funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : P3-21A warna kuning ditemui di Putrajaya!!!

53 Komen

Salah seorang sahabat kita bro rotormasters telah berjaya menemui 2 buah P3-21A warna kuning yang diiringi dengan 2 buah Inspira di Putrajaya. Walaupun masih bertampal tapi ia menguatkan lagi kewujudan P3-21A warna kuning yang telah ada gambar “leak”nya sebelum ni. Terima kasih bro rotormasters atas info & gambar ini.. 🙂

Advertisements

53 thoughts on “SPYSHOTS : P3-21A warna kuning ditemui di Putrajaya!!!

  1. Saya teringatkan satu komen(dkt sini rasanya) P3-21A dimuatkan satu lori untuk dihantar ke Putrajaya-JPJ nak test

  2. kenapa takdatang dekat?:( adoi

    • Mesti dia snap dari dalam kereta. Lepas tu dia malas nak u-turn tengok kereta tu..

      ish 3x, peluang keemasan ni..adoyai..

      BTW, thanks for the photo. Nampaknya Proton dah guna camouflage style batik canting macam BMW. Betulkan jika saya salah.

  3. OK, Jawatan kosong utk forumer daripada JPJ di Funtasticko kini dibuka.

    • hahahah.
      btw, rim lain la..

    • Hahaha..kt opis de sorg bini die tol2 attach kt bhgian enginering..sorg je bunga.. y len kumbang2.. bab bab luluskn kete y nk jual kt mesia.. dorg luluskn.. tp besenye officier lelaki la y test kete y best2 ni.. y china mari br pas kt die.. skang dorg dpt byk komplen sal blm flx nye gear shift xde 2 kt PNLD tu.. tp de sekali tu jupe inspira y sedang d uji jpj kt shah alam bulan lepas.. xde lak tompok tmpl2.

  4. kat blog ni tade ke orang jpj.tanya2 lah dah merasa kereta ni ke blum?hehehe

  5. tepi tu inspira rite? rendah sedikit je rupenye..tp tetap segak n bold looking mcm inspira.. swipe in bodykit ala lancer ok kot ni..huhu 😛

  6. Wow meletop blog bro skrg.funtasticko blog for proton enthusiast…

  7. walaupun gambor low res,dan kereta masih camo….
    tapi dr shot sebegini,dinamik coupe sedan p3 cukup keterlihatan tetapi tidak keterlaluan
    sebab side glass area tak direstrictkn klu dibanding dgn sesetengah model coupe sedan lain
    at same time mcm smooth,seksi pun ada bodyshape p3 ni,complement dgn
    ‘muka’nya not bad ..belum tgk tang ‘punggung’ nya tu…mantap ke atau kureng,kita tggu spy selanjutnya…hihihi

  8. apa yg ditest masa kat jpj tu?

    • tak byk pn… brake… keselamatan… dengan kata lain apa yg perlu ada pada kereta.. coz bila buat kereta data kene ada kat jpj nak register.. so jpj akan pastikan data tu sama dengan kereta sebenar.. tu jer….

  9. Amazing..walaupun spyshot…jelas body shape P3-21A hampir sama dgn Ispira..inspired dari kete rally & sports car le ni..berdiri pun sama tinggi.. Rim pun seakan sama saiz.. memang boleh sumbat 17″.. (design conti+tech Jepun+Pricing M’sia)…Mantoppp !!!

  10. hmm… saya rase secara tidak langungnye kereta ni kalau tak membunuh pun, ia boleh mempengsankan sales inspira.. Saiz mmg lbih kurang je. power pun dekat2.. harap2 time proton nk launch P3 ni, inspira phase 2 akan menjelma, bg up banyak spec dia.

    • inspira phase 2 utk yg nak byr road tax enjin n/a 1.8 dan 2.0
      klu persona R highline enjin turbo 1.6 power mcm 2.0. road tx murah sikit beberapa ratus..cuma maintenance lbh sikit kot dari enjin n/a 1.6

    • inspira just fill up the gap yg ditinggalkan oleh waja… so, aku rasa, once sales inspira jatuh from 800 per month to 300, then I believe proton will decide whether to continue sales inspira, however, it just a rebadged car..

      • x d makne nyer proton aka stop inspira dlm masa 2-3 tahun. Ingat rebadge 2-3 juta ker..

    • cadangan saya, Inspira ni sepatutnya dijadikan pengganti Perdana, Inspira Phase 2 designnya patut nampak luxury berbanding design sekarang yang masih sporty, mungkin wheelbase panjang sikit sahaja dan design rim ala vip, design mngkin boleh ala mafia jugak, bukan apa market kereta macam ni patut Proton cuba, sebab sales BMW dan Merc pun tinggi jugak. Spec pun kenalah ubah sikit, macam lcd screen kat belakang headrest, leather seat yang kualiti lebih up dan lembut. Saya rasa Inspira ni kalau dijadikan luxury marque untuk Proton pun sesuai jugak, P3-21A memang akan membunuh jualan Inspira dan kemungkinan besar juga jualan Persona.

  11. rim warna hitam.. ni versi sport kot (atau rim besi mcm baseline punye tak tau la)

  12. Hmm. Tgk dari kesuluruhan nampak cam based on Inspira je. Rim pun sama.

  13. wei… persona r lagi best power ranger… dri inspira tu… makcik kantin kat proton tu kata mmg thun nie dorang nak clearkan stok inspira tu… kat polis, jpj, kastam & gomen… yg gitu gitu tu…

    • bro udeng,

      x silap, dulu bro theking dah g tau, inspira ada 2k unit sebelum di FL kan. So sekarang mcm dah nak abis, Harap bulan depan/tahun depan leh tengok kereta berbungkua lagi la. Lagi ok buat konvoi dengan P3-21a, Buat PT and semua org pelik/terkejut.

