funtasticko design

http://funtasticko.net

Sneek Preview P3 21-A di Buletin Utama!!!

88 Komen

Tu dia sneek preview model global sulung Proton yang diberi kod nama P3 21-A yang akan ada versi sedan & hatchback. Nampak lekuk-lekuk badan dia dengan styling gaya Eropah. Bila tengok gambar ni macam tak sabar nak tunggu real produk macam ne. Kat slide last sekali tu siap tunjuk model apa yang bakal dilancarkan tahun depan. Rupa-rupanya Exora BOLD & PRIME launch Januari tahun depan. Bulan Februari pulak Inspira R3 akan keluar (ni R3 yang sebenar kot, tapi masih maintain bodykit sama macam Inspira 1.8 Limited Edition tu). Saga FLX SE confirm la bulan depan. Jadi kepada sesiapa yang nak beli Exora BOLD & PRIME kena la tunggu lagi, hahaha… 🙂

Advertisements

88 thoughts on “Sneek Preview P3 21-A di Buletin Utama!!!

  1. combination warna putih ngan marna hitam memang lawa,aduh kenape tak nampak bumper die ni

  2. Sabo je lah~~ brape kali delay la Exora Bold nie..

  3. mcm honda city pulak

  4. ad link berita ni tak?

  5. hurm…march eh..geneva launch la nih kot.

    • yep.. Global lunch. Kalau x silap la. Mungkin Uk, AU masuk ujung tahun depan sekali dengan Exora prime.

  6. hermm.. bumper depan P3 lain.. ni gambar rendering jer kot nie tak pun dia ambik gambar tuah dia edit jer nie.. coz lekuk tengah p3 lain lor… CFE exora mgkn lambat.. tp yg bold takde masalah nak keluar… bold rasa cuma FL jer tu akan keluar tak lama lagi.. saper rajin pergi kat coe tu… leh tengok byk bold dah siap dah parking.. tak lama lagi keluar lah tu…

  7. mcm nh baru bagus. Kuatkan current lineup. Lepas tu introduce new produk. Mcm tu baru current product still ada attraction.. Tapi satu jer saya harap, sebelum deorg EOL kan savvy and persona, Biar buat final edition mcm elise. Untuk habiskan stock la..

    • persona le –
      dashboard tempest grey
      door trim grey / beige
      leather trim – door, gear knob, steering, seat
      gps
      bluetooth/mp3/dvd with screen
      rear camera
      chrome door handle
      rim mcm elegance
      cruise control
      smoked lamp

  8. bro gambar prime x clear la. Ada link online nyer x..

  9. semalam nmpk exora bold kaler emas yang masih bertempek2 hitam kt hgwy plus area ayer keroh, xsempat nk snap..berdezup ilang…

  10. rasanya gambar p3 21-a mcm tu, gambar di blurkan, tapi mmg nampak mcm honda civic europe model, rasanya yang exora FL bukan turbo akan launch pertengahan bulan 12

    p/s; kalau nak download video dari tonton.com.my blh gn software http://www.streamtransport.com

    • bukan turbo bold la bro. harap launch awal la.
      Berkenaan p3-21a, bagi saya gambar nh dah puaskan hati saya untuk booking kereta nh.

      Bro, IDM x leh guna ker..

      • x boleh, IDM untuk website mcm youtube gn protocol http, kalau website mcm tonton gn rtmp, yang ini utk stream video dan audio, lebih secure dan sukar utk download

  11. bro boleh kasi link video tu tak??/

  12. Dengar kat berita bakal dikeluarkan versi Hatchback….

    • Mmm… rasanya tak kuar pada tahun yg sama kot.

      cheers!

      • paling awal hujung tahun depan la kot. Sekarang mungkin dlm prototaip model lagi. Mungkin start tahun depan dah ada mule die. manala tahu. Tapi kan best kalau P1 buat jenis cabrio.

