funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : P3-21A sedang diangkut melalui lebuhraya Guthrie!!!

58 Komen

Ke mana agaknya destinasi P3-21A ni ye? Gambar ini telah berjaya diambil oleh Iwan di lebuhraya Guthrie. Kemungkinan besar untuk penggambaran iklan atau sesi photoshoot. Mungkin juga untuk sesi briefing kepada SA. Banyak kemungkinan yang boleh kita buat melalui gambar ini. Tapi yang penting ini bukan penghantaran ke showroom, sebab tarikh pelancaran P3-21A dijangka sekitar minggu ke-3 bulan Mac nanti kalau tiada apa-apa pindaan saat akhir. Maklumlah, dah ada owner baru, kena la minta pendapat diorang juga kan.

* cantik pulak design rim P3-21A ni, lain dari model-model sebelum ni…😉

sumber : paultan.org

58 thoughts on “SPYSHOTS : P3-21A sedang diangkut melalui lebuhraya Guthrie!!!

  1. tulah rim baru ni memang lawa sesuai dengan saiz body kete ni,kete ni warna biru eh

  2. rasenye model yg sama dibawa kt shah alam haritu.. yg blkg msti yg warna putih. emm ni angkut ke mane la agaknye ye.

    • rim dia mcm tu ke bro? yg bro tgk tu ada warna biru ni tak?

      • yang ni kot yang dikatakan biru lagoon tu…kalau rim tu, gambar spyshot lebih kurang macam tu la

        bukan lebih kurang, memang sejibik macam tuh…

      • Tak sama bro. Cuba tengok betul2. Yang gambar ko tu ada lubang kat rim tu (dekat tape itam). Gambar yang atas lori tu takde. Cuba tengok betul2.

      • mungkin diorg dah ubahsuai sikit rim tu untuk versi final, yang final nampak menarik walaupun design dia sama je dengan yg testing, cuma xde lubang je

      • aah, memang takde… takpe, nanti boleh drill sendiri lubang tu hahaha

      • ye.. Sportrim yg sama dan warna biru lagoon pun yg ni punye,.

  3. Suka design rim nya..

  4. mungkin nak pegi ngadap drb hicom dulu. macam dah ada emblem nama di belakang?

  5. cayalah.. tapi bro kalau dpt follow sampai mana lori tu & tunggu sampai kete turun tengok.. ambik gambo dekat2… mesti best giler..
    hehe… gurau je bro..

    saya akan tunggu info2 dari geng2 yang lain.. caucicau..

  6. lepas photoshoot bawak pegi briefing kat edar…ni ntah2 dah otw balik ke “tempat asalnya”.. macam ada 3 biji kan? mesti 1 for each variant.

  7. mohon bebanyak mahap le kengkawan…
    Jumaat lepas, konvoi 2 P3-21A (berbungkus) dan 2 exora bold dimasjid tempat aku solat jumaat.
    Baguih betui bebudak proton nih. aku puji. time solat tak lupa…
    Yang jadi tekanan sampai sekarang nih, lepas solat tu nak tunggu le selimut tu dibuka dan terdetik dihati nak ambik gambar interior nya……
    Malangnye, anak aku lak merengek suruh hantar dia ke sekolah… aaaarrrggghhhhhh!!!!
    cuma dapat raba raba, pegang pegang, ketuk ketuk… hahahaha cam zaman 80an lak main ketuk ketuk! tapi bunyi padu tu beb!
    dia punya tinggi 2 inci jek kurang dari exora… bayang lah punya la gadang P3-21A nih!
    Apa pun sampai ke hari nih, aku pujuk hati aku yang duka lara nih…. sabar sabar… lagi 2 bulan jek lagii……

    • Yup, aku stuju bab tinggi tu, memang nmpk montok mcm suntik ngan botox. Aku tgk depan mata yg berkoyok tu dr segi lebar x nmpk sangat, lbh kurang waja, tp profilenya nmpk gemuk tinggi, dari tepi baru nmpk besar.

      Kereta ni jugak ke yg berbungkus dlm selimut masa lawatan ke R&D aritu, aku mintak selak sikit nak tgk depa kata tak boleh, tunggu je katanya.

