funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : Gambar EXORA PRIME!!!

61 Komen

Menghangatkan lagi kehangatan pelancaran Exora BOLD yang bakal berlangsung minggu depan, 1 lagi versi Exora, iaitu PRIME juga akan dilancarkan. Menurut info dari blogkizzkazz65.blogspot.com tersebut kedua-dua model ini akan membuat “soft launch” pada 16hb Disember ini, manakala pelancaran Januari tahun depan. Difahamkan enjin CFEnya berkuasa 138Hp/205Nm pada 2000RPM. Kalau lepas ni ada yang cakap UNDERPOWER tak tau la kan, hahaha…🙂

Gambar & info ini diperoleh dari blog kizzkazz65.blogspot.com

* kat gambar no. 3 tu nampak sebuah kereta berselimut, kereta apakah itu?

61 thoughts on “PANAS : Gambar EXORA PRIME!!!

  1. best la 2nd row ada 3 seats,bukan 2 je, ader tak gambar aksesori / feature yg ada?
    bab hp dan torque mmg best dah huhu

    • Bro, Plat yang tulis Exora Prime tu macam Photoshop je gamaknya..Prime ni kalau tak silap, rim dia pun lain. Ni macam BOLD punya rim aje.

    • Gambar ke 3 dan 4 bukan gamba Prime..mungkin ada salah information dari informer ni.
      CVT tak ada gear 3 dan 2..
      Prime 6 seater..2nd row tu 2 seat sebenarnya..

  2. Eh, kenapa bukan 6seater seperti yg saya pernah tengok kat Bangi haritu?

  3. bukan nie… sah sah bukan.. percayalah.. lg pn prime takde warna nie…

  4. Assalam bro Campro…terimekasih coz berkongsi gambor dari blog aku…takpe la…sekurang2nye ade gok la kredit tu blog newbie cam aku…heheee…apepe aku memang minat blog ni dari dulu lagi hingge kini….heheee

    Utk pengetahuan bro Campro dan rakan2…gambor2 ni diperolehi dari manager Indahsari Otomobil Sdn.Bhd,K.Terengganu (rakan sponsor EOCM TGK CREW) yg mane baru2 ni pare saleman mereka menjalani kursus hal ehwal Exora Bold utk memahami selok belok Exora Bold sebelum dilancarkan nanti

    InsyaAllah kalo takde aral…exorian TGK CREW akan dijemput khas hadir pade hari pelancaran Exora Bold…..

    • w’salam, thanks kat bro gak sebab gmbar ni lebih clear dari yang kat facebook tu, saya mencari gak gambar ni, dapat jgak akhirnya, tu pun sebab bro prodas yang letak kat wall fb saya.. kalau ada info2 lain dengan gambar2 baru share2 la ye..🙂

      • boleh jer…rajin2 la jenguk blog aku kat sane bro…boleh jer kalau nok copy/paste…takde masalah bro…yg mustahak kredit tu…hahaha

        kekadang aku pon copy/paste gambor2 kat sini buh kat forum EOCM…:)

      • hihihihihi… line jugak nama saya.. tq bro.. ade ape2 kita kongsi bersama…hihiihihih…. maklum lh blog ni sudah menjadi blog khas untuk proton.. so kalau ade ape2 berita n gambar2 panas.. cepat2 beritahu bro campro..hiihhiih…. memang boleh dikatakan setiap hari mesti bukak blog ni untuk spyshot terbaru atau ape2..hihihi….

  5. Gambar dah bercampur antara prime dan bold, ada lagi gambar yang 6 seat tapi tak didedahkan..

  6. Tunggu, kalau diberi kebenaran oleh informer, nanti malam blog sebelah sana dedahkan, ingat nak simpan dulu tapi dah bocor awal kat sini pulak..detail lengkap pun ada..hahaha.

  7. rasanya yg gambar tempat duduk belakang tu gambar exora bold sebab dlm gambar tu body dia warna gold bukan warna brow (belah kanan bawah sekali), exora prime rasanya 6 seater….

  8. jangan la hanya prime berbalut stering mintak2 la bold pun berbalut…

  9. bkn ke ni gambo interior bold?

  10. maksud aku prototype interior bold coz yg kat arena kete,xdpt nmpk jelas coz mklumlah pkai hp surfing, tp yg ni terang ckit. Nampaklah gated gear exo lama n dashboard grey exo lama sblm mc1. Steering xblt kulit. Tp seat dpn, nampak ujung tip seat dpn, seat blakang, ada persamaan ngan exora bold spyshots aritu yg ada amik gambo interior tp ada reflection. Warna exterior prime nih mcm exo lama yg warna coklat tuh yg dh xda kat mc1.
    So,kita tggu yg sbenar

  11. tetapi kn satu jekk …stereng still cam nampak murah…logo proton kt stereng tu kalau berwarna mesti lagi menyerlah….harap2 kt P#-21A nanti stereng nampak mahal.. jgn macam exora..uhhu

  12. tulisan PRIME tu tak asli la…

  13. aku heran, sebab ape 2nd row tak jadikan adjustable ( bole tolak depe-belake). Kalu adjustable, 3rd row lagi mantap…2nd row rasanya luas sgt.