      • info…..p3 hatchback kuar taun 2013…klu kuar skali tkot yg sedan pnye kacau…sje buat gap staun sbb diorg nk make sure baby p3 nie btul3 jd masterpiece……then diorg akan launch hatchback….klu x silap 4 door….cutting maybe mcm golf n polo…..doa2kn la plan proton suksess…

  13. video ni pada minit yg ke berapa ???

  14. saya kompom,ramai, org akn terus dan terus dengan usaha perlekehkan p321A juga…sebut saje keta proton dan cap rimau,mesti org x caya…cth terbaik sy selalu nampak org akan tanggalkn logo rimau kt inspira.pahtu letak emblem mits..kalo xmapu nk beli emblem mits mereka biarje kosong kt belakang..mcm malu je nk pakai logo rimau gan tulisan protong,atau malu org cop keta murahan..nampak sgt kt cni pom dah ade yg perlekeh..kurang kompident..ade yg kate macam civic euro version la,honda city arrow la..macam2…sebenarnya ni adalah keta proton…macam keta protong laa…keta mesti ade 4 tayar,1 engine, ade seat…lebey baik kata macam LRT lg bagus atau pom macm keta kebal ataupom macam keta F1 pom oke…..even when our product are good, people will still say they are not good enough because we are protong..

    lg satu xde lak yg kata camera canon macam kamera nikon????

    pelik2…tapi org x kata lak BMW X6 macam gen2 version SUV..sebab ape???
    sebab keta protong je…eheheheheehe

    kalo savvy macam jet F22 raptor adela….waja macam jet F14 tomcat adela..Aventador macam eurofighter typhoon adelaaa…
    kikikikiki…..

    • stakat ni tgk inspira, xde lg yg tukar logo proton
      maknenye lebey ramai yg pakai logo proton dr mitsu kt inspira
      bile da tgk design ni, mungkin ia buatkan ramai yg teringatkn design kete yg penah kuar sblm ni, dr situ la dieorg compare n refer.
      bmw x6 punye design ade ke iras2 ngan mane2 model ke sblm die kuar?

      • awk masih peka la kitcat…cuba sensitif la ckit..tegok betol2 bumper inspira gan lancer..ade beza bukan…xkan la x bole beza…emblem ori mits satu harga rm350.00..mahal giler…tulisan lancer pom sama…ni x masuk lg 2.0GT pom sama mahal giler..pasal emblem je da dekat 1 riban…saya akui x sume yg tukar…tapi yang tukar..wujud satu persoalan kt minda cni..kenapa die tukar??t

      • ntah la aku x sensitif kot, rata2 bila aku nampak inspira takde lak yg pakai logo mitsu, tetap logo proton…aku x pernah jumpa lagi yg dh tukar logo..hehe

    • sebenarnya mmg banyak tukar logo. Tapi still ramai yg letak logo proton. Bagi saya, x kisah kalau org still perkecilkan p1. Lagipun masih ramai lagi yg beli proton. Buat aper kite nak jaga hati soerg jika kala kite boleh luka 2 org lain sekali. Dlm kata erti lain, tanpa pengkritik tu pun p1 x rugi aper2. Kalau deorg x beli, x kan anak, cucu, cicit die x beli. mcm jugak telepon. Bebanyak HP still ramai jugak beli blueberry(csl) sebab affordable.

    • bumper blkg inspira mmg umph!
      bumper depan mmg kureng.

      kalaula inspira R3 tu cm konsep jebat..pergh..

      fotochop fotochop

  15. tu tanda xde kompident atau malu la….baik tukar logo NASA ke,boeing ke, Airbus ke..lg power teckno kompany nie…

  16. Aik..tadi baru je SA proton kat bangi seksyen 3 call aku kate kete SAGA FLX SE dah ada kat showroom.Bole datang test drive kalo nak.

  17. sampai bila baru nak keluar …dah berkurun naik bosang tunggu… kalau cantik sangat ada kualiti sangat tak apa la jugak… ini macam2 tu jugak… bila bwk ada bunyi2 angin… memang berkualiti sgt2

    • tu kete p2 n toyot.. proton xde bunyi angin tuh.. even saga blm pun xde bunyi angin compare to p2…

      • Org kalau dah set kepala otak negatif mmg camtu la, main terjah je komen, tu salah sorang yg suka sensasi murahan, kalau kerja kat majalah tabloid sesuai jadi editor.
        Bukan x boleh nak kritik, tapi biarlah membina dan berilmu, dan sertakan fakta, barulah boleh debat secara sihat.

