funtasticko design

http://funtasticko.net

Toyota FT-86 & Subaru BRZ, mana pilihan anda?

21 Komen

Toyota FT-86

Subaru BRZ

Yang mana 1 anda berkenan? Toyota ke Subaru? Ini merupakan hasil daripada projek usahasama antara kedua-dua syarikat tersebut. Sekali imbas macam tiada perbezaan ketara kecuali dibahagian bumper depan & lampu belakang sahaja. Trend perkongsian model seperti ini boleh dikatakan menjadi trend pengeluar automotif untuk menjimatkan masa & kos pembangunan model.

* mesti takde yang akan bash kalau bukan Proton & Perodua yang buat macam ni kan? hahaha… 🙂

Advertisements

21 thoughts on “Toyota FT-86 & Subaru BRZ, mana pilihan anda?

  1. mentaliti bro.yang taksuka sampai bila pun akan taksuka.kecuali dah terbuka hatinya menerima wahyu.hihihi

  2. aku suka bold look of BR-Z.. huhu

  3. sama jer pun kan… body sama enjin jer yg lain… kira boleh plug n play jer kereta nie…

  4. “Saya tidak akan memilih Toyota atau Subaru kerana saya akan memilih Perodua jika Perodua nak kongsi platform ini. Lepas tu saya akan tukar logo kepada logo Toyota atau Subaru.” respon Ah Beng terhadap tajuk blog hari ini.
    -BERNAMI-

  5. sy tetap pilih gt-r35

  6. apesal aku tak minat design keter ni… heran gak.. macam bersepah2 je design camni.. tiada yg baru dan gempar

  7. Mmm… model subaru BRZ nampak lebih promissing bila berada di atas jalanraya:) dan design FT-86 lebih sesuai utk perlumbaan sebab design lebih ranggi n taste muda yg liar:) hehe…

    Kalau tak salah saya, toyota dah kuasai kepentingan dlm company automatif Subaru melalui penguasaan kepentingan dlm Fuji Heavy industries. Subaru adalah di bawah syarikat industri berat jepun; Fuji Heavy industries yg sebelum nie di bawah pengaruh GM motors. GM motors terpaksa lepaskan kepentingannya sebab hampir2 nak muflis masa tu.

    So, lepas nie lebih banyak platform tukar suka sama suka di antara toyota n subaru nie:)

    cheers!

  8. lawa tue lawa,tp xmengujakan aku laa..huhu…

  9. aku asyik terkeliru kete2 nih ngn Lexus LFA 😉

  10. hampeh btol wiper tak sorok, tayar pun xlawa, ade ke patut tayar warne itam,x nyomel3!!! lawa persona R lg!! alamak,tlebih sudah!!

  11. “Toyota FT-86 & Subaru BRZ, mana pilihan anda?”

    Bro Campro,
    Tak pilih kedua-duanya sekali bro. Dua-dua tak nampak macam model baru.

    • tu la, nak pulak yg versi bumper hitam dengan rim besi toyota ft tu, hahaha… kereta sukan versi murah, senang nak bagi ah beng mod sendiri, kasi ekzos senget skit.. 🙂

  12. Subaru BRZ ni design concept ala-ala Inspira R3

  13. hahahahahahaaa…klu proton wat msti kna bash kaw2 punye dgn japan wannabe yg bangga pakai toyota & honda konon proton x bleh maju & x reti design sbb designer tua2..owner mitsubishi yg bash proton owner lancer je..wakakakakaa…

  14. AE86 pun dulu share jugak dengan subaru…..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s