funtasticko design

http://funtasticko.net

Tengku Mahaleel bakal kembali ke Proton???

41 Komen

Adakah benar berita ini? Bekas MD Proton, Tan Sri Tengku Mahaleel Tengku Ariff bakal kembali ke Proton. Ini boleh la dikatakan ibarat sirih pulang ke gagang & beliau dikatakan bakal menggantikan Datuk Mohd Nadzmi Mohd Salleh sebagai Pengerusi Proton. Adakah beliau bakal bergandingan dengan MD Proton sekarang ataupun dengan MD yang baru? Ini bakal menjadi tanda tanya selepas ini.

Sebenarnya Tengku Mahaleel adalah orang yang bertanggungjawab merubah Proton daripada pemasangan (tukang rebadged Mitsubishi) kepada pembuat kereta sebenar & menghidupkan R&D Proton bersama dengan Lotus Engineering. Adakah dengan kemasukan kembali beliau ke Proton bakal menyaksikan Lotus kekal dalam kumpulan Proton, atau setidak-tidaknya mengekalkan Lotus Engineering sebagai sumber teknologi Proton.

* Kita nantikan episod baru Proton selepas pengambil alihannya daripada DRB-HICOM. Saya amat berharap agar gandingan Tengku Mahaleel & Syed Zainal dapat direalisasikan, mereka ada “passion” dalam automotif. Yang paling penting janganlah berulang kembali sejarah hitam zaman gelap Proton, kini Proton dah bangkit, jangan musnahkan kebangkitan itu lagi. Kalau boleh jangan ada isu saman gambar leak lagi ye…  🙂

sumber : www.nst.com.my

Advertisements

41 thoughts on “Tengku Mahaleel bakal kembali ke Proton???

  1. Bring back the nightmare of Juara, Tiara, Gen2 and V6 to Proton. He’s failure at his best. You may disagree about Inspira BUT the business model of sharing platform or donor car is something that we can’t afford to rule out totally.

    TM only used his heart. Look at Satria Neo, good design but very bad car. If you can’t get my idea, please enter any Neo and you’ll noticed, the windscreen so close to ya head and too slanted. That’s why you’ll claustrophobic in the car. That’s TM work or creativity.

    Please stop any bail out to Proton post-2015 if government really believe in free trade and government running business is a catastrophe to the industry.

    • karl; kalo ko x pandai math dan fizik ckap la..gradient w/screen rendah tue untuk baguih crash test la..blind spot keta neo x de la teruk…keta ala-ala spot memang la..awal2 pagi besok, pegi tegok super car kt naza PJ…pastu baru ko paham..

      • Are you suggesting Satria Neo is sport car? Gimme any Civic AK hatchback over Neo, dude. Even FT-86 or BRZ windscreen not as slanted as Neo’s. Which car a la sport car/ sport car wannabe vs real sport car?

        That’s why l hate to see TM re-install as Proton top management. Same mentality like you and ignoring the reality of this fiercely competitive industry.

    • windscreen rendah mmg sesuai utk race la, klu nk selesa baik beli saga, tinggi kat bumbung…

      • Tats y it failed. Producing a car which cater the mass market not a car for ‘syiok sendiri’. Proton is no Ferrari or Lamborghini.

      • Neo “is” produced not for ROI
        it is for Branding…

    • i dont think he’s involved in the design bro..like any other CEOs, his job is just to manage the company..not up to the technical aspect..

    • if Neo is suck
      than how come it’s selected as a rally car with a historical winning

      bro
      Neo is not for you
      thats all

    • Nobody believes in Free Trade Karl, its just hype. Free Trade is not Fair Trade. There is no such thing. Free trade does not work when the west still protect and subsidies their agriculture.

      My R3 has good performance out performing German cars going up (or down) any hill and around the bends. And that matters. A local car that beats the best the world has to offer. It pays local people. It brings in foreign currex.

    • yang penting bawak keta x panas sgt.. kalu rase kepala dekat ngan bumbung tuh aku rase ko ni bawak keta nk tgk bonet depan.. bawak dlm lane ke x.. ko adjust la seat ko tuh..

    • I am 6’1″. I owned a neo. I personally met Proton R&D team. I know the Head of R&D Proton, TATA who is the first malaysian sent to Japan to study about automotive when Proton was first launched in 1985. Yes, the car are not for tall people! Thats why the Japs love it. Cusco made a personal R&D on it. The chassis itself are already a race prepared chassis. Slammed in some roll cage and you got your race car. You don’t need any other extra bars. The Neo are targeted for Niche market, hence why they don’t care about the head clearence. During the test drive for inspira on Proton Test Track 1 week before the launch, the R&D engineers were surprised that i can fit in the car. A friend of mine who is the same height with me modified the seat.

