funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Interior P3-21A!!!

184 Komen

Yang kita nak lihat sangat-sangat selama ini telah muncul muncul!!! Tu dia spyshots yang lebih jelas interior P3-21A, yang telah sempat diambil oleh Daud yang telah menjumpai 3 buah “test unit” model ini di tempat letak kereta Genting Sempah.

Jika kita perhatikan, jelas kelihatan perubahan yang amat ketara dalam rekaan dashboard Proton kali ini. Nampak mewah & lebih cenderung kepada gaya rekaan Eropah. Kita boleh lihat ada push start button, paddle shifter & steering wheel yang sama dengan Exora, tetapi ada perubahan pada susunan butang. Selain itu tombol gear CVTnya nampak menarik. Meter panelnya pula ada “multi info display” yang berlatar belakangkan merah. Apa yang saya tahu meter panel display ada lining luar keliling warna merah, manakala nombornya berwarna putih seperti Saga FLX SE & Exora Bold.

Kenapa ye logo pada steering wheel tu ditampal dengan koyok? Adakah menyembunyikan logo Proton yang dah dibuat chrome atau nak tutup logo macam steering wheel sekarang. Harap Proton dengar la kata orang ramai kali ni, buat la cantik sikit logo/emblem pada steering wheel tu. Tu je la tempat yang boleh letak logo Proton pun kat interior, betul tak?

Apa pendapat anda semua bila tengok interior P3-21A ni? Saya rasa memang sangat lain dengan interior model terdahulu. Kali ini nampak lebih kemas & praktikal, harap “fit & finish” masa production nanti kena tip-top, kalau tak hampeh gak, betul tak?

sumber : paultan.org

Advertisements

184 thoughts on “SPYSHOTS : Interior P3-21A!!!

  1. tambahan, door handle tu pun carry over parts dari Exora kalau tak silap

    • Untuk cut cost. Benda camni takper. Tak mencacatkan penglihatan.

      • tu la, steering wheel tu je la problem tang emblem, design steering exora tu ok je, cuma button2 tu kenit sangat, tapi dlm gambar ni nampak besar secukup rasa dah… mesti dah upgrade, 🙂

      • Besarkan button ker kecilkan stering nih..hehhe…HArap kecilkan stering ler..Baru rasa sport skit.Baru ada soul. Kena dengan CFE memang cun..

      • x silap dari pandangan saya, button tu mmg besar la.

  2. rear light da mcm optima k5 dh..tebaekk..

  3. TERBAIK….

    hangat balik la forum2 automotif dengan adanya spyshot ni…

  4. Kalau pakai logo ni pun cantik juga,

  5. wah, ada push start button, gila cooolllllll

  6. xsabor ni!!!

  7. kalaulah logo di stereng finishing letak chrome/macam kat waja tentu ramai yang akan puji proton. stereng dia mcm exora ke?
    apepun saya suka tgk dashboard p3-21a..nampak mewah dan kemas

    • setuju…huhuh….oh proton…tolonglah bubuh logo berkrom kat steering wheel tu, habis kedekut pun tepek macam kat Waja pun jadilah. Memang nampak beza sangat kalau ada logo krom/warna berbanding dengan embossed biasa macam kat Saga/Persona/Exora. Nampak elegan lagi steering Waja walaupun produk dah usia 11 tahun. Tolonglah~

      • setuju sgt dgn tuan tanah, ramai yang dah mintak logo krom tu, takkanlah mahal sangat kosnya macam nak develop enjin CFE pula. Benda nampak remeh, tapi ia merupakan antara penambah seri, adakah Proton x berbangga dengan logonya sendiri?

        Kalaulah kata sebab nanti nak kena test airbag semula etc etc, diharap lain kali dapat masukkan perkara ni siap2x sebelum develop steering wheel dan interior. Terima kasih :).

      • haha…kalo kat perodua logo cam tu tuk lower spec…agak MEMALUKAN bagi proton high spec pakai logo cam tu…nampak sgt kedekut nak cut cost…

      • nampaknya proton eingineer sekarang takda skil utk design chrome logo dekat steering, tengok waja steering chrome logo sangat cantik sekali., macam Inspira steering pakai Mitsubishi design punya pun tak mampu buat chrome logo.
        tenggok P3-21A ini pakai lagin Exora steering lagi.

  8. lampu blkg mcm aston martin la..

    • ak nmpk ala maserratti. hehe xkshla, jnji cun, biasala, kreta, xkn lmpu blkg mcm lmpu dpn plk kn..

  9. start button ni klu x slp untk model yg pakai cfe..

  10. yg gmbr grill tu grill atas ke bwh? klu atas bgusla..bntuk honeycomb,bukn line lurus je

  11. Err..knp lampu dashboard menyala… org proton ambil sendiri ke..??

    • tu la psl….takkan masa mati enjin still bleh nmpk clear display screen kot. dah la lagi 2 biji berselimut.

      tp x per lah, mari berterima kasih sj kpd Daud yg amik gambar ni. sekurang2 nya bleh jugak kita tgk bayang2 interior P3-21A ni mcm mana…

    • ye laa kot… yang dua lagi tu di tutup… yang ni satu terbukak…

    • org2 tu jugak.. tidak syak lg.. a part of promosi kecil2an..

    • ade sebab lampu dashboard menyala… dorang tgh test CO2 concentration..

  12. dari aper yg saya lihat, 3-3 model yg berbeza.

    1. paling kiri mcm executive. Rim pun lain
    2. tengah b line. Wheel cap ada and bumper pun jenis standard
    3. paling kanan adalah premium. Rim pun lain gak

    aper2pun thumb up untuk interior die..

    • mcm sama jer rim yg kiri n kanan, cuma tempat tampal tape lain2
      tp wheel cap yg tengah tu not bad design dia, simple saja, kalu sy sendiri amik model tu leh terima jer pakai wheel cap tu 😀
      yg tengah tu dah leh nampak tempat nombor blakang, shape lampu dan bonet dia
      overall exterior shape nampak menarik dah
      bila dorg dah test variant, maksudnya ni dah final assessment la kan, launch nya memang dah dekat sangat dah ni 🙂

  13. really European feel (1st peak)…. tahniah designer.

    tgk pic int dia membuatkn sy rs int proton lain ‘cheap’.. hehe.. 😉 this model is gonna change proton image/brand..insyaAllah.

  14. Saya hampir setiap hari masuk PT dan blog ni sebab model proton yang ni. Jadi kita dah dapat gambar interior. Lepas ni apa lagi. Apapun setiap spyshot telah memenuhi impian hampir semua komen yang saya baca sebelum ni. Saya harap Proton giatkan lagi pemasarannya sebab produk dah semakin baik.

  15. Mmg nampak mantap, macam interior 3series, ada hint peugeot sikit, mmg berbeza dgn model lain, lcd kat tengah pun nampak cool

  16. Gear knob ada iras2 BMW punya jugak. paddle shifters + push start button pun ada.. komfem utk premium version la kot. berapa ribu la agaknya nih.. tak sabar aku nk tunggu keter ni keluar adui nye punnn! 😛

    Harap2 isu pintu terkena bahu(?) dah xde atau bukan masalah besar, pasal aku ni kira kategori besar gak, kang kena tampal koyok aje kat bahu jenuh juga.. haha

  17. Terbaik2!! Tp Proton tlg la bila da kuar benda alah nih, yg highest spec tuh sume bnda da ada. Yg part yg enjin start/stop, paddle shifter, DRL tuh mmg da terbaik. Cuma tmbh lg mcm rear camera (mcm exora bold), LCD screen kt dash, USB (aku nk main lagu2 best from ipod dlm saga blm aku pn x ble nih), enjin CFE + CVT (senang nk kejar traffic light & x semput2), airbag belah tepi (keta2 bru skrng nih patut kna ada da airbag belah tepi nih). Barulah GLOBAL.!! Walaupun aku masih berharap keta nih ble pakr sndri mcm VW/Audi etc (part parking sndri nih Proton kna belajar lagi kot.. hehe), tetapi cukup la kot ciri2 ‘global’ (pada aku) yg disebutkn td. Ini x, bila da lma2 bru nk kuar yg marvellous (mcm exora bold) & org da mcm rsa keta dia da buruk n menjerumus utk org itu membuat loan lg utk angkut keta bru lgi. Berhutang lagi… . Bukan ape, keta nih investment & kalo ble nk dipakai lama. Ah, apa2 lah. Janji Proton skrng sudah ada kemajuan yg boleh dibanggakan! Go Proton!!! Bila nk kuar keta nih??

