funtasticko design

http://funtasticko.net

Inspira R3 sudah tiba!!!

78 Komen

Ini merupakan salah sebuah daripada 100 unit Inspira 3 yang bakal diserahkan kepada tuannya tak lama lagi. Difahamkan 80 unit telah pun terjual, kebanyakkannya warna putih, yang tinggal hanya 20 unit sahaja lagi. Kepada sesiapa yang berminat, baik booking cepat sebelum sold out nanti, hahaha.. 😉

sumber : proton-sales.blogspot.com

Advertisements

78 thoughts on “Inspira R3 sudah tiba!!!

  1. nape xde emblem R3 kan body die.. em agak kecewa sbb sport rim x pkai design R3 punye.

    • emblem slalu pasang kemudian.. coz hot item slalu hilang

      • betul tu..tangan-tangan gatal akan cabut emblem nanti..
        Moto pun mcmtu, kalau emblem kapcai YAMAHA atau kapcai HONDA baik gam cap gajah cepat2… budak2 suka curik..hehe

      • tak ada nak hilang… mmg proton tak pasang emblem R3.. tgk la emblem 1.8 E dengan emblem inspira dah pasang… that ready nak hantar kat customer..

  2. nice addition but i agree with Savvy88, the rim should be designed by r3.
    i think the rear lamps’ design should change and this car should have a sloping roof like a coupe. Anyway, the looks of this car is enhanced by the r3 design team so kudos to them..

  3. bang typo error tu ayat ni ‘Ini merupakan salah sebuah daripada 100 unit Inspira 3’ patutnya menjadi ‘Ini merupakan salah sebuah daripada 100 unit Inspira r3’.

  4. errr…pada pandangan aku, nampak cam biase2 jer…(ke aku sendiri yg biase2 jer…)

    • saya pun berpendapat yg sama…mungkin kaler solid white yg menyebabkan bodykit kurang menyerlah…kalau kaler silver atau merah maroon cantik sedikit

  5. mcm pi kedai ah beng.. tambah acessories ajer.. kecewa sikit…
    p/s: buatlah betul2 R3 punyer addition.. ni mcm nak habiskan stock 1.8 ajer..

  6. Honestly pd pndangan sy kureng menyengat la..design xbpe nk cantik..belakang out rim xkene…patutla rege maintain..patutnye inspira LE or SE bg name die…….neway all da best 2 proton

  7. ini adalah sampah.
    sekadar mahu tingkat sales utk org buta shj.

    • Atoyot Soiv DRT ngn Adnoh Ytic lagi sampah…boh bodykit cam hampeh…naik harge beribu2….

      lagi sampahnya…org yg membeli…at least yg ni remain harga…

      • Terbaik..bahse rusia….nak try juga…ropton rapinis r3 ….aik..bahse roman lak

        Cam bese je sebab xleh wat lebey2, nnt Abang Long Mitsu seeenggat

  8. ku taknak taknak…… nak persona r jugak nak pesona jugak.. he he…

  9. Ini Bukan Inspira R3, Ini Isnpira SE… dalam newspaper ada kuar dah iklan dia.. dia tulis Inspira SE free eksesori kit R3 beharga 9ribu.. mana ada R3.. ekzos sama suspensi pun sama lagi..brek pun sama..

    • kalau SE no hal, tp skirt kat bumper belakang tu buatlah elok2 sikit mcm satria neo R3… skirt depan & sebelah dah ok, walaupun terasa mcm pasang kat kedai Ah Beng… sport rim dah okey.. nasib baik baru buat 100 biji,.. next batch buat SE lagi cantik ler…

      • saya amat bersetuju dgn komen saudara2 di sini..
        nampak something missing kt blkg.. kalau tgk dari tepi dah ok da

    • spring R3.

  10. yg mana betul ni, r3 atau SE?

