funtasticko design

http://funtasticko.net

First Impression P3-21A!!!

269 Komen

Selepas pulang dari ‘Proton Sales Conference & Introductions P3-21A‘ yang disampaikan oleh DSZ sebentar tadi, saya berasa begitu tidak sabar untuk mengulas sedikit sebanyak tentang produk terbaru proton iaitu P3-21A yg bakal dilancakan pada akhir suku pertama tahun ini, iaitu March 2012.

Apa yang saya dapat lihat dan ingin dikongsikan mengenai produk ini selepas saya dapat menyaksikan sendiri secara ‘live‘ di depan mata buat kali pertamanya, P3-21A merupakan model yang bakal menjawab segala kritikan dan pandangan yang telah diberikan oleh seluruh rakyat Malaysia kepada Proton, secara tak langsung membuktikan DSZ telah mendengar dan membaca komen-komen, idea dan pandangan anda semua di blog-blog automitive negara mahupun di tempat-tempat lain. segala ‘features & functions’ yang kita semua mahukan, hampir semuanya ada di dalam P3-21A ini, meyakinkan lagi P3-21A ini mampu bersaing menjadi produk global.

Suka untuk saya jelaskan, bukan mudah untuk memuaskan hati semua pihak. Setibanya waktu P3-21A ini dilancarkan March nanti, pastinya masih ada suara-suara yang akan terus mengkritik lagi dan lagi. Tidak menjadi rahsia lagi, majoriti citarasa pengguna di Malaysia ini lebih kearah rekabentuk ‘Japanese/Korean’. Tak salah.. Tetapi yang sukarnya di sini, P3-21A ini bukan sahaja mahu memenuhi citarasa pengguna di Malaysia, malah juga di 28 buah negara lain yang bakal dipasarkan dan citarasa kesemua pengguna di 28 buah negara ini berbeza-beza dan pastinya setiap keputusan yang diambil dalam pembinaan P3-21A ini memerlukan keputusan teliti dan ‘collective decisions’.

Yang pertama, bab ciri keselamatan, P3-21A mempunyai NCAP 5 Star rating, yang pastinya memberikan kelebihan ketara kepada pesaing-pesaing terdekatnya terutama Vios & City. Rangkanya lebih kukuh dan selamat serta mempunyai Airbag depan dan sisi. Ia juga merupakan kereta paling yang selamat di Malaysia jika diletakkan dalam segmennya, kerana ciri pemanduan ‘Lotus ride & handling‘ yang amat stabil & menggunakan ‘Multilink rear suspension‘ yang tiada dalam pesaing-pesaingnya seperti Vios, City, Forte, mahupun Corolla Altis, bak kata DSZ “guarantee best handling in it’s class”. Ciri-ciri keselamatan lain yang dilengkapi P3-21A ini adalah ABS & EBD with 4 wheels Disc Brake dan satu lagi ciri keselamatan terbaru diperkenalkan iaitu ESC (lebih kurang mcm VSA-Vehicle Stablity Assist).

Bab aksoseri pula, kereta ini dilengkapi dengan Keyless Push start Button, Light Sensor, Rain Sensor, Build-in GPS, front LED light untuk pemanduan waktu siang seperti Audi, ruang boot yang amat besar, lebih kurang besarnya seperti ruang boot Persona Elegance, menggunakan spotrim 16″ inci dan lebar tayar saiz 205, logo badge proton yang diletakkan di bahagian depan dan belakang lebih besar menampakan kereta lebih gah dan pelbagai lagi.

Bab performance pula, variant teratas P3-21A akan menggunakan enjin Campro 1.6L CFE dengan 7-speed gearbox CVT, 140PS/205 torque. Wowww!!! dan tak lupa ia juga dilengkapi dengan Paddle shift steering, dan sport mode +/- di gear column seperti Inspira 1.8CVT dan 2.0CVT. Bagi variant manual transmisi pertengahan dan bawah, engine yang digunakan ialah Campro 1.6L IAFM+ dengan gearbox 6-speed. wowww!!! Manual sampai gear 6!!!

Akhir Sekali bab finishing, bab ni ramai yang musykil dan bimbang, terutamanya mengenai badge Proton di Steering. Jadi komentar-komentar di blog funtasticko, paultan dan lain-lain tak perlu lagi bimbang, kerana badge proton warna hitam-putih (sama seperti badge di bumper depan) disertakan lining chrome nipis disekelilingnya ada diletakkan di steering P3-21A ini. Steeringnya pula menggunakan steering Exora, tetapi ada sedikit ‘design improvement’ di bahagian ‘Audio switch control’ sekaligus menampakkan steeringnya lebih kemas, kompak dan elegan. Dashbord & door trim pula menggunakan soft material seperti Wira, bukan keras seperti Persona, Saga, Exora & Satria Neo.

Banyak lagi yang boleh diulaskan mengenai P3-21A ini. Tetapi biarlah yang selebihnya dirahsiakan sehingga hari perlancaran nanti. Rumusan saya design P3-21A ini ‘Clean & Simple‘. Tiada geometri-geometri ‘futuristik’ yang keterlaluan ditonjolkan seperti yang selalu digunakan oleh Kia, Hyundai & Honda. Sebaliknya ia lebih banyak menggunakan ‘safe & long lasting design‘ seperti BMW, Audi & toyota.

Apa pun Tahniah diucapkan kepada DSZ, 400 orang juruteta P3-21A dan seluruh warga kerja Proton yang terlibat bertungkus-lumus selama 24 bulan. Great Job!!!

Cuma tinggal satu lagi yang masih menjadi tanda tanya sehingga hari ini, apakah nama sebenar model Proton P3-21A ini? Persona? Tuah? Espire? atau Wira?

* ada update info : PEMBETULAN  – p3-21a utk iafm+ manual transmission..hanya 5 speed sahaja..6speed akan ada pada p3-22a hatchback.. (info yang sahih)

Artikel ini saya ambil dari proton-sales.blogspot.com

269 thoughts on “First Impression P3-21A!!!

  1. nampaknya lepas ni tiada lagi isu emblem cikai kat steering wheel, baguslah kerana mereka mendengar & prihatin… baru la sempurna interior Proton lepas ni..🙂

  2. Yang membaca ni pun dah cukup teruja bila baca semua kat atas ni..ni yang buat rasa makin xsabar nak tunggu bulan 3..terbaik la proton!!!

  3. mintak tanya kpd bro campromania atau tuan punya artikel asal ni;
    sistem multimedia p3 ni hard disk based@atau biasa spt,usb,memory card slot
    lg 1 ada ciri arahan suara ke?

    serius ke dpt 5 bintang NCAP?rating tu dari idiada atau euroncap?apapun tahniah atas penat lelah team proton yg develop p3 ni

    • Tiada hitam putih yg sy dpt mengenai 5star NCAP.. Tp itu lah yg kluar dr mulut DSZ.. Klu DSZ tipu sy pon tipu la.. Hehe..

      • xpe yg mana pun
        kira first malaysian car dapat 5 star dah sangat2 bagus dah tu
        myvi pun 4 je kan hehe
        good job Proton🙂

      • yang pasti chasis P3-21A ini ada byk hot forming parts. dengan tensile 1500Mpa…itu yang boleh mencapai NCAP 5..

        Myvi 4star? betul ke? 4star MIROS ke..NCAP?

        kalau Toyota Passo yg dapat 4 star, saya percaya🙂

      • nate,

        myvi 4 star assit guna myvap. Myvap buat per jer. Setakat tengok kertas buat per.

    • mcm mane nak dpt rating ncap kalo belum dipasarkan?
      euroncap kalo dah dipasarkan di eropah
      ancap kalo dah dipasarkan di australia.
      ncap utk pasran us.

    • Bro corre t me if im wrong. Euro ncap tu mcm satu badan test vehicle safety, kalau kat msia miros la. Ncap ni bkn test suma kete yg ada. Dia pick randomly n buat test kete production,bkn prototype. Tp standard ncap diguna pakai testing facility mcm idiada untk test kereta b4 go thru production. So mcm proton dia akan anta prototype ke idiada untk test safety,crash suma. So if test tu idiada bg rating 5 star,mksdnya kalau ncap pick persona -r ni untk test nanti result dia ptt equivalent dgn yg idiada buat.melainkan ncap tinggikan lg standarf yg ada sekarang mngkin resuly bleh berubah

      • biasanya idiada lebih kepada test struktur kereta walaupun dah ada siap semua safety gajet yg lain, tapi kalau ikut euro ncap, rating atau star akan bertambah jika safety gajet yg menambahkan point ada sbgai contoh 6 airbags, isofix, eps & lain2

      • Betul dah tu..

        Di IDIADA, prototype diuji mengikut method yang sama dengan NCAP. Cuma pemarkahan dia mungkin berbeza sbb dalam NCAP akan ada penambahan score pada pemasangan ESP, Extra Airbags dll. Langgar pedestrian pun ada score lain pula.

        Namun bila dengar DSZ confirm 5star NCAP, beliau pasti ada petanda yg menunjukkan result test di IDIADA tu akan menyumbang kpd 5star NCAP.

        ESP ada testing berlainan. boleh tgok videoclip dalam EuroNCAP.

  4. well said🙂

  5. TERBAIKKKK~~~~~TERUJAAA~~~~

  6. ada update info : p3-21a utk iafm+ manual transmission..hanya 5 speed sahaja..6speed akan ada pada p3-22a hatchback..

  7. Target aku mmg kete ni… Cepat la bulan mac..
    Bro campro nk tanya sket… Warna apa yg bro lihat n bila nk buka booking

  8. takde gambar ke bro

    • huhu.. mane leh amek gmbr.. private n confidential lg..

      • interior best ke bro?

      • interior mmg best.. sbb pkai soft material mcm proton dulu2..hehe. dtmbh pula dgn logo krom kt steering..kt panel dashboard tgh ade skrin lcd yg dikelilingi pelbagai button yg agak byk, mybe tmasuk button esp off,airbag,dll.

        tp sy tgk meter speed n rpm die kecik sket, pastu antara dua tu jarak yg agak besar utk muatkan LCD multi-info-display. nk try on lampu tp guard situ x bg..ciss..

      • soft plastic la tu, macam kat keta2 conti… sebab material yg macam zaman wira tu tak wujud dah sebab tak mesra alam…🙂

      • oh yeke… emm xpela yg pnting bukan hard plastic.
        (masih teruja n x puas lg nk tgk)

      • Bro savvy88, sy sgt pon sgt2 teruja tgok masuk2 trus cek logo kt steering tu ada ke x.. Haha..

      • meter dia cantik x, bro savvi88? kalau dibandingkan dengan myvi guane? hehe.. saje je tanye..

      • meter die kecik cket n simple.. x mcm myvi yg penuh dgn ilusi optik 3D nye. tp kt tgh2 ade LCD besar utk multi-info-display ala-ala VW.

  9. Mantop la Naz…🙂

    Simple review…& passion.

    • Tq tq bro.. Nnt da kuar kita test drive tmpt biasa.. Haha..

      • Bro Nazz,

        Saya nak join test drive sekali boleh? Glenmarie tu tmpat saya selalu main2 je.

      • Boleh bro fridmax.. Anytime.. Special treatment utk blogger2 & reader funtasticko.. Tanya bro hisham82, route yg sy bwk dia mmg best.. Sy suruh dia lenjan.. Haha..

      • nk join gak bro…sye slalu buat kje kt proton casting…corner area bmw 2 fav sye…ngee…

      • saye pun nak join sekali! hehe

      • Kivatt0024 & ajim,
        Boleh2.. Masuk blog sy link yg funtasticko ada letak kt post ni.. Ada no fon sy.. Nak test drive btau je.. Nnt sy prepare kete.. Tp kita org x main kt corner bmw tu.. Kitorg test drive kt shortcut nak pegi holiday inn.. Terbaek.. Bro hisham82 test skali tak puas haha..

      • mcm nh buat org utara pun teringin nak test drive kat sana nh.. Aper2 pun bro, time saya g KLIA bulan 3 nanti, balik boleh test la kan bro..

      • Corner BMW tu jalan besar ramai orang. Kalau Jalan Kerjaya (Shortcut ke Glenmarie Golf Club) tu ok, jalan tak sibuk.

        Kalau geng Peugeot selalu test drive pusing Jalan Pelukis tu. Boring betul…

      • Kalau camtu Bro Prolever, kita kena buat satu sesi TT laa. Sembang dalam network lama dah, tiba masa bersua muka pula..

        P/s: Bila tuan tanah nak buat gathering Funtasticko ni..Buat kelab Funtasticko ke..

      • menarik idea bro fridz tu, sebenarnya sy dah lama terfikir macam tu, nak gak plan wat special visit kt r&d proton nanti, tapi selected la… staff proton cakap boleh je, cuma kena la betul2 plan…🙂

      • Buat la gathering bro campro.. Ramai dah reader blog ni jumpa saya & jd kawan.. Antaranya bro hisham82 & first owner inspira r3 pon dr blog ni jugak..
        Bro prolever, jemput hadir.. Call je.. Bro fridzmax, yup jalan tu laa.. Nnt sy nak buat video test drive smua kereta proton kt route tu.. Glenmarie tempat paling ssuai.. Ibu kota automotif negara..

      • bro campro sibuk jg kawasan kuantan ni… hehehe… kalo bro buat kt kuantan, sy boleh tlg2… kih3…

      • jangan lupa jemput saya buat gathering ok.saya ni suka ziarah page ni.hehehe hari2 jamah.haha

      • nak join!🙂

      • yang pasti jangan saya yang paling muda sudah la. Tapi harap semua jangan ganjal lak biler tengok orang muda ada ngan geng2 org lama.. hahaha, gurau jer.

      • bro prolever, jgn risau..sy pn paling muda kot kat sini rsenye…haha..nk joinn gakk!

      • haa apa lagi tuan punya blog.. organize la TT.. ramai nak join ni… bukak la satu thread / post.. haha

      • kalau nak buat kene g tau awal2 la. Sebab saya nh akan selalu g KLIA start bulan 3 nh. So kalau(incase) ada gathering kat KL, leh la Join. Dan incase tahun nh dapat g Jeddah sekali lagi, boleh la bagi cenderahati dari sana..

      • Berkenaan kelab, Bro Campro kena buat satu pungutan suara dulu dalam blog nih. Mungkin boleh create satu page berasingan (dalam wordpress boleh tambah page/s. Tapi single thread jelaa)

        Jadi bila ada korum, boleh setup perjumpaan. Buat AGM, dan daftarkan kelab kat ROS. Baru boleh cerita nak lawat RnD Proton. hehe.