        Grow up la bro… nama pun dah atuk

    • mmg ada bunyi angin sbb enjin turbo
      vroooooooooooommmmmmmmm…….kepisshhhh
      vroooooooooooooooooommmmmm……kepisshhhhhhhhhhh

  18. rasanye blog ni yg paling update psl model2 proton yg akan datang.. best baca bro..hehehe

    mood: kecewa field trip nk bawa student pegi kilang proton kt tg malim x diluluskan oleh pihak proton dgn alasan plant tg malim off utk sebarang visit sbb model baru tgh duk buat kat sana.. tp ok la sbb dapat pegi kilang kt shah alam tu..hehe

  19. Saya bukan tak sokong Proton tetapi saya harap proton meningkatkan kualiti setaraf pengeluar global terutama utk produk dlm negara. Imej proton perlu meningkat supaya menjadi kebanggaan rakyat Malaysia spt hyundai dan kia. Keadaan ekonomi sekarang memerlukan proton berkerjasama membangunkan produk baru yg berskala ekonomik.

    BMW dan Toyota pun berkerjasama membangunkan produk mereka apalagi Proton yg hanya pemain kecil. Cuma Proton janganlah dijadikan sebagai tempat longgokan teknologi yg ketinggalan zaman. Syarikat vendor Proton perlu disaring supaya mereka yg benar2 berkualiti sahaja dipilih.

    Harapan saya Proton akan terus maju dan membanggakan rakyat Malaysia.

    • “Saya bukan tak sokong” <–maksudnya apa?

      Hakikatnya Toyota kalah kepada Proton masa pertandingan kereta elektrik haritu..

      Proton dan Mitsubishi collaboration dll tu kira sbg apa?

      kalau nak bg komen pun, kaji la sikit isu semasa..

      p/s : ni hakikat mentaliti rakyat malaysia..dalam kepala duk fikir negatif je, bukannya berfikiran positif..

    • REEV,EV proton ketinggalan zaman ke?????sy tegok da dua kali protong menang rac future car challenge brighton to london menewaskan big kompany lain…IRC,APRC da bayak satria neo wat balik hadiah…xpaham la dengan kenyataan anda diatas?!!

      • proton dah ada keluarkan ka kereta hybrid untuk rakyat malaysia?

      • kenapa? atuk rasa nak beli ker. La, x payah la atuk. Kan atuk dah berusia. bagi la anak2 x pun cucu2 atuk yg beli. Pakai jer kereta atok sekarang nh. Buat aper membazir. Baik simpan duit g umrah x pun g Haji ker.

      • proton mungkin x develop enjin hybrid kot sbb dah ade alternatif kpd reev…reev lbh better dari hybrid…skng toyota pun da goyang dgn dgn reev proton..

    • Sebenarnya proton menyedari hal ini. Dan mereka mengakui teknologi kereta mereka tidak mampu bersaing dgn company2 besar. sebab itu sekarang dorang giat membangunkan teknologi EV sebab skrg company lain pun masih tercari2 teknologi EV yg terbaik.

      • EV… nak keluarkan exora turbo pung dah ‘terbantut’ sampai setahun… EV agak2 nya bila yer …kita boleh rasa

      • lebih baik terbantut dari kena recall. Habis ko suke la bile kereta mahal yg baru beli kena recall. Oh luper la, toyota, honda, lexus, ford, and others syarikat besar kat dunia x pernah ada kes mcm nh kan.. LOL..

      • Mmm… EV bakal keluar. Sekarang nie bukan ker proton tengah test kat putrajaya dan digunakan oleh beberapa kementerian terpilih? By 2013 proton dlm perancangan mengeluarkannya. So? Apa modal atuk potong utk melekeh2kan product anak watan sendiri? Kesian… anak sapa lah nie..

        peace n cheers!

