampu tu,. contoh lampu depan tu.. lampu yg sama dorang tak tutup pn… hahahaha
      cuma sayang bukan disc brake kat belakang.. kalu tak mmg dah smart and bertambah selamat kereta nie….

      cun lah

      lepas nie tgk harga pulak berapa…..

  8. kalau saga ada splitter mcm satria neo cps r3 pun ok jugak,
    Offtopik :
    sapa ada pakai garmin yang ada kamera yang boleh rekod video lagi senang, tinggal on gps lps tu rekod video, manalah tahu ada persona r lalu

    • dorang nie lalu dah ada kawasan dia bro.. kawasan yg jarang org guna GPS pn.. lagi pun dorang ada timing buat road testing nie… first nak check durability dan mcm2 lagi.. kalu guna laluan yg sibuk testing tak menjadi.. tak tahu body kit tu leh tahan ke tak.. tertanggal ke tak….
      tgk enjin pulling mcmana…. acceleration.. decelaration mcmana…. lepas tu dorang nak calibrate minyak mcmana sama tak dengan lab test.. etc…

  9. side mirror Persona R tu nampak macam seiras/sama dengan side mirror Persona Elegance/Saga FL/Saga FLX…harap Proton cuma gunakan side mirror tersebut sebagai ujikaji sahaja dan akan menggantikannya dengan side mirror yang lebih cocok dengan penampilan ranggi dan sporty Persona R itu…

    • side mirror tu mmg sama. 3 model share parts yang sama, SAGA FLX, Persona Elegance dan model baru ni. save development cost.

      personally saya rasa sesuai je design side mirror tu dengan persona-R

    • practicallity and fuctionality lebih di utamakan dari design2 yg cun tapi bila hujan kita tak leh nampak side mirrior coz antar tugas side mirror adalah untuk deflect air pada cermin kereta…. engineer bukan design side mirror nie suka2 tapi ada fuction dia yg lain… lg pn rata2 rakyat malaysia kalu tukar lane pn bukan tengok sangat side mirror.. signal jer terus masuk….
      aduhai… sivik sivik

      • betul bro. Function over design. Persona R nh lebih proper design die dengan mirror nh

      • kalau diorang signal. Aku suspek orang malaysia ni tak tau batang signal. Diorang ingat tu tempat sangkut teh ais kot.

      • side mirror penting terutama masa nak tukar lorong kalau nk kejar masa semasa jam, klu main redah mmg kena hon , saper yg hon ? motosikal la hehe..silap2 mau kena tunjuk jari

  10. Thanks Arefad,

    Gambar cantik pulak tu. BTW lepas ni hati2. Safety first.

    P321A – Baru nampak side profile P3 ni..Sangat2lah tidak mengecewakan. Seperti bukan kereta Proton pulak.

    Saga – warna dia macam Neo R3. CVT 1.6, saya tak dapat bayangkan bagaimana memandu Saga ni..

  11. kami expect utk saga se ade usb port, bluetooth and gps. myvi dah jauh tinggalkan proton dgn jadikan features ni as standard. sile amik perhatian proton. perodua currently is really the people’s car

    • @ dinocomot,
      Sah2 ko boleh tengok berapa beza jauh harga saga ngan Myvi. Ko boleh tengok sekali dengan spec. Proton boleh je buat saga lebih dari spec lagi best tapi ko sanggup ke nak beli saga Harga 55K. Kalau ko x sanggup, inikan org lain lagi.

    • aah kan perodua ada tu semua… (kedai abang pun byk jugak) tapi kan apa yg saga ada perodua takde…fikir2 kan lah…..
      dulu perodua pun ada cerita yg mereka menghasilkan kereta yg mampu milik… tp rasa kereta yg paling murah dorang ada ialah viva 660 kan.. takde radio.. takde power window.. nasib bagi air cond….
      tapi apa2 pun anak tempatan gak yg buat kereta tu.. kita nie asyik nak ngutuk jer… mana tahu satu hari nanti anak kita pulak keje kat situ… aduhai

    • bukan saga fl dah ada usb port kan, pastu control kat stering

    • Dinocomot,

      Kalau setakat nak ada USB, Bluetooth dan GPS, kedai ahbeng pun banyak malah ada yg jauh lebih berkualiti daripada yg Perodua pasang pada Myvi.

