funtasticko design

http://funtasticko.net

Dodge Dart 2013

16 Komen

Nampak menarik juga model Dodge Dart 2013 ni. Bakal diperkenalkan di Detroit Motor Show 2012. Model ini dibangunkan atas platform Alfa Romeo Giuletta yang telah diubahsuai mejadi lebih panjang & lebar. Enjin yang akan menjana model ini termasuklah enjin NA (natural aspirated) 2.0 liter & 2.4 selain 1.4 liter turbocharged.

Transmisi yang ditawarkan buat permulaan ialah 6 kelajuan (dual-clutch) &  manual 6 kelajuan tetapi pada 2013, ia akan dinaik taraf kepada  transmisi 9 kelajuan yang sedang dibangunkan oleh ZF Group.

16 thoughts on “Dodge Dart 2013

  1. design belakang tu ada sikit macam pe-21a kan

    • ops salah P3-21A

      • ada la iras2 kalau lampu tuah tu maintain kat p3 ni, hehehe…🙂

      • Lampu belakang tu kalau Proton buat, abis kena kutuk; old skool la… 90an la… Tapi bila pada Dodge atau brand lain; cantik, cool dll…

        Biasa la tu.

      • Setakat la tak dak lagi yang kata cantik , kool dalam artikel nih..Kat mana ko baca. ka buat assume sendri. Pada pandangan aku la memang tak cantik belakang kalau sambung terus camtuh.Tak kira la tuah ker keta nih ker. Cuba potong tajam skit kat lampu tuh. mesti lebih kurang cam masserati.

  2. inspira owner can blacken the front head lights to the lower intake like this.
    we need illustrtor to do this,,how will it looks like, ..fierce i guess.

  3. Tuah

  4. ade unser2 ke’gen-2’an sket……

    mcm x matching plak design depan dgn belakang….

    tp klu ade org bagi free kt aku…aku amik jer…..wahahaha

  5. front upper – ada design cue volkswagen scirocco
    front lower – ada design cue honda bumpers

    jangan marah. my 2 cents.🙂

  6. cantik aa keta nih. sygnye mmg kempunan la nk dpt 1. keta us ford & chevy je yg ada kt sini. tnggu p3-21a lah dlu. kalo yg kt blkng tuh sama cam p3-21a, maknanya mmg btol la proton mmg ikut trend!

  7. ciri2 dodge masih kekal pada rekabentuk belakangnya.mungkin mereka mahu mengekalkan identiti dodge tu sendiri.

  8. dashboard amat menyedihkan…x lawo lgsg….

    dodge kene blajo ngan honda, hyundai & proton kalo nak wat dashboard cantek2

    lolz…

  9. meter design sedikit mirip LAGI POWER LAGI BEST.

  10. Design aku rase cantik,sporty,rim rase 17″.pada aku cantik.lagi 1 kualiti mesti tiptop sbb us made.not to say they r better than us,but they r far beyond our reach,if we still stay as what w r now.hope proton will strive more under this new management to compete with other global brands.sekadar doploh sen..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s