    • satu jer nak tanya. kalau proton keluar kereta kualiti tinggi sanggup ker bayar dengan harga yg tinggi. Eg: persona dengan kualiti merc dengan harga 80K..

      • kalau persona harga 80k dengan kualiti merc kira murah tu, mesti laku macam pisang goreng..tu pun kalau pengguna tak skeptikal dengan jenama proton la…

      • Hahaha… kalau persona 80k dgn kualiti merc tak de nya mcm pisang goreng kat m’sia nie. Tapi kalau merc tu kualiti mcm persona dgn harga persona yg nie baru mcm pisang goreng panas! Di, m’sia rakyat tengok harga dulu. 80k bukanlah averrage pembeli popular di M’sia:)

        cheers!

      • bro mrbukan2,

        x d maknenyer jual mcm goreng pisang. kene kutuk kau2 punyer ada.

      • sebab tu saya kata kalau pengguna tak skeptikal dengan proton, boleh laku jenama proton. betullah apa yang bro fauzan kata, kalaulah kereta merc kualiti tak seberapa, dengan harga yang lebih kurang sama dengan kereta yang lebih berkualiti dari lain-lain jenama, orang tetap beli hahaha… memang kebanyakan pengguna lebih mementingkan jenama tetapi tak tahu menilai yang mana satu lebih baik…yang paling lawak ialah bila ada yang lebih pentingkan resale value walhal tak ramai pun yang tukar beli kereta setiap tahun hahaha

      • resale value x jd masalah sgt , sbb keta proton tak jatuh teruk sbb harga mula tak semahal keta import dan resale value pun tak teruk juga…lagi mahal keta tu lagi byk jatuh harga tiap2 tahun..mmg resale value lg tinggi dr proton tp x dpt cover kadar turun harga tahunan tu sbb harga asal keta import tinggi. harga asal keta proton tak tinggi dan jauh pun tiap2 tahun tak sebyk keta import, wpun at the end resale value keta import lg mahal tp masa beli jauh lg mahal dr keta proton..huhu

        paham ke apa yg aku merapu ni?

      • mgkn la org kata beli keta proton sbb murah, tp bg aku aku nak kualiti yg ada kat proton tp xde kat keta jepun..ride dan handling yg bagus..exterior design mmg safe side tp evergreen..dan skrg dgn gear cvt dan enjin cfe , dgn kualiti yg dijaga mmg takde masalah pun proton nk berdiri sama tinggi , duk sama rendah dgn keta jepun

    • jom kite tgk pada sape yg belum tgk

  20. off topic, kdg2 bila aku bc komen kt blog sbelh n sbahagian komen2 kat sini, ada yg bernas walupun kritik, tp ada yg bangang terus. Apa jer prtn buat,sume xbetul. Tp yg pelik, masa vios launch dl, meter kat tgh,xdalah yg komplen, tp klu prtn kuar, mesti byk yg komen ingat rakyat masia ni mata juling. Vios kuardl,rim 14, skrg ada yg 15, xda plak yg komen nk rim 17, tyr pkai standard ajek, xda plak komen apsal xbuh conti ke,pirelli ke, yokohama ke. Tp saga flx se dh bg rim 15 pun ada komen nape xbago rim 17 lah.
    Itu blum tgk avante aka elantra br, body bulky, rim ciput. Tp cam biasa,kete luar, no komen.
    Kete luar xda isofix, xda plak nk mrh, prtn xda, sebakul kena bambu. Sama gak esp, sampai suh buh kat saga. Dh vios, city,swift,sx4, mazda 2, nissan latio, sentra,avanza, innova,grand livina n etc xda, xkomen pun.
    Bgs mmg bgs, tp bkn sng nk buh coz nk kawal pricing, dh ler kena tax average 30 percent lebih krg ckd, tp itu klu tgk pd rega jualan, tp klu tgk pada rega b4 tax, dah jadi 50 percent coz saga 28k, tax 14k, so jadilah jualan rm42k.
    Sama jek ngan ckd, vios dlm 51.5k, tax 27k, dptlah dlm 78k.
    So klu ikutkan,mmg dh hampir sama, xtimbul persoalan kete luar tax tggi,sbb tuh terpaksa beli prtn. Sama jek.
    Dealer profit bg kete2 luar cukup tinggi coz diaorg tau org msia mmg akan beli walupun mahal. Ramai xtau, walupun rega tanpa tax vios dlm 50k, dealer profit dia dlm 15k, persona, dealer profit dlm 5k jek.
    So rega klu kat luar,sbb tuh,walupun persona lg murah dr vios, tp hanya ckit coz margin dealer profit dh hampir sama. Kat masia dia org hentam kau kau coz org akan blame tax, bukan dia org. Xcaya,check rega kat singapore.
    Klu buang tax sekali sekalipun, kete luar tetap mahal coz dealer profit dh amik tinggi,diaorg xkan reduce,klu x diaorg suffer.
    Ada ckp jetta sama rega ngan saga, checklah,kat singapore, polo pun dah 60k sgd, persona br 50k sgd. Ini plak jetta, sama segmen dgn golf.
    So,nampak ngat org msia nih mudah diperbodohkan, xberpikiran kritis. Aku suka blog nih sbb ramai yg berpikiran kritis, bkn krn memuja, cume puji pada yg sepatut,kritik pada tempatnya.

