funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton Exora Star meraih gelaran “Best Small MPV” Indonesian Car Of The Year!!!

25 Komen

Tahniah kepada Proton Indonesia & juga Proton amnya kerana Proton Exora Star berjaya meraih gelaran “Best Small MPV” Indonesian Car Of The Year 2011. Paling menarik Proton Exora Star berjaya menewaskan NissanLivina & Honda Freed yang sememangnya telah lama bertapak di sana. Ini juga secara tidak langsung memadamkan sentimen Anti Malaysia.

* kalau P3-21A masuk pasaran Indonesia nanti, ada harapan menang sedan pulak lepas ni..🙂

sumber : www.dapurpacu.com

25 thoughts on “Proton Exora Star meraih gelaran “Best Small MPV” Indonesian Car Of The Year!!!

  1. exora star ni kat malaysia exora b-line

  2. Promosi exora star kat indonesia

  3. it carries this badge

    and fitted with side molding

  4. rear with lotus r n h and view with side molding

  5. ya benar exora mmg sungguh nyaman..tapi nantikan kemunculan exora turbo ye warga indonesia…warga malaysia sekarang tidak sabar menunggu kemunculannya…

  6. peh…exora b-line pon laku….exora yg high end x laku ke??

    • Sales die x sebanyak exora star. Exo Star harga sangat kompetetif/Cheap berbanding Xenia/avanza and innova

  7. 2012 avanza

  8. Mmm…. strategi promosi yg baik drp proton dgn memperkenalkan model exora star nie di sana.:)

    cheers n tahniah!

  9. elokla proton bukak lebih byk market luar….drpd duk koncentrate market malaysia yg rmai duk kutuk jer, bukan nk support sgt pun…….klu byk jual, nti bole jimat kos, bru le hrge bole kasik turun sket…….xdela aku teruk sgt nk byr bulan2 exora tiurbo nti…..hikhikhik

  10. harga kompetitif kat indon sbb proton pakai aksesori yg dibuat kat sana macam door visor , side moulding dll. ok jugak tu win-win situation..proton dpt turunkan hrga utk tmbh sales volume, indon dpt peluang kerja

  11. dah ada fl pun , kiranya cuma abs dan airbag je yg takde kat versi b-line aka star
    http://mobil.tokobagus.com/proton/exora-star-facelift-2012-free-gps-with-parking-camera-4842730.html

    • bodykit buruk la. tp pape pn aku psti yg tu bkn slh proton. ni mst proton edar indon yg pnye keje. pape pn, bravo proton.

      p/s: aku komen kt blog sblh, mula2 komen tu ade, lps 2jam kne delete. ape pnye admin la. dh la ske post topik yg sje mnghentam proton, pstu nk cover kate nk kongsi mklumat.ape pn xbleh la.

      • ye ke… ke saja nk provoke admin? sy ok je

      • Aku dah baca banyak komen yang kena delete tu, semuanya provoke dan kritik tuan punya blog, sebab tu dia delete, kah kah kah

        Biasalah tu, cuba kau komen dalam Paultan macam tu, sure komen kau tu pun tak diapprove, lepas tu nama kau kena letak dalam spam inbox.

        Kalau kau nak tau, kat sini kau cuba tulis komen yang kritik bro campro pulak, kita tengok komen kau nak kena delete ke tak..kah kah kah

      • kalo btol saye mncetuskn provokasi, rsenye bnyk lg komen2 yg lebih provoke kt dlm tu. pape je lah, saye bkn nk cri gaduh, tp kalo dh nk jd basher dlm snyap. nmpk sngat bachol, tros terang je la

  12. cantikla emblem chrome proton tu..ade jual x…

  13. mana byk2 link td? mmg tak kuar ke?

  14. off topic,
    blakang persona R lebih kurang mcm ni:

  15. off topik..

    mcm nilah lebih kurang blkg persona R:

  16. terima kasih secret .. sungguh ku tak sabar .. mac 2012 .. sanggup ku tunggu ..😉

  17. Good move Proton, saya kira entry level MPV mempunyai market yang besar di indonesia . Untuk merangsang jualan , Proton Indonesia boleh mengubahsuai Exora untuk dijadikan teksi angkut, kerana saya lihat Daihatsu Grand Max juga berbuat demikian.
    Saya kira MPV basic line ini juga mempunyai market yang besar di Thailand,India dan China.
    Semoga Proton suksess

  18. look a bit different from Malaysia version

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s