funtasticko design

http://funtasticko.net

Peugeot 208

17 Komen

Bertambah la lagi saingan dalam kategori “supermini” dengan kemunculan Peugeot 208. Bakal mencabarVolkswagen Polo & Fiat Punto dalam kategori B-segment Eropah. Peugeot 208 ini adalah pengganti kepada Peugeot 207. Rekaannya menarik & moden pasti akan menjadi daya tarikan utamanya.🙂

17 thoughts on “Peugeot 208

  1. rekaan dia menarik..nampak compact..
    like!

  2. Steering dia nmpk sedap dipegang

    • Lazat tul dapat steering camtu….gebu, hehe

      Design yang byk curve tajam dan amat sukar bagi Perodua/Daihatsu/Toyota utk wat camtu atas alasan susah nak secure fitting condition…

      Truly European design, hopefully P1 can design extremely like this..Safe design doesn’t mean you are safe =)

      • 🙂 br je nk ckp gebu, tp xterkeluar wordnya.
        mcm steering momo f1 gebunye, so nice to hold.

        steering wheel game lg sedap pegang dr steering kete, hopefully P1 can take notice. design must be good to hold, n material chosen..must be nice, not sakit tgn like ori exo..de bintik2 tajam

  3. Harap Nasim akan bawa masuk 208 dgn harga yg menarik.

    • kalau ada wakil Nasim yg baca ni, please bawa ni masuk Malaysia, price antara 65-80k lawan segmen-B fiesta, mazda2, kia rio 2012, masuk dalam 2-3 tahun lagi pun ok, bagi parts murah skit
      n kalu berani, bawa masuk 108 atau 108 replacement, harga dalam 50-60K sesuai kot dengan segmen-A jenama luar lain mcm i10, alto, picanto 2012
      1 more thing, Nasim perlu sangat2 improve after-sale service dorg, makin hari bunyinya makin teruk, leh check kat local peugeot club byk rungutan dr owners

  4. mmm…208 mmg cantik, menarik, segak, bergaya, cute, dinamik dan elegan… semuanya bersatu sempurna:) Berbanding dgn VW polo; lebih kepada simple n stylish.

    cheers!

    • tapi saya prefer fiat punyer hatchback. Kalau vw polo nampak simple and stylish, Fiat Bravo/punto evo lok nampak smple and maskulin. Sekurang2nyer engine deorg lagi best dari TSI

  5. kete pug takat ni aku test drive sempit la dlm dia…. lg2 pug 207….308 nmpk beso tp sama gak dlm dia….sempit…

    • Bro pernah drive Volvo S40? Dari luar nampak besar, bila duduk dalam rasa macam lebih kecik daripada Waja. Tapi yg penting rasa yakin dan secure bila drive kereta seperti Volvo atau Peugeot.

    • aku tgk gak pug 5008 masa klims ..kat baris ke-3 mmg selesa exora lagi…

  6. futuristik😉

  7. alamak..comel gila Singa mengaum neh!…

    *nowadays minat plak dgn design automotif dr eropah*

  8. cute….kalu mcm ni la rupa pengganti SAvvY….ermmm….

  9. Nampak kereta ni secara kasar macam menggunakan platform V Nissan Micra baru. Lampu belakang macam stok yang sama yang dipakai Nissan. Ini hanyalah pemerhatian amatur dari saya.

    Tapi saya masih berpuas hati dengan rekabentuk kereta ini dan mengharap Naza dapat membawa masuk ke Malaysia secepat mungkin.

  10. rasanya lagi 1-2 thn masuk la malaysia kete ni.. mmg bagus sgt la time tu sy mmg nak tukar kete.. hoho

    • kalaus setahun dua rugi die la. Emas, miyabi, swift alto dan banyak lagi seangkatan dengannya akan launch baru.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s