funtasticko design

http://funtasticko.net

Mazda Takeri, beri gambaran rupa bakal pengganti Mazda 6

16 Komen

Nampak lebih aggresif  styling Mazda Takeri yang mengikut design language Mazda bertemakan KODO . Bakal dilancarkan dalam masa 18 bulan dan menggunakan ‘Sky Activ Technology’ terkini. Model ini memberi gambaran bagaimana rupa Mazda 6 generasi akan datang. Ia bakal dipamerkan di Tokyo motor show tak lama lagi.🙂

* Mazda memang mempunyai rekaan & teknologi yang bagus, tapi malangnya tak mendapat sambutan sangat kat sini sebab Japan wannabe kat sini nampak Toyota & Honda je… kesian, hahaha…

16 thoughts on “Mazda Takeri, beri gambaran rupa bakal pengganti Mazda 6

  1. sky activ dia merupakan turning point / attraction bg mazda..
    sbb trend customer skrg..idam kan enjin berkuasa tp menjimatkan minyak..
    good luck mazda🙂

  2. walaupun curvy linenya tak sehebat yang ada pada kebanyakan kereta Korea baru, tapi nampak lebih elegan dan designnya teratur. Nampak macam ada elemen design Infiniti dan sedikit BMW di bahagian belakang. Apapun ‘smiley face’ dah hilang, sekarang ‘fierce face’ pulak keluar.
    Interior nampak macam fokus untuk driver.

    • design itu subjektif..ada org kata lawa buruk dan sekian2 bersandarkan bias pada masing2…

      bagi sy..design mazda lagi hebat dari koreans.. mazda far better in design skrg daripada toyota/honda/nissan…

  3. Suke Mazda berbanding Japs yg laen….memang berharap sangat kalau Proton leh JV ngan Mazda untuk rebadge model..tapi akhirnya P1 tetap pilih Mitsu…

    Kualiti Mazda sebenarnya lebih tinggi berbanding model2 lain Jepun….

    =)

  4. awesome….world class!
    proton? luah mati mak. telan mati bapak….apa pun tk boleh!

  5. It’s not malaysian, all over the world choose toyota and honda over mazda…toyota produced 8.5million cars than mazda which only 1.3million last year…

  6. byk curve , shoulder mcm korean , yg saya suka lmpu blkg, krg suka gril dpn,
    keseluruhan body sporty dan muscular jd tak nmpk gemuk mcm segmen D jepun mcm honda accord , ni konsep ke ? kalau konsep bole berubah sementara smpai final stage utk production..boleh berubah , sama ada lg lawa, buruk atau lbh krg sama

  7. Dasyat betul designer2 kereta luar ni..Rekaan mmg mengagumkan.

  8. sbb tulah enginer designer proton kene lbh kreatif ..kene pandang 10 tahun ke depan punye design untuk lbh kurang 1 model baru yg nak nak di releastkan kat market..so satu cabaran bg desingner proton…kene alert dgn citarase customers ….kalau blh kurang-kurangkan design yg blh dikatakan agak skema… good luck proton.

    • hehehe, skema aka safe design… jangan la jadi macam t&h… kalau nak tau p3 masih ada lagi bawa elemen safe design ni, tak tau la sebab pe… nak cut cost ke, vendor tak mampu nak buat ke tu proton je yg tau jawapannya.. kalau la betul gsc proton tak jauh beza dengan rendering kat slide tu, nampaknya design gsc tu lagi nampak best dari p3

  9. betul dan setuju..tapi smpi bila nak safe design,kalau sentiasa berfikiran camtu slowla percambahan idea..so kenela berpegang kpd slogan dare to change, kalau x penat2 je DSZ berusaha nak pulihkan blk kepercayaan org kt protonkan adoi… dan kene buat pembaharuan design wpun ckit utk setiap model..mmg tu melibatkan kos bkn ape utk elakkan customer cpt jemu dgn design yg sedia ade… adoiiii….

  10. blakang macam lampu hyundai sonata baru .😀

  11. Lps ni kilang Honda kt Melaka tutup 3 bulan.pening salesman Honda

    • nak buat mcmana. part2 semua datang dari sana. kereta2 pun byk psg kat sana. begitu kuat pengaruh thailand terhadap industri automotif asean.

    • bukan part kete je….part komputer pun naik harge gila2 especially hdisk….banjir punya pasal….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s