      At least, Proton punya ICE ada jenama, Clarion atau Blaupunkt GmbH.

      Perodua is really the people’s car. People like you..

      • hahahaha.. good one..

      • sy dh prnah drive saga fl & myvi SE. dua2 keta kwn punya. myvi ade bnyk aksesori kdai ahbeng? heheheheee…ape guna aksesori ahbeng tu klu keta x stabil smada menahan angin kenderaan bsr di highway spt lori & bas (kpl trbg & keretapi pun bsr tp x guna highway ye…) ataupun ketika melayan selekoh. btul x bro?

        atas p’alaman sy men’test’ ala2 top gear tu, mmg saga fl lbih stabil dr myvi wlupun nmpk je bumbung saga tu tggi. dan…ape yg sy rs tu sma spt diakui oleh tester kedua2 model ini dlm majalah permotoran.maknanya sy x bohong la kan?

    • aksesori bole tambah kemudian , lagi byk pilihan apa, janji bole masuk dn berfungsi..klu keta conti lain citer la

    • to DINOCOMOT,

      bro.. proton jual kereta.. bukan jual accessories…

      tau tak kenapa utk 1 model perodua variants/specs dia byk gilerr?? (std, premium, elite, exclusive, elegance, se, extreme bla blaa…)

      jwpn: sbb diorg tak byk krete.. viva, myvi, alza.. model ckit, so takkan company ni nak jual 3 product ni je.. sbb tu utk 1 model tu byk gila variants, tp dibezakn dgn accesories je.. baru la customer byk ckit pilihan nak choose..

      proton plak boleh je nak tambah smua acesory tu, tp die kene consider harga plak.. dia nak buat kereta yg ramai org mampu & yg paling penting loan boleh lulus..

      aku salesman kereta, tau tak berapa percent loan myvi 1.5 tak lulus??
      haha.. pikir la sendiri…

  12. agak2 bila saga flx 1.6 nak start jual..ada sape2 tahu tak?

    • da dekat da tuh..silap2 dalam awal bulan depan..ada sapa2 org EDAR leh confirm?

      • dah dekat lah tu.. kereta pun dah pre production dah.. tggu jer kat show room tuk test drive.. jgn expect tinggi sangat cuma feel the power.. hehe

  13. spe yang keje bahagian ekzos department tuh? buruk bebeno ekzos tejojol

    • bro belajar lagi elok2.. pastu apply lah jadi engineer proton bro… tunjuk bakat….. amacam….. 🙂

    • deorg ada 4 bulan lagi nak test. yg ko risau sangat kenapa? Lagi satu, kenapa dengan Ekzos department, ko nak jadi Cheif kat situ ke.

    • saya yakin ini bukan kereta final production. ini untuk tujuan testing. certain-certain area bukanlah final version. lagipun ekzos tejojol tu tak efek pun testing activity mereka. yang penting eksoz berfungsi.

      my 2 cents

    • belum finalised lagi la..
      mungkin dia akan refine ekzos or cover ngn skirting..

      • takper jgn risau.. skang semua nak ke EV.. sesaper yg sakit mata tgk ekzos terjojol tu boleh lah beli kereta EV jika mampu… kurang sikit pencemaran kat malaysia nie… boleh lah sejuk balik kat genting ngan cameron tu.. kalu tak panas jer rasa :p

    • Ekzos ada jabatan sendiri rupanya..

      • under power terrain kot

      • hahaha ini memang kelakar bro.:D

      • mungkin join sekali dengan jabatan alas sekitar kot, hahaha… nak bagi emission bagus nye pasal buat jabatan ekzos & emisi

      • Yela2, Jabatan Alam Sekitar (JAS) kan selalu sodok ekzos kira emission standard..

        off topic

        Kawan2 dah try check emission Carbon Monoxide & Hydro Carbon (COHC) kereta masing2?

        Saya dah check. Kereta saya CO 0.02% dan HC 28ppm. (Limit CO 3.5% dan HC 600ppm). huhu

      • tak pernah lg, nak check katne?