  18. Tolong le tukar susun letak audio switch kat steering tu. Patut semua button untuk audio switch letak kat sebelah kiri steering…Yg sebelah kanan tu tuk cruise control….tombol cruise control kat hub steering nampak semak dan mengggangu… Satu lg AMT paddle shifter!!! Baru nampak mengancam dan boleh gugat City & Forte…

  19. yap! steering biar dengan logo proton chrome yang cantik…adakah patut steering wheel inspira yang harga almost 80k – 90k pakai logo chap?

  20. tayar and rim are from inspira kan ?
    205/55/16 ?

  21. can change to steering wheel or not??? Exora Steering Wheel spoil the entire interior! Proton Please do something!!!

    • bagi saya la..cantik ape..stereng exora tu,siap dibalut kulit lagi ape…cuba tgk btl2..nak buat stereng cantik2 kang asyik nak tgk stereng je..cheers 🙂

      • At least redefine the Waja steering and put it here, not to copy and paste exora steering. Waja steering suits more than this Big Bulky exora steering…
        if inspira steering lagi best + proton Badge… haha

        just 2 cents… peace…

  22. woww!.. interior yg mewah proton pernah ade (maybe after perdana alfa & waja cps).. *drools*

    interior die black or tempest gray? sy rse interior hitam mcm interior accord pn ok.. interior hitam suits dgn taste global bg sy la..btw, sy harap p3-21a nie lonjakkan nama proton ke satu tahap yg lbh tgi lg..

  23. alamak,dah kuar ke gambo, datuk syed, tlg jgn punish bdk2 h n t nih, bkn diaorg bukak pintu pun :-).

    Em, nampaknya, bayangan 3 layer dh jelas. Xyahlah aku nk crite panjang ngat coz dah nampak dah walupun xlah jelas 100%

    aku suka…

  24. rasanya awal tahun hari tu, sibuk kat blog ni minta tukar interior ngan meter tu oleh mereka yang dah tengok… so, memang proton tukar ke? kalau ya bagus la dengar feedback dari customer…

  25. draft boy, ape kena mengena dgn amt paddle shifter :-), inikan cvt,bukan amt. Just paddle shifter cukuplah, tp kat cvt, biasanya diaorg panggil steptronic with sport mode@manual mode.
    Tp xtau aper agaknya prtn nk bg nama.
    Pasal logo krom, aku stuju sgt2,kdg2 menda kecik,bleh spoilkan interior.
    Tp klu diaorg xbuat, ksian gak kat team rnd kena maki ngan kita :-), ha..ha..tp aku percaya,mereka dh buat dgn keupayaan yg ada n budget yg limited.
    Ada plak ckp prtn xreti design krom. Yang aku tau,diaorg reti nak buat,tp sbb budget utk test airbags crash test utk safety bukan murah2 bai, dahler satu kete skali jek bleh guna utk test,klu firing angle xbetul,dah kena adjust n test smula. Kete prototype mahal boh,dkt rm 1 juta sebijik.
    Inspira, ko tgk logo prtn ngan mitsu sama bentuk x? Lainlah perodua, bentuk dia sama, saiz pun sama,klu nk tau,sbb tuh perodua tkr logo bentuk n saiz sama ngan daihatsu n toyota,sng nk tukar emblem. Maksud aku bentuk bujur telor, mmg kat toyota tulis T, perodua tulis P, daihatsu D.
    Xcaya, g beli logo perodua,beli logo toyota, sejibik saiz,bleh masuk slap on jek kat steering.
    Xkan nk suruh prtn anto kat idiada test crash test byk2 kali utk badge ajek,dahler jualan kecik jek. Nak sumpah dr lancer jd inpira pun dh dkt rm400 juta.
    Prtn ada rnd, perodua xbuat aper2,pkai simulation ajek memanjang. Actual test camne? Yg myvi aritupun satu jek video,mana test data,mana video lain2, klu test abs pun, bermacam2 angle video amik. Klu perodua ada byk video n data test kat idiada,dh lama diaorang tayang,xkan xtau marketing diaorng, menda kecikpun diaorg pandai beso2kan,inikan menda beso. Video crash test, blum tentu menyatakan test tu lulus@x, kena bg data mcm prtn tunjuk,ada kat paultan dulu2 masa exora,ada yg xlulus,kena rectify n retest smula sampai lulus.

    Aku bengang betul ngan org ckp xpkai otak mcm org design xpandai designlah mcm bdk kecik,bodohlah. Kena tgk limitation jugak, faktor cost,faktor engineering. Jgn banding dgn cite pimp my ride@overhauling, diaorg xtest dgn engineering aspect,just amik aper yg ada,slap on jek. Buat design kete,bkn mcm melukis bleh ikut suka, ada kena ikut engineering punya aspect jugak. Klu buat lawo2,langgo slow jek,terus hancor buat aper.

    Ini italdesign yg buat ikut tema n input dr prtn mengikut budget n engineering aspect, xkan org italdesign bangang sgt.

    Sorry,teremosi.
    Bab logo krom,mmg suka n stuju sgt klu ada krom. Tp ada masa,kita kena letak diri kita kat tempat diaorg,diaorgpun ada limit jugak.

    So prtn, hrp2 dpt penuhi hajat kita nk logo krom@sticker.

    So,please tambah provision, so sapa2 yg beli saham khazanah nanti,jgn kedekut kluar duit utk rnd kete2 prtn.

    • Nice info bro.

    • Sori, kene fahamkan sikit maksud aku ni..Maksud aku amt ni ‘Auto manual transmission’…pakai transmission CVT yg ada paddle shifter seperti digunakan pada Kia Forte dan Mit Lancer… sistem ni ada orang panggil steptronic atau tiptronic…

      • AMT secara eksklusif bermaksud Automated Manual Transmission. gearbox jenis ni ada pada Savvy Auto. amt langsung tak sama macam gb auto biasa. Amt ialah gb manual yang di-automatik-kan. Maksudnya gb macam manual biasa, tapi guna robotic arm utk select gear 1-5.

        Tiptronic dan steptronic masing2 adalah tradename gearbox. Tiptronic Audi manakala Steptronic BMW. Walhal, kalau diteliti sebenarnya ia adalah sama macam SAT yg Proton pakai. Tiptronic, Steptronic atau SAT masing2 membenarkan auto gb di-overdrive utk mendapatkan feel manual gb.

        Tapi idea bro utk meletakkan paddle shifter tu ok. SAT dgn manual shifter. Nice…

    • utk p321a dah ada emblem logo kat steering.. c/o exora dan kaler dah hitam… agak nice…

  26. macam chevrolet cruze konsol tengah tu

  27. exterior shape dah elok, interior pun nampak terbaek dah tu
    cuma risau ngn pricing jer nanti
    hope for the best utk proton 🙂

  28. Bahagian tgh2 antara rev counter & speedometer tu, nampak kaler merah tu kan, sekali imbas macam ‘Kitt’ dalam cerita Knight Rider daaa.. muahaha.. terkenang zaman2 kecik2.. kalau ada ‘Siri’ macam dlm Apple 4S satu hari nnti dlm keter Proton gempak gak kan.. maybe nama dia jadi nama Melayu la kot, Siti ke.. hihi..

    “Siti, saya nak ke Besut, Terengganu, berapa minyak yang saya perlu tambah?”
    Siti : “Baki minyak ada 12 liter, anda perlukan tambahan 20 liter untuk ke Besut dari sini, bersamaan RM38 pada harga Ron 95 semasa”

    Woohooo!!

    Tak mustahil tu, cuma taktau bila je.. 😀

    • “siti.. bahu saya lenguh lah.. tolong urutkan”
      Siti: ok bos….

      hahahaha….

      • “siti, saya nak………emm,xpelah..”
        siti: siti pun nak….emm,xpelah jugek…

        hahahah

      • Haha. Uik.. logik gak tu.. future Proton cars akan didatangkan dgn kerusi urut Ottoman untuk pemandu. Jgn bercinta dgn Siti tu pulak dah lerr.. jenuh nk menjawab nnti.. tido makan dlm keter jer.. hahaha

      • Suami: sayang, abg pegi keje dulu ye.
        Isteri: Abg pegi dengan sape?
        Suami: Oh..dgn sape lg.. dgn Siti la..
        Isteri: Apa!!!! @#^$^&@#!!