        Tapi terpulang pada tuan tanah laa. Kawan2 kat sini mesti ramai boleh bantu. Perkara lain kita bincang nanti. Saya tahu masing2 ada idea bernas. Tapi kita reserve dulu. Sabar..

      • Em, tapi cadangan saya utk mendaftarkan kelab ke ROS tu mungkin jauh kedepan sangat kot. Jadi why not kita TT dulu.

        (Bro campro laa payah. dari Kuantan tu..)

  10. wahh.. mula2 baca ingatkan bro campro yg dpt tgk secara live.. hhihihiih kn saya dh cakap.. sebenarnya pihak proton selalu menbaca komen2 di blog ni….hihihih.. baguslh akhirnya pihak proton mendengar semua komen2 kita.. jadi teruskan memberikan komen yang membina dan memperbetulkan apa yang kurang….hihi rasa tak sabar nak tgk depan mata… menurut apa yang saya dgr proton P3 ni lampu belakang ala2 Jaguar.. ada crom panjang menyambungkan lampu belakang.

    • mgkn body dia akan nampak agak muscular jugak spt jaguar. bkn konsep tirus jepun spt city dan civic.

  11. campro cfe with 6 speed manual plssssss…..

  12. 140ps so about 138bhp la… the same exact engine used in Exora bold… mana engine yang 151bhp tu? hehehe…

  13. Conference tu dibuat di SACC Convex ke? Sbb semalam cuba usha2 kat area tu, cuma nampak meja pendaftaran peserta berlogo EON je. Tak masuk kedalam sbb saya duk sibuk cari buku smlm.

  14. DSZ xde sebut ttg target price ke Naz? 60-70k?

    • die ade ckap kt para SA mase tgk kete tu, die kate full spec RM74k.. tp x taula.. xleh nk cnfirm lg

      • Tak confirm lg bro hisham82, lebih kurang mcm bro savvy88 tu ckp.. Tp x berani ulas psl harga.. Haha..

      • RM74k dgn:

        1) Rain Sensor
        2) Light Sensor
        3) ESP..

        Macam murah sangat pulak. ke camane?

      • Bro fridzmax, jgn la ckp cmtu.. kalau murah kan bagus. haha. tapi ye la, plg penting adalah kualiti la kan, kalau murah tapi low quality tak guna gak. Anyway, harap2 Proton jgn la kasi mahal sgt.. baru la meletop2 di pasaran sedunia. jadi ikon world car macam corolla & vw beetle suatu waktu dulu. Why not.

        Iskk.. teruja sgt aku baca 1st impression tu.. nk buat apa pun tak kena dah ni. hahaha😀

      • harap2 premium spec tak lebih dari breket rm67k baru leh lawan kete2 lain

      • okla price tu sebab rnd pun x mahal sangat, dah boleh untung banyak…

      • Bukan nak cakap RM74k tu murah… tapi takut kalau actual price nanti jauh lagi tinggi, orang akan cakap mahal (sebab awal-awal dia dah expect harga RM74k). Psikologi tu…

      • Ish, thumb down pulak..

        Maksud saya begini,

        Kita bandingkan dgn Exora CFE, harga tentatif Exora CFE ialah RM79k.

        Jadi saya listkan features Exora CFE high end
        – Enjin CFE 1.6
        – gb CVT
        – 4wheels ABS + BEBD + BA
        – 2 Airbags
        – Reverse camera
        – More seats, more size, more plastics, more metals, more leathers

        P321A pulak (yg high end)
        – Enjin CFE 1.6
        – gb CVT
        – 4wheels ABS + BEBD + BA
        – At least 4 airbags (Harapan saya 6 airbags)
        – Reverse camera (tiada pun tak mengapa)
        – 5 Seaters, mean less plastics, less metals, less leathers
        TETAPI ADA
        – Rain Sensor
        – Light Sensor
        – DRL LED
        – ESP/ESC
        – Soft touch material plastics (iaitu bukan same material as found in Exora)

        Saya berpendapat begini, feature tambahan yg ada pada P321a ni jauh lebih advance daripada Exora sendiri. ESP/ESC dah tentu memerlukan testing yang costnya takkan murah. Rain Sensor pula saya tak pasti P3 pakai yg bagaimana. Yg saya tahu rain sensor memerlukan windscreen khas utk detect rintik hujan dan harga windscreen ni 3x daripada harga windscreen biasa. Soft touch material plastic pula, zaman sekarang jika nak dapatkan plastics jenis ini yg environmental friendly memang mahal.

        Oleh yg demikian, saya kira harga paling sesuai yang padan dengan feature p3 ni adalah pada RM80k. Ia takkan lebih murah daripada Exora. Tetapi jika Proton mengambil keuntungan berasaskan sales volume, RM75k is just nice. Namun jika Proton perlukan margin untuk bg setiap sebuah jualan P3, rasanya harga p3 akan jadi RM85k.

        Tapi tunggu, jika berdasarkan target market P3 ini ialah market global, Proton perlu juga fikirkan dgn varian LHD. Jalanraya RHS di dunia lebih banyak daripada jalanraya LHS.

        Barang murah xsemestinya kaput dan barang mahal xsemestinya bagus. Dan awal2 lagi saya berpendirian Proton tak perlu tumpu pada pasaran tempatan. Offer la sebaik mana pun, orang Malaysia tetap nak barang yg bagus pada harga murah. Dan konsep ini terpakai pada jenama Malaysia sahaja. Barang jenama Jepun, walaupun buatan Indonesia/Siam, boleh bayar mahal walaupun spec tersangat basic.

        Hatta iklan pencuci pakaian pun nak sebut ‘teknologi jepun’. Kolot sungguh fikiran orang kita…Kimigayo dan Dasar Pandang ke Timur betul..Maaf.

      • biasalah tu, orang malaysia ni dari kecik dah terpengaruh dengan produk jepun seperti naruto, ultraman, beyblade, doraemon dan sebagainya hahaha proton kena buat animasi pasal kereta, kasi lawan sama itu initial D hahaha

    • komen dari fridzmax : “Tapi tunggu, jika berdasarkan target market P3 ini ialah market global, Proton perlu juga fikirkan dgn varian LHD. Jalanraya RHS di dunia lebih banyak daripada jalanraya LHS.”
      soalan dari ak: maksud LHD, RHS dgn LHS tu ape?????huhu…….

      • LHD: Left Hand Drive

        Ralat:
        RHS dan LHS tu silap dan tukar kepada RHT dan LHT
        RHT : Right Hand Traffic
        LHT : Left Hand Traffic.

        Malaysia menggunakan RHD dan LHT. Sekian

  15. ape2pun… aku tunggu special edition

    • Ado special edition ke????

    • Lantak kau la.. yang pasti ko lambat masuk kelab-kelab Proton P321A ler nanti..itu yang paling best sebenarnya, dapat bersosial, berkongsi cerita pasal kereta.

      Selepas hampir 27 tahun Proton wujud…harapnya kereta ni memuaskan hati semua lapis masyarakat..

      Kalau harga RM74k untuk full spec, sasaran ‘potential buyers’ tu mesti yang bergaji RM3k keatas kot..

      Letsay Persona, yang bergaji bawah RM2k pun leh pakai.. So, Persona still terbaik sebagai pilihan mereka yang yange berpendapatan sederhana dan mahukan kenderaan sedan untuk keluarga.

      Aku sendiri pun tengah fikir nak merasa kereta 1st terbaik dari Proton ni..hehe…
      kereta ok bukan MPV, exora tu 1st MPV terbaik..hehehe..

      Cuma harapannya, promosi nanti kasi paling terbaik punyala, baru kena…
      Lagu “Menawan DUnia” tu dah tak pakai ke? rasanya macam ok je lirik dia, kena dengan target dan aspirasi Proton untuk menawan dunia..hehehe..

      Yang penting skrg…PROMOSI….kat facebook pun medan promosi sebab pengguna facebook berjuta..hehe
      dan bank-bank perlu bekerjasama menawarkan interest rendah untuk kereta ni..

      p/s: release le skit gambar…hehehe..

      • ♫Gah bergayanya kebanggaan negara
        Membuktikan suatu wawasan
        Proton satunya
        Ke era cemerlang
        Maju, maju, maju
        Ya Proton teruskan, teruskan
        Hebat Proton 4x♫

        p/s: teringat lagu ni waktu Wira mula launch, Wira kena angkat atas platform dengan ramai orang kat bawah. Abangcantik Youtube ade ke tak lagi iklan ni? Dah 18 tahun dah. Harapnya P3-21A dapat mengembalikan kegemilangan silam Proton🙂. Berebut orang nak beli Wira waktu tu🙂.

  16. How about ISOFIX, dashboard and door panel detail design, bro? Is the design better than Forte or MD Elantra? Hopefully this sedan will be a truly global candidate for Proton to penetrate global market, especially India, Indonesia and Europe.

  17. I guess detached door mirror like new Prius will add more spice to this sedan

  18. dgn enjin iafm+ utk manual, rasenye model ni akan jatuh dlm price range persona jugak ni… mungkin 2k-3k lebey dr persona..

  19. bro naz…depan kereta ni terutamanya grill sama ke dgn gmbr yg leak tu?ke ada perubahan lain?

  20. ni buat aku rasa tak sabo nk trade in neo cps aku nih..

    ptg td kene saman di polis sbb plat rapat, sempat lg sembang ngan polis tu, dia ckp dia pn pakai neo cps, tp yg manual punya..tp tak laju..aku pun sampuk la “takat 160 jgk ke?” .. polis tu pn ckp “hah!!bule gi takat tu jah..ari tu sy g kl nok balik ko kole krai, lamo sungguh follow blake viva..ssh sungguh nok potong dio..malu benar raso padahal kito ni cps 1.6”..dia plak yg rancak cite..

    haha..apapun terima kasih la encik polis sbb tak saman aku krn plat rapat&kecik tp tukar saman lain yg lbh murah..dia kata plat kene 150..

    • rasuah?? jangan amalkan walau sekecil mana pon.. org macam ni la yang aku benci. aku lagi sanggup bayar saman sampai 2-3 ratus daripada byr rasuah sepuluh ringgit.

      • rasuah pekebendanya.. bukanya si kaskas 2 bg duit kt polis.. cuma polis 2 bg amaran & sama yg rendah sbgai peringatan.. ckit2 rasuah.. len la kalau polis 2 dpt faedah bila kurangkan saman..

      • rasanya bkn rasuah tp polis tu atas rasa timbang rasa tukar caj kesalahan kpd saman yg lbh rendah kadar dia.bayaran saman tetap dibayar kpd pihak pdrm gak bkn pd abg polis dlm cite nih…
        ni pemahaman aku bdasarkan cite kt atas lar..huhu…

        tp aku sokong ko, aku sanggup kene saman drp byr rasuah.bkn niat nk sindir sape2 tp ini bkenaan prinsip dan undang2…:-)

    • laaa..ko tak baca betul2 ke..rasanya dh terang2 dh aku ckp minta polis tu tukar saman yg rendah..tu la kauntim namanya…

      apa daaa..lain kali jgn baca sparuh2..

      • bukan tak baca, tapi silap paham.. aku ingatkan “tukar saman” tu sebagai double-meaning atau maksud lain tukar saman ke duit kopi. sorry bro! tahniah kerana mengelakkan rasuah🙂

    • tu bukan rasuah rasanye…just tukar saman je…

  21. MSG to PROTON:

    Please make manual version P3-21A CFE with 5MT , 5MT is enough.
    no point manual user can’t get benefit from CFE engineer tech.
    not look down manual lovers.

    • one more,
      Export version P3-21A CFE please not come with MT , if local not sell.
      not always give good spec to oversea.

      • mt is a good spec?

        the price difference between mt and at/cvt already portrait what special and what not. in europe, mt is already a dying breed unless in sport/performance car. to say mt is a good spec is nonsense although me myself a fan of manual tranny.

        well, i do hope this p321a do come with mt. maybe a se or le.

  22. tolong also please ajar budak budak kat service itu buat kerja baik baik..bukan baik baik..

    saya hantar kat mutiara damansara..for balancing+alignment n check vibratin dashboard…took 8AM to 5PM…in the end…when balik rumah…problem never solved…alignment still crap….😦 dahla ambil cuti just for that…

  23. …dan akhirnya!!! good job proton!!! ini lah yang kite nak… hehehe…

  24. fulamak! dashat betul spec yg diberikan dalam harga rm74k mmg kalah la vios n city lepas nih.. ingat nak beli satu ^^ hehe

  25. pada yg dah tgk.. nak tanye skit.. seat belakang mcmner plak luas dan selesa x mcm inspira…

  26. P321a ni ada varian 1.6 IAFM+ CVT tak?

  27. Ni yang tak sabar nak tunggu bulan 3 nie… syabas proton…..

  28. cayalah… dashboard material soft cam wira.. cool.. tp tgk spyshot dashboard curve dia cam merc dulu2.. x tgk depan mata x tau lagi hahaha.. neway cayalah proton..

  29. putih tu pearl white rasa n biru tuh blue lagoon, dh bgtau sblm nih, nampaknya mcm dh final color tuh.

    Em,pasal ncap, jgn slh pham. Ncap tuh stand for new car assesment program, utk test mcm2 safety.

    Euro ncap ke, cncap ke,ancapke, nhtsa ke,jhtsa ke,myncap(akan dtg), bukan tempat auto maker test crash test, itu bdn utk govern car assessment,kita xbleh bg kete kat depa,depa yg pilih sendiri kete mana nak test.

    Idiada tuh,tmpat automaker test kete,3rd party,mcm prtn,dah buat internally,tp nak verify betul ke x, anto kat idiada. Idiada ni antara penetap standard keselamatan kete antarabangsa coz dia ada link dgn euroncap. Xcaya,g tgk kete2 yg test kat euroncap, ada logo idiada kat kete tuh coz standard crash test kat idiada sama jek kat euroncap.
    Sbb tuh masa diaorg umum persona/gen2 3star ncap, saga blm 3star ncap, org malaysia xcaya. Asyik duk sebut xda dlm euroncap. Tapi bila china ncap n australia ncap test guna test yg sama, mmg kete2 yg disebut td dpt 3 star. So,prtn xpenah tipupun.