    • lain kali cakap kat anak, “tak payah pegi sekolah la hari ini, abah bagi cuti”, hahahaha gurau2 je…

  8. wah blue lagoon… warna kegemaran…. mcmana ekk bentul belakang dia… ishh berdebarnyer….

  9. off topic

    Sape yg lum isi BR1M, tarikh tutup 10/02/2012.
    Pendapatan isi rumah <RM3000. (kena ada tanggungan)
    Warga Emas lebih 60 tahun (sebatang kara/tak de tanggungan)

    Mana tau dapat tu leh top up beli kereta….

  10. aku rasa nak sentap je selimut dia ni bagi bogel nampak semua.

  11. rim tu design sama dengan passat cc

    tapi passat cc ada pilihan banyak …

    • depan dia pn mcm pasat lah…

      • nama rim vw passat cc tu interlagos. mmg mcm turbine blades.

      • hmmm….nampak macam passat gak, nak refer brochure dia ada tak warna biru, hehehe

      • bile check brochure passat xde warna biru macam ni, so confirm bukan passat cc

      • Kalau Passat CC buatpe diorang bungkus bro..haha.

        Tapi ada tak apa2 bukti yang boleh mengesahkan ini ialah P321A? Takut kita silap kereta pulak nanti

      • Ok kawan saya dah confirmkan,dia jumpa kereta ni pagi tadi di JPJ Putrajaya,

        Saya: zan mana hg tau tu kereta proton masa hg tgok kat JPJ tadi??
        kwn saya: colour sama mcm pic ni,dia stiker lampu…
        1) logo kat rim
        2) logo depan
        3) logo blkg.
        saya: ok…cun jawapan hg sbb ada kata dalam blog ni VW passat.ok tq..
        Kwn Saya: hahhahahha….

        tq.

  12. aisehh…. mcm ni la jupe kt jln kapar ritu… tampal2 kaler putih kt body… kat lampu.. tp tu kaler putih.. tp npk mcm pijot mase tu.. tu y bio kn jer berlalu.. sbb dekat2 ctu de tmpt mympan kete2 naza kia ngn pijot..

  13. Mungkin p3-21A last project DSZ,
    seribu sayang lembu punya susu DRB dapat nama……

  14. masih sempatkah klau khazanah batalkan proses jual beli saham… rasa macam satu kehilangan kepada negara… dan mula memikirkan negatif apabila sudah serasi dengan rentak proton sekarang…

    • Mungkin dah terlambat tapi harap2 DSZ dapat kowtim dengan TSMB sebab dua2 adalah Syed (muka depa memang muka orang2 yang boleh dipercayai)…

      • xsilap saya.. mmg dulu pun dsz tu pnah jd top managament kat anak syarikat hicom kan…so xde masalah kot… Insyaallah

  15. dgr takkan ada rombakan drstik dlm board management proton walaupun drb dah ambik alih, jd mungkin dsz masih kekal dgn proton

    lgpun track rekod dia bagus, takkan nak terminate kontrak org bagus kot.. kan2 ?

  16. P3-21A ni takder edisi prime ker…? ada tv kat headrest macam exora prime… mesti terbaikk…

  17. Atas boot belakang nampak macam ada spoiler, atau lekuk macam Audi A4 terkini?

    Kalau lekuk mcm Audi A4…….perrrrghhhhhhhhh.

    Tengok rim pun dah x sabar dah…..:D

  18. xsalah n seingat aku, blakg dia mmg ada lekuk, tp ada gak yg ada spoiler kecik,cam persona e. Cume krom lining kat atas no plate jek yg kurang berkenan ckit, tp,aku jelah, org lain mgkin ok. Nak kata blakag civic pun ade,blakag beemer pun ader,forte pun adermaudi ckit2 pun ader. Mmg pelik kit design italdesign nih,xlama dah nak kuar,nanti judge jelah sendiri,rupe camne. Lain org,lain pandangan. Tp masih ada identiti prtn,itu yg penting.

    Eden xreti bab2 design nih,asalkan sedap mata memandang, evergreen,boot luas, ruang penumpang selesa dan selamat,oklah. Cume eden suka function come first, form dtg kemudian.