    • sebab bukan tuned by R3 secara total, dan bukannya Inspira SE…
      rasanya nama yang paling sebenar, benar macam minyak benar ialah…

      “Proton Inspira with R3 Bodykits”

    • Ini model limited edition with R3 bodykit, rasanya proton x boleh modify enjin atau eksos sbb local content rendah, rasanya ini dlm perjanjian dgn mitsubishi

  11. off topic jap..

    satria neo dpt feedback yg sgt baik kat jpn lps menang banyak acara rally ji jepun dan aprc…

    lps ni proton kene kuarkan satria neo versi yg lebih bagus supaya org jepun beli kete keluaran proton…

    • lepas tu berlaku fenomena terbalik…. di malaysia ramai yg agungkan Honda, toyota, nissan dan mitsubushi… tp di Jepun dorang plak agungkan Proton…

    • Org jepun silap letak nama, Proton Satoria Neo,
      rasanya di jepun kereta kompak bnyk x sporty, rasanya neo ni agak unik di jepun

      • bkn salah eja bro, dah org jepun takleh sebut ayat yg ade ‘T’ kat tgh/hujung, diorg mestg nk letak ‘O’ punyer..

      • Satria Baja Hitam = Kamen RIder Black

        Satria Neo = Kamen Neo

        “Proton Kamen Neo” lah sepatutnya….hehe..

      • Betul juga tu

    • Ada sape? Blh tlg translate? Hehe

    • Tengok yg ni..

      Buat show kat Motorsport Japan Festival 2011 tu..Sebenarnya saya pun tak faham apa citarasa orang jepun ni.

    • design keseluruhan masih ada kesinambungan dari wira. klu org jepun minat dr segi bentuk mmg aku tak heran sbb mmg ada sikit2 mcm satria (wira) dulu. tu dr segi bentuklah..

    • haha proton satoria neo..tu dia dpt nama baru lak org jepun bagi…
      lps ni diorg bole modify lak neo tu buh turbo, baru tebabo..

  12. Bro cam, kia optima dh smpai port klang. nice design esp rear. unique

  13. rumusan yg dia org kata…satria neo adalah kete sport mesia ataupun kete street runner kat highway,body yg kukuh dan rase slamat bila drive.body yg stabil dan enjin yg power wpun 1.6 dan sgt laju..ruang dalaman yg luas dan selesa ..target utk org muda yg sukakan speed..harga dijual lbh kurang 1.5 juta yen haaa..convertt la sendiri berapa harganye..betulkan saya kalau silap ek..

    • ooo ye ke thanks, mgkn diorg lupa nk sebut neo mmg best masa cornering

    • 1.5juta Yen dgn plastic wheel cover? Sumpah orang Malaysia kata mahal. Top range Neo, HLine CPS pun RM60,763.00. Versi Neo Japan ni pun kita tak tahu varian enjin apa. IAFM ke, CPS ke.

      1.5Juta Yen = RM61ribu..

      • fidz
        proton do have dealers in japan?
        are they sell it through cusco or proton do actually have outlets for normal street model satria?

        (pity our own locals look down to proton – what a mental….)

      • masa diorg bukak hood depan dlm youtube tu mcm enjin campro biasa, sbb cover hitam, kalau cps enjin tu ada cover kaler merah, ada tulis “cps”..tatau la klu dh modify lak

      • Awak,

        I don’t have any idea about that. Need somebody to confirm this things. Maybe Cusco bring this standard Neo along with Group N Neo and Neo R3.

        They have Suzuki Swift that could be on par with Neo in rallying. But still, they choose Neo over Swift, and Vitz.

  14. thats why i beg proton to uplift satria neo. use the tuned CFE engine. for both local and export,
    even 1.6 NA gain lots of fan already. if it CFE, or SC it will be a norm of a sport car cult in japan.

    just an opinion. (or NA engine is more fun..)

  15. kete yg diorang gune tu sama standart kilang cam kat kedai cume diorang tune enjin, dgn ubah suai sistem suspensi je ,handling pun sdap…diorang kata rase cam nak same dgn bawak kete eropah…

  16. OFF TOPIC:
    Bro Campro…. Toyota AvanGong (Avanza+Dugong) dh launch kat Indonesia….

    http://paultan.org/2011/11/21/new-toyota-avanza-facelift-unveiled-in-indonesia/

    • rasanye Atoyot ni dh ketandusan idea ke nk buat design realistik ckit…balik2 recycle design2 dia dolu2….macam innova facelift or Hilux FL…sekali imbas mcm balik design zaman2 Atoyot Resnu ja…..

      • Makin lama makin menyampah pulak tengok Toyota punya facelift design start dari Vios sampai ke Avanza kecuali Toyota Camry yang faceliftnya agak cantik berbanding yang lain….

