funtasticko design

http://funtasticko.net

Brochure rasmi Exora BOLD!!!

35 Komen

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ DI BAWAH!!!

Gambar “close-up” gearbox lever console Exora BOLD dari kizzkazz65.blogspot.com

Tu dia Brochure rasmi Exora BOLD yang baru tadi diemail dari bro Mat. Terima kasih bro Mat sebab sudi berkongsi brochure ini dengan kita. Boleh la tengok apa yang patut kat situ, hahahaha… esok launching belum pasti lagi pukul berapa, tunggu je la ye… 🙂

Advertisements

35 thoughts on “Brochure rasmi Exora BOLD!!!

  1. TAHNIAH PROTON MMG TERBAIK

  2. bro campro. Kat fb saya dah ada gambar baru dlm dan luar. X banyak la. Tapi boleh la kalau nak share ker, buat berbincang ker..
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.215205968556555.50216.100002014591535&type=1

  3. waaa…besau la gambar brochure tu…kat blog aku kecik jer…

  4. hrge sebenar brp???dh dpt confirmation x???

  5. yeah akhirnya.. takmo cakap apa2.. test drive dulu then baru bagi comment yer

  6. terrbaikkk….

  7. apsal yg cvt je bg rim 16 ni.. hurm…
    brochure boleh tahan.. cume slogan tu jek kureng..

    • slogan bukannya kureng, tp mmg xde pun nmpk. ke aku yg tak nmpk. huhu.. btw agaknya slogan kat page depan. kalau kita tgk, filename brochure yg ada tu, (bold-2, bold-3, bold-4). Aku rasa, bold-1 adalah front pagenya, berserta slogan. hehehe

      • erk.. sah2.. aku yg tak nampak. ada rupanya page 1.. kui2.. malu sehhh.. 😛

        anyway, betul la tu, more power, more style, dah sedap dah.. tetiba space is a bonus. dah macam tak kena utk slogan.. more space sudahhh

      • now everyone is a critics LOL…hehe ok je dgn slogan tu bro…plus slogan itu berbunyi sgt international english nya which is good enough to used at UK or aussie.

        *proton kena gandakan usaha lagi..exora agak sold out di thailand n indonesia, kalau bole 50-50 output untuk local dan export 🙂

  8. Engine CPS untuk Executive dan Standard tu ada improvement ke?
    Sekurangnya patut ada sedikit improvement, baru facelift namanya.

    • facelift buat proton/perodua biasanya on cosmetic je..lainlah byk tech nak di masukan.. lagi pun if tweak or upgrade performance/tech ni akan menambahkan lagi harganya… bodykit versi SE pun dah brapa dah tambah harga dari asal.. kena fikir soal mampu milik juga…

      namun benarlah..kita rata2 semua mahukan semuanya facelift yg betul yakni rupa dan persembahan 🙂

  9. wawawah,xsbar nye….

  10. Agak2 berapa la harga Bold CVT tu.. pasal yg tu je pun yg ada CFE, kiranya org tertunggu2 enjin CFE tu, mmg kena amek Bold CVT lah. Harap2 tak la mahal sgt.. Pasal ada Bold Prime yg lagi atas kan. Nampak gayanya Bold Prime ni ada brochure khas. Prime ni launch esok sekali ke atau Bold standard je dulu?

  11. before terlupe,hai saye ni orang baru..

  12. stuju…

  13. BOLD mistakes by Proton
    Sepatutnya utk model CPS tu 1 facelift utk semua variant (Standard, Executive)
    dan untuk model CFE, styling berbeza sedikit dari model CPS, dan bagi nama lain daripada model CPS
    kalau buat camtu, baru orang biasa2 tahu beza dia, mcm Myvi 1.3 dan Myvi 1.5 beza rupa dan nama agak ketara, yang membeli pun akan ada sense of pride kereta dia lain daripada Exora biasa
    mmmm seriously memang Proton pandai buat kereta, Perodua n Naza akan ambil masa 50tahun lagi untuk kejar Proton… TAPI kalau bab menjual, Proton still x pandai sangat2
    suggestion, tarik Syed Hafiz (CEO Naza Kia, former CEO Perodua) ke Proton untuk improve image Proton

    • enjin lah,slogan la,design lah,gearboxlah..
      memang susah nak puaskan hati semua orang.
      Yang baik proton kena ambil buat teladan.

    • Sebenarnya tak boleh samakan dgn Facelift myvee dengan Facelift Exora nie… Interm of market scale myvee lagi banyak jualan compare tu MPV punye market utk EXORA sebab tu BANYAK PART SAMA antara CPS dan CFE… Myvee Lagi Mahal, Major Facelift… Exora Minor Facelift sahaja…
      Tak timbul masalah sense of pride pun sbb CC sama… Company besar lain pun buat benda yang sama jugak…

      CUBA ANDA BEZAKAN

      Myvi ada dua CC enjin yang berbeza & memang patut ader 2 kelainan walaupun bumper & colour jer tukar… EXORA CPS dan CFE CC sama 1.6 cuma beza variant pada enjin jer… 1 ada CPS dan 1 lagi ada CFE… pilihan di tangan anda… Nak kuasa lebih & aksesori lebih.. kena la bayar lebih sikit…

  14. wah!!! background newyork!! em.. prime nye mane?? nak gak tgok….

  15. info yg sy dpt, hrga bold cvt premium RM 79+++. Yg exec cps RM 71+++

  16. Siapa perasan yang M-line dan H-line term nak Proton standardised jadi Executive dan Premium. Page 4 brochure.

    1. Standard MT
    2. Executive MT
    3. Executive AT
    4. Premium CVT

  17. satu pertanyaan…kenapa FC premium CVT lebih tinggi dari executive AT? Bukan CVT sepatutnya lagi jimatkan minyak ke? Dan displacement engine CFE lagi kecil dari CPS?

  18. Price dari salesman proton

    Exora 1.6 standard MT -RM 59998.
    Exora Bold 1.6 exe MT – RM 70998
    Exora bold 1.6 exe AT – RM 74998
    Exora bold 1.6 premium cvt – 79998
    Prime 1.6 premium -RM 88998

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s