    Hrp2,dsz dikekalkan n bg dia pilihan bebas,ngan sapa dia nak keje,siapa vendor n etc. Dsz dah tunaikan janji dia utk turnaround prtn n improvekan prtn. Klu xda kekangan, rasanya,lg cepat prtn jd mantap.

    • Sangat setuju kekalkan DSZ. Amat2 sayang seribu kali sayang kalau DSZ digugurkan. Payah nak cari orang yang amat komited dan ada arah tuju dengan proton. Takut nanti quality drop, berulang kembali kisah silam.

      Saya dulu masa start keje lepas grad pada awal 2000-an, memang terlangsung tak ambik kira proton sebagai kereta pertama. Sebabnya terlalu basic, tiada ciri keselamatan (Ada ke patut CEO masa tu kata airbag tak perlu untuk proton, bangang betul) dan masalah quality yang tak pernah surut. Akhirnya saya beli kereta korea CBU yang amat memuaskan hati saya sehingga kini.

      Tapi sejak DSZ ambik alih, saya melihat satu keazaman dan kesungguhan baru untuk membawa proton ke mercu yang lebih tinggi. Ada arah tuju yang jelas, model yang sentiasa dikemaskini, quality yang amat meningkat dan kedatangan p3 mac depan memang saya tunggu kerana saya amat berminat untuk membeli sebuah proton yang benar2 smart, selamat dan dengan quality yang saya yakin amat baik. (Saya pernah naik exora cps prefacelift adik saya, dan saya amat terkesima dengan fit and finishing serta material yang diguna, walaupun plastik keras tapi texture rasa berkualiti).

      Teruskan DSZ. Saya harap Proton membaca blog ini🙂

  19. Tapi aper2 pun pemandu lori nh patut amik kon tu dan telak tempat yg lebih selamat. letak mcm tu, kalau tetibe la terbang, kesian pemandu belakang.

  20. aku setuju sgt DSZ di kekalkn…aku rase kite ramai2 patut anto email kat proton & drb-hicom dan suarakan pendapat kite nie. aku dah anto pagi td…ihhihihihi

    • sokong DSZ mesti kekal dlm proton,dah byk sumbangan yg diberikan usaha beliau dalam proton…DSZ punye idea 100% pembuatan kereta..mungkin 98% kemasukan,penyelidikan dan pembangunan teknologi luar…melahirkan ramai jurutera dan pekerja tempatan yang berbakat besar..DRB idea more to rebage idea dan 100% pasang semula kereta sbb dpt untung banyak…melahirkan ramai jurutera dan pemasang body kenderaan yang mahir..,adakah akan muncul tiara kedua lepas DRB kuasai proton?…jgn marahnye…just suka-suka…kalau salah tolong betulkan,rasenye orang atasan sampai bawahan DRB kene baca forum kat FD ni..

  21. semlm aku balik keje nmpak treler bwk sebijik kete berselubung masuk ikut gate proton dkt dgn kesas tu…treler yg sama maybe…

  22. 2,3 hari lps bini gua dh cucuk suruh tradein persona dgn exora bold…tp bila gua tnjuk gmbr P3-21A ni, dia ckp…”bang,nk pakai MPV tggu 4,5 tahun lg la ye…” heheheheee…
    kuat gak penangan P3-21A ni wlupun rupa parasnya tdk ku kenali tetapi lubang ekzosnya tetap m’jadi pujaan hatiku….

  23. Bile proton da wt test ngn jpj.. hurm… biasenye jpj akn amik satu lps test.. klo proton amik blik.. kne sound buruk siku… lwk jer dgr..

  24. Interest rate confirm nak turun lagi ke? tgk berita tadi kata bank negara mungkin terpaksa kena ikut turun.. negara2 lain Indon dgn filipina dah turunkan. kesan dari ekonomi dunia.. mungkin ada berita baik untuk yg mengidam P321A nih

  25. sempoi je dia letak kon kt situ…hu3

  26. sport rim dia tu mmd nampak lain skit la compare ngan spyshot yg sblm nie…

  27. kt pic yg 1st tu signal kt cermin sisi ke?hurm

  28. Kelakar betul lagi 2 bulan nak launch P3-21A ‘owner’ dapat nama bukan nya DSZ yang mentransformasikan Peruton

  29. Funtasticko,

    Proton p3-21A mirrors from Persona or new design?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s