  29. mengikut satu majalah ekonomi bahasa inggeris yg aku penah baca tahun 2007 dulu,masa prtn nk release persona, analisis n pakar ekonomi malaysia agak skeptikal n kurang yakin yg proton boleh pulih diambang kerugian n bagaimana proton nak develop satu kereta dgn kos yg begitu rendah.
    Menurut majalah tuh(xingat nama,nanti klu ada masa,try bongkar stor), kos utk develop kereta dlm rm minimum yg diperlukan adalah rm 1 billion,itu paling murah, n biasanya utk kete eropah,kosnya adalah sekurang2nya dalam rm2 billion. Prtn xda economies of scale n tiada kemampuan nak kluar modal sebesar itu n ketika itu prtn hanya ada rm200 juta sahaja utk kluar model br, dan mereka jangkakan proton dlm diambang kemusnahan, persona adalah make or break produk.
    Akhirnya persona kluar dgn xsilap aku dlm kos rm127 juta sahaja. Pastu saga,pastu exora, sume dlm kos bwah rm 500 juta. Xda manufacturer hatta toyota sekalipun mampu develop kete dlm kos yg prtn ada. Paling mahal dulupun adalah waja,pastu gen2.xsilap sekitar rm800 juta.

    Aku berbangga,walupun ngan modal bwh rm1 billion, proton masih mampu kluarkan model mcm exora, lebih baik dr avanza,walupun klu ikutkan majalah tu,itulah cost paling minimum utk buat kete,walupun kete kos rendah(xtermasuk tata nano)

    so,sapa2 yang billionwan tuh, kasi2lah ckit duit kat proton utk develop kete. Baru bleh pergi market global.

    • Betul tu bro…aku cukup panas hati bile ada org kutuk2 bile proton rebadge lancer buat inspira…Sedangkan manfaat kat proton dan pengguna gak… Proton boleh sedikit sebanyak belajar balik teknologi terkini dari mitsubishi… Dan pengguna juga dapat manfaat merasakan sensasi memandu Inspira teknologi dari mitsubishi lancer… Dari situ juga proton boleh cut cost dan pulangan modal dan buat sedikit keuntungan… Hendak membina kereta baru dari 0 bukan modal sedikit… Agak menyedihkan juga dan nampak kebodohan pada seorang menteri yang terus menghentam proton tanpa usul periksa dan mengkaji terlebih dahulu kenapa proton joint venture mitsubishi untuk mengeluarkan Inspira,, Baru buat rebadging satu model dah dikutuk…Tapi ramai pula yg menyokong apabila proton bercadang mahu joint venture dengan VolkWagen yang mane VW ada perancangan disebaliknya mahu menguasai Proton dan syarikat milik negara ini akan tergadai kepada pemilik asing.

  30. mengikut satu majalah ekonomi bahasa inggeris yg aku penah baca tahun 2007 dulu,masa prtn nk release persona, analisis n pakar ekonomi malaysia agak skeptikal n kurang yakin yg proton boleh pulih diambang kerugian n bagaimana proton nak develop satu kereta dgn kos yg begitu rendah.
    Menurut majalah tuh(xingat nama,nanti klu ada masa,try bongkar stor), kos utk develop kereta dlm rm minimum yg diperlukan adalah rm 1 billion,itu paling murah, n biasanya utk kete eropah,kosnya adalah sekurang2nya dalam rm2 billion. Prtn xda economies of scale n tiada kemampuan nak kluar modal sebesar itu n ketika itu prtn hanya ada rm200 juta sahaja utk kluar model br, dan mereka jangkakan proton dlm diambang kemusnahan, persona adalah make or break produk.
    Akhirnya persona kluar dgn xsilap aku dlm kos rm127 juta sahaja. Pastu saga,pastu exora, sume dlm kos bwah rm 500 juta. Xda manufacturer hatta toyota sekalipun mampu develop kete dlm kos yg prtn ada. Paling mahal dulupun adalah waja,pastu gen2.xsilap sekitar rm800 juta.

    Aku berbangga,walupun ngan modal bwh rm1 billion, proton masih mampu kluarkan model mcm exora, lebih baik dr avanza,walupun klu ikutkan majalah tu,itulah cost paling minimum utk buat kete,walupun kete kos rendah(xtermasuk tata nano)

    so,sapa2 yang billionwan tuh, kasi2lah ckit duit kat proton utk develop kete. Baru bleh pergi market global…

  31. not bad obama.jpg
    so mmg betulla ada seorg komentar kt sini bgtau dia dijemput utk tgk p3 secara live…..seigt aku gambaran yg dia bg nmpk tepat klu ikut gambar spy ni…..

    so bro campro or bro mat….mmg upper dasboard tu flat semacam atau dah dicover?….front passenger airbag still ada nampak garisan@mcm inspira?….bunyi kedap pintu lg best ke dr model2 proton sebelum ni?faham2la basher dia punya test lain mcm sikit

    multimedia sistem p3 ni ada guna arahan suara ke?hard disk base ke@mcm myvi tu…
    aku pun sokong p3 guna logo proton kt stering plg kurg mcm waja pun ok jgk

  32. aaiiisshhh..tulah kalau dah terbiasa dgn brg jepun ni,smpai mindset pun dah susah nak terima perubahan..asyik2 compare proton dgn kete jpn.mmg konsep design jpn lain dgn proton sbb proton more to eropah ye style..org jpn pon sendiri akui kete proton hampir kpd ciri-ciri eropah dan diaorg ble terima dan suke ..

    mslhnye org kite mcm susah nak terima design eropah ni,tgk contoh paling dekat ni je lah, kete-kete korea..enjin lebih bagus dari kete jepun,kete dah guna design eropah tapi sale slow jugak…jujur kata design jpn pun bukan cantik mane pun..sbb MIND SET
    .tapi bile buat race kete-kete europe jugak yg menang,kecualilah kalau kete tu guna enjin eropah yg teruk.. kete-kete jpn jugak yang byk retire ataupun di kedudukan belas-belasan…

    pelik benar sikap dgn mindset segelintir org malaysia ni,komplen tu penting ,tapi suka sangat komplen pun x elok…kadang-kadang bleh dibuat sendiri..contoh gen2 saya stereng nampak kosong je,tapi bile dah ditampal dgn amblem proton persona yg saya beli berapa hinggit tu je nampak cantik dan solid stereng tuh,hah …habis cite…

    so proton customer nak emblem kat stereng so kene la usahakan emblem tu ye…so nanti kalau proton dah letak emblem yg cantik tu kat stereng adakah pengomen-ngomen ni akan beli .nanti bile proton buat kete dgn bahan kuality yg terbaik dan kenekan harga yang agak tinggi jganlah merungut sbb kuality dah terbaik…

    tapi x pulak bising dan komplen kat ferari dan lambogini yang harga berjuta-juta hinggit tapi gune body fiber carbon je,bile eksiden bersepai,kalau terbakar tinggal casis base,ade x owner dia bising, tak kan…..je..jgn marah ye.

    * ape kate buat pertandingan design kete diantara pengomen-ngomen tegar ni.kite tgk design sape yg lebih bagus..harap2 design yg mereka buat dpt kelihatan sebuah kereta yg lengkap,lepastu cadangkan supaya berapa harga yg mereka boleh letak pada design yg telah disiapkan tersebut…cheerrss

    • * Saya sokong. Tap payah la nak buat pertandingan kot. Mungkin sekadar suka2 pun dah cukup.

      Bro campro boleh buat satu thread yg memaparkan hasil kerja model kereta imaginasi pengomen2 tegar. Lepas tu ramai2 komen balik hasil kerja/artwork tu. Kritikan boleh dibalas oleh pengirim. Amacam? Ada berani?

    • aku tarik diri dulu la kalau macam tuh, aku bukan tau apa2 pasal design ni hahaha

    • Dah tengok maharaja lawak mega. Teruk betul pengkritik tuh hentam peserta. Apa kata kalau pengkritik tuh buat lawak atas pentas. Ada orang mau elak ker tak.

  33. Saya tak rasa kebanyakan orang Malaysia akan minat rekaan dashboard begini. Tapi rekaan begini amat sesuai utk pasaran global.

    Saya rasa, kalau ada sesiapa yg leak gambar interior ni tanpa menyebut nama P321A, mungkin ramai yg menyangka ini ialah sebuah kereta buatan German atau Perancis.

    p/s. Lama tak join discussion laman Funtasticko ni. Sibuk dgn kelahiran anak pertama, study nak exam, dan struggle siapkan kerja-kerja pejabat. Maklumlah, dah akhir tahun.