    Apa yg dsz cakap tuh adalah result markah utk frontal ke, off set ke,rolling ke, side impact ke,rear impact ke,markah yg dapat sama ngan kete yg dpt iktiraf 5 star euroncap, tp xdikira dr segi gadjet coz idiada xamik markah gadjet.

    Contoh klu markah off set crash test kebanyakan yg 5 bintang antara 14-16 drpd 16 markah,so markah tuh jd benchmark.
    Mcm exora,dpt 4 star jek coz test hanya guna 2 airbags jek,so,markah mgkin dlm 12-14 dari 16. Ini kita kira dr segi kekuatan chasis dgn 2@4@6@8@10 airbags(tgklah kete tuh brp airbags),kesan impak pada dummy.

    Yg mcm buzzer keh,isofix ke,abs ebd ke, esc keh xdiambil kira markah coz idiada bukan mcm euroncap, bagi markah utk public tgk coz diaorg bkn tmpat auto maker test kete,tp bdn govern safety kete kat euro. Cume manufacturer taulah klu nak dpt 5 star,berapa target markah nak achieve,pastu klu nak tinggi,masukkan segala gadjet keselamatan yg ada markah,mmg confirm 5 bintang. S16,klu ada 4 airbags,abs,ebd,bleh dpt 4 star cam forte kat ancap. Tp ingat,saga baseline,forte global car,xcaya,masuk web ancap, tgk cerato forte punya markah crash test(jgn tgk bintang,bintang nih ada influence dr gadjet,nk tgk kekuatan chasis n brp byk airbags bleh bantu.

    Biasa saya tgk,klu dr 2 airbags tambah lg 2 airbags,markah naik dlm 2 markah,klu 4 airbags pergi enam airbags,antara 1-2 markah tambah. So klu saga nak dpt 5 stars,kena ada 6 airbags n esc coz itu syarat wajib 5 stars,lebih pada 6,lg bagus.

    Sory meleret,supaya xda persepsi yg salah terhadap brp star ncap. Tp kena ingat,yg beli kete jepang@import tuh, brp airbags ada? Kete yg test kat euroncap tuh mcm mana aksesori dia,sama ke ngan yg kita pkai? Klu xsama spec,maksudnya yg 5 bintang tuh dah berkurang,silap2 3 bintang ajek mcm saga, hu…hu…so,jgn bangga ngat.

  30. bio chasis tuh yg 3star@4 star@5 star dgn standard 2 airbags dr kete yg 4@5 stars,tp coz gadjet setimbun coz market kat malaysia,jrg dpt spec cam kat euro. Klu chasis dh kuat,chances lg tinggi utk survive walupun 2 airbags sekalipun.

  31. salam bro…sye org baru kt cini….

    p3-21a nie pn pkai cvt same cm exora bold ker??

  32. bleh x sape2 tlg describe ckit mcm mana rupa blkng P3-21a ni.. x lupA jg brp variant akan dlncrkn? Interior mcm mana? kusyen pakai fabrik ke kulit?

  33. iafm+ ada cvt n manual. Cfe sama mcm bold,cvt pun sama,cume ada steptronic function ajek n paddle shifter,kenala simpan utk kete globalkan,klu x,xnampak ada kelainan

  34. esok datang la proton.. ada karnival industri selangor….

  35. Perlancaran p3tuah adalah (DID) do or die mission ,sy rasa dsz perlu transformasi ini :-

    1. Bagi pakej saraan+ imbuhan lumayan utk semua,. Proton buang ratusan juta utk agusta + golok gadai cr dana utk plan 5thn dany bahau boleh!!?

    2. Pressure local bank utk super low interest for national car. Proton n perodua sales contribute 50-60% (tiv) total industry volume. Atau boycot je + run iklan mcm airasia vs MAB buat.

    3. Lobby bank negara imposed 7 yrs loan utk used car market except for national car. Lesser Buyer for 2nd vios, city, forte coz montly tinggi means demand proton tinggi dan value up.

    4. Juga 7 years loan utk kerata harga 100k keatas termasuk proton, ala berapa unit je proton boleh jual D segment ni.

    5. Outsource foreigner utk market p3 dalam dan luar negara. Mahal xpe. Saga flx ,exora bold produk bagus tapi sepi. Ramai tak perasan flx 6speed cvt + bold ada turbo.

    6. Tutup dealer, wujudkan 4s branch. Dealer kasi rosak imej tamak. Delivery basuh rm5 , polish waxing sorry la. Tgk SA dealer selebet, forged doc, lesen terbang, markup + sampai refund so bank pdg proton busuk.

    * national car p1 n p2 je, naza inokom dll x layak.

    • hahaha..

      kwn tak fhm deme ckp ape tapi macam satu pandangan yg bagus jer..nak nak point 5 & 6.

      yg 6 tu berkaitan ngan servis proton tak..atau dealer ajer..coz skrg sy akui produk proton on par dgn pesaing lain, in fact better than the rest in this market in term of spec & price (Persona Premium, Saga FLX SE, Exora baru, Neo CPS & R3 shj). servis proton nie yg buat onar..mekanik mcm lembap semacam jer..dah la masalah tak selesai tu geramnya..kalau hilang problem takpe..ni dah la tunggu lama, mahal & tak sempurna lak tu ish ish..kebanyakan nya sama jer.. sayang produk dah cantik, SC pulak masih di takut lama.

      Idea saya, di dalam laman web proton, pe kata buat satu forum berpasword yg hanya management proton HQ boleh baca, SC brach tak boleh baca. Forum khas utk aduan SC. tuan kereta perlu masukkan no kereta dan adu masalah ape diorg alami dgn SC branch mana2..masukkan skali nama mekanik, masa servis. tak caya cuba buat, tgk la banyak mana laporan/aduan korang dpt. u’ll be supriseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

    • saya sokong smua point kt atas 2! masalah service centre yg paling besar skali… harap2 proton dapat bertindak segera..

  36. terbaik lah… nie yg x sabar nk test drive nie…

  37. price point make it to be below rm70k with full specs.
    low rm60k for low specs.

  38. Wowzer!! Menarik & tertarik nih!! Sgt2 promising lah ulasan psl benda alah nih! Especially psl rating 5 star, airbag sisi, auto smpi 7 speed & manual smpi 6 speed! Terbaik! Tp tme kuar nnt, wing mirror tuh kasi yg ble electronically folded trus ye proton. Tanak tnggu facelift je bru nk buat. sbb ini pn kira mcm keperluan kot (at least 2 me) cz tme2 jam xde ati2 bdebar2 takut mat2 motor langgar wing mirror nih (sbb xble lipat electronically). pastu aku rsa kalo tme lancar nnt gak bnda alah ni da ada reverse camera n ble tgk kt rear-view mirror (mcm exora bold tuh). USB ada x? ada kot ek sbb GPS ada, x kn la lubang nk sambung ipod/iphone tadak kot. Kna ada tau.

    Disbbkn keta ni keta global, time facelift, letak voice command or climate control mcm keta2 import tuh. Nk suruh keta ni parking sndri, mcm proton kna menuntut lg kot. ye lah baru je khatam reverse camera yg kt exora tuh. tp mna la tau proton kn. Surprise us proton! I know you can!

    dgr ye proton… please.. please. bab stering yg sibuk org2 kt blog nih suh ltk lambang mcm kt waja cps tuh da dgr n da baiki kn. hehe.

    Kalo la ulasan kt atas tuh betol, TAHNIAH in advance to PROTON!!🙂

  39. Wah sgt menarik.. tapi betul ke grille kete ni mcm gambar kat atas ni? nampak simple, tp ok la.. play safe..

    Mungkin boleh improve lagi.. kalau dapat grille chrome mcm kat toyota camry tu pun lawa gak.. huhu..

  40. Aku tunggu komen dari budak akupunya…..hahahahahaha😀

  41. Terbaik.respect.prihatin luahan permintaan rakyat.RM 74 k utk local market tbaik jk tu Harga full spec.market luar please d/grade harga spy 10% lbh murah dbanding market leader Chevy cruze, civic, altis.spec hampir sama dgn VW jetta tp lbh mgiurkan design nya.insyaallah.jk harga lbh krg forte,elantra konpem keta ni jd pilihan utk market global apa lg jk gn badge lotus.sbb ada kelebihan suspension setup dmana gn multilink vs forte,elantra,cruze,altis gn torsion beam.handling rasa on par dgn cruze,focus walau maybe x sehebat VW JETTA.7 speed with steptronic vs 6 speed cruze, focus, elantra,forte.paddle shifter lg.enjin turbo hny 2 je pesaing iaitu 1.4 cruze dan 1.4 jetta.mmg output x hebat mcm jetta tp on par dgn 1.4 cruze.tbaik.hope sykt2 skirt mula lag bikin bodykit lawa2 utk p321a ni.mcm bodykit forte konpem kereta ni walau play safe akn kelihatan cukup menarik.last sekali hope leh desak bank bg interest below 3.0% utk high spec model utk tempoh 9 thn

    • bab interest yg x best tuh. 3.0% bkn dikira sekali utk 9 tahun tp tiap2 tahun , yg mana jumlahnya 3 x 9 thn = 27%

      klu la harga keta ni 80k , kena byr rm21,600 hanya interest je
      so klu bulan2 = 80,000 + 21,600 = 101,600 / (12 bln x 9thn) = rm940

  42. tiada kata lain yang boleh ku gambarkan.. melainkan “tidak sia sia penantian ku selama nie…”….semoga kita lebih berjaya & kaya… he he..

  43. most probably will be my first car.

  44. dulu pernah dengar inspira phase 2 akan tukar design interior..agak2 sama x dengan p3-21a?

    • X. Inspira akan full revise dari segi exterior. Mungkin tahun nh kot.

    • aku bygkan blkg dia design tak straight dah , ada curve , body pun tak se’boxy’ skrg. cuma dpn je tak dpt byg mcm mana, mgkn lbh krg dgn yg skrg kot
      tungguuuuuuu

  45. Saya cadangkan nama baru P3-18A ialah WAJA sahaja. Tak payah nama baru. All-new Waja 2012. Akhirnya Waja baru yang betul-betul Asian 3-series.

    Harap Proton tambah parts CHROME untuk door handle grip, window linings, rear number plate garnish. Baru nampak complete dan luxury.

    Paling penting harga: pastikan di bawah RM65K. Dan juga pihak bank patut lower car loan interest rate. Apa? Semua pembeli Proton kononnya high-risk mesti bagi bunga loan tinggi? Huh tak patut!

    p/s. Macam mana design belakang number plate? Di bawah atau atas bumper? Ada button trunk-open kat remote control key?

    Untuk hatchback, pastikan ada versi 3-pintu dan 5-pintu (kekalkan nama SATRIA). Offer juga enjin 1.3L CFE untuk lebih choice kepada buyers. Harga bawah RM50K cukup untuk tapau sales Myvi.

    Untuk versi 2-pintu Coupe kekalkan nama PUTRA. Taruk set-up 4WD, 1.6 CFE twin turbo dan wide body. harga RM80K Biar sport habis. Gunakan model nie untuk masuk WRC. Tapau Evo dan WRX!

    Finally versi wagon. Buat design ala Caldina dengan nama WAJA SPORTSWAGON GT. Harga start RM75K.

    Kali nie Proton hantam market betul2 harga murah RM65K dumping lah peduli apa inikan lokal market layan buyer kita semua sebaik mungkin!

    Boikot mana-mana bank yang masih bagi interest car loan tinggi!

    • Idea yang bernas..cuma bukan mudah untuk merealisasikannya..majoriti rakyat malaysia masih memandang kereta import lebih bagus kualitinya daripada kereta nasional

    • x boleh waja. tahu x pasal aper waja nama kat uk impian. Sebab slang yg berbeza. Saya prefer espire x pun nama baru.

  46. Apa yg tak patut kerajaan lakukan jual proton kpd kroni bila untung, bila proton rugi suruh kerajaan bailout selamatkan kroni………………….

  47. Bro Naz,

    Auto cruise control switch bukan kat steering ke? Atau mmg sebijik macam exora? Rugi la tak revise masuk sekali audio switch button.. tapi takpe. bukan selalu nak pakai auto cruise~

  48. kdg2 xphm ngan demand org malaysia, ssh jugak prtn nak memenangkan ati sume org.
    Utk perhatian pembaca blog funtasticko, vios@city, cukai diaorg kena bayo sama jek cam cukai kete proton coz diaorang dah jatuh bwh kategori 1800cc ckd under asean cept.
    Rebate@incentive kenderaan local 50% pada duti eksais telah pun ditarik sejak 2009.

    K,blum masa nak cite pasl cuka sepenuhnya.

    Klu tgk segi harga kat malaysia, vios@city,rega yg highspec(tolak tepi trd n modulo ke,coz itu nanti r3@se akan lwn) dlm rm85-88k.

    Target price p321a bwh rm80k.

    Demand org malaysia, Bwh rm70k@rm60k utk spec premium….

    Walupun target price lebih kurang ngan vios n city dlm 80k,cube bandingkan spec kete.

    Vios@city/p321a

    1.5 L enjin/1.6 L turbo enjin

    4at@5at(samajek ngan 4 at,tp pkai 2 overdrive,sbb tuh xjumpe gear 4 kat slot gear lever,hanya 3)/cvt 7 speed paddle shift steptronic.

    2 disc brake 2 drums/4 wheel disc brake

    torsion beam/multilink@independant

    abs,ebd,ba/abs,ebd,bebd

    xda esc/ada esc

    toyota@honda ride n handling tanpa esc/prtn@lotus ride n handling dgn esc

    rim 15/rim 16

    xda/reverse camera

    gps,ape menda tuh?/intergrated multimedia unit with gps.

    Sense sendirilah guna six sense/multi sensor such light,rain sensor n etc

    ape kemenda prtn buh tuh, yg tau mbmmbi jek/advanced bcm(body control module@pasive safety)

    hard plastics/soft rubbered n pedded plastics+hard plastics

    rm85-88k/bwh rm80k

    duti import 0%, duti eksais 75%,cukai jualan 10%=85%/duti eksais 75%,cukai jualan 10%=85%

    emblem toyota@honda/emblem proton

    klu tgk pada perbandingan kat ats, p321a,klu jual rega vios n city premium line pun masih dikira murah.

