funtasticko design

http://funtasticko.net

KIA Ceed hatchback 2012

28 Komen

UPDATE : Gambar belakang & sisi

Ini merupakan gambar rasmi pertama KIA Ceed hatchback 2012 yang bakal diperkenalkan di Geneva, bulan Mac nanti. Sekali imbas macam design Fiat Bravo & Peugeot je. Bakal berentap dengan Volkswagen Golf, Renault Megane & Ford Focus dalam segment C.  🙂

* bila la P3-21A akan keluar gambar rasmi yang sulung, sekurang-kurangnya dah boleh mula pre-marketing punya propaganda, hehehe…

28 thoughts on “KIA Ceed hatchback 2012

  1. Rasanya…. based on spyshot sebelum2 nie, mungkin next gen Forte nye front look lebih kurang cam nie kut….

  2. Jeremy Clarkson panggil kete ni, “Kia C apostrophe D”

    Kereta pertama di dunia yang namanya ada tanda ‘
    😛

  3. kereta top gear… Star in a Reasonably Priced Car‎… kereta ini hanya untuk pasaran europe sahaja kan?

  4. Design sempoi terutamanya bentuk gril depan…so proton apa tunggu lagi..reveal cepat gambar P3..masa untuk spyshot dah berlalu.(ayat racun)

    p/s: dgr2 Tan Chong pun berminat dgn saham proton..aku harap sgt bukan dorang yg menang bid tu.

    • ok pe . Protan Espire. Tak jauh pun lari nama.

    • Tan Chong? Kenapa tidak. Memanglah company cina tetapi sepatutnya tidak ada masalah dari segi bangsa. Paling penting, belakang Tan Chong ada Nissan-Renault!

      • bukan masalah bangsa ke pe…tp aku tgk tan chong ni lebih kepada pasang kenderaan sahaja…even pengenalan model2 terbaru nissan di Msia sebelum ini pun jauh ketinggalan berbanding negara2 jiran.

        Tapi aku tak taulah perancangan tan chong kalau diaorg menang bid saham proton tu.

      • Yang hal pemasangan dan model baru lambat keluar tu aku setuju sangat. Tan Chong dulu pernah cakap mereka sanggup jual kereta mereka dengan harga mahal dari pesaing kerana percaya orang tetap akan beli. So, terbukti, mahal pun orang masih beli Nissan walaupun tak sebanyak Toyota dan Honda.

        Mentaliti orang dalam Tan Chong tu kena perbetulkan. Aku rasa mereka akan guna kilang Proton untuk assembly nanti.

        p/s: Kilang pemasangan Tan Chong Nissan di Segambut tu aku tengok ada kereta yang dicover. Aku syak mereka akan lancar model baru tak lama lagi.

  5. berita harian hari ni ada bgtau yg Tan Chong nk bida saham proton, DSZ plz cr kwn2 kumpul smua tenaga n duit then bid btol2, harapan pd DSZ shj, yg lain tu hanya nk jahanamkan proton

  6. offtopic: bro campro propose la kat proton macam mana p3 21a pre-marketing punya design etc…

  7. hehe. P3 dah pun buat photoshoot. tunggu masa je nak keluar gambar macam ni..

    harap2 keluar la.. takkan buat pekasam kut gambar2 tu ;p

    • ye ke… tengah tggu la ni kot2 ada proton bagi…🙂

      • hahah.. yep, pre preview.. Tapi kalau saper rajin, siap2 la kamera pasal CF p321a nak start buat dah. Tempat x pasti tapi nampak gayanyer mcm urban town jer. harap2 sesiapa dapat snap nanti..

    • cantikla tu….
      haii,x sabor rasenye nak tgk part belakang yg setakat ni blum ada spyshot clean&clear…..

      lg 1 proton ble nak start viral marketing?
      bg aku hujung bulan ni dah bleh start kut….
      klu promo ikut style saga blm/exora dulu aku rasa xde masalah kut…
      just personal opinion….apakata proton teaser bentuk p3 ni guna wire mcm promo evoque x lama dulu xpun guna brick lego ke…..
      nk kelainan,proton boleh sewa ruang khas dlm bas rapid@lrt atau kt mana yg praktikal & then pasang 1,2 kerusi p3 pastu bubuh la ayat marketing ke mcm the most comfortable seat…sekian2….

      TVC dah shooting ke?….klu boleh guna international celebrity baru ngam dgn penampilan global p3….cam uma thurman ke…chewah,juta2 nk kena bayo plak….koman2 pun guna muka pan asia pan global ke….klu x just guna keta p3 je x perlu guna model2 ni….kena kreatif&kreatis nak memikior jln citer iklannye….klu ada billboard kosong kat tmpt strategik rajin2 la proton sewa pastu bubuh la teaser letak gambo muka p3 dgn drl menyala besertakan tagline yg mengancam….

      harap john chacko dah plan idea2 yg gempak utk mewar2kan ketibaan kereta global sulung proton….
      utk tvc aku rasa proton perlu buat benda yg menyentuh jiwa&dekat dgn audiens dan masa yg sama kelihatan cool….cth tvc semasa yg best&menarik bagi aku iklan olympus happy photography&iklan apple….mmg buat aku terasa ingin tahu ttg produk tu & terasa nk sambar satu….sekian pendapat 20 kupang aku~

      • apa kate guna je Danny Bahar sbg model iklan.. die kan hensem… haha

      • suke pendapat anda tentang seat bas tu. Tapi saya rasa iklan paling best adalah buat iklan paling simple. Contoh iklan kat bas ” kereta saya ada pushstart button. Kereta anda?..
        Tapi CF paling best kalau buat mcm Lotus ride handling punyer iklan. Simple tapi padat. tapi buat la family lewat nak naik flight ker, Tapi iklan nak beranak pun ok gak. Semua perlu cepat, jadi features slot key push start button boleh diketengahkan.
        Tapi banyak la iklan boleh buat, tapi kene tuju target market la.

  8. lupa plk nk komen kete kia ni,lampu dia cam bmw….cantik jgk tp ceed ni bukan utk asia marketkan…proton klu jdkan ceed ni penanda aras utk p3 hatchback pun sesuai jgk

  9. Humm. lampu depan canggih jugak ke nih? baru tahu tadi Kia K5 punya lampu ada sensor ikut stereng kete, dia tak pegun statik kat satu arah depan tu je.. ikut arah stereng, jadi bila amik selekoh gelap malam2 senang la dia dah suluh dulu selekoh tu.

  10. gambar sisi & belakang dia nampak menarik… KIA semakin european sekarang… hehehe..😉

  11. smart looking,
    an alternative to vw.

  12. Peter Schreyer
    prospect for kia

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s