    • aper2 pun tahniah. Jadi dlm masa terdekat nh biarlah dia rehat. Saya paham penantian bro 3 bulan sebelum labour. Kahkahklah.. Melawak jer bro.

      Btw, design mmg europe tapi tengok la mcm mana nanti. Harap sales ok la. Jangan Promosi mcm jual ikan kering sudah la.

    • tahniah bro…dapat orang baru.. 🙂

  34. dgn budget limitedpun prtn dh bleh hasilkan kete, apa kata klu proton ada budget rm 2billion atleast bg satu kete? Korg rasa aper yg proton mampu hasilkan klu dapat atleast budget rm2 billion.
    So,jgn perkecil kebolehan anak2 watan kita, sbb tuh,klu bab modified kete, org malaysia paling kretif,mcm2 turbo kacukan n enjin kacukan. Org luar,hanya beli yg dh ready made n bolt on ajek.exhaust system pun pkai yg complete,kit welding sana,welding sini,kacuk sana kacuk sini, nak pasal aper,coz budget xda. So sama ngan kes prtn.
    Klu cost pembuatan exora sama ngan avanza,ko rasa, camne agaknya rupe exora sekarang? Itupun avanza byk carry over parts dr bin toyota, enjin ngbox xyah develop,pkai aper yg dh ader kat shelf,pastuh pkai jek menda sama sampai 2-3 generasi kat asean especially kat malaysia coz org msia nih jenis xkisah, yg penting kete jepang.
    Padahal kena tipu idup2 ngan diaorg, dulu masa launch altis dual vvti kat thailand,xsilap 2010,klu silap,sorry,xingat tahun,rega lebih kurang sama jek dgn altis kat malaysia yg pkai hok lama lagim tp bayo rega sama jek. Sbb tuh myvi xkan dpt latest enjin can valve matic, dual vvti pun xdpt lg walu dh lama kuar. Yg luar pkai cvt,kat sini 4at dah ler,bkn org msia taupun guna cvt, yg enjin 1.5 jd kebanggaan perodua pun puas perodua nak mintak izin ayah angkat dia, dandanla ckp 1st kete based passo pkai enjin 1.5,perodua jek dpt buat. Padahal dah lamo ada based passo pkai enjin 1.5, yg 1.33pun dh pkai dual vvti n cvt.
    Bkn ckp perodua xbgs,depa mmg bgs, tp nippon hait tuh kedekut hampeh, nak bg,bgla betol2 teknologi tuh, ini memperbodohkan segelintir org masia yg mmg dh bodoh (sorry,bukan semua,ada yg bijak sgt2).
    Haish….sadis…..sadis…

  35. em mr sd, mmg dr prototype mula2 lg design mmg cam nih,cume material n color jek lain coz prototype stage, pastu prototype yg latest gambo aku tgk(xdala latest sgtpun), pun sama gak, tp prototype terawal n prototype yg latest tgk,masih pkai steering exora lama n gearknob pun pkai yg dlm bin punya,xmcm dlm gambo nih, wlu design cam exora,button dah lain, yg aku tgk,sejibik steering exora lama, ini yg latest nih.

    • bro mat,

      steering mmg nampak sama mcm exo tapi mmg lain patern/saiz/bentuk. Sebab Civic punyer pun dah lebih kurang sama mcm nh.

  36. xsilaplah, mmg ada plan nk isi paddle shifter kat p321a,tp xpasti,em,kat paultan,paultan ckp ada nampak paddle shifter kat gambo tuh. Sorry,pkai hp kecik,xnampok sgt gambo dlm die n ada x paddle shift kat gambo yg nih. Cer kwn2 tgkkan,ada ke x.

  37. rasanya facebook proton edar tuh bukan facebook proton yg betul, ntah sapa buat facebook tuh,siap amik brite dr link surat khabar lg,cite pasal proton,padahal proton ada media centre dia sendiri.
    Pelik2,ke ada komplot nak burukkan kan proton, coz ramai yg komplen,xda tindakan,pastu maki proton,pastu ada yg bgtau,itu bukan facebook proton punya, ngadu camne pun, proton xtau aper2. Aduyai,ada gak kes camni ke?
    Klu betul,sapalah yg buat camni, memburukkan proton. Proton kena amik tindakan nih.

    • mmg bukan fb proton edar betul. Kira mcm branch unit punyer. Tapi si mulut2 hanjing tu mmg susah nak kene tegur. Ntah2 dah kene nasi kangkang kot. hahah gurau jer..

  38. Perangai orang kita, suka sangat terkagum dengan produk luar. Dan suka sangat skeptikal pada hasil usaha anak watan sendiri. Patut kita semua bangga dan tabik kpd semua yang terbabit hasilkan produk Proton. Sekurangnya mereka rasa dihargai dan lebih bermotivasi. Ini tidak, produk versi siap akhir belum nampak didepan mata sendiri dan kutukan bermacam-macam dan skeptik bertimbun datang.

    Tak salah kalau tunggu bersabar dulu, tiba hari produk ini dilepaskan untuk tontonan umum kemudian komenlah sepuas hati tentang rupabentuk dan design. Tunggu dulu cuba pandu uji kemudian komenlah sepuas hati tentang keupayaan enjin, tenaga pacuan, keselesaan dan ciri dinamiknya. Tunggu dulu rencana catatan ujian dan komentar penulis automotif tersohor kemudian bandingkan rasa tidak puas hati kerana pendapat sendiri yang bermotifkan negatif dan cemburu kadang-kadang tidak selari dengan mereka yang menguji secara ilmiah dan professional.

    Nampak sangat singkatnya akal jika barang remeh temeh dijadikan bahan untuk mengeji dan menghina pereka dan jurutera. Sekurangnya mereka membuktikan mereka mampu menjadi pesaing dunia. Kita ada ?

  39. perhatian sahabat2 semua termasuk tuan tanah, facebook proton edar tuh bukan facebook proton edar yg rasmi.
    Hamba dah check sendiri. Yg sebenar adalah http://www.facebook.com/protonmy

    ataupun masuk laman web rasmi proton edar, ada link ke facebook diaorang.

    Yg facebook proton edar tuh,xtau sapa punya facebook, ini bahaya,banyak maklumat salah. Ini mcm konspirasi nak jatuhkan proton, patutlah ayat moderator dia agak bangang2 ckit,rupenye menipu.
    Cheh…

  40. perhatian sahabat2 semua termasuk tuan tanah, facebook proton edar tuh bukan facebook proton edar yg rasmi.
    Hamba dah check sendiri. Yg sebenar adalah http://www.facebook.com/protonmy

    ataupun masuk laman web rasmi proton edar, ada link ke facebook diaorang.

    Yg facebook proton edar tuh,xtau sapa punya facebook, ini bahaya,banyak maklumat salah. Ini mcm konspirasi nak jatuhkan proton, patutlah ayat moderator dia agak bangang2 ckit,rupenye menipu.
    Cheh….

  41. wow ada vortex generator kat side mirror….

    • bro mintak maap bertanya,
      aper bende tu..

      • generator tu kalau translate: penjana

        vortex tengok kat wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Vortex

        jadi vortex generator ni ada kaitan dengan aerodynamic sesebuah kendeeraan secara umumnya, secara khusus aku tak pandai sangat hahaha, mungkin ada kaitan dengan reducing drag

      • bro taboogen, aku pun perasan gak benda tu. biasanya utk improve airflow di area side mirror, utk mengurangkan wind noise. Kalaulah betul, (kalau bukan sekadar kosmetik lah), mmg tabik spring la coz proton dah start pentingkan benda2 small details tapi tak kurang pentingnya dlm pengalaman keseluruhan bagi kereta Proton. Way to go Proton!