    • proton kena tumpu kat sales volume sbb nak cover untung yg lebih rendah dari automaker lain untuk seunit kereta

    • sebab tu saya malas buka yg sana. Kebanyakan pengkritik bodoh. Bodoh kan susah nak ajar. Tapi yg bengap lagi parah. Haduih, malaysia oh malaysia.

    • sebernarnya keta EV & Hybrid kompony japan byk masalah..yg paling ketara masalah bateri….macam beteri hp la..skg da tahan lame guna LI ion…kite leh tegok berapa byk toyolta prius kena atrik balik..honda hybrid pom byk lg telan minyak..toyota mula kua keta hybrid start taun 1997..masa tu sales kat US sgt bagus bagi pasaran keta hybrid sbb minyak mahal..tapi hybris selari..kito tengok konsep hybrid siri lak macam proton tegah develop skg..kalo nk tau chevy pom melalui volt pom masih belum masuk pasaran…volt da lame siap…tp masih bayak yg perlu tena test…ilmaklum sajala pakai motor..byk data2 kena kolect…xmau la kua nanti ade masalah macam prius..so time ni la right time proton nk kua keta EV and hybrid sbb byk kesilapan kompany japan boleh diambil pengajaran oleh proton…tapi proton xde keta special utk wat keta hybrid..so mereka ambil buat permualan exora sebagai platform hybrid mereka…skg nie memang just nice la proton nak kuarkan keta hybrid sbb teknologi bateri semakan maju skg…

      kite tak boleh nk memperkecilkan teknologi hybrid proton sbb mereka berkonsi kepakaran dengan kompony UK frazer nash..kompony nie memang pakar dlm bidang motor..

      sbb tu mereka menang 2 taun berturut2 kejohanan lumba kereta paling kuran minum minyak..

      exora REEV pakai 2.2 liter minyak tuk tempat pertama sejauh 92KM..

    • dahyat la komen..

  21. Mungkin ini hanya perasaan saya je kot, tapi saya rasa ini mungkin gambar model hatchback kot… Tapi disebabkan gambar blur tak boleh tahu dengan betul…..

  22. kalau boleh jgn show this msg bro..
    g matrade.. ada p322&21

  23. bro campro

    semalam (1/12/2011) pada jam 7.00mlm, saya lalu di depan kilang proton shah alam, apa yg mengejutkan saya adalah, satu trailer penuh ngan proton saga, model ini adalah proton saga 1st version (sebelum FL), saya tak tahu ianya right hand drive or left & saya rasa ianyer menuju ke port kelang…

    soalan saya, knp masih ada lagi production saga sebelum FL kat kilang shah alam?

  24. many tempat still guna saga FL , xda CVT ABS+EBD ….