    Yg kalah tang emblem jek,yela,logo diaorg ada psikik power,tgk emblem je,dah rasa best,xyah test drive, klu test drive, tgk emblem t n h,terus nampak interior mcm beemer, enjin 1.5 rasa cam enjin 2.0, fc pun rasa cam bwk moto kapcai. Dashboard yg keras jd lembut.

    Mcm aku tanya member aku pkai wish recon jdm, dash pkai plastik lembut ke. Katenye ye,bila aku naik kete dia,aku rasa,sume keras,tanya dia,mana tang yg lembut? Eh,dia ckp,xda yg lembutke, bile dia rasa sendiri,dgn slambe menjawab, xperasan plak keras, nampak cam lembut ajek🙂,ini bukan illusi optik,tp day dreamer.

    • tang kat mana lembut keras tu yg tak tahan tuh, hehe.

    • aku rasa proton akan letak harga kereta ni full spec not more than rm75k. mmg diakui sepatutnya harga dia >rm80k dgn spec sebegitu, tp majoriti rakyat msia tak mampu nk beli kereta semahal tu. kalau beli tu mmg pejam mata je byr bulan2.

      lgpun start tahun ni, syarat pinjaman bank lebih ketat. proton boleh je letak harga brp2, tp brgantung juga kpd ekonomi rkyat dan bank sndiri.

    • bro mat nk tnya….bebd tu apa ye??

      • x silap….backup eletronic brakeforce distribution kalau abs@ebd gagal berfungsi,so benda ni jd backup

    • Bro Mat,

      Orang beginilah yg kita perlu ‘tarbiah’kan. Saya punyai ramai kawan yg begini. Sampaikan ada yg memburukkan saya kerana memandu Proton. (Sbb dia drive Stream dan Accord-tapi dua-dua recon). Nak kata tak mampu, tak juga sbb gaji kami sama je.

      Tak kisah jika nak bergaya pakai kereta recon JDM. Tapi bila sampai memburukkan orang lain, ini sangat mengguris hati. Dari itu, komen saya di Funtasticko pun mula dengan berbaur perli pemuja kereta JDM nih. Dalam masa yg sama, harapan demi harapan diberikan kepada Proton agar menghasilkan kereta bertaraf international.

      Taklah semua orang memandu JDM begitu. Cuma yg taksub sangat, sampai tak boleh buka minda terima pendapat orang lain. Mungkin mereka ni bermimpi setiap hari.

      Ni masuk cerita lain. Pada satu hari, ketika saya dan seorang lagi rakan peminat H ni berjalan2. Kami terserempak dgn sebuah Civic Type R FN2. Kawan ni macam tak berapa minat nak tumpu pada kereta tu. Tapi bila jumpa Civic Type R FD2 celup, dia minat pulak. Sampai nun dia hambat kereta civic tu. Sebab apa saya kata celup, sebab kawan saya sendiri yg kata itu kereta convert. Jadi dari sini saya nak buat anggapan, bahawa mereka ni hanya minat kereta yg JDM sahaja. Ada pilih kasih walaupun jenama kerta itu sama.

      • manusia bro, sebab tu berdepan dengan mesin lagi senang dari manusia. Mulut pun mcm2. Saya setakat nh alhamdulillah la. Walaupun saya pakai my mom old beat up car, tapi semua elok lagi. Siap boleh pergi habis meter lagi. Ape2 pun, kalau dah jumper org mcm nh mmg rase nak marah pun ada, Tapi nak buat mcm mana, pasal sesetengah dah serik kena dengan produk lama, sebab manusia nh, sekali kena, 2 jangan la.
        Aper2 pun, hope the best for p321a promotion.

      • Hmm….biasalaa..setiap orang pun ada citarasa masing2,saya sendiri pun minat jugak kereta JDM (leh kira sbgai Honda fanboy gak he he he) tp saya takderla smpai mengutuk menghina keta Proton ni sebab tak setaraf ngan JDM,insyaallah satu hari nanti Proton boleh setanding dengan pengeluar kenderaan terkemuka lain

      • saya pn satu ketika dulu fanboy honda… mmg bhajat nk ambil honda… last2… stelah test drive dkt hiirgway utara selatan dr sgamat ke png trus sy x jadi…. pada saya savvy isteri sy lg bgus dr honda city yg saya drive haritu…

      • Betul Prolever,

        Keje dengan kambing pun ok. dia Mengembek je. Kambing tu kutuk kita pun, dia mengembek juga kan?haha.

        Mienzz92,

        Kereta JDM kat malaysia ni tak banyak mana pun. Boleh mienzz92 namakan kereta JDM di Malaysia?

  49. Aku harap2 sangat proton keluarkan versi turbo manual lebih2 lagi untuk model p3-22a.. kalau ada confirm aku beli ganti iswara aku.. pas tu mmg aku tak pandang lagi la persona elegance aku.. hehehe…

  50. Agak2nya ada tak yang lepas ambik gambar? Apa langkah keselamatan Proton masa preview tu? Letak security ramai2 ke, sesi preview secara berasingan ( group by group) ke? Kiranya apa yg ditunjukkan tu dah final ke? Ke masih ada lagi final touch up?

    • masa inspira soft launch aku tgk dengan mata sendiri, guard suh tinggal semua HP kat pintu depan proton coe. Baru boleh masuk. Mmg takkan ada leak masa SA masuk..

      Tapi takpe, tak lama dah.. rasa bulan depan ada la gambar..🙂

  51. aku rasa ble harga exo bold dah conform so leh estimate harga p321a dgn tepat skt kot… sbb pada aku p321a nya harga x leh lebih tinggi dr exo… so harap high spec proton x letak tinggi sangat la… apa yg aku kata base on ekonomi dunia…

    offtopic

    eropah tgh bkorban mati2 an… benda nie dah effect us skit sbnyk… n djangkakan ptghan thn dpn malaysia akn kena tempias… base on study asia boleh take over ekonomi dunia klu eropah x pulih juga… dsebabkan kepadatan penduduk di asia… dlm kajian.. china or india or brazil akn take over dsbbkn dia ada org yg ramai…ramai leh wat kerja dgn bayaran yg rendah….. manakala rantau kita dilihat klu kita pandai bmain kta leh take over siingapore gak… di antara kita dan australia… dgn banjir d thailand… keadaan yg x menentu di viietnam mahupn myammar….

    so bnyk benda dlm thn nie penting… bl ekonomi jatuh kerajaan akn megetatkn or menyukarkn klulusan loan n mgalak org menyimpn n mnabung… insurance keta djangka akn naik, road tax akn naik, klulusan sukar dgn mkaji semua hutang2 yg ada… manakala interest utk myimpan ditingkatkn… kerajaan akn mgalakkan kembali beli brgan buatan malaysia… dikurangkn pgaliran wang kluar… biar duit pusing sekitar dlm negara shj…

    hanya pandangan aku shj bdasarkn pbacaan n bborak ngan org ekonomi n businessman

    • kena tengok faktor politik juga, harap2 malaysia x jadi macam middle east…

    • Dah confirm loan susah mula tahun nih.. Insuran dgn rodtax pun dah confirm naik.. tapi kenaikkan tu dikira tidak membebankan kalau ikut apa bank negara kata. dia tambah lagi pengguna hanya akan mendapat kesan yg minima berikutan kenaikan tersebut. kenaikan ini adalah sejarah baru dalam sektor pengakutan negara kita dalam tempoh 20 tahun baru kali ni dinaikan.

  52. teruja gler ble bc info psl p3-21a nie…..tahniah proton.xsabar rasenye ni test drive kete ni nnt.klu ade kemampuan,mmg nk sambar terus…..huhu…..
    sedikit idea…….klu grill depan tu semua crome rsnye sgt cantik dan mewah….klu skrg,hanya palang dgn batch proton je yg crome….klu sume palang kt grill tu crome mmg superb lah…..tp mungkin mustahil psl skrg rsnye dh ttgu tarikh pelancaran je…mungkin utk model SE……tp lmbt la plak kn..so ape lg…kedai2 aksesori kt lua tu,wat la grill p3-21a nie crome…tp lambang proton mst ade k..wajib…hahahahaha……….

  53. Bro,

    140PS and 205 Torque ni at brp RPM? sama mcm Bold ke?
    Aku rase ada chance je Bold skang akan di facelift kan dgn steering, dashbord, door trim, esc nanti… hmmmm…. dah la aku dh booked Bold ni… ada insider info tak pasal Bold FL nnt? sorry ‘kerisauan dlm kegirangan’ yang agak terkedepan😉

    • sama je ngan ngan enjin bold, rasanya ni la fl terakhir untuk exora kot, sebab 2014 exora r dah nak keluar…lagipun tahun depan p3-21a dah nak keluar, 2013 global small car & p3-22a(hatchback) lagi…so takde dah ruang proton nak buat makeover kat exora lg, kalau ada pun macam SE je la..tu pun kalau ada

  54. [Off topic] Betul la, Proton dgn GM tu.. bukan jual saham.. cuma gunakan kilang, macam sewa ja la kot..

  55. nak tnya Nazz – P1 Glenmarie atau savvy88;
    klu tak keberatan…..mcmmana korang boleh tahu material jenis soft plastic?….
    DSZ bagitau secara lisan@bermakna korang diberi peluang tgk interior?…
    klu dpt tgk interior tu,so mmg guna kemasan piano black mcm last spyshot haritu?
    ke material yg berbeza?panel pintu tu style waja@biasa2 je?….steering jenis tilt and telescopic ke mcm just tilt?…..
    sejak artikel ni kluar,dah mcm2 imagine dlm kepala ni….

    • mcmane kami tahu? kami sentuh sndiri la guna tangan..hehe. tekan2 mmg rase lembut. emm yg piano black sy x nmpak lak, mksudnya design mcm kt spyshot tu ade tp rasenye bkn kilat mcm piano. cube Bro Nazz cnfirmkn, sy pn ingat2 lupe.

      panel pntu pn gune safe design, tp mmg design baru la. die punye tuil pmbuka pintu agak menarik sbb bntuk die x straight mcm proton skrg, ade mmbulat sket. yg psal steering plak, x dpt nk test adjusting die. so xtau lg leh adjust telescopic ke x.

      • warna piano black ni macam interior Audi & VW..hitam mcam tu ke macam Tempest Grey Exora Bold bro?

      • susahgk nk trangkn sbb haritu x perati sgt area tu. jz sekali imbas. tp rasenye kaler hitam mcm tempest grey tu jgk la.

      • sy sentuh dashboard dan door panel dari luar tingkap.. material dashbord dan logo kat steering antara benda petama yg sy cek once masuk je bilik tu.. sbb benda2 ni yg slalu jadi issue di kalangan komentar..

  56. off topic,br g tgk honda insight, hnda freed n livina kat giant,mmg dh tau,sj nak ckp lg skali, hatta insight pun pkai cheap cheap cheapo hard plastik,knp xda org komen cheap. Kdg2,journo malaysia pun xckp cheap. Pelik,tp klu tgk mjalah antarabangsa,mmg kena la dgn perkataan cheap, tp diaorg bijak,yg euro bwk versi lain.

  57. masih ingatkah pada org yg ckp dia penah tgk p321a yg katanya hampeh n sume pkai hard plastik? Masih ingatkah pada org itu,pastu ada plak yg percaya plak tuh.

    Ha…ha…mgkin proton bg tgk clay model punya kot@prototype yg bertampal punya kat dia, he…he…

  58. eh,nape en. Proton ceo trase plak, aku ckp kat waja2001 n mr go go proton, xda plak diaorg ckp diaorg tgk kete x final lg dlm post2 sblm nih,xcaya,pergi check.. ha..ha..

    Ke proton ceo=waja2001=go go proton?

    Klu org sama,pakailah satu nick ajek,jdlah gentleman. Kalu org yg samalah…

    • chill. sharing is caring la bro.

    • design button dashboard dan gear shift xbetul ?

      http://www.yuen89.com/2011/12/proton-p3-21a-dashboard-preview.html

      tolong tengok [SOURCE] dari chinese cari forum yang saya share, saya copy link yuen89 blog senang bagi orang yang xfaham chinese ,,,,,

      saya blh bagi link yang asal

      http://cforum1.cari.com.my/redirect.php?goto=findpost&ptid=2117272&pid=94954106

      dan

      http://cforum1.cari.com.my/redirect.php?goto=findpost&ptid=2117272&pid=94941700

      U better go back find my comment and see proper, saya tulis dashboard “HARD Plastic” atau tulis dashboard tu ” xsoft xhard” ….

      saya pun ada tulis model yang saya namapk tu maybe akan tukar kerana bukan final lagi

      dan saya ialah “gogo proton” ….. bukan waja1234567890

      jangan buat pandai pandai dan syok sendiri, tengok sedikit xtengok semua

      • ha,kan bagus,dah ngaku diri tuh go go proton,apsal tukar nick? Kalu nak berforum,lebih baik kekalkan nick yang sama supaya senang org nak kenal, barulah kita boleh berkenal kenalan. Mcm kit kat, tetap kekal pkai nick yg sama walupun dulu,ada gak memanaskan ruang sini,tp atleast,xdalah tukar2 nick,kejap2 lain,lainla klu pkai nick yg sama dgn org.

        Mmg dlm komen tuh ckp pkai hard plastic, siap ckp camne nak lwn kete korea n japang klu pkai hard plastic? Kete kora n japang yang pakai soft plastic,berapa rega,hatta accord,camry pun pkai hard plastik,soft plastik kat bhagian atas ajek. So, betul ke komen anda n perbandingan anda bagi?
        Fortepun hanya upper dash pakai soft plastic, yg lain hard plastic. Adakah anda tau perbezaan hard@soft? Mmg xsebut soft plastic, tp ada xnyatakan ada@tidak coz amat penting coz kete segment b jepun n korea, satupun xda pkai soft plastic. Klu ada pakai walupun ckit,ia dah bg kelebihan pada prtn,n menunjukkan prtn dah mendahului jepang@korea dr segi material. So,aper justifikasi p321a ketinggalan dr segi pemilihan material?
        Pastu ckp belum final lg, xda plak sblm nih mr go go proton aka proton ceo ada ckp menda yg tgk tuh blum final lg,dah baca byk kali n dah semak,xda plak ckp yg ditgk belum final.

        By the way,lukisan gear lever tuh terbalik.