      • kat mane bnde tu…? x pasan pun.. mcm biase je side mirror tu

      • gen 2 nye side mirror memang dah lama ada design ni, bagus proton carry over design ni kat p3-21a… rasanya toyota kot baru2 ni sibuk gebang pasal benda ni kat keta baru diorg, padahal proton dah lama dah buat, hahahaha..lawak2 jepang ni

    • kat area cermin sisi, ada mcm 3 line,
      kalau evo letak kat kawasan cermin belakang bhg bumbung

    • mcm nie cerita dia… benda tu di buat bukan lah kerana wind noise pun… byk org tahu fungsi cermin sisi adalah untuk tengok kereta di kiri kanan.. tp design cermin sisi ada fungsi dia….
      vortex generator nie di buat supaya bila waktu hujan.. vortex yang di hasilkan dapat menolak air di cermin kereta.. ini dapat membantu penglihatan pemandu melihat cermin sisi… kerana cermin sisi takde wiper mah.. so dengan bantuan angin… air hujan di tolak….

      lebih kurang bawah nie lah, tengok kawasan 3/4 bawah tu takde kesan air pun.. so bila waktu hujan… pemandu boleh lihat cermin sisi dengan jelas…
      so bkn murah nak tukar design side mirror nie.. ianya memerlukan rnd lagi… sebb tu byk parts carry forward jer

  42. waw!! akhirnya… dapat jugak tgk iterior proton ni…uuhhuh lepasni nak tgk lampu belakang pulak…

  43. harap proton buat ujian banjir kilat sekali untuk kereta ni. kalau kete ni banjir-kilat-proof, sure gempak giler. mesti kembang idung owner drive kete p1 sambil lambai kete – kete lain yg sangkut.

    • kereta aper yg flash flood proof. Giler aper. Kalau test halangan air itu boleh terima lagi la. Kalau nak amik SUV la bro. Tapi sama jugak. kene banjir mcm selangor.johor hari tuh, semua tenggelam.

    • kena buat amphibian car pulak la lepas ni hahaha bukan saja banjir, sungai dengan laut pun boleh redah hahaha

  44. semakin minat dgn perkembangan proton…tahniah proton!!!

  45. bro prolever, yg aku cite tuh gambo prototype aku tgk, bukan yg ini,ini dh pkai yg lain. Masa mula2 prototype dulu,mmg pkai steering ori exora n gearnob persona, utk sementara ajek :-). Yg final,dh tukar.

    • yep bro saya tahu. Sory ter”reply” kat post atas. final punyer nampak ala2 small compact exora steering wheel. Senang kata civic la.

    • betul ….. semua orang xpercaya saya bila saya bila saya bagi tau saya sudah tengok kereta tu

    • kalau tengok gambar 1st tu, mungkin lebih kurang sama layout yang yuen89.com tu buat… tapi layout yang yuen89.com draft, semua components (buttons, air-cond vent, lcd screen, etc) pada console tu ada gap/ruang antara satu sama lain yang agak besar/jelas kelihatan…. mungkin sebab draft tu lukisan hitam putih 2D, takde effect warna dan 3D seperti pada console yang sebenar, jadi kalau tengok draft tu memang nampak dull…

      tapi kalau tengok pada gambar pertama di atas, conlose p3 21a ni mungkin ringkas dan padat (optimise segala ruang pada console tu), serta tak berserabut…kalau tengok console kereta conti, kebanyakkannya seperti ini… cuba tengok exora punya console, nampak ringkas tetapi tidak membosankan.

  46. perasan x kat atas skit 2 tombol aircond tu ada screen kecik?
    adakah aircond nya nanti “auto”
    memang terbaek lah!

  47. exterior, engin, interior semua dh nampak ok tp kena beware of pricing lak lpas nie… klu pricing pn ok mmg best la… klu boleh biar sedang2 je harga dia… di tambah lg cerita yang aku dengar masalah ekonomi eropah akn melanda negara kita seawal pertengahan thn depan… so aku rasa klu betullah mmg la pricing kena betul…

  48. few question regarding campro engine.

    is the non cfe P3 normally aspirated will have a vvt?
    is the current saga flx SE 1.6 is iafm+ (with plus) ?
    is satria neo will be having CFE?
    and any news on the australian superchargers >

    • hi awak, the info i get from powertrain team, saga flx se is iafm+ n it is the same as non cfe p321a,just that they have manual option. Actually,saga supposed to have manual offering, but dunno why the mgt delaying that version@maybe discard it. Just time will tell.

      As i mentioned earlier about the diff of iafm+ n iafm engine(u can look out in exora bold post which i adress to u)

      since iafm+ sharing most if component with cfe,they already tested the vvt on na version of cfe, it has the same performance n effect as having iafm+. Cost versus performance, so they stick using iafm+ module.

      Bout neo, forget to ask them coz too many questions i asked at limited time with them.

      And dont worry about performance even with same engine as flx se, even flx se has weight advantage,as ive been told, thats why they choose cvt besides other reason. Cvt gearbox has infinite ratio n its ratio, not only depend on the input, but also depends on load, the ratio will adjust itself accordingly to load, so no need adjustment like ratio in exora cps n ratio in gen2 cps.
      The cvt,by having its own tcu,intelligent enough to decide the ratio, due to this flexibility, cvt is better choice than normal auto n even manual coz save time in playing with gbox ratio setup.
      Only with manual, they said there will be adjustment on gbox ratio to accomodate diff weight as in exora cps versus gen2 cps previously. With minimum pwrloss using cvt n getrag mt, the diff is not that big oppose using mitsu tranny previously with the help of 32bit torque based ecu.

      By the way,i met them when they lepak at tc.

  49. kecewa dengan steering wheel (majoriti rakyat malaysia pun begitu nampaknya ) yang lain dah ok dah.

    aku harapakan steering macam proton waja.

    • saya stuju,steering mgkin bleh wat lagi lawo.
      Tp bila pikirkan, komen2 yg aku baca, steering tiru civic,steering tiru honda city. Bile tanya kenapa kata tiru honda, sbb bg org malaysia,steering honda lawo.
      Tp yg ironi nye, bila ckp steering cam exora, terus kata buruk,hampeh,walupun sblm nih,ckp steering city n civic lawo.
      Mmg bentuk steering exora mcm civic n city,bukan kes sapa tiru sapa coz tyr tu bulat,xkan nk tuduh prtn tiru honda buat tyr bulat,
      tp bile letak logo honda,lawo katanya, tp bile letak logo proton,buruk katanya,walupun yg ngata steering exora buruk, steering p321a tiru city n civic, tp derang kata steering civic ncity lawola plak.
      Klu steering exora buruk, steering civic n citypun buruk ler. Cume yg lebih tang logo jek lawo,yg prtn logo xda kaler. So,klu tkr logo yg cantik,dh setanding.
      Klu steering city ncivic lawo,steering exo n p321a lawolah coz tema design yg sama.
      Xpaham betul,tpkan,klu steering exo tuh isi kat mercedes pkai logo 3 pointed stars, mmg or masia akan ckp perghhh,lawo bebenor steering merc nih..ha..ha..

  50. about powerloss, mitsu manual encounter 12%++ pwrloss on transmission,while 4at mitsu@20%++.
    This cvt just around 7%++,getrag manual just around 6%++. The pwrloss on mitsu tranny got info from r3 members long time ago, n the latest cvt n getrag mt from pwrtrain team. Need to remember, exora cps oppose with p321a iafm+, exora more weight,cps rpm peak torque higher, pwrloss on transmission higher, 16bit load based ecu,aerodynamic not that good comparing p321a.
    P321a weight lesser than exora, iafm+ produce same torque as cps albeit lower rpm, minimum powerloss on trans, 32bit torque based ecu,aerodynamic is better.

    They already tested this iafm+combo with cvt n mt, if 1.3, with others 1.3 n 1.5 offering. For 1.6, already compare with 1.6 n 1.8 others offering n end result, it is can say nearly on par with the higher engine capacity. This is simply because proton dont have any others engine options,so,they put their utmost for iafm+ n cfe. Cfe bench with 1.6 turbo n 2.0 n/a others offering.

  51. mane la si akupunya ni…dulu bermati matian komplennya…LOL… 😀

  52. aku punya tu mcm anjing menyalak bukit…. so biarkan ar budak hingusan….

  53. just to share
    through experiencing the proton cvt,
    due to the use of wet clutch in punch cvt, the initial movement need a bit of getting use to to the grip of the wet clutch. we can feel a partial grip on and off from the wet clutch action which sometimes it feels snappy and sometimes it feels disconnected. but as the car speed up , its buttery smooth when the clutch locked and leave the operation fully to the cvt. well, anyway this is how punch way of cvt.

    to some other makes like previous honda they use a torque converter with cvt where initial movement is smoothened like normal AT on first gear.

    anyway cvt is proven economical combined with iafm +. no trace of engine pinging like the previous iafm with f4a4a transmission when climbing the steep.

    its a relax drive with the transission program is on almost the eco drive mode. unless the right foot really in demand for aggression then the cvt programe will obey.

    its sedate and no rush compact sedan (flx se)

  54. erk…aku tak pernah pakai cvt, so sape leh confirmkan betul ke yg cvt ni mengeluarkan bunyi yg agak kuat?sbb, aku ada terbaca wartawan tulis dlm paper yg menyatakan cvt ini mengeluarkan bunyi yg agk kuat.bunyi ngauman itu dikatakan bukan dr enjin, tp dari cvt.

