funtasticko design

http://funtasticko.net

6 lagi pemenang peraduan “AMAZING HOLIDAYS” PROTON

44 Komen

Proton telah mengumumkan 6 lagi pemenang peraduan “AMAZING HOLIDAYS” yang menerima hadiah pakej percutian. Mereka ialah pemilik kereta Proton Rizalman ShahBandra dari Putrajaya, Noor Fizan Ahmad dari Ipoh, Zamri Abdul Malik dari Petaling Jaya dan Masmira Ibrahim dari Temerloh. Pemenang bagi kategori bukan pemilik kereta Proton pula adalah Chee Sook Fun dari Klang dan Chong Bing Shan dari Kuala Terengganu. Tahniah kepada semua pemenang, SELAMAT BERCUTI!!!

NEWS RELEASE

FOR IMMEDIATE RELEASE

SIX MORE WINNERS OF “AMAZING HOLIDAYS” WITH PROTON

SUBANG JAYA, 13 January 2012 – PROTON today announced six new winners who have been rewarded with holiday getaways in the second round of its “Amazing Holidays” competition.

The winners are Proton car owners Rizalman ShahBandra from Putrajaya, Noor Fizan Ahmad from Ipoh, Zamri Abdul Malik from Petaling Jaya and Masmira Ibrahim from Temerloh. Winners under the non-Proton owner segment are Chee Sook Fun from Klang and Chong Bing Shan from Kuala Terengganu.

“Amazing Holidays” is part of the “Very Important PROTON” (VIP) programme, aimed at acknowledging and rewarding PROTON customers and supporters.

“Our VIP programme has been truly instrumental in our ‘Committed to be better’ initiative as it is an active expression of our pledge towards the improvement of our products and services,” said PROTON’s Director of Group Marketing, Branding and Motorsports, John D. Chacko.

“We have been very happy with the response received with our PROTON VIP program,” said Chacko. “The positive reactions we have witnessed have been truly encouraging to us as this initiative is instrumental in helping us build stronger relationships with PROTON supporters.”

Winners of the “Amazing Holidays” received an exclusive 3Days-2Nights holiday stay each, at either The Hard Rock Hotel in Penang, Tanjung Jara Resort in Terengganu or Casa del Rio in Malacca.

PROTON’s VIP Programme was initiated in the middle of 2011 and ended at the end of 2011, and was part of the company’s effort to reach out to its customers and the Malaysian public.

Apart from the “Amazing Holidays” competition, PROTON also ran the “My PROTON Makeover”, which rewarded winning Proton car owners with the opportunity for a full car makeover.

* Harap tahun ini Proton boleh buat peraduan lain pula, sebagai contoh peraduan “Proton Design Challenge” & lain-lain. Kalau boleh buat program tv PIMP My Proton reality show (macam Overhaulin/Pimp My Ride), pilih la sape2 yang bertuah untuk make over kereta diorang, saya berbesar hati menawarkan diri sebagai peserta, hahaha… 🙂

Advertisements

44 thoughts on “6 lagi pemenang peraduan “AMAZING HOLIDAYS” PROTON

  1. * offtopic : saya ada dapat info, Proton sedang buat public survey model GSC kat MATRADE, mulai hari ni sampai hari Ahad, advantage pada orang2 yg tahu pasal automotif… kalau ada yg dok area KL leh la try2 risik, kalau betul join la…leh drop info & bagi bayangan model tu kat sini nanti

  2. Sorry ketinggalan skit. Model GSC tu apa?

  3. this time proton xcall me ….. sad

  4. kat Matrade?
    Dekat ngan umah saya tuh…huhu

  5. Sy dpt invitation dr Proton utk event ‘My Proton Journey’ hari selasa ni khas utk 15 pembeli Proton. Ada sapa2 pernah ke event ni? Depa akan bawak melawat kilang Proton dr R&D sampai delivery stage.
    Tapi masa lawatan kilang kamera kena tinggal. Insyaallah kalau ada apa2 gambar menarik nnti sy try kongsi.