      • waja1234567890 cakap hard plastic atau gogo proton ….. tengok baik baik

        jangan confusion

        dan siapa set law cakap xblh tukar nick ?

        xpayah selalu tulis panjang panjang …. saya xda masa baca sampah comment

        orang cakap proton punya “Cons” ….. mat selalu beri alasan, jika proton ada pekerja macam ni habis la proton, xblh bagi orang kritik bagaimana proton improve dan lawan dengan jenama lain ?

        contoh: kami selalu kritik Exora MC interior hodoh, sekarang Exora Bold interior sudah improve ….

        Bang Kereta Buantan Malaysia Memang Macam ni

      • tak pyh nak ckp kereta buatan malaysia.. land rover pon pki hrd plastic jugak.. sy jual kereta.. hari2 dok mengadap macam2 jenis kereta..

      • hmmm..main peranan jugak erk dashboard lembut atau keras?mungkin sebab nak tayang diecast kereta ferrari shell atas dashboard kut…

  59. hard plastic pun ok sbenarnye….cth dalam saga flx se…aku tgk material hardplastic dah improve..cuma texture yg kureng…lagi 1 utk door trim tu…kasi tebal sikit bahagian atas…baru nampak padu n quality…coz aku tgk kete grand livina nye hard plastic ok gak… tebal sikit n texture nye watkan part tu tak nampak cam hard plastic….

  60. pada pandangan peribadi aku dah mmg secara semula jadi kita klu leh nk cari brg free n kualiti… klu x dpt cari murah n kualiti…. last skali baru la masuk kategori barang setanding harga n kualiti… contoh klu proton bg kat aku even saga basic aku rembat ja… sbb pe sbb free.. tp klu nak suh aku beli… mesti nk cari kualiti vs murah… setidak2pn kualiti n harga pd titik optimum…

    klu dah proton bg saga basic free x ambik aku pn x tau la org jenis apa nie… klu x suka pn leh jual je… leh wat duit…:)

    74k/75k actually harga yg ok… tp lg ok klu bawah 69k/70k

    walaupn bnyk gaget dlm p321a nie compare lain tmasuk exo tp kos benda nie produce by local yg myebbkn murah kecuali proton just beli org punya n plug n play je… contoh yg org suka pakai voltage stabilizer 2… klu wat sendiri… x sampai rm50 pn dgn casing n capacitor lg bagus dr pivot…. sbb local made tp klu kte blie yg pivot ori mahu dia charge dlm 200++ yg local factory made lak dlm 90+

    n sy sokong point bro friidzmax klu org malaysia x nak blie biiar kn aje… jual tuk outsider… yg nak beli layan baik… may b blie outsder dh puji baik2 baru yg jdm wannabe niie sedar kot tp jgn lh ank tirikn org malaysia lain… sbb masih ramai juga org mallaysia yg nk blie…

    • aku sokong…
      tapi ni dari sudut pandangan seorang pembeli. harga brg vs mmg tak sampai 50 kalo buat sendiri.

      tapi dari sudut pengeluar/peniaga plak ada kos rnd, keuntungan, kos buruh, kos logistik dll. aku rase paling org tak nmpak ialah kos rnd sbb bila dah jadik barang, bende tu tak nmpak kat mane. kalo kos brg nmpak barangnya. kos tenaga buruh nmpk pekerjanya dan sebagainya. tak lupa gak kos pemasaran/pengiklanan.

      tapi aku tak la bermaksud sesuatu brg tu mesti mahal tapi harga barang mestila setimpal dgn brg tersebut. satu je kos aku tak suke kalo dimasukkan sekali dlm harga barang. kos jenama/brand. spec kosong je. harga bleh la mantul sbb jenama.

  61. bahagian blakang P3-21A amat dinantikan ulih pminat2 disini..bagian paling misteri..selain dr interior…betoi kan?

  62. Bro naz , ada x dsz ckp p3 brapa monthly sales projection?

    Kurang yakin jualan p3 selaris wira dulu, proton case bank rejection tinggi because buyer income around 2k+- bracket.

    Buyer with 3k-5k income mostly cenderung to vios, city or forte etc because their feel there r 1 level up (standard mau jaga ma) n many malaysian otak dah bersarang proton’s :-

    -low quality.
    -low image ‘ala pakai proton aje’.
    -low 2nd hand value.
    -full loan imej.
    -markup price imej.
    -low class imej.
    -bumi+umno crony for non malay.
    +launching confirm meriah ‘joy ride’ sorry ek ek…….

    *naz kirim salam mat nor runer dulu dia mesra auto .

    • makin tinggi harga kereta , makin byk la susut nilainya (depreciation) tiap2 tahun

    • orite.. salam akan disampaikan.. popular betul mad nor ni.. kt mana2 pegi ckp salesman glenmarie je mesti org kenal dia.. haha..

      bab sales target, volume awal kita tak mengharap kan mcm wira / saga dulu.. sbb kete ni market segment dah lain..

      bab gaji uyk lulus loan, kita bukan cari pembeli dari viva, saga, myvi atau kia picanto.. kita cari pembeli dari market vios dan city dan keatas..

      rakyat malaysia sebenarnya MAMPU beli kereta harga 80k dan keatas.. ramai lagi.. buktinya Vios di jual 2,500 unit tiap2 bulan.. kereta ayam, harga 80k, tapi ramai yg sntiasa beli.. ini mmbuktikan ramai rakyat mlaysia mampu.. itu baru vios, tak kira lagi city, forte altis civic, estima alphard dll.. melambak2 kt jln raya..

      sy faham tak smua org mampu.. sbb tu kita ada jual saga n persona.. tapi sampai bila kita nak jual kereta saga n persona je?? then terus mmbiarkan kereta2 harga 80k dijual, dikaut untung oleh company2 lain?

      bab jenama tu.. sbb tu kita buat kereta seakan2 design vios n city, kita enter market segment diorg, tp CC lagi besar, features lagi byk, dan harga lg murah.. selama ni mmg persona kita compare kn dgn vios n city pon.. tp sbb design berbeza, mmbuatkn org hanya nampak tapi tak sedar..

      bab org yg “STANDARD MAU JAGA MAA” tu ckp kt dia “SENDIRI MAU INGAT LAA”.. org2 yg mcm ni dia sangup rugi walaupun sedar tengah tipu diri sendiri.. tapi sampi bila diorg boleh tahan..🙂

  63. Yang 5 bintang tu maner nyer NCAP?

  64. em,mmg sharing is caring,aku stuju, tp klu sharing,tp bg maklumat xtepat,cam komen bergadang, tp klu dh tau menda tuh bukan lg final, komen kenalah lebih konstuktif,bukan bash@memperkecil2kan.

    Mmg klu akupun,mmg nak rega murah,tp kena tgk gak spec camne n tgk kemampuan camne. Prtn ada kete sedan lain cam flx. Xmampu beli yg mahal,amik yg murah. Flx pun ada twr 1.6 bg mereka yg nak enjin power ckit,exorapun ada twr baseline bg mereka yg nak mpv bwh 60k.

    Klu ramai mampu beli kete xda boot sampai 60k++,xkan nak expect rega kete sedan dgn penuh spec rega mcm kete xda boot 60k++ tuh.

    Klu nak rega murah,spec pun kenala sepadan ngan rega. Exora n saga flx bukan kete br,xtertakluk ngan wajib 2 airbags@airbags,tp prtn bg gak yg low line 1 airbag.

    Psl rega lg murah dr exora,sbb dia kete sedan n bukan mpv. Platform pun derive dr exora walupun diimprovekan,tp dpt jimat kos walupun kos pembikinannya lebih mahal coz nak kena ikut global standard.

    Klu ikut trend market, kete yg rega antara 70-90k,masih besar kat malaysia. Org kita byk yg mampu beli vios,city,forte,civic n altis(yg lebih 100k),tp xmampu nak beli prtn rega 80k kebawah yg bg spec mana2 kete kat atas xbleh bg.

    Ini dh mcm diskriminasikan kete tempatan. Mmg hak diaorg nak beli kete mahal2,tp wajarkah kata kete tempatan yg lebih specnya mahal walupun rega berpuluh2 ribu lg murah dr kete yg mereka beli?

    Klu nak beli kete bwh 60k,amik saga flx, nak beli bwh 70k, mgkin bleh opt beli p321a yg versi iafm+, yg mampu beli kete 80k, bleh beli p321a premium, yg mampu beli kete bwh 40k, beli viva, klu bwh pada tuh,cr kete 2nd hand, xmampu lg,beli motor,xmampu lg,pkai kenderaan awam, xmampu lg, beli basikal, xmampu lg,jalan kaki…

    Ada mcm2 pilihan,bkn prtn jek,byk kete lain lg,so tepuk dada,tgk kemampuan. Klu nak tax rendah, mgkin opt utk tkr g,tp blum tentu dpt kurang tax coz janji politik nih,kdg2 omong2 kosong ajek. Ddh gak nak reduce coz dah lama income dr tax kete byk tuh, bile reduce,akan naik sana,naik sini nk bg balance balik. Nak dpt duit 100,500,imbuhan sana,imbuhan sini,nk kurang sana,kurang sini, tp kenala trime naik sana naik sini.

    So,susah nak cite. Paling senang, buatlah aper2 ikut kemampuan n bijak.

  65. dari gaya laporan, model ni hebat.
    kalau jual kat US or UK mesti gah dan boleh kalahkan sales toyota n honda di sana.

    sales kereta jepun di eropah tinggi kerana kualiti hebat pada harga murah.
    org sana lebih suka praktikaliti dan dari spec yg diceritakan, model ini sesuai utk pasaran UK.

    tapi proton kenaingat, kereta hebat mcm manapun, tapi kualiti servis dan layanan di pusat servis akan mempengaruhi jualan kereta.
    di Malaysia, bilangan kereta proton banyak, dan sudah tentu SC proton sesak dan susah untuk pelanggan hadir utk servis kereta.
    layanan dan keselesaaan di SC sgt penting kpd pelanggan proton yg menunggu. kerusi, hiburan spt free wifi, tv, even ps3 console dan makan minum ringan patut disediakan.
    budaya kerja di SC iaitu staf SC lagi pandai ataua hebat dari pelanggan patut dibuang. kalau pelanggan tk dtg ke SC proton or rakat tak beli kereta proton, SC proton tk boleh cari duit. so, staf2 SC proton jgn belagak mcm mandor estet bila layan pelanggan. customer alwqys right.

    satu lagi, isu pemilikan proton mestilah dilakukan secara business to business bukan politic-business-politic.
    kerajaan perlunsokong proton utk survive, tapi segala keputusan dan urusan dalaman proton biar org proton yg urus.

    proton perlu buktikan jualannya di Malaysia bukan kerana cukai rendah, tetapi kerana rakyat suka dan puas kepada model proton. sebab cukai juga, proton tidak perlu meletak harga yg tidak berasas untukmmodelmbaru ini semata mata untuk dilihat kompetetif tetapi hakikana harga yg lebih rendah boleh ditawarkan.
    jgn aniaya pelanggan dan rakya malaysia dari segi harga, tawaran model, dan servis alat ganti yg tidak melambangkan ketidak profesional cara kerja proton.

    that’s my view based on my experience and observation directly n indirectly. it is up to all of you to agree with me or not.

    in business, dont cheat your customer. customer has power to level you up or down.

    • yg ni sy setuju, SC Proton Edar Kuantan tu kalau nak banding dengan SC Perodua memang banyak la bezanya, selesa lagi Perodua, tempat letak kereta luas, tempat menunggu selesa, ada makan & minum free, servis bay yg sangat luas… sy harap Proton akan memindahkan pusat servis tersebut & wujudkan sebuah COE di Kuantan sebagai hub di Pantai Timur… biar nampak gah showroom, sales & service centre tu…ni branch pun duduk tersorok dekat Jalan Beserah… bila tengok showroom VW semalam alangkah bestnya kalau Proton boleh invest macam tu kat Kuantan ni..potensi tu sgt besar, jadi cepat2 la ambil tindakan sewajarnya…

      layanan kat Proton memang sangat baik, sebab sy kenal & biasa sangat dengan diorang, tak caye tanya bro Mat, sampai family kitaorg yg servis kereta kat sana pun diorg kenal..

      • psl SC ni mmg setuju la kl semua SC yg ada jd 4s ke 3s atau mcm kat indon bukak yg platinum punya…. br kualiti service dpt dipantau dgn berkesan….

        tp sian plak yg bukak SC, bisnes kecik2…

    • Adakah aku bermimpi? akupunya bagi komen macam ni? kenapa tak ada maki-maki lagi?

  66. perghhh!! bleh amik la utk second car pas nih!! yeahh!!

    • boot 430 litre jika sama spt persona elegance
      waja – 408
      city – 506
      civic fd – 485
      vios – 475

      • ops terlupa lak, bukaan boot dan dimensi / design boot pun penting sbb akan tentukan ruang yg bole pakai sesuai dgn dimensi brg yg dimasukkan. klu kira besar je pun tak bole gak sbb bole je jadi ada ruang lebih yg tak dipakai sbb mmg tak bole masuk kat situ sbb ada halangan spt boot arm (?) atau sbb2 lain mcm baki ruang yg dah terlalu kecil

  67. ah lupa nak ckp mr prtn ceo,xda kete dlm dunia nih pkai 100% soft plastics material utk interior mahupun dash board.

    Kat mana tulis yg dilihat tuh belum final oleh mr go go proton???klu ada,aku mintak maaf,tp tunjukla dulu kat mana coz mgkin aku terlepas pandang. Aku xpedulipun apa yg kat blog yuen tuh tunjuk,yg penting,info yg dishare tuh,jgnlah bg maklumat yg salah sampai nampak cam merendahkan prtn. Klu maklumat tuh betul,xper gak.

    Baca kenyataan aku pasal hard plastic yg ko tulis tuh,cube pahamkan,betul ke tidak aper yg jo ckpkan tuh. Betul ke perbandingan yg ko buat?

    Oklah,kalu aku berkasar,aku mintak maaf,tp aku jenis klu org ckp ikut suka jek, bg menda yg xsama dgn fakta(kdg2 org melayu ckp auta),pastu buat perbandingan yg mengarut2(kete jepang n korea sume pkai soft plastic),itu aku xbleh trime coz mcm ckp tanpa merasa@melihat,hanya komen atas angin ajek.

