funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Youngman-Lotus SUV ditemui lagi

31 Komen

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Ini merupakan spyshots terkini Youngman-Lotus SUV yang ditemui lagi di China. Kali ini kita boleh tengok interior dia, nampak macam ada 2 trim yang berbeza, tapi yang menariknya centre console Gen.2 telah di”carry over” untuk interior SUV ni. Saya rasa itu mungkin mule untuk sementara, yang betul ada pada gambar yang lagi satu.

Paling penting walaupun interior dia takde la “wow” mana, steering wheel ada emblem yang nampak menarik. Kalau kat P3-21A Proton tak boleh buat emblem macam tu memang jadi bahan untuk “basher” je la, bukan setakat basher, kita pun akan tembak juga… hahaha…🙂

sumber : www.autohome.com.cn

31 thoughts on “SPYSHOTS : Youngman-Lotus SUV ditemui lagi

  1. Nice auto a/c..
    gear knob tu letak sarung kulit cantik juga..
    button kat stering tak berkenan plak.. too plain gamaknya..
    kat atas aircond vent tengah tu multi display info ke? mungkin a/c display kot~

    menarik technology yang dibawa masuk SUV.. harap berbetuk SUV mewah kalau proton bawa masuk malaysia dan harga lebih kurang Exo CFE .. nampak lasak di uji~

  2. ai tak abis2 lagi ke emblem chrome tu….

    • kena tekankan bro, sebab benda sekecik tu la akan dtgkan isu besar… jadi harap diorg dah ubah la walaupun masih carry over steering exora…🙂

      • mungkin tidak kot… cost terlalu tinggi nak buat…. design and spec dah finalized dah.. too late dah

      • x terlambat. Saya pasti mereka dah buat dah. ada sumner kata mmg ada. Tapi cumer nak tekankan bahawa bnde2 mcm nh mmg penting. nampak je simple tapi ini tarikan pertama org..

      • rasanya klu wat poll mesti majoriti nak emblem warna kat tgh stereng

  3. walaupun youngman ni kira rebadge company, tapi rasanya RnD dia 14kali lagi besar dari “pengeluar kereta nasional” kita yg 1 lagi tu
    respek

    • Adakah design ini hampir sama dgn meter cluster P3??

    • nate,

      of cause..deorg bukan rnd kereta, tapi BAS. semestinya kene besar. Tapi sekurang2nyer deorg dah ada pakar buat bas. So x luak pun kalau buat rnd untuk kereta lak.

  4. otai2, boleh cerita sikit tak pasal youngman lotus ni? suv ni based on exora ke? youngman-proton still ad collaboration lg ke?? asal youngman LOTUS??

    • ng yg saya tahu..
      Suv nh based dari Gen 2.
      Youngman still ada contract tapi youngman hanya rebadge/ guna pakai model proton dan diolah kepada produk mereka.
      Asal youngman Lotus?. Sebab momentum nama Lotus lebih tinggi. Sebelum nh pakai youngman Europestar. Tapi sales kurang giler. Biler tukar ke Youngman Lotus, sales mmg naik.

  5. agak2 setting dia mcm mana ya, kot2 selesa utk both on road dan off road sekaligus? atau boleh diset setting suspension yg diingini?
    tgk butang2 kat dashboard boleh tahan gak byknya, mgkn nipun salah satu cara utk wat dashboard menarik sbb tak terlalu ringkas..

  6. youngman buat, proton beli bali teknologi semua daari proton. dh termaktub dlm agreement hari tu.
    apa2pun…proton tetap proton.

    • oh, iyyeeeekkkeee. Proton memang tetap Proton, takkan la kau ni tak reti eja kot, kang masuk bab proton,atom,electron poning pulak kepala kau nanti.

    • ko paham ke tak cerita yang sebenarnya?
      Proton buat RnD untuk Youngman. development & testing semua dibuat di China, guna kepakaran Proton tapi Youngman yang bayar kos RnD dan facilities. lepas projek ni siap, Proton ada option utk rebadge SUV ni kepada model Proton. Proton takyah kuar kos RnD yg cecah berbilion RM, Youngman pulak guna kesempatan ni utk belajar dari Proton.

    • aku mmg nk ckp bebenor kat ko ni… ko mmg bangang!!!!..seriusss….waa x kan ckp sory ngan org camni…

    • lu sembang la, contract lu xpnh tgk, sdp2 proton beli balik teknologi. nasib Mofaz dah explain.

