funtasticko design

http://funtasticko.net

Jom kita teka ada berapa variant P3-21A

28 Komen

Sahabat kita bro juruterajahat semalam ada email pada saya gambar-gambar rim daripada “spyshots” yang ada. Apa yang kita dapat lihat ada 2 jenis rim yang berbeza, termasuk 1 rim cover plastik. Daripada pemerhatiannya, kita dah boleh meneka berapa variant yang ada untuk model terbaru dari Proton ni. Saya rasa paling kurang ada 3 variant, base line 1.6 IAFM+ Manual, Executive 1.6 IAFM+ & Manual/CVT & Premium 1.6 CFE & CVT. Apa pula tekaan anda??? Sila berikan jawapan diruangan komen…😉

28 thoughts on “Jom kita teka ada berapa variant P3-21A

  1. 1,3 & 4 adalah rims yg sama.

  2. 1 3 4 same rim ….
    2 kosong spec punya rim

  3. kalau ikut design rim 1 3 & 4 tu memang sama, cuma beza dia kat rim 1 & 4 dia ada lubang kat celah setiap spoke, rim 3 tiada lubang kat situ.. kemungkinan juga rim 1 & 4 tu cuma rim sementara untuk test car, rim yang sebenarnya (final) no 3..

    • cuba tengok bawah tape hitam tu skit ada lubang.. rim yg sama… mcm dorang buat kat inspira masa awal2 keluar.. kan di hitamkan jer rim tu…banyak rim banyak cost…

  4. sy teka 3 variant.. m-line(MT&CVT) & h-line (CFE CVT)..
    1 lg variant mcm exora dulu kot.. kuar lambat skit.. basic punye.. kot..kot… huhu

  5. Sy teka 3
    B-line : mt cps
    M-line : mt/at cps
    H-line : at cvt cfe

    • iafm+ je kot.. xde cps

      • betul2.. cps dah tak di gunakan dalam line up baru… susah nak capai emission punya standard…. bkn tak boleh.. boleh… tp power output rendah nanti kalu cps di gunakan…..
        iafm plus jer… tp tak tahu akan kekal vvt punya system ke tak….

  6. kalo diperhatikan betul2 nmpk ada 3 jenis jer
    ,1 dan 4 tu sama ^_^

  7. kalaulah ada enjin vvt+iafm(dua2 pada intake),best jugak,yelah,alang2 nak kuor versi n/a utk global car, tanggunglah cost tinggi ckit. Hrp2 ada selain iafm+ sekarang. erm,bilelah depa nk balas email aku,bz gamoknye.

  8. member gua yg keja kt proton tg malim ckp ada 4 versi, enjin cfe n iafm+ , enjin cps x dgunakan utk model ni..

  9. 1,3 & 4 rim yg sama

  10. klu betul proton nk pasarkn p321a nie sbg global car dia akn ada 2 versi guna cfe. so may b akan ada

    1) b-line mt iafm+ (sport rim version 2 yg plastic)
    2) executive w cvt iafm+ (sport rim version 3)
    3) executive w cvt cfe (sport rim version 3)
    4) premium w cvt cfe (sport rim version 4)

    aku kata cam nie sbb iafm+ dh dgunakan utk saga flx ngan saga flx se so utk p321a enjin cfe yg kena dominant la bknnya iafm+ …..klu dan pilihan no 1-3 semua iafm+ so cfe dah x dominat la…sbb dia nak menengahkan enjin cfe dgn teknologi dia yg selari dgn peredaran dunia skarang dgn enging cap kecik perform cam engin besar na……tapi kecualilah cam bro mat ckp iafm+ nie ada vvt…

    • CFE utk full spec je.. so kalau x mampu buyer blh beli iafm+ je..
      rase nye main focus tetap CVT+ CFE–>mungkin variant ni volume die besar kot… pendapat aku la..

  11. saya teka ade dua je..cfe & iafm

  12. berita yg bukan berita…

  13. xtaul la.. tp yg pasti ada 3 variant iaitu standard, exevutive n premium. no more b-line,m-lie atau h-line. nk sbut pun pyah.
    yg 5mt manual akan pkai enjin iafm+, yg CFE pkai CVT+manual override+paddle shifter.

  14. harap ada standard line yg cover rim plastik tuh.tp kali ini,hrp ada yg cvt skali coz rata2 sekarang, yg versi standard,ada manual option ajek. Jgn ketepikan sales yg cvt. Yg premium,mmg tau xda manual coz yg manual hanya utk p322a. Tp paddle shifter bleh gak ganti manual bg p321a.
    Iafm+ 1.6 mmg dah adequate utk p321a dr segi pickup,tp top speed jek kurang coz hp kurang. Utk legal speed,ok dah. Tgk flx 1.3 dah ler,meluncur laju jek.kdg2 kat traffic light,waja eden 1.6pun segan bila jumpe flx 1.3 duk sebelah. Mmg pilihan trans yg tepat cvt punch n manual getrag,mmg minimum powerloss. Cume klu ada versi na yg lagi power,apa salahnya kan.

  15. off topic…..ble tngok cover engine cfe mcm kurang menonjol..bkn ape..ble ak tngok cover engine honda,die ade tulisan crome vtec.nmpk engine tu ade class.so proton ptt wat jgk mcm tu.highlight kn cfe tu kt cover engine.rsnye wat yg tu xde melibatkn kos yg besar.xpyh wat crash test kot…cume kos crome tu je….brape la sgt kn….tp impak die besar ak rase……..

    • ai tak habis2 lagi dengan chrome.. hari tu kata kat stering org nampak lawa.. dalam hud kereta pun nak letak chrome gak….. kang keter naik 80k harga marah pulak…. dalam hud enjin rasa tak payah… rata2 tengok yg ada hud bdk2 buka jer lepas tu…. nampak lagi garang… baru terjojol turbo dia

  16. 3 variant rsenyer. tp sdih la sbb dgr criter yg CFE utk model ni hanya ada cvt shj.x de manual. rsenye proton akn trlepas market utk geng2 tuners dan yg nakkan keter turbo manual yg harga berpatutan.

  17. emm… ape ada pada rim?? masih tak cukup fakta lg bro… kita buka je bonet dia… hehe…

  18. berkenaan iafm+ sy rasa ada sikit salah tafsir la.. tp ni pendapat saya je

    dlm saga flx dgn flx se tu saya fikir ialah enjin iafm yg sama mcm dlm persona dan saga fl dan blm cuma gear pakai cvt, bukan 4at lagi dah

    iafm+ saya teka adalah enjin cfe yg takde turbo.. maksud + tu mungkin merujuk pd vvt pada sebelah intake enjin

    mcm kete peugeot 308 dan bmw mini, ada 2 versi enjin; n/a dan turbo, tp blok enjin yg sama

  19. cfe tu nanti soft turbo mcm bold premium atau full turbo?

  20. saya rasa engine IAFM+ tu ada upgrade sikit kot dia punya tune… mamandangkan saiz P3 ni besar.. mungkin proton akan maksimumkan kuasa engine tu compare saga yg ringan dan kecik

  21. erm..variasi 1.8 Standart CPS Manual dan CVT…1.8 Executive CPS CVT…1.8 Primium CFE CVT dan 2.0 CFE CVT..

  22. 1. 1.6 B-Line rim version 2
    2. 1.6 M-Line rim version 1
    3. 1.6 H-Line rim version 4
    4. 2.0 H-Line rim version 3

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s