  17. Sebenarnya Inspira 1.8 ni tak berapa laku. Mungkin sebab harga dia dah hampir dengan Toyota @ Honda jadi yang banayk proton jual 2.0l. Bila bagi sentuhan R3 ni kira macam nak naikkan sale version ni yang dah overproduced.

    Strategi pemasaran yang bijak bagi Proton. Laporan terkini penganalisis pembeli kereta Proton bagi model selain Exora tiada langsung waiting list!!

  18. Rasanya tajuk diatas pun da salah. Ini Inspira SE. Proton takkan letak R3 kalau enjinnya tak diusik

  19. proton sudah gila …. discount sampai 10k

    • sebab jadi gila sebab sale yang kurang…

      • the fact that suzuki swift now 65k.
        its closing the gap to myvi extreme. at first myvi feels it can beat swift by offering 1.5 but as swift cut the price therefore myvi extreme will be eaten by swift.

        but anyway rationally for under 50k. saga flx win hands down.

        i do hope exora cfe will be affordable. more if B line cfe.

        for inspira 2 litre, naive people will go for 1.5 honda city (i dont know what in the……these peoples thinking?)

        and the also would rather go for a 1.6 forte rather than 1.8 inspira since Thailand scarcity of honda due to flood.

        or any other reason inspira sales is slow? what wrong with inspira?

  20. Rsenye mslh inspira ialah but yg agk kecik but inspira hanya 380 liter berbanding saga 413 dan persona 430

  21. Mmm… Inspira utk jualan sepanjang tahun nie x lah bleh dikatakn slow. Bila buat analisis kena ar tengok inspira nie dlm segment mana (c-d segment). Cuma model edisi di atas nie bagi memberikan variasi kat model2 inspira 1.8 bagi menarik minat pembeli. Rata2 pembeli inspira kalau tak silap 60% drp mereka membeli model 2.0. Nia ar salah satu alternatif utk tarik minat pembeli:) Kerana pada awal pengeluarannya proton menjangkakan model 1.8 yg akan laris, tapi pembeli bijak dgn harga mampu membeli EVO tapi dgn harga yg murah dah tentu ar rembat 2.0 kn? Kalau sapa2 rajin, cuba dptkan data berapa banyak kereta dlm kategori c-d dan d segment terjual dlm sebulan di m’sia dan lihat pula inspira nie mewakili berapa %. Jgn ar bandingkan skala jualan model seperti saga, myvi, viva… kn dah lain segment, lain sasaran pembeli dan lain range harga jualan?

    my 2 cents.

    Cheers!

    • mmg btl ape bro fauzan katakan… tetapi majoriti org menilai jualan kenderaan berdasarkan harga kenderaan tersebut bukan segmen… contohnya mereka bandingkan jualan avanza dengan neo sbb harga hampir sama… forte dengan exora… myvi se dgn persona… maknanya rakyat malaysia membeli kereta bkan menilai pada segmen ttp pada harga yg mereka mampu

      • Mmm… tu la pasal. Rakyat kena ar dididik dlm mmbuat penilaian. Bagaimana plak jualan dibandingkan avanza dgn neo? Org m’sia mmg membeli faktor utama adalah harga, dan faktor kedua adalah keperluan yg praktikal, Kalau dah berkeluarga anak masuk 4 logik ker akan memilih Neo utk harga sema seperti avanza? Tak logik kn? So, kdg2 org nie dia tau isu nie, tapi pura2 buat tak faham sebenarnya dgn niat nak perlekehkn model yg mmg kurang popular tu tapi pada segmentnya ianya tetap hebat:)

        Perumpamaannya mcm nie la; ada dua peniaga rambutan dan durian; masing2 tak mau kalah, so peniaga rambutan nie pun bagitau jualannya lebih banyak dan popular sebab bilangn biji rambutannya sebanyak 200 biji sedangkan peniaga durian hanya terjual 198 biji sahaja:) Kalau org mcm nie apa nak buat? …biar si luncah terjun dgn labu2nya..biar kn biarkn.. Nasihat saya kepada peniaga durian tu… biar lah, keep humble and smile…sebab u lebih tau siapa yg lebih beruntung:)

        cheers!

      • Kalau pakcik Samad ada duit 60K dan ingin beli kereta utk kesenangan familinya, antara avanva dan neo sah2 Pak samad akan beli avanza pasal segmennya jauh berlainan… jadi ur fact is so…so…. wrong bro….