  25. salam, off topic, smlm melilau bc forum2 pengguna flx kat autoworld n lowyat, tgk feed back diaorg.
    Bleh dikatakan semua pengguna berpuashati n terkezut terutamanya pengguna first time enjin campro coz ramai yg kata campro nih kuat mkn tp bile diaorg pkai flx, jimat plak(mmg xdinafikan campro kuat mkn minyak dr kete lain tp masih diterima dlm kelas dia)yg penting disini, perubahan gearbox cvt n manual getrag serta improvement iafm+ mmg telah membawa hasil.
    Ada pengguna yg br nak hantar sevis 1st time, dh 2 kali isi minyak, bwk xlaju,tp xslow,cume xlebih 120kmh, flx manual, rm59 ron 95, jarak 469km.
    Bg saya cukup memberangsangkan coz memandangkan enjin masih ketat, xservis lg kali pertama.
    N purata flx cvt user mix driving dlm 14km/L.
    Ada yg bwk atas highway speed 140kmh ++, dpt dlm 11.8km/L.
    So,saya anggap amat bgs bg enjin capacity 1.3 yg membawa berat 1050kg.
    Yg bestnya, bila owner flx bwk blm 4at, mmg merasakan yg flx bukan lg enjin 1.3,tp cc yg lebih tinggi coz mmg jauh sgt bezanya ngan iafm sblm nih,mahupun yg manual. N dpt gak info yg flx se nih ikut data prtn, 15.3km/L, tp klu bwk harian xdptlah kot,namun rasanya 13km/L senang2 nk dpt.
    Cume,yg saya masih hairan, pihak prtn sepatutnya membuat iklan ditv,surat khabar, buat eco challenge,kuar muka depan surat khabar, berapa jimat saga flx 1.3 n 1.5. Mula2 buat kat journalist, pastu jemput owner skali sertai n highlightkan rule dia mcm testing inspira.
    Jgn bwk masuk kat ruangan motokarke@cbt ke coz hanya yg berminat ngan kete akan bc, letak muka depanla. Investlah ckit.
    Mmg saya bleh katakan, prtn dh btl2 bersiap sedia utk pergi global.
    Klu flx se nih masuk australia ganti s16,mmg terkezut journalist kat sana dgn harga hanya tambah rm3k ajek.

    • proton patut bg keta test long drive utk fd – test bwk dlm bndr dn highway , pastu dptkn purata fc utk at least utk 2 tmpt tu

  26. bagi aku yg ape yg penting duit.. kalau korang byk duit xde nyer korang nak tgk kereta proton.. mcm aku yg x seberape nak kaya ni.. stakat kete bwah 70k aper yg ader.. p1 n p2 jerla.. Alhamdulilah msih ader pilihan huhhu.. brand lain ader ker new car below 70K…?????

    • takat vios dan city yg atas 70k tu pun tak best gak, proton lagi best
      lagi2 pulak bila dah ada p321a nanti, turbo tu, mmg makan asap la keta2 ‘murah’ jepun tu

      • vios city same segment with saga …
        P3-21A same segment with civic forte altis …

        jika tax % sama, kebanyakan rakyat akan beli kereta jepan bukan proton …. contoh : tengok kereta proton perodua di Langkawi banyak tak …. LOL

        tengok siapa nak guna RM 71,549.00 beli Proton Inspira 1.8 MT atau guna RM 71,692.10 beli Lancer GT 2.0 CVT

        jangan bangga jika sales proton lebih baik

      • dengan saga baru pun dah makan asap, inikan pula p321a, belum lagi dengan neo supercharger/turbo, kalau dengan proton jebat lagila kena

  27. dlm paper bharian rini…model sedan proton dilancarkan jun thn dpn…

  28. dlm paper bharian rini..sedan baru proton ikut standard global..dilancarkan jun thn dpn…

  29. teringin nak tgk kete proton ada sistem audio lebih dari 4-6 speker.. kalau ada 8-9 atau 10 speker mesti best layan radio sambil drive.. huhu

    subwoofer pllease!