      • kalau nak check rasanya kat puspakom,
        kalau euro 4 standard co 1 g/km dan 0 HC+NOX
        tapi yang ni dlm ppm jd x dpt compare
        tapi kalau ikut standard malaysia mmg kurang banding euro punya, petrol dgn diesel pun masih dlm euro2

      • Saya tak faham bila ada yg ‘Dislike’ data emission kereta saya.

        Bro Thor,
        ada dua agensi yang menyediakan khidmat vehicle emission std iaitu Puspakom dan JAS. Puspakom ada bayaran. JAS free je.

        Bro Campro,
        saya tak pasti kalau Kuantan JAS buat katne. Kalau di Shah Alam di Stadium Shah Alam setiap rabu kot manakala di Johor di Stadium Larkin setiap pagi Jumaat.

        Kebiasaan kereta Proton especially Wira selalu kantoi emission. Gen-2 keatas InsyaALLAH lepas. Dgn syarat jgn buang catalytic converter. Kereta2 europe biasanya lepas. Wpun yg buruk2. Lagi satu kereta kalau jaga service interval, biasanya lepas.

      • mmgla org dislike sebab topik asal pasal saga flx 1.6 dan persona R tp ni buka cerita pasal emission Carbon Monoxide & Hydro Carbon (COHC)… mmgla info yg berguna tp salah tmpt…

      • sah2 bro fridsmax tulis offtopic.

  14. semalam pun saya nampak diorng buat testing tp exora la… area2 situ jugak.. bersungguh2 betul proton buat test. tp saya jumpa waktu tengah hari. tgk kat link bawah ni :

    http://saluran07.blogspot.com/2011/10/proton-exora-turbo.html

  15. wow i love that color…maroon red…exactly my dream color car..

  16. apa yang saya dapat simpulkan dari foto2 tu..
    1) Saga FLX 1.6 SE ni warna hampir sama dengan Satria Neo CPS R3..
    2) Saga FLX 1.6 SE ni nampak sporty, dan elegance dengan padanan warna, bodykit & sportrim baru (mungkin dengan smoke tail-lamp tu)..

    3) Persona R – dah nampak side profile nya.. nampak kukuh, ada gaya.. menarik!

    * laju juga ye.. hehe🙂

  17. spring blakang flx masih sama mcm blm ka..mksud saya, mendap bila berat atau dah tukar..

  18. tsgt cun le persona r nie..

  19. info yg sy dapat dr mmber sy keje sbg project manager kt proton, dia cakap dia dah tgk secara live persona-R ni..mcm cun habis..harga RM60K (maybe M-line)..yg paling penting, dia cakap,dashboard persona-R tu mmg lain sangat dari spyshot yg sedia ada sekarang. gambar tak ada lagi..dah suruh dia curik-curik tangkap tp dia cakap byk sgt cctv..takut kena buang keje kot..:D

  20. skuad kuda belang pada ptg hari? jarang warna putih dpt spyshot mcm ni rasanya mmg diorg dh tak nak cover dah bhgn side profile tu…

    hati2 ambil gambar…safety first

  21. waah FLX SE. 1.6
    change 421 header,
    sport suspension,,,,,,done

    or leave it ori, fine also

    any of this SE in manual transmission?

    • mungkin ada. Tapi lebih baik amik auto dari manual. Ntah la. Ikut sapa minat la. Saya minat cvt die.

  22. still a mystery, ,the front grille. is it the same? do they blacken the chrome?
    is it mesh grill? do they have SE badge on the grill?

    or simply the same but with lip spoiler.

  23. Persona R putih ni nampak smart la…sekali pandang mcm Honda City punya side profile

  24. betui ka saga ni warna merah pekat mcm ni..ka asal nya mcm saga 1.3 se merah yg dulu, merah2 cili xckup pekat..mybe sb camera sensor hp kot jadi warna mcm ni, jadi contrast lebih..haha..

    tp klau btul2 merah mcm ni mmg warna yg smart..