    • untuk lebih kepastian, bro sendiri patut pergi pandu uji….

    • i dont know but the se model is not that annoyingly noisy. just a little fine sound which is fine and almost non exist., but last time i did drive 1.3 flx where the sound is slightly obvious but its not discomforting. not a problem to a normal person.

    • aku ada sebijik Sentra 1.6, CVT auto transmission….

      kalau tekan minyak steady..takde bunyi pun..

      jika nak potong kereta kuat-kuat, tekan pedal minyak kuat-kuat..ada bunyi mengaum tu.. tu biasala bagi CVT…
      lepas dah dapat speed yang kita nak, steady balik le..takde mengaum2 nye..

      kereta auto biasa pun jika nak pecut, mengaum jugak kan?

      kalau nak kereta senyap langsung..pakai EV la ..

      • oo..bukan sentra 1.6 yg tan chong jual tu gear auto biasa ka??ke kau import direct dari jepun?

        aku mmg tak sempat nak test drive lg samada exora bold atau saga flx..sbb tak rasa nak beli, tu yg mcm malas nk g test drive..tunggu susut org kt showroom baru aku gi kot.

      • yes, all i can say CVT is so sweet,

        we can feel the luxury offered by the system, furthermore a car like flx se have enough power for low rpm application.

        go for a test drive if anybody have any doubt regarding the proton’s new gearbox. ones will get his or her first hand information and feel for the car.
        then jump into this forum for a little expression weather its a like or dislike for the car which i believe mostly it will be mostly ‘like it’.

  55. aku mmg tggu akupunya masuk kat sini, nak tengok dia bg auta dia dulu sblm aku balas dgn bedil sampai muntah..ha..ha..melawok ajek.

    Em,bunyi cvt tuh mcm bunyi dynamo basikal zaman dulu2,tp xdalah sekuat bunyi tuh. Klu penah bwk renault@paling cikaipun savvy, dia ada bunyi gitu,tp yg renault nih bunyi enjin dia, bkn cvt :-). Tp bunyi cam gitulah,tp xdalah annoying pun,dh biasa,xda aper.

    Sbb tuh pengguna lancer@inspira xpenah komplen bunyi cvt walupun bunyi dia mcm vacuum cleaner, yg dlm prtn nih, bunyi die slow ckit dr bunyi yg jatco punya cvt. Gitu jugak yg sylphy punyek, bunyi kuat dr yg punch unit, tp perbezaan yg sylphy punya pkai torque converter with lock up, mcm conv auto, sbb tuh dia rasa lebih refined coz kita dah terbiasa bwk torque converter at, so dia ada mcm auto biasa ckit, rpm naik jek,kete terus jalan,xmcm yg punch pkai wet clutch, rpm bleh melompat, br kete gerak.
    Ada baik ada buruk. Pkai torque converter cvt,pwrloss ttp tinggi dr cvt pkai clucth samaada wet@dry. Sbb tuh punch punya cvt,penerimaan torque dia xsetinggi cvt nissan coz itu kelebihan pkai torque converter cvt.
    Tp yg best, bila dah gerak, mmg smooth criminalslah power dia, n pwrloss dh dkt ngan mt,so, sama efficient as mt, cume yg best, bwklah load byk manapun, ratio gear akan bertukar ikut load, jd walupun sorg@full load, xterasa sgt beza coz gear ratio, can immitate tork.
    Tp klu bwk yg fixed ratio cam mt@at, mmg dh xleh wat aper coz dh fixed, sume bergantung atas enjinlah, sbb tuh bila load bertambah,amat terasa perbezaan performance dia.
    Sbb tuh,walupun flx 1.3 lebih berat, klu naik full load ke genting, masuk L, steady jek naik.
    Tp klu my lb, full load,off overdrive pun, agak lembab gak ckit klu banding ngan flx coz masih guna 4 at, lainlah klu pak angkat dieorg nak kasi yg versi passo punya enjin n gearbox…hua…hua…

  56. off topic, korg perasan x meter backlit led prtn(toyota panggil optitron, lebih krg gitu),yg kat exora bold prime, warna biru, lg lawo de yg bold premium.

    On topic, em, rasanya, enjin pada kete dlm gambo tuh dah mati dah, cume kunci dlm keadaan on, bukan start. Klu enjin idup, meter merah putih rpm n speedo mesti nampak, tp ni yg multi info jek yg nampak.

    Pastu,klu versi premium, skrin ice dia agak beso. Yg nampak celah2 steering tuh skrin multimedia unit dia.

    Yg full auto aircond, rasanya dia pkai konsep yg mcm neo h-line, persona/gen2 h-line, yg tombol mula2 pulas ada tulis on, pastu ada tulis auto, brlah multi lever dial.

    Mmg lawo klu ada tulis secara digital,nampak canggih, tp menda tuh xle ada fungsi sgt,stakat lawo ajek. Klu ada budget,mgkin prtn buat,klu xda,buat mana yg termampu ajek.

  57. ini spyshot org proton sendiri yg kasi.
    mana boleh tanpa izin org proton sendiri.
    ini bukan nama spyshot.
    ini gimik.

    selalunya spyshot mmg utk testing.
    tapi spyshot testing proton mmg sebijik utk production.

    pasal spysjoy ni, samada mmg proton sengaja buat spyshot ataupun org proton sendiri yg tak amanah.

    jarang spyshot dapat shhot kamera sambil staff berdiri kt sebelah.
    yelah NAP pun nk kuar, takut2 proton bankrup.
    sapa nk bela staf proton tu.
    kalau kroni tadak masalah.
    proton tutup, cari projek lain.
    huhu…

    kia n hyundai dh maju jauh dari proton.
    proton masih merangkak mcm comp china yg tgh copy chasis kereta lain.
    susah2 sgt, proton tk yah buat keta, rebadged je mcm lancer.
    kalau rebadged audi mesti gempak. malaysia boleh!

    bodoh punya proton punya interior design engineer
    dashboard color hitam, stereng warna kelabu.
    lepas tu letak logo plastik proton kt tgh2, mcm cop mohor sijil tadika permata rosmah.
    takkan nk jimat kos, ambik design stereng exora sebijik.
    design stereng waja dulu yg ada hiasan kayu tu lagi cantik.
    pastu seat model ni mesti pakai foam cam saga blm.
    macam duduk atas span basah.

    kenapa tk letak finishing hiasan walnut kat stereng dan dashboard?
    dari pergi letaknwarna stereng n dashboard yg tk match langsung?
    satu lagi meter dashboard meter tu.
    dewign la nampak macam umur org 26 tahun, bukan umur 3 tahun.
    ini dh wujud 26 thn, design kereta macam student final year course automotive design.
    org dh pakai style color optiron, digital smooth display, warna lampu yg match dgn interior design.

    mcm org buta design gajah.

    inilah proton. biawak hidup malaysia. orang tertentu yg kaya raya, rakyat diberi kereta murah pada harga yang mahal bersama kualiti yg menyedihkan.

    cubaan menarik utk design dalaman.
    tapi proton tetap proton.
    huhu..start dari salesman hingga ke kereta hinggalah ke service center….tetap serupa tu jugak…dulu, kini selamanya..

    seat proton mcm seat kereta lembu..design steering pun mcm steering game console…

    dalam laku mesti mcm pisang panas…tapi kalau tadak perlindngan cukai, proton tutup kilang maa…

    Orang bodoh je beli kereta proton ni. dah tau kereta takde kualiti tapi beli jugak. Kan bodoh namanya tu. Nama jer orang Islam tapi bodoh.

    • dia datang…
      dengan lenggang-lenggoknya…

      LOL…

    • tak tau akupunya ni agama pe, kalau dia islam maknanya dia pun sama macam ayat last dia cakap tu la…kesian…insaf la bro, dah 2012..ubah2 la sikap tu

    • Aiiii???? Komen apa ini??? Sikalang sulah tahun balu maaa…pemikilan pun mesti balu maaa..ini peloton aaa sulah mau mikin maciam-maciam cala nak kasi itu kualiti bagut munya…apa pasat lu malah-malah?

    • ahaha. kenapa tiap kali aku baca, aku akan baca dalam intonasi deklamasi sajak.