    Pastu,masih nak cube ckp yg ape yg ckp betul. Xkisahlah ko dah tengokpun,bglah maklumat yg tepat coz dah tgk depan mata n assume dah duduk n pegang coz bleh tau hard plastickan,lainlah aku, xleh pegang n duduk,hanya tgk dlm gambo jek,sbb tuh aku xpenah komen pasal material coz aku xleh rasa.
    Ko komen pasal menda org dah tau,ada gps,ada airbags,bglah input2 yg org xtau cam push start button ke n etc.
    Oklah,aku rasa akupun dah ckp panjang2 ngat,so,maaf bebanyak, aku nih mmg jenis xbleh tgk klu org malaysia especially melayu ckp mcm xberpelajaran coz aku byk berdepan dgn org2 camni,kdg malu n risau,klu mcm nih bangsa aku,akan dtg,pupuslah n hancurlah bangsa aku.
    Kita puji jepun,puji korea punya attitude n mindset,tp adakah kita ikut attitude@mindset diaorg???

  68. akupunya,aku mmg stuju ngan by perkara ko ckp, tp bab cukai tuh kureng stuju ckit coz sampai ckp prtn mcm cheat customer coz amik utg byk,mmg xpatut coz yg berlaku berlaku sebaliknya. Klu ko bleh tgk ap kete jepun n ap kete korea,ko taulah aper yg aku maksudkan, betapa besornya margin traders/dealer profit yg diaorg amik, itu xkira kete2 2nd recond dr jepun, cntoh wish tahun 2007 1.8 recond, masuk malaysia dlm rm14k++ jek,tp jual sampai 120-130k sebijik.
    Tau sebab aper diaorg jual mahal? Klu masuk tax pun,kete tuh masih bwh rm40k,tp apsal jual tinggi2,coz sbagai org bisness,kita tau yg org malaysia akan menyalahkan kerajaan atas cukai yg konon2nya kete luar 300%,kete malaysia 0% tax. So,bile beli kete jepun,sanggup bayo premium. Walu letak mahalpun,ttp bleh jual.

    So,itu teori bisness, coz manipulate market antara teknik berniaga. Tapi kenapa menda nih tetap berlaku, sbb org malaysia ttp xnak ubah minda n mindset mereka,masih tinggal kat zaman batu.

    Klu kite kaji zaman2 sblm merdeka, berapa ramai yg xnak membantu pahlawan kita menentang penjajah,kesian kat pahlawan2 kita, berjuang tanpa support dr org melayu sendiri.

    Mindset mcm org2 yg mcm nih lah yg bakal menyebabkan negara kita jatuh ketangan org lain n nyebabkan org mudah dpt amik kesempatan. Pantang bg emas,tanah,harta,kekayaan n pangkat oleh org portugis,british,komunis,jepun mahupun belanda, sanggup gadai maruah,keluarga,bangsa n negara.

    Kalulah sume org malaysia sokong n membantu perjuangan pahlawan2 kita dulu,dah lama kita merdeka lebih awal@xpernah dijajah oleh org luar.

    Pernah x ingat sejarah camne nippon menipu org malaysia@melayu ketika itu masa nak menawan tanah melayu?
    Org melayu yg mudah tertipu ini tkt coz dgr bunyi bala tentera jepun yg ramai sampai bunyi bergegar bumi,mcm ada bwk kete kebal pun ada. Tp nippon yg bijak nih xramaipun n xdapun bwk kete2 kebal. So,camne diaorg bleh buat gitu? Krn diaorg bijak,org malaysia kurang bijak.

    Diaorg bwk basikal tanpa tayar,hanya rim ajek. Apabila rim basikal berlaga dgn batu,maka terhasillah effek bunyi yg menunjukkan ramai bala tentera tgh berlari n ada mcm kete kebal sdg berjalan.

    Adakah taktik yg sama mereka gunakan pada negara asean especially malaysia utk kete asean mereka??? Nampak n bunyi cam gah,tp sebenarnya bila bukak isi perut,alamak….tipah tertipu.

    Wallahua’lam.

  69. terasa gak apa yg bro mat ckp pasal harga… walaubagaimanapn aku ckp base on asas… bkn ckp kosong…. ada beberapa faktor yg myebabkn aku ckp harga p321a x leh mahal dr 80k n semaksimum 69k/70k ialah yg pertama berat kenderaan tersebut… material besi yg digunapakai utk produce exo bold or p321a, cnthnya spt berikut :

    1)kerb weight ( include basic accesories)
    p321a 1300 (http://www.proton.com/Models/Our-Model-Lineup/Concept-Cars/Categories/Proton-Tuah.aspx)
    exo bold premium 1486 (http://www.proton-edar.com.my/Experience/Models/Exora/PricingSpecs-(1).aspx#info)

    2)estimate the only body weight (w/o accesories n others)
    p321a 900 (400kg kurang sbb lbih bnyk accesories n guna hot plate machine*)
    exo bold premium 1186 (300kg sbb kurang accesories compare p321a)

    *secara senang fhm hot plate machine nie high conductivity,
    less bubble in stell, susunan zarah yg padat, light weight compare besi biasa tp high tension) waktu hari raya yg lpas proton beli n pasang machine nie…

    3)local made lebih murah dr kt plug n play… proton local made… made from crash…. sbg sorg rnd engineer ada batasan2 yg dketengahkn dlm sesebuah design tersebut conthnya… mesti fast time to market so design x leh complicated, mesti robuness, mesti high performace ( cam ne nk dpt high performace ialah high frequency, less time to arriive frm 1 point to 1 point), dlm masa yg sama sesuatu design tu proportiional to (function + safety) and inverse proportional to cost. jd walaupn p321a bnyk gaget tp dia tidaklah mahal manapn… mcm aku bg cnth sblm nie… aku wat voltage stabilizer atau org biasa guna pivot semua kos local made ialah x lebih rm50 tp yg djual dlm rm200++ so mmg x munasabahkn tp nk wat cam ne sbb brand jepun klu proton wat x sampai rm50… cnth.

    kesimpulannya harga besi + accessories p321a lg murah dari exo bold primium even exo bold premium bkn global car n x dpt 5* ncap. aku ulang lg secara fitrah semua org nk free n good kualiti… itu sebab semua org mharapkn murah….. so pd aku mmg xde mslh… sbb dh fitrah… secara fitrah semua org ada nafsu n perlu dipenuhi… tp kena pandai kawal n penuhi nafsu…..bknnya cari pelacor or sbgnya…..ada lg bnyk point tp malas nk tulis pnjang2…. adakah harga kereta sedan yg sekategorii dgn p321a nie lg mahal dr mpv even company itu as global car??????bor mat ckp base on pbacaan, kenalan dan kefahaman dia yg luas dlm industri automatiive dan aku hanya sekadar jurutera jahat….

    ini hnya pandangn peribadi, x de kena ngan yg idup n yg mati just my 2 cent….

    • Maaf agak off-topic, mungkin brader juruterajahat boleh kupas pula kenapa Myvi dan Alza secara relatifnya sangat mahal bagi teknologi lama berusia 12 tahun walaupun boleh dikatakan takde langsung RnD yg depa buat. Tiada pula juruterajahat ini mengomen tentang hal pasal harga kereta keluaran Perodua. Semua abang Jepun yang buat, kan? Juruterajahat ni mungkin orang Perodua kot.

  70. mr proton ceo aka go! Go! Protton, mmg komen aku mcm sampah, tp meh kita tgk sapa yang sampah k. Ko ckp,waja 2001 yg ckp hard plastic,ko xckp, ni aku bg link incase ko terlupa

    http://www.funtastickodesign.wordpress.com/2011/12/04/anggaran-harga-exora-bold-prime-p3-21a-p3-22a-hatchback/#comments

    incase ko terlupa,mehla aku senangkan ko,aku tlg quote

    komen go go proton,pada 5 disember jam 8.44 p.m yg berbunyi,

    ‘lupa nak ckp, interior p321a byk HARD PLASTIC…tp dash board tak soft tak hard (c segment XDA SOFT PLASTIC =.=, bagaimana fight dengan kete japan dan korea)’

    ok,itu jek aku nak tunjuk mana satu yg sampah,aku xkisahpun klu komen aku sampah…

    Em,jurutera jahat, bukan tuju kat awakpun,jgn terasa. Saya tujukan kat org yg anggap klu kete proton atas 70k mahal, tp kete jap rega 90k murah.

    Mcm org ckp exo prime 88k mahal, tp livina 90k,murah.

    Pasal ckp klu bleh rega bio rendah,akupun ckp,aku pun nak rega rendah,klu bleh bwh 10k, tp rega bwh 80k,dikira berpatutanlah dgn tawaran spec kete yg diberi.

    Cume saya komen kat mereka yg double standardkan kete tempatan, beli kete luar,basic,rega mahal2 kata murah, beli kete tempatan mcm2 ada, rega murah,tp ckp mahal. So,xpatutlahkan,xgitu. Xstuju xpe, itu pndpt masing🙂.

    Bukan aper,klu sume org malaysia pk cam sekarang,sampai bile2 kete jepun n korea xkan murah dlm malaysia. Klu kita pikir dgn kritis,mereka akan berlumba2 kurangkan traders profit yg melampau,so,blehlah diaorg jual vios dalam 60-70k. Xdalah cam skrg,kat 75k-90k. Bleh lah dpt sonata 2.0 dlm rega 90k jek,dr 140k sekarang.

    Itu ajek,wsallam

  71. em,jurutera jahat, jgn marah key, just something to ponder about anologi vs tuh.

    Katakan cost u buat vs dlm rm50 jek, tp pivot jual rm 200. Rm50 tuh harga kos x termasuk satu tahun jaminan n kos rnd kan. Yg rm50 tuh just copy n paste dr internet@buat rnd sendiri,test reliability,test safety,test performance?

    Rasanya xda org jual brg,kos rm50, jual rm50, paling tidak rm100,itu direct, tp klu ada 3rd party(dealer@distributor) dah kena jual rm150, tp,nanti dulu,dah bg jaminan satu tahun,kena tanggung klu rosak, cost satu vs rm 50,rugi niaga camnih, so tambah rm150+50=rm200.

    Sorry,ni anologi secara kasar saje yek,nak detailing,kena suh org rnd n akaun prtn duk skali,cite.Mmg btl byk komponen sub local,tp xkan local vendor nak jual rega cost?mesti ngan untung sekali n mmg vendor dh bg warranti,kena jugak tanggung cost tuh kan.

    Jgn mrh yek bro,just something to ponder.

  72. so,mintak maaflah kat semua klu ada yg terasa n mrh ngan aku. Mcm dr m pernah ckp dulu,masa saya perintah,depa duk mrh2 kat saya,tp saya tau,satu hari nanti depa akan tau kenapa saya buat cam gitu.

    Aku bukanlah dr m, tp,xkisah klu kena mrh@dibenci org. Aku lebih suka sesuatu yg konkrit,bukan abstrak. Aku akan kritik sekiranya mmg patut kena kritik. Tp sblm kritik,kena juga tau kenapa menda tu mcm ni n mcm tu. Tp tetap bleh kritik utk membina,mcm aper2 cite reality tv, ianya kritikan,bukan kutukan@mencemuh secara xlogik mcm kat blog sebelah, ada ker banding exora bold dgn 5008@vw crosstouran@mahupun wish@stream coz bukan segment dia. Sampai biler2 exora akan nampak teruk klu banding ngan model2 kat atas. Kenala banding dgn segi rega,segi segment,segi saiz,segi prestasi.

    Pug 5008,berat 1600kg++, pkai enjin vti, 120hp, 5 speed manual,jual kat europe,xda plak dgr org maki2@bash. Molek jek terjual kat europe. Tp exora,berat 1400kg ++,pkai cps,125hp, 5 speed manual n 4 at(with revise final drive to improve low end power delivery), berbakul2 org malaysia komplen underpower. Cfe pun masih ada yg bunyi kurang power. So,aper sebenarnya bench mark yg org malaysia nak? Enjin bugati veyron, body styling ferarri, emblem japan cars, interior germans@aeroplane/jet cockpit, price, mesti murahlah coz locals.

    • apa yang aku nampak, kereta yang banyak kat malaysia ni kereta proton sebab kereta proton paling murah (sebelum perodua masuk pasaran), jadi masalah pada kereta proton mesti kerap didengari manakala masalah dari kereta selain proton tak banyak kita dengar, sebab tak banyak kereta jenis ni kat jalanraya…jadi mindset orang malaysia akan mengatakan bahawa kereta proton banyak masalah sehingga sekarang…

      kalau kereta honda, toyota, hyundai, kia etc banyak kat jalanraya berbanding kereta proton, mesti banyak komplen kita dengar dari kereta jenis ini berbanding kereta proton…

      situasi kat malaysia sekarang ni lebih kurang macam ni lah: nisbah 1000 buah proton : 200 buah honda : 200 buah toyota : 100 buah hyundai…jadi mesti orang malaysia selalu dengar masalah dari kereta proton, lepas tu buat kesimpulan bahawa proton tak best….lepas tu bila proton keluarkan produk yang lebih baik dari produk brand lain, mereka masih lagi mempertikaikannya….

      memang susah nak mengubah mentality sebegini kalau malas nak ambil tahu pasal perkembangan automotif secara collective, tetapi hanya mendengar dari cakap2 orang dan pengamalan sendiri, lepas tu buat kesimpulan yang tidak munasabah…

    • saya setuju dengan pendapat bro, agaknya sesetengah rakyat malaysia ni kereta Proton laju macam buggati veyron agaknya, bagi saya semua yang cakap Exora underpower adalah mereka yang baru pertama kali bawak exora takpun sekali sajahaja dicuba.
      Tanyalah pada mana2 pemilik Exora, takdenya diorang cakap kereta diorang underpower, kalau cakap kekurangan kuasa pada rpm rendah tu memanglah betul, tapi pada rpm lebih 5000 saya rasa engine Campro CPS memang cukup kuasanya.
      Nampak gayanya banyak jugak si tukang thumbdown punya laptop(pi kat cc la tu).

    • orang malaysia punye bench mark biasanye dvvt, vvt dgn vtec je ( japan Tech)…sbb dah terpaku dalam-dalam mind set dah..(.proton japan+ malaysia+euro tech)

  73. ah akupunya,kebetulan ko dah singgah blog nih,bila ko nak jwb soklan aku kat pt sana, klu mls nak jwb sana,jwb kat sini lg bgs, nak tau gak aper perubahan@pindaan nap,ops,silap,ko ckp nap baru tuh. Bleh beri perjelasan supaya ramai yg tau, maklumlah,sharing is caring.

