funtasticko design

http://funtasticko.net

VW Kuantan

21 Komen

VW Kuantan kini dibuka secara rasmi. Perasmiannya telah dibuat pada 5hb Januari, manakala open day berlangsung mulai hari ini & esok. Pelbagai acara & makan free pun ada. Sesiapa yang berada di Kuantan boleh lah berkunjung ke sana. Showroomnya terletak di Jalan Beserah. Showroom 3S 2 tingkat ini lengkap & menarik kerana ia betul-betul terletak di tepi jalan & atas bukit. Siap ada kedai souvenir & aksesori upgrade di tingkat atas.

Saya sempat juga la beli souvenir, sebuah VW Polo bersaiz 3 inci, hahaha… cute je, bila la Proton nak buat Die Cast scale model macam ni, Perodua pun ada jual Myvi punya scale model… jual kat showroom terus…kalau tak beli kereta pun dapat beli scale model pun jadi la sebagai kenangan, betul tak? 😉

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Advertisements

21 thoughts on “VW Kuantan

  1. camp you know what, the jetta if u touch under the rear mud-guard the ‘daun pisang’ there is made of some kind of soft fiber sheet or linen for NVH purpose. anything thrown on to the mudguard like stones, there will be no kink klank sound.

  2. die cast proton,,,, i agree,

  3. bro camp and mat i think should be meeting some day for a TT,
    not sure quite busy these days. one day we would. ,, get to know each other,, car talk,,

  4. bro camp and mat i think should be meeting some day for a TT,
    not sure quite busy these days. one day we would. ,, get to know each other,, car talk,,,,

  5. Saya sokong kalau Proton buat Die-cast collection,nanti boleh beli model die cast Perdana V6,kalo scale 1/43 mesti comel kan he he he !

  6. scirocco the best…

  7. berapa RM scale model VW tu?

  8. bole je buat model tu, tp jgn jual mahal2 sgt mcm vw tu..

    • try die-cast neo super s 2000 complete with stickers, and this could sell overseas as well.

      and other legend like satria gti,r3, neo r3 ,or lotus r3. you bet, this icon is something to grab, even by lady driver.

      or even the 1st model proton saga can be produced for a nostalgic collection.

      • menarik idea bro, selain tu every concept car macam EMAS tu buat la collectors item scale model, buat 2-3 saiz dari yg paling kecil, sederhana *& besar (yang detailing dia lengkap, siap nampak interior & enjin).. order je la made in china, VW tu pun buatan sana gak, tapi sebab nama VW harga pun mahal la, kalau Proton tu dapat kot harga dlm rm15..

      • dulu ada saga die-cast, tp saiz kecik cm matchbox le.
        itu pn ada jual kt kilang proton shah alam.

        itu dlm tahun 1991 cm gitu la..

    • rasanya kilang hotwheels ni ada kat malaysia… boleh je suruh hotwheels to buatkan…

  9. any news on yellow street version commemorates satria neo s 2000 yet?
    and the 500 unit superchargers.

  10. tersangat setuju kalau proton buat die cast…boleh jadi tarikan budak2 ribena untuk meminati proton…

    tapi kalau xnak jugak, blh jugak buat car papercrafts…pastu letak templatenye kat website proton…low cost sket…mitsubishi, nissan ngan toyota pun wat bende yg sama jgk…

    p/s: kalau proton nak wat dua-dua pun boleh jgk…hehehe… 🙂

  11. bro..takde list harga keta VW situ kah?

  12. Anak aku umur 4 tahun selalu mintak aku belikan die cast proton waja. Aku ckp mana ada jual. pernah jugaklah aku jumpa diecast waja yg dibuat kereta polis, tapi harga mahal dekat RM50..Untuk collector yg berminat tu oklah.

    Setakat ni, yg jual diecast murah adalah syarikat Rastar…kalau ada sape2 yg pandai bisnes, boleh pergi company ni kat china mintak dia buat model2 proton. pastu korang jual, mesti leh untung byk..tapi kena kuar modal byk lah..hehe

  13. WV ini macam harge…. beli die cast proton juga boleh. cantik cantik belaka… haha… lain hari boleh tengok lebih banyak WV dengan plat pahang dah… ok juga

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s