  25. mesti mengancam kalau lampu belakang mcm ni

    • x silap mcm audi a4. Tapi led kat K7 nh mmg clear

    • lampu depan persona R ni pakai projektor ke atau hid? hid mmg lbh terang tapi menyilaukan pemandu dr arah bertentangan, klu saya pefer projektor lagi

      • bro lampu biasa pun boleh pasang HID… HID tu hanya mentol jer kat lmpu tu…tapi kalu baca forum2 sblm nie.. projector kot… jimat cost

      • rasanya projector mcm waja.. tgk masa diaorg duk tepi blakang mmg guna mcm waja.. tp saga tak rasanya, tak perasan plak

    • lampu HID x sesuai guna reflector, refector x dpt fikuskan semua cahaya, jd kesan silau lebih kuat
      lampu HID hanya sesuai gn projector lens, sbb tu JPJ x benarkan retrofit HID kat normal reflector

  26. TERRBAIKKK….

  27. tetiba terbayang Persona R ni dgn bodykit R3…..(jauh mengelamun kejap)…hhehehe

  28. mana video ? sudah lama tunggu

    • nak jugak ker bro, tak cukup ni ker hehe nanti la, sibuk keja skang… esok cuti nanti wat iyer, saba

  29. terbaekkkk la proton…..aku dok himpun duit nie nak sambar sekor ini tenggiling…hopefully saga ley release on next month…agak2 brape harge saga nie eh..leh sesape kasi figure sket….TQ

  30. berkenaan global car vs people car:
    nice kaler merah.
    berkenaan people car vs global car. gue rasa proton kena ingat kot. going global is doesn’t mean going expensive. dah lamer dah rakyat mesia duk beli kereta mahal pasal nak improvekan automotive mesia. aper salah gomen/mesia pikir jugak nasib rakyat. 1 per 3 gaji nak bayar harga kereta. what a slave…
    yang penting. pergih cakap ngan gomen:
    1. kurangkan cukai kete
    2. kurangkan roadtax kete tempatan.
    3. introduce roadtax base on emission ker camner ker..

    berkenaan persona R.
    rear lamp combi dibuat oleh multycoat, tak silap derang guna line baru. and nih first time nak try buat lampu ( kalo tak silap arr). harap proton boleh monitor sket company yang baru baru nih…..dah namer global car. mintak sampling check banyak sket…jgn pakai kaw tim jek…

    berkenaan management proton.
    kalo cakap pasal dtk nadzmi salleh. tak tahu dier nih bagus ker tak.
    tapi dier orang besar kat proton.
    ader side bussiness kat luar ngan Nadi corp.
    1. badan bas sdn bhd: buat bus nyer coach- beli body, modified sana sini. janji boleh muat banyak kerusi. jalan. keselamatan belakang ceriter…
    2. tranocean holding- tyre rethreading. what the XXX, galakkan pakai tayar rethread. selamat la sangat…… http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS/subweb.nsf/7f04516f8098680348256c6f0017a6bf/d9b3326651ecbc22482577d100166c75/$FILE/TOCEAN-AnnualReport2010%20%281.9MB%29.pdf harap jgn la dier nih lobi nak suruh pakai tyre dier rethread…..

    talking about car. talking about transporting people from point A to B SAFELY,
    tapi dalam board pon ader orang yang bergelumang ngan benda tak selamat….
    pikir lor sendiri camner…harap DSZ tak camtuh…ngan engineering ngan QC tak camtuh…
    harap boleh improve. gue pon nak gak pakai proton..tapi biler lagi banyak tahu bebenda camnih…makin lemah semangat dowh…
    please improve.

    • susah bro mau turunkan cukai segala.. bila kerajaan turunkan cukai semua pemain automobil nak gak… kalu proton jer mula lah kata kroni… so sama2 berjuang buat kereta yang berkualiti…. tak silap yg banyak gerakkan projek Dato Sri Syed.. Dato Nadzmi tu chairman proton jer kan.. entah.. sejak DSZ nie ada kira banyak lah project baru keluar… bkn tak leh mentaliti org malaysia nie gak nak di salahkan… semua mahu untung….. tambah spec skit kat parts dia kira harga berkali2 tinggi…

      mcmana nak jual murah mcm tu… takper 2016 pasaran autombil akan terbuka.. so kita tengok lah nanti… bak kata untung sabut timbul…. kalu tak tenggelam… kalu tenggelam cuba bayangkan pekerja2 yg akan di berhentikan kerja.. saper lak nak tanggung anak bini dorang…..