  74. wow,ramai yg thumbdown komen aku, he..he..xpelah,asalkan msg aku sampai. Aku xnak org kita mudah dimanipulasi@dimainkan dgn japan n korea. Aku nak perjuangkan yg mereka masih boleh kurangkan rega supaya ramai lg mampu milik kete diaorg,bukan sahaja kete tempatan. Mereka saje amik kesempatan atas mindset org malaysia yg ingat mahal coz cukai. Cukai mmg tinggi,tp keuntungan diaorg amik mmg tinggi.

    Mcm ada yg bro yg tahu, hyundai sonata 2.0 masuk malaysia rega rm30k ajek, cukai dlm 44k ajek,tp otr price 140k. So, paham2ler brp keuntungan diaorng amik bg dealer.

    Mcm kete tempatan,mmg diketahui masalh vendor,kroni netc. Menda nih berlaku kat mana2 ajer,cume kat malaysia,kritikal sedikit.

  75. xpe la bro… niat bro tu baik…🙂 btw sory klu komen aku sblm nie… ter touching skit… biasa la org yg bumur… mudah tsinggung n trasa🙂

    btw pd aku vs klu jual rm200++ mmg mahal gile n aku rasa sape yg beli mmg kena tipu gle… aku ckp rm50 2 dah kira untung tau… adalah berbelas henget gak… dkt2 rm20 cam 2… so klu masuk sampai rm100 mmg dah cam 3 kali ganda lebih…

    dlm rnd nie biasanya mula2 start by research… dh 2 wat lab scale test semua bagai dah 2 wat prototype n test semua bagai gak tp kali nie prototype more pd end product dh… test on field… n utk pgetahuan yg kt aku rnd p2 mmg bkn… aku bkn kerja ngan p2…. pd pndngn peribadi rnd p2 pd aku x ori… cam semua org tau… just stimulate guna s/w

    pd aku juga tn m juga org yg myebabkn kita slalu magongkn japan… dgn dasar pndg ke timur… sampaikn kta pcaya sebiji2… cm x verify langsung setiap info yg dia org bg… x wat cross check…

    aku adalah proton supporter… tp aku x support mbuta tuli… aku tau semua dibelakang benda tu…. n komen2 aku kat cnie utk menambahbaikkn lg proton yg kte semua sayangi…. kompany bangsa aku… seagama dgn aku… d tnh tcinta aku iaitu Malaysia…

    • xper bro,sbb tuh saya ckp komen saya xtuju ke bro jurutera jahat(maaf,bkn nk ckp jahat tp bro bg nickname gitu,so just follow ajek).

      Mmg bg sayapun,biolah rega dibagi sbagai mampu milik rakyat malaysia coz itu antara tujuan prtn ditubuhkan.

      Cume mrh ngan org yg ckp,klu beli kete prtn,mahal rega walupun mcm2 ada(masih murah dr kete lain kat malaysia),tp beli kete luar,murah walupun mcm2 xda(padahal mahal pd kete tempatan).

      Geng2 nippon nih,klu bg muka,lg naik lemak diaorg,tgklah kete2 diaorg yg masuk msia,sume under spec,kekadang bagus cam kete conti,hampir full spec bg, so,klu kete conti 5 star euroncap,yg msiapun 5star, yg nippon,walupun kete asal 5star,tp underspec,belum tentu 5 star, tp rega mcm yg 5 star punya.

      Nak beli kete aper2 pun,xda masalah,itu minat masing2,tp jgnlah sampai kita sebgai pengguna,membayo rega premium coz depa amik kesempatan. Patut bayo pada rega sepatutnya.

      Mcm traders profit,biasanya dlm 10-15% ajek pada rega kete pas cukai,tp ada yg amik 30%,ada yg amik 50%,ada yg amik sampai 100%pun ader.

      Mgkin ada salesman hyundai mrh kat aku reveal rega docket diaorg n jumlah tax diaorg, yg tu thumbdown aku, he..he..public has right to know the truth.

      Aku suka klu g masih kekalkan rebate 50% duty eksais bg kete local supaya dpt rendahkan rega kete,tp apakan daya,klu xikut afta,sume brg malaysia yg dikenakan duti import ke negara asean. By the way,product local,terutama kete, kerajaan bg pelepasan utk guna fob bg rega kete,so,bleh kurangkan rega n cukai. Klu x,kena masuk ngan rega cif.

      Bg mereka yg belum tau,aku bukan kerja prtn n xda sanak sedara aku keje prtn. Aku cume pengguna kete prtn yg bernasib baik ada kenal2 org dlm yg byk bg informasi yg tepat.

      Dulu dasar pandang ke timur lebih kpd budaya kerja, kita nak jd moden cam jepun,mcmmana diaorg bangkit pas peristiwa hiroshima, dr negara yg musnah dr peperangan,jd negara termaju dlm dunia.

      Sbb tuh org kita byk terjerumus dgn skim cepat kaya coz hanya percaya dgn apa yg didengarkan,bukan mengkaji n meminta pandangan org yg lebih arif dlm bidang tersebut.

      Pasal taxpun saya tahu n paham coz bukan saje dl blajo advanced taxation,tp penah keje kat audit firm buat taxation,so phmlah selok belok tax. Saya suka membaca bahan ilmiah n dari sumber2 yg sah,xsuka dgr hearsay@rumours ajek,atau lebih pada entertainment. Suka baca akhbar dr tabloid.

      Klu dpt info,saya kaji sedalam2nya supaya dpt memahami.

      Maklumlah,dah terikut dgn tabiat org akaun(skrg dah xterlibat,dh lama tukar bidang),suka pada menda yg konkrit@fakta, dr menda yg abstract,xtau sumber dr mana.

      Yg penting,secara peribadi n personal,saya xpernah thumbdown org coz itu hak dia bersuara,mgkin dia xtau,so,kita sama2 share ilmu n pengetahuan.

      Mmglah xda rule nak pkai nick aper2pun,tp lebih baik kekalkan coz kita nak berkawan dlm blog nih,klu asyik tukar2,dah keliru, kdg2 klu pkai nick org lain pun xelok coz bleh timbulkan fitnah kat dia.

      Saya dulu,walupun ada terlibat ngan blog ni ckit2,tp byk jd silent reader jek. Tp bile baca byk info yg tersalah paham,tersalah sampai@saje jek salah2 sampai,kena gak betulkan.

      Sbb tuh klu kritikan membina,byk dlm blog nih,tp xda plak saya nak sangkal cotohnya pasal after sales servis prtn lembab,marketing hampeh, sc pun buat keje lebih kurang n etc.

      Oklah,klu sesapa terasa,mintak maaf, bukan niat eden coz eden berniat baik. Mmgler ada yg xsuka klu eden reveal menda2 pasal rega n cukai coz nanti diaorg tkt public akan berpikiran lebih kritis ini. Dah siap taippun,tggu masa nak publish ajek. Maklumlah,sayapun bz gak ada keje lain mcm tuan tanah,keje rasmi, ini kerja sambilan n hobi ajek.

    • tun M suruh kita pandang ketimur bukan suh kita beli barangan dan mengagongkan barangan buatan jpn.dia srh kita contohi budaya org jpn berkerja…kerja bersungguh-sungguh,rajin,kreatif,kekalkan nilai-nilai ketimuran dalam arus pemodenan,kuasai teknologi,ambik teknologi luar kaji dan pertingkatkan supaya jadi teknologi sendiri dgn menggunakan bahasa sendiri…tapi org malaysia dah salah tafsir last-last mcm nampak terjajah minda la pulak…fikir-fikirkanlah…

  76. ada juga part2 yg embago@p n c yg xleh nak bgtau(walupun xda itam putih,tp etika kita sbgai manusia), bukan aper, org yg bg maklumat,percaya kat kita,xbleh lah khianati kepercayaan org,kena amanah. Aper2 yg dibagi green light,kita on.

  77. Proton Waja P3-21A mesti fix harga RM65K top spec.

    Proton mesti bayar balik balas jasa jutaan pembeli Proton yang selama ini beramal jariah, menderma kepada Proton dan kroni-kroni nya.

    Ingat, tanpa pembeli siapa lah Proton.

    Jangan asyik bermurah hati dengan eksport market yang sentiasa full-spec harga murah.

    Tetapkan harga maksimum high-line full spec RM65K atau boleh blah Proton!

    Local market dah advantage untuk Proton jadi hentam DUMPING PRICE aje lah PEDULI APA. It’s now or never. To be or not to be!

    Jom Proton HAPUSKAN segala Perodua, Toyota, Honda, Nissan yang selama ini cekik darah low-spec!

    HENTAM MARKET DUMPING PRICE TARUK HARGA RM65K UNTUK PROTON WAJA P3-21A!
    HENTAM MARKET DUMPING PRICE TARUK HARGA RM65K UNTUK PROTON WAJA P3-21A!
    HENTAM MARKET DUMPING PRICE TARUK HARGA RM65K UNTUK PROTON WAJA P3-21A!

    • dalam kita gairah demand harga murah dr proton jgn pula kita lupa… tlalu bnyk yg perlu proton consider…

      sbg cnth… dlm mengira harga proton perlu mengambil kira bermcm2 faktor atau kos yg tlibat… kos rnd, kos bhn, kos tenaga kerja, kos vendor, dll lg yg bkaitan… cnthnya lg andaikata 70% dr p321a nie ialah produk dr vendor jd harga sbnar yg dmainkn ialah vendor itu sendiri namun begitu saya tidak rasa p321a nie bnyk pd harga vendor… sbb nanti vendor blh kawal harga.. proton x kn mbiarkn bgitu….

      walaumcm mnpn jgn kta risau n bimbang sbb harganya sudah pasti akn murah dr keta japan n korea yg se-segmen dgnnya… n featurenya lg bnyk…

      just pndngn peribadi 😉

    • ala nak nama proton waja ke? nnti season la keta aku hehe. letak la wira ke persona ke..

  78. wow,bagus2 dumping price.

    Em,rasa ada gak yg range bwh 60-70k. Tp utk versi premium dgn segala spec,rasa agk sukar kot coz cukai jek dah berapa kena. Klu bg spec cam persona h-line skrg, boleh kot 60k, tp klu spec penuh,dgn 65k,tkt2 rugi n bungkus proton. Aku rasa,klu p321a rega dlm 60k,rasa berulang smula peristiwa saga,sampai 20thn menda yg sama,br kuar kete br🙂.

    Tp xda masalah kot coz ramai yg xkisah klu pkai menda sama berpuluh2 tahun.

    Satu lg cara,desak kerajaan bg smula rebate 50% duti eksais pada kete tempatan, boleh lah kita dpt rega dlm 65k. Tp,esok,timbul pula isu xadil,kete tempatan tax murah,kete luar tax mahal.

    Xper,kita desak kerajaan kurangkan tax sama jek luar n dalam supaya adil,tp nanti naik plak cukai2 yg lain nk cover deficit tax.

    Pening2, paling senang,tukar g, maneler tau diaorg dpt ubah segalanya. Jgn jd sebaliknya sudahlah,nanti derita 4-5 tahun.

    Semoga kita rakyat malaysia mendapat berkat n kemudahan pada masa akan dtg. Amin.

    • saya setuju p321a nie perlu ada spec mcm h-line persona sekarang sbb saya pasti harga premium 70keatas tak ramai yg mampu. Kita perlu tahu majoriti pengguna proton adalah golongan pertengahan. hendak tak hendak kita perlu terima bahawa ramai mereka yg mampu sanggup beli keta jap 80k yg kosong dari kereta malaysia 75k yg canggih.

      Jadi khalayak yg ramai ini perlu juga dipenuhi… mereka mahukan model baru juga… tp harga yg terlalu tinggi membataskan pulak nanti.

    • nak tukar je..boleh tapi sanggup ke tgok orang melayu dok balik kat kg tanam jagung dok ternganga harta diambil oleh orang lain,org melayu hilang kuasa org lain makin kaya ,diperintah dgn kaum keluarga yang talinya dipegang oleh orang lain,akan wujud penasihat politik cam singapura ( keluarga sendiri )islam tinggal nama,agama lain boleh guna nama allah,ekonomi org melayu lingkup,judi maksiat bertambah-tambah x terkawal dari apa yang ada sekarang malah menjadi halal, adakah orang melayu berpeluang utk mendapatkan tempat di Universiti tempatan dan luar, dan lain-lain..dgn alasan nak harga murah,kereta murah,tax murah serba serbi murah…bertambah-tambah kes kroni, fikir-fikirkanlah…x terasa ke apa yg kita dapat sikit sebanyak ni sebenarnya adalah hasil dari cukai yang kita bayar..kita kene ingat harga barang dan tak xkan turun walaupun sape yg memerintah ..yg penting diri kita mcm mane nak manage,hidup bersederhana dan berdasarkan kemampuan…atau sanggup jadi melukut di tepi gantang,ayam sabung menang kg tergadai,kerbau di cucuk hidung dan pencacai …tepuk dada tanye akal dan orang yg benar-benar berpengetahuan…

      sorry tuan rumah ye..dah masuk bab lain dah ni.. just peringatan kepada golongan muda yang ” pandai dan bijak-bijak” sekarang ni..jgn marah ye..

    • desak bank bagi interest murah sikit, klu keta luar bole je dpt 1.88% klu tempatan 3.x%. apa kata turunkan interest tu

  79. tanya penerangan ap pun kene thumbdown, terang psl etika pun kena thumbdown,ramai gak anti aku sekarang, hu…hu…mesti diaorg ingat aku pro g kot…aku xpro mana2,yg slh tetap slh,yg betul tetap betul. Aku hanya seorg muslim,yg berbangsa melayu n rakyat malaysia.

    Aku neutral. Apa yg depa nak gaduh politik,lantaklah, hanya tuhan yg tau betul@slh. Yg penting, aku nak buka minda org malaysia. Yg hak tetap hak,yg batil ttp batil.

    Keadilan dlm islam, meletakkan sesuatu pada tempatnya. Byk konsep yg disalah ertikan klu xmau mendalami ilmu.

    Aku sygkan negara aku,rakyat negara aku. Aku xnak org2 negara aku kena tindas kerana keegoan diri. Tp,xpelah, dlm perjuangan,ada yg xsuka,ada yg suka. Bukan aper,utk anak cucu kita akan dtg. Aku nak anak cucu aku tau n rasa kewujudan prtn n berbangga walupun kita negara kecik,tp mampu melakukan sesuatu yg besar.