    • kalau orang yang beli kereta proton bodoh, orang yang beli kereta selain proton lagi bodoh ke? ke paling bodoh antara yang terbodoh dikalangan mereka2 yang bodoh, tiada yang tidak bodoh melainkan yang bodoh2 belaka? hahaha

    • so orang Islam yg pandai, diorg akan bli brand T&H?
      nape kena bli yg tu? nk tolong agama diorg ke?
      hah jawab.

      pandai2 guna agama psl kete, skrg u jawablah.

      kalu skrg xble jawab, dlm kubur pn xde yg nk tolong.

      selamat beramal 🙂

    • bro aku berminat ngan ayat ko “seat proton mcm seat kereta lembu”… kat mana ko jumpe seat kete lembu yg bole adjust macam seat kete? (originally design utk kete lembu bukan amik kat kete pastu letak kat kete lembu)… seriously aku nak tau.. kalau bole ko bg ref link kat sini.. senang nak rujuk.. (nada serius dan teruja ingin tahu)……

      tp kalau xde ko amik la ayat ko yg last skali tu utk diri ko…

    • Mmm… kesiannya bro nie. Dah 2012 nie. Tak sihat2 lagi otak mereng tu. Ish isshhh… Mgkin la org lain b*d*h, dan bro jer yg pandai…terlebih pandai tu yg mereng tu. Sorry…

      Kalau bro perlu khidmat kaunseling cal Tel: 05-533 1350.:)

      cheers!

    • pertama…kia dan hyundai adalah satu company.mereka sudah start buat kereta sejak 1940 an lagi,1960 an hyndai dah JV dgn ford, dan masuk glbal car start 80-an,so jauh beza pengalaman pembuatan kereta dgn proton..so kita yg baru nampak kereta hyundai masuk pada tahun 1980-an terus buat andaian umur hyundai sama dgn proton,kita silap bro…beza 40 tahun dalam pengusaan teknologi pembuatan kereta..1990an hyundai dah terjual lebih 1juta unit big sale,pada masa ni proton masih lagi merupakan baru nak hidup dan menumpukan pada pasaran domestik…hyundai maju sbb rakyat korea sendiri bagi support penuh pada industri automobil tempatan w/pun mereka tahu kualiti kereta tempatan x same dgn kualiti yg diimport ataupun dipasang di US ataun eropah.

      itu orang korea yg majoriti kafir tu…tau dan sedar betapa pentingnya teknologi danpenguasaan teknologi serta nak bangun ekonomi negara
      sbb huyndai ada beberapa kilang pemasangan di luar..rase-rasenye kalau ade
      ramai orang yg pemikiran mcm bro akupunya ni rasenye malaysia ni masih lagi hutan dan ramai yang masih lagi naik kereta lembu…anak-anak tempatan masih tenganga dan x tau ape-ape pasal teknologi..

      asyik-asyik nak pasang rebage saje mcm mane majukan anak bangsa…x bangga ke kalau orang malaysia sendiri yang reka enjin,casis dan enjin sendiri…sampai bila nak jadi tukang modi bumber dan emblem sahaja…

      tengok sekarang walaupun proton mempunyai limit budget tapi sumbangan terbesar yg diberikan kpd rakyat dan anak-anak tempatan yg rata-ratanye islam dan melayu yang mana berjaya menguasai teknologi pembuatan kereta,adakah akupunya mempunyai ideologi yg sama dgn beberapa pihak yg x senang dgn orang melayu dan islam sampai sanggup nak tutup proton sbb dikuasai dan diterajui oleh melayu dan islam.

      kekayaan..sekiranya akupunya membeli kereta selain kereta proton,adakah pembelian kereta tu x memberikan keuntungan kepada syarikat dan pemilik syarikat..kecualilah akupunya ada kilang buat kereta sendiri ataupun masih lagi naik kereta lembu…proton dimilik oleh khazanah bermakna ia tidak memberi kekayaan kepada individu malah ia adalah hak milik negara.lagi satu yang dapat imbuhan tu adalah orang yang ade saham dalam proton,kalau bro akupunye nak kaya belilah saham proton….lainlah kalau mcm Toyota,Honda,Ford,Mitsu,dan syarikat kereta lain termasuk kereta korea adalah dimiliki oleh individu.Keuntungan yg diperolehi oleh proton sebahagiannye disalurkan kepada kerajaan dan rakyat..

      lagi satu dgn pembelian kereta luar bermakna kita secara tidak langsung telah memberikan dana kepada musuh-musuh islam iaitu yahudi,jpn,amerika,thailand,korea,eropah setiap tahun memperuntukkan dana kepada agensi-agensi yahudi dan syiah di iran dan di seluruh dunia melalui sebahagian pendapatan ekonomi mereka…sbb tulah DR.M kata dgn membeli kereta proton adalah satu jihad ekonomi.

      Design,fit & finish ..design proton sudah menampakkan kematangan dan penambahbaikkan yang lebih baik.nak tanye adakah kerata import yang ade kat malaysia ni baik kualitinye..kalau nak kepastian cuba periksa kereta import masing mesti ade yang x kenekan…mmg design interior memainkan peranan penting bagi sesebuah kereta tapi sampai bila..last-last lepas sebulan dua bulan dah jemu dgn design tersebut..terutamanya kereta buatan jepun interior design cepat menjemukan….kecualilah mind set tu dah x boleh nak ubah dah…lagi satu kecantikkan tu sangat abstrak dan subjektif…cuba bro buat design sendiri yang boleh memuaskan semua orang ,mampu atau tidak..

      oklah da pangjang sgt nih….

      Islam tu x bodoh,dan islam itu indah ..yang bodoh tu adalah umatnye sendiri yang tak mahu keluar dari kepompong dan sering mencari kelemahan orang lain dan tidak mencari kelemahan diri sendiri.kalau semua orang islam tu bodoh ternasuklah saudara sekali…renung-renungkanlah dan selamat beramal…

      seat span basah..mcm seat kereta lembu…kalau nak ikutkan seat kereta jepun dan kereta jepun lambang tempatan pun x sesedap seat kereta proton,orang jepun sendiri dah akui..ataupun seat basah tu mungkin seat kereta bro akupunye yang selalu basah,kalau mcm span basah tuka jelah kepada seat span yang kering.

      4 ribu

  58. agak2 apelah nama yg akan diberi pada model ni? confirm kena bagi nama baru ni memandangkan ia bukan pengganti persona.

    Dan sayang juga nama2 proton seperti waja,perdana,iswara hanya tinggal nama je kerana tiada sambungan legasinya lagi.

    cuma mcm bro campromania ckp, harap fit and finish kena tip-toplah, sebab proton bab2 assemble ni ada sedikit “perasaan lebih kurang”. kdg2 boleh rasa skru tak diskru dgn kuat, terutamanya di dashboard dan tempat duduk.

    • mmg sayang. Tapi kalau x guna nama baru, kira product proton banyk itu je la. kalau Boleh, Persona, exora mmg kene ada successor. Kalau yg baru nh nama baru pun x per. And of cause, Wira kena ada,.

  59. em,mmg betul,klu ikutkan,pemilihan material dah setara mcm yg jepun punya. Mcm exora, sumber aku yg duk kat bhagian quality produk prtn bgtau, quality plastik,mmg sama gred dgn wish punya coz itu benchmark exora. Cara nak reduce cost,buat design yg lebih simple, xda byk2 part yg bercantum n etc. Kaler juga melibatkan kos kerana lagi gelap kaler interior,lg mahal kos dia. Texturepun sama. So,masalh kata material cheap,mmg bukan cheap, org malaysia kata cheap sbb dia klu logo t nh,sume mahal material dia.

    Yg kelemahan prtn adalah segi fit n finish. Byk flaw yg kita nampak dr segi fit n finish. Kdg2 ada yg gap,ada yg pasang xsama, padahal kete sama cntoh gen2, tp bike check,dashboad nampak yg ni ada gap beso,yg kete se lagi xda, yg ni nampak keatas ckit,yg kete ni nampak kebawoh n mcm2 lg.
    Kete test drive n showroom sendiri ada nampak kelemahan fit n finish.

    Klu material,mmg dh on par, prius tuh,pkai plastik n besi recycle lg. Sbb tuh journo indon n thai,yg dh biasa ngat ngan kete jepun, bula exora diaorg review, plastik on par ngan jepun n korea,ada juga yg ckp,sama mcm kete prius dia pndu uji sblm nih.

