funtasticko design

http://funtasticko.net

SAGA FLX SE warna biru!!!

43 Komen

Adakah ini warna tambahan kepada SAGA FLX SE yang sedia ada? Gambar ini telah sempat diambil oleh sahabat kita bro honda wave. Menurutnya, kereta ini telah ditemui di Hentian sebelah Nilai arah selatan sekitar jam 6.00 petang. Kereta ini tak dipandu laju, cuma 80-90 km/h je. Terima kasih bro honda wave sebab sudi berkongsi gambar & info ini. Dah makin banyak “paparazzi” untuk blog ni, terima kasih atas sokongan anda. 🙂

Advertisements

43 thoughts on “SAGA FLX SE warna biru!!!

  1. jgn2 pakai enjin campro cfe x..proton jgn la terlalu kerap kuar byk versi..

  2. kelihatan lain sedikit..
    cb buka hood tgk isi kandungan enjin dia.. huhu

  3. nampak macam pakai disc brake blakang tu..

  4. harap2 kuar pulak versi manual..

    • yes manual, hopefully down price, and no leather,
      non SE version ? no SE badge,,

      affordabiliy is the priority.

      -hoping-

  5. mungkin jgk ada manual pulak.. ada warna baru…. harap warna favorite org Malaysia ada lah jgk nanti.. warna hitam dgn warna silver.. rasanya ni dua antara warna plihan selain putih kt Malaysia nih

  6. dah tentu nie kereta testing lama2 nie… takde kereta nak bawak keluar… saga dah nak end life cycle.. lg pn body saga tak mampu tampung kuasa tinggi… tukar enjin jer dah kene buat testing baru… so no point pun letak cfe……. takde nak beli saga harga 60k nanti…. tgk keter pn tahu keter tangkap muat. .saga FL lama pasang barang2 SE… lepas tu kereta scap lah nie…. rugi jer rasa tp demi keselamatan org ramai.. korban jer keter lama.. reuse and recylce… hehe

    • mule car utk saga r kot
      xmgkn saga r3 mufler standard jer ni

    • taboogen, saya nak tanya sikit. Jadi, Saga FLX SE ni ialah Saga yang terakhir sebelum digantikan dengan Saga yang baru (new generation/replacement) ker? Bagaimana pulak dengan engine 1.3 CFE? Adakah engine tersebut benar2 wujud atau sedang diuji oleh Proton?

  7. i think this is a test car for manual version,
    which has not yet released in brochure. could be released 2012.

    because so clear that flx se has only 2 colour. but blue with smoked tail lignt and grey bodykit looks smart.

    i proposed the red flx se to have a gun metal alloy wheel where it looks meaner with red body like the r3 neo.

    what ever it is we just wait and see. it is a miss that satria neo hasnt enter for the cfe poweplant. i hope PROTON will consider this.

    • MT done testing long time ago… coz now it is trend for CVT…. when the feel the power of 1.6iafm+ on a saga and the demand increase for MT.. then they fried the banana…. “goreng pisang panas”

      • long time they test the nissan manual box.
        and they tested getreg for 1.3 flx.
        but for 1.6 flx. its not the same witth 1.3 gearset although it uses the same getreg, for 1.6 every step 1 to 5 have a different gear ratio from 1.3. its in the saga fl handbook.

        but i think if saga 1.6 manual are released, there will be at minority numbers.

      • Saga FLX SE manual possible ? because at chinese cari forum all want manual version, they no want CVT, scare the CVT have problem

      • imbas kembali..

      • its all about options,
        proton always have manual and auto.
        and they might have manual in 1.6 flx if they want to.

      • myvi 1.5 have offer manual …. but proton no offer h-line for manual

  8. Nanti nanti…

    Kenapa saya nampak bumper depan dia color putih?

  9. hehe ni konfem kete testing pakai SAGA FL kaler blue rock. kaler ni pun macam dah phase out kut..bumper pun pasang kaler putih. b-pillar pun kaler hitam, SAGA FLX b-pillar semua body color..hehe

    Jangan risau, rasanya takde version kaler blue rock ni utk SAGA FLX SE ini.

    hanya ada dua warna putih & fire red je 🙂

  10. takpe2.. kasi keluar semua… tahun depan aku ank sambar 1 he.. he…

  11. rase nye ni versi R3 ni..proton kan nk kuarkan R3 version tahun depan dengan inspira nye, satria kuning tu and maybe saga ni tol x?

  12. tadpoles honda city is long on the road with its cvt.
    nissan x trail, sylphy we see them on the road.
    all are cvt,,inspira has cvt.

    those car has a proven cvt
    so we hope puncv cvt is among this generation.

  13. minta maaf nak tnya..saya cadang nak beli flx se ni bulan januari..harga kan 50k..
    atau saya patut tggu saja tuah, maybe leh angkat base line punya..
    masalah harga tak pasti..bila nak kuar pun tak tahu lg..
    pening saya..

    • kalo aku jadi ko bek aku angkat je saga flx se tu.. sebab apa?

      1) proton tuah adalah kereta baru proton n menggunakan enjin yg baru (CFE)..selalunya kereta first batch ni banyak defect..even toyota n honda pun sama.

      2)harga yg murah dengan full accessories and air bag..lg selamat. lagi satu harga proton tuah mungkin range antara persona dan inspira..paling2 koman pun 60k ke atas.

      3) saga pun ok dari segi handling..boot pun besar.. perfomance pun ok..engine 1.6. X perlu turbo..jimat minyak. Proton tuah 1.6 but with turbo..plus with heavier body..so the fuel consumption will be higher

    • terpulang pada budget.. saga flx se 49k… tuah paling murah 60k average mc tu.. so beza 10k..
      tgk pada poket lah.. itu jer

  14. Proton Saga FL reviews by magazineformula thailand

    • test drive info dr video atas
      0-100km/h 14.6s
      1/4 mile 19.8s
      brake at 80km/h 32.5m
      f/c 80km/h 18.4km/l
      100km/h 14.5km/l
      120km/h 11.0km/l
      140km/h 9.6km/l

  15. Proton should come Saga SE MT, saga is target value market, so saga have to make different variant to meet market demand from different consumer, now only 4 model in saga 1.3, 1 model in 1.6, that is not enough to provide option to buyer. at lease provide SE MT version. just compare to myvi it have 11 variant from 1.3/1.5 so u can see Oct month myvi sales more than 10K unit sales, just kill saga to 5K+. just clearly show Proton need come out more variant for saga. event more color
    with saga SE 1.6 MT,
    -it can provide more petrol consumtion,
    -more lower price, est 3K lower
    -better performance , u know myvi 1.5MT just 9.9s ?
    -more option.
    -more reliability compare to CVT.
    so Proton marketing please make it.

  16. jumpe semalam kete saga biru ni ngan exora putih kat highway k.l seremban..xdapat nak keja..dalam sesak2 selamba pecut laju..seyes laju..anggaran 160 km/s dua2 kete..ikut rapat =,=’

  17. Aku rase ni versi australia with esp.. rasa ja la .. 😉

  18. warna biru ni memang cun & kena ngan penampilan Saga FLX 1.6 SE…

  19. try carlsberg green, might be nice as well

  20. it seems that the car resembles this car..or is it the otherway around..

    LADA GRANTA…take a look….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s