  6. siapa yang dapat jemput , please complain GSC jika bagi hard plastics ….

    proton akan bagi full soft plastics ….. hahaha macam kes P3-21A

    • hahaha… mana la tau kan, dpat skit2 soft plastic pun jadi lah, sebab kena ingat segment ni majoriti car maker akan bagi hard plastic utk interior… vw polo & european car je bagi soft plastic, tu pun bukan semua

      • proton bagi sikit pun cukup …. soft plastic blh jadi advantage

        tengok Toyota Honda a dan b segment semua hard plastic

  7. off topic: petikan harian metro hari ni

    “TIGA kereta nasional, Perodua Myvi, Proton Saga dan Proton Inspira meraih Anugerah Kecekapan Bahan Api 2011 Asian Auto AmBank dalam kategori berlainan.

    Perodua Myvi 1.3 Liter (M) baru, memenangi anugerah itu di bawah kategori kereta bandar kompak kerana kecekapan bahan api 6.2 liter bagi setiap 100 km perjalanan, Proton Saga 1.3 L (M) bagi kategori keluarga kecil (6 liter bagi setiap 100 km) dan Proton Inspira 2.0 L bagi kategori kereta keluarga mewah (6.2 liter bagi setiap 100 km).

    kenapa myvi 6.2 liter/100km sedangkan kereta kompak? saga 6 liter/100km je sedangkan kereta keluarga kecil… maknanya myvi 1.3 baru ni FC sama dengan inspira 2.0?…

  8. errr… inspi 2.0l myk same ngn myvi 1.3m??

  9. Off topic: Adakah P3-21A akan dipasarkan ke Amerika Syarikat ?

  10. maybe bro izarul boleh keluarkan artikel “adakah proton mampu bertahan/bersaing jikalau pasaran tempatan benar2 terbuka? (satu kajian kebarangkalian survival)”

    kita cuba lihat apa strong point proton dan future plans mereka yang kita ketahui then kita cuba listkan apakah kelemahan ketara/utama proton akan hadapi jikalau bersaing secara pasaran terbuka di warta lokal kita.

    ini boleh jadi satu teguran serius terhadap proton agar gear-up atau persiapkan diri jikalau benar2 ingin bersaing di masa hadapan.

  11. http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/khazanah-to-announce-proton-sale-to-drb-hicom-today/

    So, kemungkinan besar DRB-Hicom menang beli Proton. Lepas ni mungkin ada join venture dengan VW la kot. 😀

  12. memang dah dapat kat DRB…. boleh buka topik baru skang.. haha

  13. haduih..

  14. http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/khazanah-confirms-proton-sale-to-syed-mokhtars-drb-hicom/

    Khazanah confirms Proton sale to Syed Mokhtar’s DRB-Hicom.

    Dah confirm dah. Vendor2 tengah risau sebab DRB-HICOM pun ada anak syarikat yang buat part kereta. Dari Airport Senai, Sea Port, Beras, Keretapi, Roti Gardenia, UniAsia Indsurans, Pejabat POS, Bank Muamalat semuanya bawah Syed Moktar sekarang ni.

    Mungkin nak pump duit untuk BR1M & tabung PRU-13 ni.

  15. DRB-Hicom menang bidaan
    16/01/2012 2:12pm

    KUALA LUMPUR 16 Jan. – Khazanah Nasional Bhd. akan melupuskan pegangannya sebanyak 42.74 peratus di dalam Proton Holdings Bhd. kepada DRB-Hicom Bhd. menerusi jualan bersyarat pada harga pertimbangan RM5.50 sesaham atau RM1.291 bilion. – UTUSAN

  16. khazanah@proton tak banyak pilihan untuk memilih pembeli saham2 proton. daripada senarai2 tersebut, hanya DRB-HICOM yg dilihat kukuh dan mampu memberikan modal kepada proton untuk menjalankan operasinya.

    Cuma aku harap, DRB ni tutuplah buku lama seperti yg dorg buat semasa bersama proton pada era 90-an dulu..kiranya kenalah buka buku baru…mana tau leh adjust2 pertukaran teknologi antara VW dgn proton..ok lah jugakkan.

  17. betul… jgn nak mimpi la vw tu…. x yah bgantung pd org.. teknologi proton pn dah bagus skarang dah leh setanding… x yakin ke ngan teknologi proton sendiri?produk negara sendiri? namun proton perlu mengarapkan lagi usaha ke arah itu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s