      fikirkan dan sama2 cari jalan penyelesaiannyer

      • tapi kerajaan sebagai tulang belakang boleh bantu proton secara underground je, tak perlu nak umumkan… turunkan cukai senyap2, bagi proton lebih murah… masalah adil ke tak dengan perodua ke naza ke inokom ke, tu cerita lain sebab diorg tu tak ubah sebagai assembler je..perodua ada la skit buat r&d, tapi banyak pada kosmetik je skit..jadi adalah tak adil mereka dpat layanan yg sama mcam proton yg buat kereta dari sketch smpai la manufacturing…setakat geran berapa sen sgt la kerajaan bagi.. jadi ni la caranya nak membantu

      • Ada sape2 yg boleh confirmkan yg Naza dan inokom dapat keistimewaan tax yg sama dgn proton? kalau perodua tu mmg dah sah dapat mcm proton. Cuma Naza dengan inokom tak tau still dapat lagi ke tak.

      • to taboogen:

        hat off to engineering dept or who initiate the movement. ( maybe DSZ and ex produa teams perhaps), ramai gler orang yang grad oversea nga 3 pointer kat engineering tuh. insyaAllah boleh kot. congrat for positive movement.

        pasal cukai lak.
        bukan semua player berhak dapat cukai murah.
        dier depend on banyak faktor, tapi aper yang proton dapat mintak:
        1. Privilagge yang for pioneer arr.(lebih kurang macam diskaun rumah for bumis arr, boleh plak kurangkan, yang hybrid boleh lak kurangkan). something like that la…yang penting jgn buat profit on cukai. charity is charity.
        2. Development percentage. kalo dari skratch, lagih banyak dapat cukai reduction. kalo setakat tukar bumper jek. kurang sket.
        3. total man power utilization ( kira dari material vendor, part vendor sampai proton ) berape derang gajikan rakyat mesia nih compare ngan other player.

        satu lagih harap costing dept kat proton tuh proactive arr sket.
        vendor cakap 10 ringgit. angguk jek. pergih gemba la sket dowh, derang declare 10 process nak buat part tuh…tapi kebanyakkannyer 7 jek. nak mark up harga lebih…bukan duk decide harga dari bilik meeting jek…

        to admin:
        gue pon sendiri tak paham camner BOD tentukan hala tuju untuk match NAP nyer direction. misteri je la kot. tapi base on Pemandu, Kong Cho Ha ngan idris jala macam tak der automotive nyer direction. (ker automotive dalam menteri teknologi, tak sure sangat),tapi camtuh la kot. biler pihak atasan bukan dari bidang automotive. tak der sense sangat la kot. sama cam FAM gak. ader ker lantik orang tak pernah main bola jadi presiden.

      • sy pun pelik dengan dasar NAP ni, seolah2 menolong syarikat lain berbanding proton.. proton macam xde keistimewaan je.. kalau nak open market 2015 nanti mesti proton akan terima tempias dia, kecuali proton dah memang ready dari sekarang dengan line up yg hebat2… kita berdoa yg terbaik je la buat proton

      • direction sudah tentu proton boleh berdiri setaraf dengan pengeluar kereta terkemuka yg lain, tak kisah pun kalau jualan tempatan tak banyak asal jualan keseluruhan mmg menguntungkan, buat apa jd jaguh kampung kalau tak bole bersaing di peringkat antarabangsa…

        masa dh suntuk sbb tu persona r nnti msti berjaya jd global car yg popular…sama jugak dgn pelaksanaan pelan utk kenderaan ev/reev, mesti popular, jualan mesti meletup…mesti

        kena pikirkn utk jd mcm mana nak pasarkan proton dgn spec yg sama dgn versi eksport klu tak sama pun kira dekat2 pun ok, mmg klu tgk dasar automotif negara lain mcm menganaktirikan pembeli tempatan di negara masing2 tp itulah cabarannya

        then klu diorg taknak pikir tu semua buat apa mereka dibayar gaji tinggi duk kat BOD , mmg kena pikir la benda berat2 mcm ni
        spec wise aku tak rasa persona r ketinggalan, just skrg cuba tumpukan kat marketing..jv dgn hawtai tu satu langkah yg baik…mgkn lps ni kena jv kat india pulak atau USA pulak..pikirkanlah

  31. OFFTOPIC:

    tak sangka dulu Proton ada iklan macam ni, Proton patut buat iklan ni balik tapi untuk model P3-21A untuk yakinkan pembeli.