      To say Satria Neo is a good design but bad car are way too bold. It is the best car ever prepared by Proton. It has proven it success. There are weaknesses that can be improved, but still it is not a bad car. It is the best car that provide the best handling. All you need is a change of tires(Which i already highlighted to the engineers however, due to the mass market production, my comments are irrelevant)

  2. wow…

    Tengku Mahalel + Syed Zainal … awesome!!!

    p/s : can’t wait what came for R3 since the boss, the prince of drift himself Tengku Djan Ley is also Tengku Mahalel son.. should we expected to see somekind ala Subaru Brz in the making??

  3. TM balik ~~~ nanti P3-21A promotion tag : Proton answer to BMW 3-series

    http://carsandgadgets.blogspot.com/2004/10/waja-woes-proton-waja-18.html

    When waja was first launched, the car was hailed as “Asia’s answer to BMW”

  4. TM – General. Yang akan uruskan benda politik, DRB, VW etc. Benda-benda besar.
    DSZ – Field commander. Yang actually lead the battalion pergi perang (er buat /jual kereta).

    So kira pada aku perfect match la kalau jadi.

    • Kalau macam tu takpe. Yang aku takut kalau dia nak conquer semua. Lagi satu, ingat tak masa power window waja tengah hangat tu? Ada TM tu buat apa2? Patutnya dari masa tu dah ada program life time warranty.

  5. Oppppsss i did it again…..

  6. alamak!!!makin jahanam le proton jdnya..

  7. aku x igt sama ada komen dlm blog ni atau blog yg lain ada satu komentator bagitau TM diterminated sbb psal tuv audit vendor proton dan cuma beberapa vendor yg lulus audit…dan vendor xlepas tu ada kaitan dgn ‘kroni’ maka faham2la TM pun klua proton….lebih kurang camtu komennya,x igt sgt….

    so,ada sesapa boleh pastikan x pasal hal ni?

    • komen ni ke bro, ambik kat paultan

      People tend to blame Tengku Mahaleel for the poor quality of Proton cars made before the era of current management. But what most people dont really know is the improvement in Proton quality began during his tenureship. Proton during his time were burdened with vendors that produced poor quality materials. It was not that easy for Proton to simply kick out vendors because of two things a) Proton was obliged to support thousand of local vendors as per government order and b) many of these unfit vendors were politically connected.

      So what did he do? He initiated vendor auditing process through external German consultant TUV to certified qualified vendors. But what had happened was, the uncertified vendors used political power to force Proton to continue doing business with them.

      Tengku Mahaleel was very blunt with his vision to move Proton forward. He even acquired the heavily debted MV Agusta for the purpose of owning its engine. This engine was supposed to be used in small Proton cars like Savvy. This move however made him at odd with Khazanah management back then. The present Khazanah management is more flexible compared to the previous one (they approved Lotus turnaround plan which is more expensive than the purchase price of MV Agusta).

      I personally think, DRB-HICOM will retain the current Proton MD and only replace the chairman. A combination of both the current MD and Tengku Mahaleel should be good for the future of Proton. Besides, it seems VW have certain amount of respect towards him which maybe the reason why DRB-HICOM is planning to bring him back.

      Who knows maybe one day we will see Satria Neo with VW 1.4 TSI

    • paultan kot

  8. aku sokong dia ni jd chairman..

  9. ni dah dekat nk kuar p321a ni harap jgn la ubah spek tu kat mana2 pun..jgn la jadi cam waja yg plan nak pakai cps tetiba kuar takde cps..jgn buang sbhgn airbag ke, power source unit ke..soft touch dashboard, ebd ke abs ke…semua yg dh dh ada dlm plan asal jgn la ditiadakan dlm versi produksi…nak yg spek asal dan berkualiti

  10. Vote for TM as Chairman and DSZ as MD….

  11. OMG…dont bring this loser back to proton…..plsssss…ask him to CEO of IWK…better….coz cant smell his s***t all over his office….lmao

