funtasticko design

http://funtasticko.net

Kereta pemenang My Proton Makeover 2 telah siap!!!

22 Komen

Akhirnya telah sempurna kereta pemenang My Proton Makeover 2, yang dimiliki oleh saudara Sashideran Radha Krishnan. Tahniah diucapkan kepada beliau & selamat memandu kereta wajah baru anda!!!

* cantik nombor plet kereta Sashideran, NAK 59, kitaorang pun NAK JUGA lah macam tu, hahaha…🙂

sumber : http://www.facebook.com/ProtonCars

22 thoughts on “Kereta pemenang My Proton Makeover 2 telah siap!!!

  1. bertuah nya…

  2. Setakat nh semua makeover adalah kereta era 90. Harap dapat tengok rare proton car 4 makeover eg Juara and Arena. Nak jugak tengok hasil r3 kat rarest proton car nh. Mesti gempak.

  3. bukan cat luar je.. dalam2 pun semua cat balik. kompem semua engine dengan segala seat tu kena tanggal. kalo hantar kedai, beribu-ribu kos nih. untungnye dapat free🙂

  4. memng hebat la kete nih,menampakkan ciri2 R3 kat design…gempak dan tak terlalu extreme…menepati ape yang peserta ni mintak…gua bangga dengan pencapaian PROTON dan R3,malaya boleh..

  5. Tak minat sgt kaler biru ni… tapi bertuahnye…. kalo la saya dapat…

  6. aku rasa yg 1st make over proton saga aritu lagi lawa..xtau la maybe gambar xberapa jelas sangat

  7. Tahniah !,nampak lebih menyerlah bila geng R3 ‘touch-up’ Wira nih !

    #Alang2 psang foglight kt bwah tu he he he

    • wiring asal takde fog lamp.. takper kedai brothers banyak.. tp dah dapat headlamp baru.. tak perlu dah foglam… dah nampak kemas dah… my fav color lak tu.. bila r R3 nak ambik gen2 aku make-over balik.. nak nak dapat bodykit R3 yang terbaru.. pergh meletop2.. terbabooom

  8. mcm x kena je interior kaler biru. maybe tuan dia nak camtu kot.

    • haritu sy sempat tanya tgku djan, memang diorg buat research dulu mengenai owner sebelum buat makeover ni… jadi apa yg dihasilkan adalah menepati apa yg pemiliknya mahukan, warna yang terang & menyerlah serta tak terlalu extreme bodykitnya

  9. biasa ja nampak.
    wira susah nk modd.
    color mmg failed. nampak lebih buruk.
    bukan bash, tapi tk nampak grand..

  10. Bro akupunya baik bnyakkan membaca blog2 automotive yg lain spt paultan, arena kereta dll… Bila byk membaca baru byk pengetahuan.. Takdela bg komen mcm org yg bodoh… Dah owner wira ni nak mcm tu… Mmgla mcm tu.. Takde kaitan color failed atau tak… Atau bro punya monitor dah rosak? Tak nampak warna dgn baik..

  11. Off topik,,

    nak mintak nasihat bro2 yg senior. Saya nak cari kereta kedua. Saya dah servey dah price range 20k below. Saya kalau boleh nak pakai yg still full spec. Wira out of the Q la. Berbaloi tak beli 2003 Chevrolet Optra. Banyak x problem die plus selain kereta nh, ada x sesiapa yg boleh bagi cadangan kereta aper yg sesuai. 21-22k tu boleh lagi la. Harap sesiapa dapat membantu

    • Better ko amik persona or saga blm or myvi or viva or city or vios or spectra or peugeot 205 seken

      • sebenarnya p2 saya mmg dah tolak siap2 pasal bonet x d. city, vios lak lari dari bajet sebuah kereta kedua. Saga and persona lak bulan2 tinggi gak. Saya sebab ada beberapa kemitmen x nak bayar bayar tinggi sangat bulan2. Bawah 25k tu ok la. Tapi Kia carens, optima, sonata antara yg berkenan. Tapi cc tinggi tu yg tengah fikir2 lagi. Gen2 banyak tapi first badge saya x nak amik pasal dah tahu aper problem yg bakal hadapi.

    • as a second car and u live in malaysia, better get a new car such as viva. nk bonet besar, ambik saga 1.3 manual.
      ambik second hand car silap haribulan you keluar duit mcm u beli estima recond..
      just my 1 cent..
      saya kurang membaca…LOL

  12. it looks simple but nice…thumbs up!!!

  13. kalu pasang grill wira dgn logo proton kepala harimau lagi cantek nih…

  14. agak2 kreta sy blh x nk wat cm tu..hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s