  14. tulisan EXORA PRIME kat plate holder pon nmpk mcm edit…yg ni versi BOLD rasanya…

  15. Kalau zoooooooooooom kat gambar dashboard tu..nampak mcm new graphic design utk speedometer die…kaler putih…hmmmmm…

  16. exora owners, does exora has a front demister?
    yang mode untuk menghilangkan kabus on the windscreen kat depan itu?

    i noticed SAGA dont have this….

  17. Mmg hebat dah Exo nih!🙂
    138hp / 205nm

    Tapi, dlm mimpi siang hari aku, lagi best kalo,
    138hp / 350nm DIESEL😀

    Tp takut pla nnt CVT tak bley tahan torque diesel tuh…
    Hehehe

  18. kereta yg berselimut tu….P321A…..YESSSS….P321A

  19. 1 jawapan yang meyakinkan saya, ini Exora Bold..😀

  20. Assalam bro Campro & rakan2
    Terimakasih diucapkan kat bro coz atas penyiaran gambar2 Exora Bold bersekali dgn kredit blog aku…kini makin ramai terjah blog aku…setelah di cek kat ‘Analytics’ Nuffnang…bilangan pengunjung blog aku semalam seramai 30 orang melalui blog bro sahaje…tertinggi setakat semalam!…perghhhh🙂

    Utk pengetahuan bro dan rakan2…blog aku bukan la blog kursus permotoran sebagaimana blog bro yang sedia femes sekian lama tapi lebih kepada citer peribadi seorang EXORIAN dan sebagai leader state EOCM Terengganu (TGK CREW)

    Utk makluman jugak…gambar2 tersebut belum lagi tersiar dimana2 blog coz gambar2 tu datang dari manager Indahsari Otomobil dan rakan2 exorian turut ambik gambar2 tu buh kat fb

    Dimaklumkan jugak oleh manager Indahsari Otomobil…kemungkian besar Exora PRIME akan dikeluarkan juga selepas Exora Bold…bila tu? tak tau la..sama2 la kita tunggu….

  21. cepat la 16hb , nak tau semua features enjin cfe tuh

  22. spec enjin cfe :
    -138 bhp / 205nm torque
    -with VVT
    -FC 8.3l/100km
    -same tech as Audi TFSI, BMW Biturbo

    additional features Exora PRIME:
    -electrical side mirror flip
    -6 captain seat
    -headrest LCD screen
    -LCD multimedia screen with navigation

    -bold h-line & PRIME shj yg pkai CFE. M-line & b-line pkai cps.

    harga :
    Exora PRIME :RM 889++
    Exora Bold H-line :RM 819++

  23. Corak kayu-kayu tu nampak old skool la…

  24. kalau ikut exora prime masa launch exora, dashboardnya berwarna hitam bukan grey mcm warna dashboard waja

  25. em,kluikut savvy 88, 8.3L/100km, klu bandingan exora lama,ikut standard test proton, mmg lg kuat minyak, lebih kuat dr inspira. mmg tahu exolg berat,tpklu mmg lg kuat dr exora standard, nanti org komplen plak, kata fuel economy@fuel efficient, tp kuat minyak dr yg lama.

    harap2 data tuh utk city driving, bukan 90kmh punya coz mcm flx,city driving mmg 8++ L/100km, hanya 90kmh jekdpt 5.65L/100km tp publish 6.3L/100km.
    aku expect cfe fc dia samjek cam saga flx 6.7L/100km.

    so,harap2,data tuh xbrp betul

    • harap sebenarnya lagi baik drpd 8.3l sbb turbo yg dipasang utk tambah kuasa kat enjin, enjin tak perlu bekerja keras sebab power yang dihasilkan dah cukup walaupun dengan sesaran 1.6 dan ini akan menyumbang kepada penjimatan petrol.

      • tu la. harap2 lebih jimat. tp figure tu sy dpt official drpd proton mase presentation psl proton exora baru ni.

  26. better tgk exora 25thn..kan ade 6 seats. aku rase sejibik. leh bygkan exora prime with interior wise mcm tu.

  27. ada apa2 info pasal keta yang berbalut tu… aku lagi minat yang tu… dr pandangan teppn bontot dia nampak smart..huhuhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s