    • isk..tak payahlah proton buat iklan mcm ni lagi..mcm org tak pernah tgk kereta je…kalau dulu sesuailah. la ni org lebih pentingkan gaya, safety, handling, kemewahan, maintanance, fc serta practical sesebuah kereta.

      Cuma aku akuilah, ada gak yg datang gi showroom proton dok ketuk2 body, pintu, bonet dan sebgainya. ape ingt kete proton still mcm dulu lagi ka. Nasib takde yg nak masuk bonet.

      • bro . kat europe banyak jer iklan moden mcm nh. Cume x sempat nak cari jer. Deorg lebih terbuka berbanding kita yg still anggap bende mcm nh bodoh. Sebagai contoh iklan renault.

        walaupun berbeza tapi dari segi motif , die nak tunjuk ketahanan sebuah kereta die. Tapi ok per kalau, exora, p321a, saga persona, inspira and savvy do this kind of commercial. promote at least.

      • maksud saya, ambil konsep yang sama cuma tak payahlah nak terlompat2 dalam bonet, mungkin masa nak test drive semua barang sumbat kat bonet nak uji keluasan bonet, letak penumpang yang badan comel2 nak uji keluasan tempat duduk dan kemampuan enjin, dan banyak lagi benda kreatif lain. Takda la patut buat iklan ketuk body kereta, tapi memandangkan ramai yang masih menggunakan ‘tin milo’ sebagai perbandingan dengan kekuatan kereta Proton, apa salahnya buat iklan macam ni lagi.
        Iklan Proton banyak yang simple dan elegan sahaja, patutnya iklan yang menggambarkan kereta Proton dalam keadaan sebenar dan kemampuan kereta Proton yang patut ditonjolkan. Barulah pembeli rasa yakin untuk memilh Proton, iklan Proton sekarang pun tak banyak keluar kat TV.

      • Mmm… iklan renaault tu konsepnya just nak tunjukkan sumer model barunya adalah 5 star crash test:)

        Best gak kn kalau kita dpt bincang bentuk iklan persona r nie bila kuar nanti, sekurang2nya diorg dpt idea utk persona R dgn iklan yg terbaik:) Kereta dah cantik, iklan pun kena ar kasi menark dan tertarik:)

        Bagi saya iklan utk persona R nie mesti ar ada tema “Chic n Elegance”🙂 Sesuai sangat. Iklan ketuk2 nie dah ketinggalan zaman ar… itu gak menggambarkan mentaliti rakyatnya yg kurang dlm aspek penilaian. Yg lepas, lepas. Yg baru nie, biar lebih segar n kreatif:)

        My 2 cents.

        cheers!

      • dia ikut kesesuaian masyarakat lah bro… cuba tengok iklan2 kat Australia jer cukup… mmg tak masuk akal… kat malaysia nie masih kuat lagi budaya timur.. lemah lembut and berbudi bahasa… more to family punya viewing… kalu bersifat terbuka sangat pun tengok lah anak2 sekarang nie… yang toot bebas tu dah kira biasa dah.. takde teruna or dara dah jadi perkara biasa… so biarlah walaupun org kata lapuk ke kuno ker.. janji anak2 kita tak terpengaruh… nauzubillahminzalik

      • bole je buat iklan keta attack kat corner, tgk kereta mana yg terbalik dulu, hehe

    • tu aku tahu..dulu savvy pun dipromote dgn ketahanan body nya dgn dihenyak oleh tayar bigfoot. but at the end, ramai pembeli still pilih kereta lembut perodua berbanding savvy. kenapa? kerana satu aspek saja tidak cukup untuk membuatkan kereta tu mampu dijual dgn baik. so, produk akhir juga kena ditonjolkan dalam pelbagai aspek.