      • klu aku jd pakcik samad baik aku rembat exora, watpe rembat avanza rugi wooo

      • bro wajarian,

        pasal mentaliti. dengar proton jer masalah itu masalah ini.

  22. so far inspira ni ok. tetapi sy ada dapat cerita daripada beberapa kawan yg mengatakan bahawa proton sedang berhadapan dengan masalah gearbox yang dibekalkan oleh pembekal baru khususnya utk model proton global. ini amat menyedihkan kerana seringkali berlaku pembekal komponen buat dajal kepada proton. Proton perlu buat sesuatu sebelum masalah itu dihadapi sendiri oleh pembeli!

  23. i agreed with awak & fauzan…
    why not we do some our own study on why 1.8 sales slow.. any one want to come out some matrix to do that?

  24. I think inspira sales down because of it face styling not so fierce as his brother.

    • i think that one of the reason, proton should make inspira batter look than a lancer.
      if u look at how Citroen and Peugeot rebadging the mitsubishi ASX, both has successfully revamp the ASX making the ASX looks dated.

      boot space is quite shockingly shallow due to full size spare wheel. normally proton use slim temporary spare tire ,why must inspira use a full sized.

      and maybe the seat as well.

  25. awak,bout the design n change, i think it is because of cost factor, or maybe due to agreement or this one i can assure you one of the reason, malaysian mentality toward proton.
    Actually according to my informer from prtn qc dpt hq, material grade even tooling n mould come from original lancer, japan. Only steering airbag cover n cluster meter,radio,fabric cover seats material(not design n seat,only cover) n liners are from malaysia, others come direcly from mmc for the first batch.
    I think u read before, what people commented, lancer original different from inspira, inspira used cheap material, lancer use upmarket interior. Inspira fit n finish poor,not worth for 90k priced car, lancer fit n finish premium qaulity, worth every penny at 120k.
    What the …,it is the same thing,even the front n rear windows from mmc,only door windows from malaysia.
    Inspira is lancer in disguised but with better r n h and also cvt problem solve.
    mcm saya ckp kat post lain, adala mamat tuh komen pelik2, sumenye kerana mentaliti org kita.
    Faktor lain, selain cost n agreement, mgkin coz dpt gak saingan dr forte. So ada potential buyer,klu forte xda beli inspira coz dh jemu ngan vios n city, tp coz ada forte,pilih forte. Klu sayapun, saya pilih forte, bkn coz inspira prtn punya, tp inspira ada drh jepun, dh muak dh ngan kete jepun. Skrg nih mint kete conti,korean n prtn of course.

    • Pada aku pasaran Inspira ni utk mereka yg sebelum ini pakai kereta 1.3-1.6, then nak tukar kepada kereta 2.0. Tu yg kita boleh lihat kadar penjualan inspira tidak sebanyak model2 1.5-1.6. Tak semua orang nak pakai kereta dgn enjin 1.8-2.0. Sebab tu walaupun harganya lebih kurang forte/vios/city, org masih memilih kereta2 luar dgn enjin yg lebih kecil.

      Even kalau aku ada duit pun, aku akan angkat inspira 2.0 sebab skrg aku pakai 1.6 (tak berapa power ;P), faktor harganya juga menarik di samping tiada keperluan untuk aku menggunakan mpv

    • hahaha..saya stuju bro…memng intrior finishing semua dr lancer…tp biasa la bro… Kalu boh cap Proton tu semua jd low standard….Dalam prbandingan melampaunya kalu BMW 3 series di letak jadi Proton pon trus BMW 3S tu nmpak cheepo…

      haishhhhhh

  26. ni bukan motorsport buat
    ni edar punye kerje
    tu yg ntah hape2 merapu
    edar mmg ngok…

  27. saya dah tengok Inspira SE nih secara LIVE and this car looks great!!!

  28. akhirnye p1 jd penukar kete bumper & logo he2..ckp x supa bikin laaaaa

    • lama dah dri masa iswara wira lagi. but this re-badge is under provision of the mother company, mitsubishi.
      and for produa they don’t have the privilage for share majority as the Japanese do, thats the provision.

      proton need it fast so they practice it this way. but P3 which is in that segment project is in completion as a global car so all the rights is own by proton for the P3.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s