funtasticko design

http://funtasticko.net

Model konsep Ford EcoSport

7 Komen

Sekali imbas model ni nampak macam versi “reskin” Perodua Nautica tapi guna design language Ford. Walaupun kompak tapi nampak bahagian depannya terutama gril bawahnya umpama sebuah truck. Ia bakal diperkenalkan di New Delhi Auto Expo minggu ini. Model ini dibangunkan atas platform global B Ford kemungkinan besar dijana dengan enjin 1.0 EcoBoost.

sumber : www.autoblog.com

7 thoughts on “Model konsep Ford EcoSport

  1. semua dah downsize engine. Harap proton buat small cc Y engine family but with bigger power.

    • Y Family tak jadi la bro, sy dengar2 baru ni… kemungkinan besar proton akan jv ngan mitsubishi buat enjin baru atau guna enjin mitsubishi..

      • sedih dengar
        nak wat camner kosnya tinggi sangat x tertanggung
        apa2 saja jalan yg dipilih proton diterima asalkan benefit proton n pengguna

  2. udos…aku tak berkenan ler design mcm ni..tp kalu ada org nk bg free aku hulur je tgn… ekekeke

  3. ni platform sama ngn ford fiesta la kan
    sayang fiesta 1,4 manual dah xjual kat malaysia

  4. Mmm… design wise dah cantik dah. cuma mulut ternganga spoil arr…

    cheers!

  5. aku suka bentuk kete nih.
    lg cantik drp rush/nautica.

    ada gaya2 fiesta cket. kalu la 7seater..5+2 pn ok la..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s