    Ayat pertama yg diturunkan pada nabi,iqra’@bacalah. Sampai 3 kali ulang. Betapa pentingnya membaca@kepentingan ilmu dlm islam. Kena blaja n baca,bukan skdr dgr2 n membuat sesuatu membuta tuli.

    Maaflah,skdr peringatan pada diri sendiri n pada mereka yg nak terima ajer.

    Wasallam.

    • bro..klu bro rasa bro di lndsn yg betol teruskn p’juangan..best gk baca info2 yg bro kongsi kt cni..populariti x pntg bro hatta byk mana yg thumbdown skalipn pn yg pntng niat kita nk educate n smpikn info 2 kena betol…sori 2 say menataliti msyrkt kita msh lg b’paksi kpd apa yg negara bleh beri kt dorang bkn ape yg dorang leh sumbang utk negara..

    • betol tu, teruskan usaha bro mat. sebenarnye ramai yg memuji bro mat. tp jenis org mcm ni, thumb up tu xpntg, so drg prefer membaca n belajar. klu yg thumbs down plk, mmg dr hati drg nk thumbs down, drg xbaca pon. aslkn anti proton, so anti mat gkla. hahaha. so brader mat, jgn berkecil hati, teruskn niat murni tu, truskn berkongsi ilmu.

    • penerangan bro mat mmg byk info yg sgt berguna..
      persetankan mereka yg ego lg bodoh sombong ni..

      teruskan usaha bro🙂

  80. Salam. Boleh tak saya tahu sedikit maklumat mengenai versi hatchback IAFM+ with 6-speed manual. Saya macam berkenan yang versi ni. Gearbox dari Getrag jugak ker? Short ratio?

  81. kalau difikirkan…proton tidak sepatutnya diwujudkan…sebab market Malaysia adalah terlalu kecil bagi sebuah automobile manufacturer..

    lagipun kos masih lagi tinggi sebab mass production is not at its best.

    • abis klau negara German plak cmane? negara diorg pun kecik, market lbh kurg mcm malaysia, tp company kereta diorg besar.

      maksudnye, proton akan menumpukan kpd pasaran eksport lepas ni terutama dgn pengenalan model global P321A

      • haha bro. r u kidding me? berapa population germany? compared to malaysia? germany 81 juta. malaysis 25 juta? so adakah marketnya sama?

        t

  82. kalau kereta ni dikekalkan nama TUAH.baru nampak aumm nya.kita company melayu,kekalkan wira melayu.dahulu pahlawan melayu gah dipersada,nescaya P3-21A akan gah juga dipersada seperti pahlawan melayu dahulu.

    • Hang Tuah bukan pahlawan melayu ….. Hang Tuah dari China

      ahli sejarah jumpa kubur Hang Tuah dan dapat DNA dari kubur tu, pasti Hang Tuah punya DNA ialah cina ….. sejarah sekarang di sekolah xda lagi Pahlawan Melayu Hang Tuah Hang Jebat …..

      Kerajaan sudah menyembunyikan kebenaran ….. cher ^.^

      • Sebenarnya sebab kite x tahu sejarah sebenar kita. Kita agung2kan jw birch dan mengutuk pembunuh nya. Dan yer, kite masih x tahu aper sejarah sebenar pembunuhannya? Penjara taiping yg dibina , tahukan kita apa sejarah mulanya tercipta penjara berkenaan? Saya sendiri terkejut dengan sejarah yg diceritakan oleh beberapa ahli sejarah dan perbezaannya dengan buku sejarah sekarang. Tapi saya masih tertanya2. Kenapa perlu sembunyikan sejarah kita sedangkan negara kita sudah merdeka? kenapakah kite perlu mengagung2kan british sedangkan mereka menjajah negara kita? Dan kanapa dlm buku sejarah mengatakan mat hitam(saya x pasti nama betul die) org yg bunuh j w birch adalah pengkhianat sedangkan die org melayu yg mempertahankan tanah airnya.?
        pikir2kan la..

      • offtopik>>
        pergh..
        kalu Hang Tuah bukan org melayu,
        makanya ada kebarangkalian juga yg Tanah Melayu ini asalnya ialah Melaka.

        http://sejarahnagarakedah.blogspot.com/

        xrugi baca blog tu🙂

      • mungkin mitos,apasalahnya kan?lagipun dari kecil kita dibesarkan dengan pahlawan tu.taksalah rasanya kita lahirkan pahlawan melayu baru.TUAH 2012 yg pasti tiada lagi dongeng.

  83. off topic sambil bergurau senda…:-)

    komen drp seorang yg mungkin peminat tegar jenama jepun tp dgn nickname ‘engineer proton’…

    “mmg laa..Macpherson direka utk suspension roda hadapan shj(The front McPherson Strut Suspension)#

    maksud aku Toyota punya suspension roda belakang tu dinaiktaraf seperti jenama Macpherson tp guna Multi Link Rear Suspension and Spring Upper insulator dr toyota..faham tak?

    org jepun tu kata ada penambahan alat stabilizer baru dibagian roda hadapan utk Avanza Baru..bukan yg lama faham tak..?

    Toyota pun ada teknologi Ride & Handling mereka yg sudah lama maju….Jgn ingat proton(Lotus) shj ada teknologi tu..faham tak?

    kawan2 dan bos2 yg kerja bersama saya kat proton nak dibangga apa..dia org pun pakai kereta Honda dan Toyota..

    jgn bersikap buruk sangka…nanti badan binasa..!”

    tang dia tulis avanza guna multi link yg tu plg aku xtahan…setakat aku tgk kt web toyota malaysia, spec all new avanza sama je dgn yg lama dulu…hehehe…

  84. 🙂,aku xkisahpun,cume sedih ngan mentaliti org malaysia, sanggup kena tipu asalkan dpt pertahankan keegoan mereka.

    Mcm aku ckp,islam meletakkan adil itu pada tempatnya. Mcm juga kita komen kereta proton,kena bagi justifikasi n kritikan membina.

    Contoh, saga n myvi. Adakah adil nak banding,kete yg kompak dgn rega premium, dgn kereta sedan ngan rega lagi murah. Kalu ikut logik akal, saga sepatutnya dijual ngan rega lagi mahal dr myvi. Mmg org ckp interior myvi cantik n sbgainya. Cubelah pikir,kalu saga flx se tuh,bukan rega 49k, rega 62k mcm myvi extreme@sbb sedan, sepatutnya lg mahal,klu ada myvi sedan extreme, rega dah cecah dkt 70k,contoh terdekat myvi sedan@wagon yg org xsedari ialah alza, brp rega alza advance@premium? Dkt 70k kan,saga flx se klu reganya 70k, apa agaknya proton bleh buat kat saga klu jual rega premium mcm alza?maka terhasillah p321a versi iafm+.

    Skrg cube banding alza dgn p321a, mana yg lebih baik,tentulah tiada lg jawapan coz belum launch, tp bg mereka yg dah tgk baru2 nih, mereka tahu mana satu jawapan mereka.

    Adakah anda pernah terpikir apa yg aku pikirkan?

    Mmg aku supporter@pro proton,tp dlm bab buat perbandingan,bio ler kena dgn segmen n price. Sbb tuh xpenah aku banding head to head saga ngan vios@city coz saingan dia adalah persona n p321a. Xpernah aku banding head to head exora 1.6 cps ngan wish,stream,pug 3008 n 5008,vw touran, ford galaxy n etc coz bukan tandingan dia.

    Aku bandingkan exo dgn kompetitor dia cam glivina,avanza,suzuki apx,freed, eastar,rondo,carens aka citra n innova.

    Negara jiran kita thailand n indonesia n singapore xpernah banding exora ngan wish,stream,tp dgn kompetitor yg aku maksudkan.

    Pernah aku banding vios akak aku ngan saga blm bapak aku,skdr nak bgtau,saga tuh,xdalah seteruk mana, dgn rega 42k bpk aku beli,berbaloilah dgn rega dia, berbanding akak aku beli vios 86k. Lainlah rega sag bpk aku tuh 86k mcm vios,mmg bengonglah proton,xpandai n teruk buat kete,jual mahal2.

    Xpayah citelah vios mahal coz cukai. Checklah dulu ngan kastam n maa, baru crite pasal cukai coz kes xtau pasal cukailah,ramai yg teraniaya.

    Aneh bukan…

    • mat,

      masalahnya ialah…proton had 27 years to capture malaysians heart..but only sejak zaman DSZ yang mereka berkembang maju…before that…misadventures..too complacent…..n sold cars at expensive rates…at one point wira is 55k…imagine how expensive is that..y later its back to 40k?

      kereta macam toyota sejak dulu menagungkan reliabilty mereka yang i have to say quite true..u pay a premium for it but u get non problematic cars…

      i give u an example..my satria neo cps..baru enam bulan..2 bunyi yang amat menyinggungkan.. but sampai sekarang SC(mutiara damansara) tak dapat rectify….and FC is not good either..n the first car im having problem with wipers…takkan ini pun tak dapat dibuat dengan baik? so wonder all the R&D untuk apa?

      ayah punya camry. tahun 2009..sampai sekarang..not even one noise. even maintainance cheaper than my car… macam mana tu? sedangkan its like 3 times my sat neo in terms of price? lagipun camry made in thailand too..not japan…..u know y he bought the camry? during the 80s( masa itu takde tax paksa u beli proton)…till the 1996..he had a super reliable toyota ke20…after that dia pakai wira… he still remembered the awesome corrolla..after years of hard work..he happily got himself the camry…

      the sentiment is…once bitten twice shy…
      its the same as whats happening to kias n hyundai…even though their car improved tremendously.

      it took so long for the jap to gain a reputation…
      so for proton..it cant happen overnight just by launching a new global car…

      no one…i repeat no one bothers of handling n stuff. the common people are not reading this automotive blogs… what we want is a reliable car. n no problems…imagine i took a days leave to send the car to do the repairs..yet bila balik..sama aje… last last weekends only can do service no complains..so i should take leave again?

      and last not the least…the car can cost 10k..100k..1mil..but all have rights for a quality trouble free cars…

      proton should cover the basics…

      by the way…i give u one brand that also sells very well n makes 150% profit for one phone..u guessed it..Iphone. its the BRAND….even though the product is not absolutely the best, they can sell because of how they brand it.

      by the way bro, im doing masters kat UTM…sampai lecturer I pun kata… is proton still an infant industry?

      but honestly..i wish proton the best…

      one more thing? how come INTEREST RATE for protons r so high?
      mine is 3.2%…bros mazda 3…2.5%…how come import cars lesser interest rate?

      • same old story… 27 yrs old Proton shouldn’t be judged since the day 1 back in 1983. But the misadventure the Proton had in the period of 27 yrs is worth of experience. and putting Proton head to head with 75 yrs old Toyota which produced their 1st engine in 1936 is……………

        i dun want to say much abt proton parts vendor, policy, etc etc etc… everybody knew it.

        Toyota cars are among the best in the world, top selling some more… but i still wont call it a non-problematic cars but as a less-problematic instead. remember the major recall and the court case?

        btw, me too hate the bunyi-bunyian, the cengkerik and the tikus sounds in old proton cars. Definitely there are solutions to these issues. Only the otai proton pomen know to treat it. This has become the major frustration to all (or some) proton’s owner.

        The big hype in this posting/thread, i think is about the change that proton wish to bring or rather the come back. No more tikus or cengkerik’s sound or other small and ‘funny’ and should not rosak thingy. since i think in terms of performance side is already improved (ooo yeah, pls dont compare with the twin scroll turbo yet ler)

        Proton paving their ways to be better, but the question is how fast and how good it will end up.

        should there still a tikus or the cengkerik sound, or head lamp become aquarium, etc etc etc… PROTON is DOOMED!

        for me, just lets this new animal (P3-21a) do the ‘talking’….

        p/s: the specs looks great. and stop dreaming to pay rm500/month for 9yrs for it🙂

      • oh yea.. abt the interest rate, mind you raise you hand in the class and ask your lecturer… i want to know the answer too…🙂 please share🙂

  85. sedikit hint belakang P3-21A:

    design mmg inspired from jaguar XF

    • Kalau mcm nie ok:) i like! harap2 tak ar mcm audi tu… lampu pun dah mcm muka sedih jer… feng shei x ok.

      cheers!

  86. Saya nak tanya kpd yg attend briefing hari tu.. Ada disebut tak mengenai dimension P3-21A ni (length, width, height & wheelbase) ?

    Berdasarkan komen, ada yg ckp P3-21A ni lebih kurang size city & vios yang mana length, width, height & wheelbase adalah lebih kecil dari current persona.

    Ada juga yg ckp size P3-21A lebih kurang dimension kereta forte iaitu lebih besar dari dimension persona.

    SA proton dkt rumah saya pulak cakap exterior dimension lebih besar daripada inspira tapi ruang dalaman agak kecil sikit berbanding inspira.

    Yang pasti, dlm press release proton hanya ada sebut lebih besar sedikit dari persona.

    Any comment drpd Bro Naz or Bro Savvy ?

  87. Belakang P3-21A yg CFE ada twin exzos macam jaguar XF gak ke? Kalau ada mesti macho giler. Teringat masa zaman Satria GTI tengah meletup…

  88. Kita bising pasal kauliti proton pun tak guna. Tengok macam pemimpin Korea dan Jepun, mereka lebih mengutamakan kereta mereka sendiri dari kereta luar negera. Dari sini mereka boleh beri komen kepada syarikat kereta negera mereka tentang aspek kualiti yang perlu ditingkatkan. Tak macam pemimpin kita, harap kereta subsidi bila rosak hantar bengkel rakyat yang tanggung.

    Sebenarnya pemimpin BN pun tak sokong hasrat Dr. Mahatir dalam menjayakan dasar Automotif negara. Tengoklah dekat rumah pemimpin negara yang kita agung – agungkan.Berapa banyak kereta import dari kereta proton. Sepatunya mereka beli dan pakai dulu (Duit sendiri), lepas tu beri komen dan pandangan untuk meningkatkan kuliti kereta negara, bukan asyik pakai kereta luar je.

    Kalau macam nelah gaya pemimpin kita, tak sampai kemanalah syarikat kereta negara kita. Pemimpin pun tak nak guna kereta negara sendiri.

    Renung – renungkanlah

  89. harap2 model baru ni jangan jadi mcm model waja… kalau x aku saman proton bersama 400 jurutera dia sekali apa pon syabas proton

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s