  14. klu aku jumpa org yg kata persona R tiru wrna kuning myvi xtreme & SE, aku akn lempang muka dia & sumbat ekzos myvi kuning tu kt mulut dia sbb bg statement yg bodoh & bangang melampau…ape??? ingat wrna kuning tu hanya milik myvi? bodo punye orang!!!

    • mind set oleh marketing perodua tu bro..
      dia nk memilik warna kuning itu myvi pnye..
      sdngkan kereta lain warna kuning pun tkde bising, even camaro, bumble bee, vw beetle warna kuning tak pernah pun claim apa2

    • Bukan kuning warna teksi dengan bas sekolah ke en salesmen P2??

      • sepatutnyer.. Tapi sebab ramai sangat yg suka naik myvicab. Terpaksa la buat kaler mcm cab.

  15. apa-apa pun aku tetap bangga dengan kereta buatan/jenama malaysia.
    kerana aku tahu dan sedar siapa diri aku ini di mana bumi di pijka di situ langit di junjung .

    kita patuh mencotohi negara jepun dan korea.
    pelekeh/perli tidak memberikan apaapa faedah
    hanya kritikan kadangx2 boleh membina.

  16. BANGGA2

  17. Ade sape budak studi Jepun kot boleh tolong km yg kurang fasih berbahasa jepun..kalu hait, sayonara arigato..tau la km he..he

  18. sorry, off topic. Nak share info ckit. Prasan x emblem kat grill depan p321a, yg wing kiri kanan emblem tuh bukan chrome yg duk atas grill, tp chrome tuh mmg grill tu sendiri. Xtaula klu aku tersalah tgk.
    Pastu, seingat aku, kalu tgk dr sisi, nampak lampu depan, ada tajam macam saga fl@flx. Pastu shoulder line dia mmg menyerlah sampai ke belakang. Pastu, xsalah mata memandang, lampu belakang dia xpenah lagi ada dalam proton, ada 2 piece, 1 piece kat tepi, 1 piece lg pada bonet belakang. Macam style kete europe, tutup bonet,lampu bercantum. Shape belakang mmg iras2 tuah, cluster belakang sama position mcm tuah cume shape n panjang dia xsama.
    Ada chrome lining kat boot, atas tempat no plate, mgkin dh jd trademark proton kot.
    Ops lupa plak, meter 240kmh.
    Itu jelah yg aku ingat. Klu ada yg aku ingat2 lagi, aku info smula. Klu tersalah ingatan n tgk, maap2lah k coz tgk gambo, bkn tgk live dpn mata.Selamat beramal

    • lampu belakang 2 piece ada lah bro kat wira aeroback… :p

      • a’ah, 2 piece mcm wira aeroback. Tp design lain lah of course. Tp yg belah tepi tuh,mcm persona e punya design, tp bknlah sebijik, ada iras2 :-).
        Siap ada spoiler kontot. Kunci boot pun ader. Yg aku plg suka, plate kat boot mcm saga, xmcm gen2 n persona kat bumper

      • dah tengok ker keter tu

      • tgk gambo ajek,tp xleh copy nsave,mber xbg,so xdptlah eden nk share.klu x,lama dh di emailkn kat tuan tanah.

      • owhh ok ok.. paham2…. tp mmg smart lah kan.. harap2 lining chrome belakang tu dia kurangkan or ubah skit.. tp rasa dah final design dia.. hahaha

        :p

      • xbuh lining pun ok,buh body kaler. Mgkin dieorang minat menda2 chrome kot.

      • bukan coz minat tp terpaksa coz nak kekalkan ciri2 proton.. tu yang aku tak minat sikit tu.. kalu dorang tak letak benda tu lg bagus jimat cost

  19. http://books.google.com.my/books?id=tOE0vXmPD0kC&printsec=frontcover&dq=bisnes&hl=en&ei=gtDJTsW-OMqxrAen1eGxDg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6&ved=0CF8Q6AEwBQ#v=onepage&q=bisnes&f=true

    penting untuk semua rakyat malaysia terutama melayu

    aku yakin suatu hari nanti proton akan menjadi sebuah jenama kenderaan yang disanjung (syarikat proton mencotohi etika kerja jepun) insyallah.
    kita jangan lupa bahawa dahulu produk barangan jepun dianggap sampah besi buruk.

    • di jepun para isteri bangga suami pentingkan kerja dan balik lewat2 kerana fokus kerja…

      namun di malaysia? or melayu? para isteri mula gelisah apabila si suami asyik pulang lewat atas alasan kerja..ini kerana bimbangkan berpeleseran mencari calon isteri lagi atau berfoya2…huhu 😀

      • itu semestinya. Sebab org melayu nh banyak berangan nak kawin 2,…….TAPI….. x mampu..

      • mcm bini aku….duit minta tak hentix2…tetapi bla lewat balik…mmm bernanah telinga dibuatnyer…
        dia ingat kerja pengurusan senang mcm kupas kacang ka!!!…

  20. memang terbaik…lokasi kg limau manis..percint 14…pndai cr makan kt area kg jer..he2

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s