    • ko pergi beli limau bali la..

      btw, proton mmg la proton, xkan proton adalah perodua kot.
      Kalau dah limau, limau la die, x de maknanyer limau bali bertukar nama limau purut, kasturi ker.. kesian aku kat ko..

  7. Boleh tahan jugak rupa SUV ni,nampak rendah dan panjang

    Dashboard punya layout memang dah cantek tp pening kpala woo tgok byak button

    Radio dier memang takder display ker atau not final production unit ?

    # nak tanya,Gen-2 tu boleh dikira sebagai global car tak ?,sebab tgok dier punya video presentation terangkan ciri2 international requirement meets yang ada kt Gen-2 tu..

  8. untuk suv budget interior mcm gambar no. 2 tu dh kira bagus dh tu. kalau nak buat cantik nnt kos jd makin tinggi. kalau jual dgn harga exora skrang kira mampu beli lagi.

  9. gen2 bukan global car,tp dah meet requirement utk masuk market euro ketika itu,dan mengikut sume euro regulation segi homogolation,emission n etc,termasuk syarat dr thatcham insurance,antara body yg govern kete masuk eropah@uk.
    Tp of courselah,safety xdalah lwn kete2 high end lain.
    Contoh simple homogolation mcm bumper @ suis aircond. Cntoh savvu n saga. Savvy ikut euro homogolation. Krn ikut euro punya spek, tombol ac savvy,rega rm 48, saga rm 12 jek. Walupun nampak simple,tp byk sebenornya perbezaan n syarat nak masuk europe. Sbb tuh hatta tata nanopun kena ubah.xleh bwk masuk sebijik mcm yg jual kat india

    • Rasanya kereta Proton mesti ada ‘spec’ version kan ?,mcam Persona UK spec,selain dari penambahan airbag,climate control apa lagi yang ditambah ?

      • Kira upgrade. Tu yg org kata proton anaktirikan negara sendiri. Sedangkan mereka x tahu pasal aper org buat mcm tu. Kat Uk, high end gen2, gsx x silap ada side airbag.

  10. sbb aku mmg tunggu suv drp proton, so aku nk + cket.

    exterior
    1. side profile menarik, depan & blkg pn cun.
    2. side mirror tu xmasuk & xblend, harap2 tukor le.

    interior
    1. dashbod xmenarik. macam myvi lama je.
    2. kalu boleh, letakla touchscreen utk entertainment, airkon pakai tombol2 masih ok.
    3. xperlu AC vent yg besor2. utk passanger blkg, guna yg sblh bumbung cm exora.
    4. + tempat berpaut, eg. letak tmpt pegang kt a-pillar, tempat pegang kt center gearbox console. ni suv tinggi, bukan cm kereta senang naik/keluar.
    5. kalu boleh, buat 7 seateR cm exora.

    aku nk suv bukan ape, nk naik kete yg tinggi sket, yg ble redah banjir.

    • yg pasti suv nh boleh randuk masuk kampung. Dan lagi satu, kene ada sunroof. X pun buat la bar kat atas die supaya senang kalau nak letak thule/bende nak angkut. nama pun SUV. Two wheel drive pun x per, tapi kalau dah youngman pakai AWD, mcm tu lagi bonus.

  11. Nak tanya, korang perasan tak dalam brochure Proton Exora first model ade mention pasal EBD + B-EBD (Backup EBD) ,B-EBD tu function mcam ESP ker ?

    • x, BEDE nh untuk menyokong ebd incase ebd gagal berfungsi. Bede nh untuk elak tyre lock time emergency break. ESP/esc nh untuk bantu kalau kereta tiba2 terbabas dengan bantu apply sedikit brake untuk bantu dapat kawal balik keadaan. Die apply brake auromatik kat tayar tertentu ikut belah mana yg terbabas.

  12. bebd tuh backup ebd, in case ebd failure, bebd akan amik alih, kira safe mode lah. Kan menda nih electronic part, subject to failure. Elok ada backup. Xbyk kete ada bebd yg sekelas dgnnya. Ebd jek biasa adek. Prtn wat lebihpun, org malaysia xpandangpun, mcm bcm, bkn sj creature comfort,tp safety jugak. Dlm wish n stream pun xda function sebanyak tuh. Yg sekelas dgnnya,jgn haraplah, maklumlah,jual emblem, bg apapun org malaysia beli mcm goreng pisang panas.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s