funtasticko design

http://funtasticko.net

Kompilasi SPYHOTS model P3-21A!!!

55 Komen

* Kemungkinan Ford Focus ni mule untuk model P3-22A (Hatchback)

Hari ini merupakan hari SPYHOTS model P3-21A untuk blog funtastickodesign. Gambar-gambar ini telah diemail oleh sahabat-sahabat kita iaitu bro Fairuz Ibrahim & Fathy Kameel, Firdaus Mohamad & Muhamad Hanif Ibrahim. Lokasi spyshots ini semuanya berlainan. Nampaknya semakin rancak Proton menjalankan ujian jalan raya kerana tarikh pelancarannya juga semakin hampir jika tiada pindaan saat akhir.

Selain itu saya juga mengambil spyshots ini dari facebook paultan

55 thoughts on “Kompilasi SPYHOTS model P3-21A!!!

  1. wow focus baru

  2. focus!! proton dah beli dulu

    ni mesti yg production punya test unit.. ada kaler hijau

  3. wah extended c pillar quarter window dah reveal la, xde camour dah ^^

  4. terrrbaikk..

  5. project kete msih ongoing walaupun dlm krisis pengurusan….
    bgus2 keep it up

  6. anda2 sme x rse ni sebahagian drpd marketing p1 sbb die pnye cmouflage x ketera sgt…. kira teaser la….

  7. Good luck Proton!

    Off topic: As long as letting DSZ working in Proton and retain his position, I don’t mind Tengku Mahaleel comes in to Proton. Hopefully, these two guys can give Proton a better future plus keeping Lotus!!!!

  8. in cote baroo

  9. Model yang paling ditunggu tungu oleh rakyat Malaysia-TV3 cakap tadi..

    Pak aku tanya kenapa nak kena “ditunggu tunggu”…puas juga la nak xplain kat dia..heehe..

  10. UE = Ultimate Edition
    and
    R3 Edition

    Please and soon. As I mentioned always. More variants and provide top variants too.

  11. makin berdebar dan xsabar..cepat la bulan mac..nak tengok yang dah xde koyok2

  12. apa maksud Ford Focus as test mule? sumbat cfe dlm engine bay dia ke?

  13. warna cantik

  14. knp rear light kat tengah P3-21A(B458A) yang warna hijau tu mcm pakai bulb je..kalau yang warna hitam tu pakai LED kan..

    • rear fog light kot..kan nk jd global car..

      • aku pon bru terpikir rear fog lamp masa tgk gambo tu..ko da highlight dulu..hahaha..kt europe memang kene ader tu..time2 winter

        from wikipedia
        “In Europe and other countries adhering to ECE Regulation 48, vehicles must be equipped with one or two bright red “rear fog lamps” (or “fog taillamps”), which serve as high-intensity rear position lamps to be energised by the driver in conditions of poor visibility to enhance vehicle conspicuity from the rear.”

    • rasanya tu lampu brek.. kebanyakan kereta europe lampu brek dorg tidak menyala sekali dgn lampu merah yg menyala mcm biasa tu *maaf tak tau mcmane nk describe n guna istilah apa*.. kenapa bulb ? saya pun tak pasti tp mungkin untuk kejelasan kot..betulkan saya kalao saya salah.. hehe

  15. kenapa p3-21a agak kentot/pendek di belakang, dah mcm hatchback. mcam gen2 style, bukan sedan looks (panjang belakang) mcam persona?

    Kalau style ford focus punya belakang mcm ala2 kompak pulak…

    design ala-ala apakah ini? europe ke?

    Btw, cantik color biru ni🙂

    • cuba tengok forte & passat cc, flow design sedan moden sekarang memang macam tu, bukan macam zaman wira lagi.. design focus tu la hatchback yg sebenar2…

    • keta2 lain pun mcm tu dah, bonet pendek tp bukan bermakna kecik, tak gitu..klu buka luas gak..tgk je city, saga, gen2, civic…bontot pendek je tp ruang boot luas, bg aku klu 400 liter ke atas dh ok utk balik kampung dgn family

    • bontot pendek ada kaitan dengan aerodinamik..semua ni untuk dapatkan drag coefficient,Cd yang lebih kecik..beza sedan dengan hatchback of coz sedan lagi besar coefficient dia sbb overall surface dia bertambah..sebab tu trend sekarang sedan bontot pendek..and sebab tu jugak keta insight dgn prius rear design dia samer..lagi kecik Cd lagi kurang drag and lagi jimat myk..

  16. tolong jelas kan p321a ni penganti persona sedia ada ka?atau ia model baru tambahan?

  17. ptg smlm jumpa p321a kt karak highway kaler puteh…masih penuh ngan koyok lg…

  18. cantek kaler nih…

    x sabo weh nak tggu launch!

  19. warna cam saga…

  20. pintu blakang nye cutting mcm iras2 chevrolet cruze ckit….tapi pendpt pribadi aku kalu c pillar tu x ujud lg cantik..apa2 pon…terbaeekk dr Proton…

    p/s: Ni bru sesuai ngn lagu tema Proton tu…”Kini ku menawan Dunia…..”hehehe

  21. Saya rasa yg warna biru tu model test drive la sbb dah ada sticker dkt body kereta…

  22. Pingback: Spyshots: Proton P3-21A « ariefinm

  23. Well done , Proton !

  24. Good job proton…buat benchmark dgn ford. Ramai org malaysia masih buta ngan kualiti ford brbanding brand jepun….langit bumi larr. Pastu wat kerjasama ngan samsung + google android plak wat touchscreen multipurpose car head unit.

  25. Tahniah Proton. Memang cantik kereta ini. Nampak mcm kereta Europe. Lebih cantik dr model T&H. Pasti meletup lepas ni. P321-A ini adalah antara model yg tercantik pernah Proton hasilkan.

  26. Harap2 kereta r&d ni ada kat college sy nanti.. boleh jugak la nak merasa operasi bedah siasat kereta ni.. hehe..

  27. Focus tu pakai 1.6 Ecoboost ke?

  28. Pingback: Gambar Proton Tuah Espire P3-21a Baru 2012 | ARAU BLOGGER

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s