    Cume mentaliti kite ajek. Kat australia pun sama, cume bila dia banding ngan kete conti yg pkai soft plastik, barulah nampak prtn pkai hard plastik coz bg omputih,hard plastik=cheap. Ko bglah kete mendapun,klu pkai hard plastic=cheap.

  60. ok..daripada gambo leak interior tu..aku listkan komen dan benda aper yg aku nmpk:-

    1) sensor untuk fungsi auto rain or auto light..xigt..dekat ujung tgh dashboard
    dekat dgn cermin depan..auto light kot
    2) start/stop button
    3) gear gated (tp x pasti sebab samar2)..gear lever2 ala beemer
    4) signal stalk seperti besa sebelah kiri and wiper belah kanan.
    5) multi info display kat tgh2 meter..tapi kaler merah?? yang ni aku x pasti betul ke
    x..takut reflection pada cermin jer..ntah2 lampu dekat tempat parking tu….pada
    pendapat aku lagi baik kalau kaler itam putih..lebih menyedapkan mata dan
    nampak premium..tema kaler untuk speedometer pun aku lebih prefer itam
    merah ala vw/audi.
    6) dashboard dengan trimming piano black (sbb nampak glossy semacam)
    7) tweeter mcm ada dekat sebelah tempat bukak pintu..lagi bagus kalau ada
    dekat A pillar bahagian side mirror..dalam gambar tu nampak A pillar terlalu
    tebal..sebab nak kaver side mirror skali..klu letak tweeter kat situ lagi comeyy..
    8) steering tebal style exora..leather wrapped cuma kaler nampak mcm lain dari
    theme kaler dashboard..so nmpk janggal sikit..tapi mungkin jgk pencahayaan
    dari kamera hp yg cap ayam..
    9) rmi ckp ada paddle shift tapi aku x berapa nak jumpa kt steering tu..ada satu
    metal object dekat belah kiri tu tapi besor bebenor..xkan tu kot..sebelah kanan
    punyer pun x berapa visible sgt..so xdpt nak confirm..
    10) aircond mungkin dual auto…sebab ada knob kiri kanan..tp size agak besar
    la..klu buat up down button lg ngam kot..

    tujela setakat termampu aku predict dan komen..nampak memang sgt promising..papepun tahniah utk proton design team kerana hasil usaha korang..Viel glück!!

  61. saya ternampak slot untuk letak kunci kereta kat dashboard.. maknanya yg ni keyless la mcm audi

  62. we have power and torque curve for CFE engine, which is its an eye opener.

    MASSAGE TO PROTON.
    it would be nice if proton could as well show its torque and power curve to the said to the improvment made in IAFM+ for it to adapt the cvt chatacterestic. i beleive there is some significat change been made without any GRAPH data for the public, ..come on proton,,,, be PROFESSIONAL.

    (because iafm + feels stronger.)

  63. satria neo CFE, i hope Dato will consider this hot item.

  64. hahaha, abg2 smua xpayahlah layan si akupunye tu, die tu bongoknye berbakul2, die bukan sama dgn kite2 dcni, org bodoh mcm die xlayak berforum dsini, harap tuan tanah leh remove je si akupunye tu, sory ckplah sbb i kenal si akupunye tu, die mmg bengong orgnye, mamat ni “xqwxxwvcq” pun di layan je..

  65. Nampaknya kena tunggu lagi 2-3 bulan lagi untuk tahu spec dan rupa sebenar model ni. Kecuali, ada pihak yg sudi berkongsi maklumat2 sulit sebelum tiba majlis pelancarannya.

    Dan kalau boleh, pihak proton jgnlah keluarkan teaser sahaja, then suruh org tempah dulu seperti ketika persona dilancarkan. biar reveal semua, then baru org boleh tempah.

  66. Atan nak tanye, ade SE/Prime version x…takut tertipu cam beli Myvi Lagi Busuk Premium padahal dengan harga tu leh dapat Myvi 1.5 SE..=)

  67. off topik : post pasal clay model tu sy terpaksa simpan dulu… sebab ada isu.. 🙂

  68. Hmm… dah remove threat clay model tu ek? Nasib baik sempat menatap!:) Anyway, sekurang2nya new compact city car proton sedang dlm proses pembinaan. Tunggu dan lihat setahun dua nie:)

    cheers!

  69. Clay model tu sekali imbas macam iras2 DongFeng Livina a.k.a. Nissan Grand Livina kontot yang bukan design Jepun pun tapi design & made in China by DongFeng.

  70. Barula semangat nak masuk blog ni ..ade gak yg baru….tapi terlepas satu posting yg masih S&C..Takpelah bak kata siti..Biarlah rahsia…ahaks..
    Proton zaman TM dah berlalu dgn segala kerenah g/b, fit n finish yg totally out..dan masalah power steering yg menyebabkan generasi kedua hilang kepercayaan pada proton…Generasi kedua ni adalah mereka yang grad awal tahun 2000…3 tahun kerja terus ambik Wira A/B 1.3..model yang paling murah dan paling selesa..kalau nak bandingkan dangan ‘kereta kebal’ la.
    Jadi Generasi kedua yang dah terkena dengan model proton yang problem..mungkin masih menunggu model terunggul dari Proton. Mungkin ramai yg dah ambil Exora sebab anak dah berderet. Tp ada jugak yg masih menunggu termasuk saya.
    Kesimpulanya kalau Proton nak menangi balik hati Gen ke 2 ni yang kebanyakan dah masuk pasaran Altis, Civic, Forte…P321A mestilah tawaran yang paling hebat.
    Tak boleh asal boleh sebab golongan ni dah terdedah dengan comfort level dan trust pada jenama T&H.
    Jadi terpulang pada Proton. Its now or never….comprende..

  71. Biarlah ada komen yang positif dan negatif. Negara ni kan demokrasi. Sedangkan pemimpin pembangkang pun dipelawa naik kapal selam..inikan pula pengkomen blog ni. Hari mungkin benci..entah esok lusa…kereta proton jgk yg dia beli. Kereta Proton ni w/p teknologi agak tertinggal, tapi nak servis senang, brg ganti pun bayk, brg potong pun ade, kos nak maintain tu yg penting murah dan tak sakitkan kepala dan poket.
    Masing2 ada pendapat sendiri, asalkan beri pendapat yang berasas dan berfakta.

  72. hmm tgk jer la nnti mcm mana interior sebenarnya
    bg aku yg penting rnh lagi best dari keta jepun dan korea
    klu tak sama level pun , mmg dh dkt sama dgn keta conti
    takat waja buruk aku bwk 130-150km/h most times kat lebuhraya utara selatan dr kl-utara-kl mmg takde masalah, cakap je keta apa, semua ke tepi bg laluan hehe
    ops aku ada gak bagi laluan…tp kat ambulans la dan 2 3 bijik keta yg mmg bwk cam gila

    so mana yg best , skil memandu ke atau engineering proton?
    bg aku la , klu takat bagi aku toyota ke honda ke belum tentu aku brani wat camtu, sbb apa? ingat tak eksiden tahun baru?

    • aku sokong nie…. rnh proton mmg mantop… aku biasa suka rempat drive keta isteri aku savvy… mmg best gile la bawa atas high… tp ada skali 2 pak mertua aku suh aku drive h ciity dia… mmg cuak gle aku bawa… dah la ringan stering dah 2 lagii laju lagii ringan… max aku sempat aku rempat city 160km/h je.. dah 2 aku x brani… bawa slow je… huhuhu… tp klu savvy isteri aku… mmg biasa kena bawa 160-170km/h tp ikut kesesakkan jln la…. so aku mmg salute rnh proton… go go proton…

  73. off topic:

    tadi aku terserempak kat ats hgway dkt2 shah alam… isteri aku nampak dashboard dia skit2.. bla aku tunjuk gambar dashboard dlm blog nie dia kata lbh kurang r… cantek katanya… yg aku nampak ada cahaya color biru dari dashboard nie… x tau r kolor radio ke pe…

  74. hurm. dulu aku support dier pasal hentam management proton. tapi sekarang nih cian la plak.
    aper aper pon orang camnih kekadang perlu ader untuk meriahkan suasana. LOL.

    pasal interior. maybe global taste nih akan berjaya ubah persepsi orang kat proton. ergonomic is the key la kot. cantik tak sedap guna pon hampeh gak.

  75. rase yg dalam kete tu.. medium spec.. sebab seat die fabric.. bkn leather.. tngok headrest fabric.. yg gmbar kt atas tu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s