funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : P3-21A ditemui di lebuhraya Karak!!!

66 Komen

Ini merupakan spyshots terkini yang telah sempat diambil oleh salah seorang pembaca Paultan.org, Bay MH. Gambar ini telah berjaya diambil sekitar lebuhraya Karak menuju ke Kuala Lumpur. Menurutnya, P3-21A sedang memecut 140 km/h, dia menaiki Vios manakala sebuah lagi Fiesta juga terlibat dalam aksi kejar mengejar ini. Dalam gambar ini boleh dilihat cahaya LED lampu belakang yang agak panjang & bersambung sehinga ke boot belakang. Secara visualnya pasti akan menampakkan P3-21A lebih besar & lebar pada waktu malam.

sumber : paultan.org

* Saya dapat email MEDIA INVITATION dari pihak Proton tadi, harap dapat pergi la nanti.. tapi bukan preview model, cuma sneek preview kereta pemenang pusingan kedua “My PROTON Makeover” tu.. boleh tengok bengkel “R tiga”ย  kalau jadi gi sana nanti, doa2kan la ye… hehehe…๐Ÿ™‚

66 thoughts on “SPYSHOTS : P3-21A ditemui di lebuhraya Karak!!!

  1. Tahniah Bro,akhirnya dapat juga.jadilah…kami disini xde ke??

  2. minat jugak pengguna keta import kejar keta malaysia… mm…

  3. Harap bro dapat pergi invitation tu…Kalau bagi saya, ia adalah jemputan yg wajib hadir. Ia adalah sebagai penghargaan Proton kepada Funtasticko dan kehadiran Campro adalah sebagai permulaan yg sangat baik.

  4. First step tu…..so wajiblah pergi.

  5. Lebih baik pergi supaya selepas ini senang dapat jemputan. Kalau jemputan pertama pun tak dapat pergi, nanti dah tak dapat peluang lain.

  6. Wira R3 ….. Go ! Go !

  7. kuantan pergi Shah Alam

  8. bro campro dok kuantan ke?

  9. ooo jauh tue…kalo bro x dpt pegi…kwn bole gantikan…

  10. Nak kunci hotel tak bro?

  11. cepat2 la launch model ni. nk basi dah…

  12. tiada lagi lampu torchlight kat taillamp๐Ÿ˜€

  13. tahniah bro atas invitation. Must go invitation tuh๐Ÿ™‚
    Em, sblm post kat pt td, sepupu aku call,dia kat rnr temerloh, dia slisih ngan p321a nih, tp dpn dia exo turbo. Sepupu aku xbwk laju, dlm 100kmh ajek, tp dia agak terkejut nampak ada kete agak laju dr blakag,last2 bila tgk,rupe exo turbo itam,tp masih ngan tape,xsempat nak snap coz laju ngat dia bwk 100kmh,xdan nk snap,pastu diikuti p321a.
    Mengikut amatan dia, exo turbo itu dipandu lebih laju berbanding p321a coz exo tu,skjp jek ilang dpn mata, p321a,lambat ckit ilang,dia masih lg maintain 100kmh semasa kdua2 kete melintas.
    Mgkin tgh highspeed test lg,mgkin ini dh sume production part kot,bgs gak testing production part sblm jual kat mass coz klu ada aper2 prob,dpt settlekan sblm launch. Klu pkai prototype part, ada lain ckit dr mass production part, tp masih dlm tolerance dialah. Tp kbanyakan prototype, hand built, so kdg2 fit n finish lg kemas. Production plak, kbnyakan robotised, kot2lah ada yg xcukup haul.

  14. kalau tgk betol2 tail lamp p3 ni macam aston martin nye back light. simple je.

    ni sample utk compare. rase nye akan jadi macam ni lah kot. tp pakai led.

  15. terrbaikk.. semoga selamat pergi dan pulang wira ku…

  16. Syukur suara kita didengar… apa lagi usha la peluang bisness dgn proton lak.. offer buat brochure ke.. buat power sikit mcm perodua tu.. tukar spring dua batang pun masuk brochure..

  17. kna p invitation tu, 1 penghargaan buat penulis blog…..

    tapi aku musykil 1 perkara, P3-21A nih kategori apa, hacthback ke sedan? aku npk mcm hatchback je.kalu kata yg ni sedan, macam mana pulak dgn P3-22A hacthback, xkan bontot lg pendek cam opel astra 2010 tu? harap bro campromania dpt pastikan nnt…

  18. kilang proton tu apa yg best sgt? beza kilang vw ngan proton. 26 tahun, kilang mcm besi buruk ja.

    • Mmm… kalau tak best kilang proton kat tg malim tu, takkan ar dulu VW beria2 nak kn? salah satu penyedia fasilitis pemasangan kereta terbaik di asia tenggara tuu…

      cheers!

    • awak dah pg tgk ke dlm die?

      • dah buat kje pon dlm kilang 2…facilities mmg gmpk la…no wonder vw brkenan….

    • kt section body assembly, ade 126 jibik robot. blum + utk p3-21a pnye projek. so? 60% auto, 40% manual. one of the world most advance plant.

      tgk nih klo x cye.

      • bukan ke skarang dah ada more than 300 units robot… sape2 ada maklumat sila bagi pencerahan… tq

    • La, aku ingat lepas dah bagi nasihat ko akan grow up, rupanya masih camtu jugak, kesian betul..
      Mmg hobi suka jadi internet troll agaknya.

    • hang nie dduk bawah tempurung ka?? mai la kilang proton tanjung malim tgok sndri kecanggihan tknologi kat sini…oppss…mungkin tanujung malim pon hang xtw kat mn…sian..

  19. Bro dapat tengok Wira Engineer India tu makeover la ya. Best la dia, dahla tu dulu kereta bapa dia. Tak keluar satu sen pun, dapat makeover lagi.

  20. smalam sy jumpe kete ni kaler putih di NKVE… xsempat nk snap dorg susur kuar s.alam..

  21. Harap bro campro dapat gi la jemputan tu.

    Dan harap bro campro buat satu post baru bila confirm nak gi.

    Contoh: “Soalan2 yang ingin ditujukan pada management dan engineer proton”

    Harap bro campro success dalam kerjaya yang di ceburi.

  22. pg td sy lalu showroom proton jalan 222 ade nampak kete berbalut dlm tue.. dorg nk launch ape arini..?

    • besar kecik kereta berbungkus tu bro..

      • besa cam saga kot… xdpt nk agak.. tgh ngisi minyak kat petronas sblah ternmpk ade kete berselimut dlm tue.. ade staff dlm tue.. siap belon2 cam nk launch sumting je..

    • ni yang bro Campro nak pergi tu tak? Make over by R3 tu..

      • off topic. nak tanya sikit la.

        proton ada plan ke nak buat kereta 5-adult-seater, 5-door coupe-profile macam lotus eterne / aston martin rapide / tesla model s?

        aku suka bodystyle camtu. my 2 cents.๐Ÿ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s