      • tu kartoon.. sama mcm otoroman ngan gaban.. takper takde unsur2 xxx di situ.. :p

    • ingat lagi dulu proton saga masa baru kuar ada warna merah, hijau, biru dan putih, masa tu saya minat saga yg warna merah dan hijau. ada dua varian 1.3 dan 1.5. semua manual kot masa tu. lampu belakang mcm merc sikit2 cuma takde jalur2 la, depan pun mcm tu jugak…

  32. menanti saga flx 1.6 nie…hope kuat dlm thun nie…

  33. Bagi yang banyak mengata Proton cuba baca artirkl ini dahulu:-

    http://www.koreatimes.co.kr/www/news/opinon/2011/05/202_86490.html

    Automakers arrogance
    —————————–

    However, it is no exaggeration to say that local motorists have paid virtual subsidies to Hyundai Motor, Kia Motors and other carmakers to help them export more. But now, the time has come to terminate the dual price system that discriminates against Korean consumers.

    Local consumers have also been complaining about the quality of cars. It has been no secret that the automakers export better quality cars equipped with up-to-date airbags and other safety gadgets. They usually install six airbags in each car to be exported to the U.S., while most cars for domestic use have only two airbags.

    They should learn a lesson from the crisis of Toyota that lost consumer confidence due to massive recalls of cars with serious defects worldwide in 2009. Executives of the Korean makers must realize that their arrogance over consumers will only invite woes. We call on them to shift their focus from export first to consumer first. They also need to share their profits with domestic consumers ― the driving force behind what Hyundai and Kia are today ― by supplying cheaper cars with better quality.

  34. baru je klua my saga flx 1.3.. aku gna 1.3flx cvt pun dah terbaik bro..
    klau guna saga 1.6 flx. … cmne ea???.. fuhh.. mantop..

  35. sape pemakai saga flx 1.3 cvt lagi..cite laa sket ape keseronokan & ketak’best’an bwk saga flx anda… share2 kan sket.. at least leh imagine kuasa 1.6 nanti camne

    • senang jer bro… pinjam sesaper pnya persona elegance manual or auto… rasa pecutan dia mcmana.. then bayangkan kereta tu lagi ringan dan gear change lagi smooth…

  36. i ve just tested the lagi best extreme. it doesnt hit me. easily its not as solid as proton.
    it 1.5 doesn’t feel as punchy as i expected. myvi is just an easily town drive automobile.

    i feel campro is more eager when work hard on it. proton’s body feels solid and firm.
    so proton philosophy in making the car is justified.

  37. Pingback: Gambar Spy Shots Persona R (P3-21A) Bersama Saga SE! | sembang-auto.com

  38. i heard that iafm plus is re profiling the cam lobe of the campro engine,
    if anyone into technical please clarify this,
    this is a good piece of knowledge we can share and it is part of knowledge that proton makes society knowledgeable about automotive engineering, building own cars to make engineering literate society.

    one small technical knowledge leads to a bigger know how. share a single word to prosper the whole.

    proton exists to educate.
    thanks in advance.

    • Kalau ada yang rajin cek betul2 enjin iafm plus tu…
      Maybe cam lobe profile berubah…piston profile…cylinder head…fead system or etc..
      Mesti ade benda baru yg kita tak perasan…
      Next time kalau autoshow i nak perhati satu2…

  39. kalau bab smooth 2 memang kaw2 lah bro.. xtrase keta dah gerak.. cornering memag cun lah.. coz dia pnya spring blkng ad len ckit dari saga fl biase… n xmendap.. letak 3 org blkng pun still ok.. bab minyk.. lagi ok.. dri yg auto biasa.. jln jauh pun badjet.. bab potong memotong slambe je bro kat hgway. 3 bintang fuh.. tp enjin ada ckit mengaum tp skjap je.. biasa lah cvt.. hehe2..

  40. Pingback: (Gambar) Spyshot Proton Saga FLX 1.6 SE | Berita Harian Semasa Online Daily | Harian Metro Terkini Utusan Malaysia Daily

  41. saga FLX…chili red…lampu blakang putih mcm kedai brothers…sport rim mcm inspira tp 14 inch…

  42. Dengar2 ada dua color Saga 1.6FLX
    1)Fire Red
    2)Pearl White

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s