  30. ad ura2 mengatakan harge kete proton akn naik taun dpn berikutan kerajaan menaikkan cukai utk kenderaaan nasional….ad spe2 boleh sahkan????

  31. nk kata byk duit tuh,mmglah xbanyak,tp xtakat civic,lancer n altis,mampu pkai,tp memikirkan kete bknnya aset,so beli mana yg dipikirkan penting dulu. Rumahpun br siap thn ni,reno pun abis 50k, dr ngabis duit kat kete,baik kat umah. Alhamdulillah,kete pun ada dua, satu family,satu scnd car. Anak br 2,cukuplah.
    Jgnlah ckp org beli prtn xmampu beli yg lain, ada jer org pkai kete beemer,ada gak beli prtn.
    Aku dulu mmg nk sambar civic fd 2.0, tp memikirkan nk save beli umah n buat renovation, belilah yg mana rasa worth. Klu blm kuar awal,aku xamik waja, amik blm jek. Lg jimat byk.
    So,terpulang. Ramai lg kawan2 yg mampu pkai kete lain,tp opt nk beli prtn jek coz ada jugak jimat duit nak g haji. So,tgk gak priority.
    Maaf,klu taip xtersusun,dh 3 thn main internet pkai hp. Laptop adek, tp malas nk pkai. Anak slalu ngaco. Ni sambil buai anak,bleh surf.
    .

  32. nk kata byk duit tuh,mmglah xbanyak,tp xtakat civic,lancer n altis,mampu pkai,tp memikirkan kete bknnya aset,so beli mana yg dipikirkan penting dulu. Rumahpun br siap thn ni,reno pun abis 50k, dr ngabis duit kat kete,baik kat umah. Alhamdulillah,kete pun ada dua, satu family,satu scnd car. Anak br 2,cukuplah.
    Jgnlah ckp org beli prtn xmampu beli yg lain, ada jer org pkai kete beemer,ada gak beli prtn.
    Aku dulu mmg nk sambar civic fd 2.0, tp memikirkan nk save beli umah n buat renovation, belilah yg mana rasa worth. Klu blm kuar awal,aku xamik waja, amik blm jek. Lg jimat byk.
    So,terpulang. Ramai lg kawan2 yg mampu pkai kete lain,tp opt nk beli prtn jek coz ada jugak jimat duit nak g haji. So,tgk gak priority.
    Maaf,klu taip xtersusun,dh 3 thn main internet pkai hp. Laptop adek, tp malas nk pkai. Anak slalu ngaco. Ni sambil buai anak,bleh surf.

  33. drivers training program utk proton owner patut ada kat malaysia

  34. saga bukan sama segmen ngan vios@city, tp persona n gen2 sama segment. Saga nih lebih pada sub b,sbb tuh competitor dia myvi dlm msia walupun sedan..
    Ko xtau structure tax kat msia. Saga 1.3 flx tanpa tax dlm 28k, saga 1.6 flx se tanpa tax dlm 32k, vios dlm 50k, hnda city dlm 55k.

    Price kat langkawi x reflect rega sbenar prtn tnpa tax coz lgkawi free of import/ckd/cbu n sales duty. Sbb tuh kete prtn hanya krg ckit rega dia dr kat semenanjung coz tax yg kena xbyk,sales ajek.sbb tuh klu sirion jual kat lgkawi,jauh lg murah dr myvi kat lgkawi. Ini utk protect supaya org msia xtau rega sbenar p1 n p2 kat msia.
    Klu susah2 ngat, tgk jek rega kat singapore, so bleh tau kete mana yg sama rega ngan vios, tp bukan saga. Klu kat thailand,honda n toyota dpt incentive coz buat inv bukak kilang kat negara depa. Tp ttp rega vios dlm lingkungan persona,tp persona ttp lg murah.
    Klu saga rega flx se 32k n vios basic 50k,klu org tuh ada 50k, so org beli yg mane yek???
    Klu yg gile jepang akan beli vios, tp aku akan beli saga coz dgn lebihan 20k,aku bleh upgrade ice kete aku n isi minyak dlm 10thn@sampai abis utang

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s