  12. tengku mahaleel balik, kuarlah dsz…kan dia ini ada isu yang berlainan pasal mv agusta…tak tengok ke tm bantai pasal inspira…abik kereta mitsubishi n letak lambang Proton, nah kereta Proton…kalau boleh bekerjasama lagi bagus…

    tapi rasanya tak kot…masing2 ada kemahiran tersendiri…kalau masuk TM pun bagus n kalau ada dsz pun bagus..kenapa kalau sayang dekat dsz kutuk TM n sebaliknya..dah jadi blog politik ke kita2 ni…

    entahlah..macam aku kata, sape pun duk no 1 dalam Proton, aku tetap sayang dekat Proton,,betul kita ada special attachment dekat seseorang yang kita rasa dekat dengan Proton…aku pun dulu gitu masa TM kuar n masuk plak orang rebadge Perodua n ngaku kereta Malaysia…tapi segalanya berakhir n Proton tetap Proton…

    selagi kereta Malaysia, aku sokong n sayang sepenuhnya…kritikan bagus tapi jangan sampai menghina…kalau TM masuk mesti ramai yang frust dengan Proton…sayang kononnnnnnn….tapi lebih kepada individu..bukan sayang dekat Proton!

    • kalau begitu jika kerajaan meletakkan bangla cuci jamban sebagai pengganti DSZ kamu tetap sayang? kasihan. no wonderlah rakyat malaysia boleh tetap memilih leader kaki songlap atas dasar sayangkan entiti.

  13. pade pendapat aku
    TM terbaik sbg GLC CEO…bring a lot of invesment to RAKYAT (money+knowledge)
    DSZ terbaik sbg seorang MD yg berwawasan dan Genba
    TM+DSZ mungkin menceriakan suasane ofis proton
    puak TM & puak DSZ masing2 hepi
    let the time decide…

  14. menegur tidak sampai tahap menghina…wp dulu aku tak suka dengan dsz ni tapi akhirnya dia buktikan yang dia bukanlah Perodua sangat tp lebih kepara Proton…tak rebadge kereta tapi buat kereta dan lebih baik buat kereta menjadi lebih baik dari yang ada…wp kadang2 aku tak berapa suka tapi dia buat yang terbaik…

    bangla basuh jamban ek…DRB taklah gila sangat nak abik bangla basuh jamban setelah masuk duit banyak2 nak abik Proton…wp orang cina kata syed mokhtar gila sbb selamatkan Pernas tapi lihat skrang ni tradewinds duduk kat mana…

    bab orang Melayu ya syed mokhtar gila tapi bukan bab bisnes…sayang aku menegur tapi tak sampai menghina…sbb aku yakin kebolehan Proton wp sape saje duk d depannya sbb yakin yang duk depan bukan bangla yang basuh jamban!

  15. gie7,
    “dah jadi blog politik ke kita2 ni”
    kau tau tak semua main-vendor mesti ada connected dengan UMNO kan?cuma & sub2 mungkin tak la

    kau blh cakap brp byk keputusan yg dibuat oleh top mgmt kt malaysia inc ni bukan berlandaaskan politik jugak?siapa yg dpt kontrak dr parti mana?

    nk kroni2 tu boleh la tp jgn sacrifice kualiti material & harga yg melampau

  16. gie,
    “tak tengok ke tm bantai pasal inspira”
    kenapa TM bantai inspira???nampak sgt TM failed/kebodohan melampau pasal mass produced will bring overall costs=we called it economy-of-scale…
    & DSZ bijak dlm hal ni dengan rebadge kete lancer

    heloo??malaysia ni ade brp juta orang potential buyer sanggup nk beli locall-produced car???
    u nk compare dengan jepun(120juta org & Skorea yg(50juta org) & german(81juta org) & US(300juta org)???????
    ***boleh bgtau aku negara apa yg populasi rendah macam malaysia ni yg produced kereta??NONE!!!!!!!!!!!!

    pd aku elok sgt beberapa model rebadge je modify skit2 macam inspira tu. (atau absorb bebrapa major components spt chasis,enjin & gearbox dr manufacturer lain) …kau tk penah tgk ape beza kete toyota FT86 & subaru BRZ?body luaran & chassis sama tp berbeza tang enjin+gearbox je

    dan apa beza enjin W12 pasang kt Audi A8 & VW Phaeton & Bentlet Continental GT–all of them using the same engjne!!!!
    atau beza enjin Audi S6 V10 dengan enjin Lamborghini gallardo????sama je!!!
    its concept same internal parts but different outer parts to reduce costs my fren

    then meh aku bgtau salah satu rahsia besar macamana nk memajukan proton……..iaitu kena masuk US market……korang check tak kete korea masuk US market sejak bila??????

    kahkahkah

  17. nanti kuar la keta syok sendiri… glove box takde , power window button kat tengah..budget european design,,, pas2 anak dia pn mula laaaa buat mcm2 kat keta tu… dia ingat proton tu ferrari ker org nak follow… cari laaa org yg fresh & ader track record yg bgs….

  18. Salam,
    Campur tangan Tun M dlm mengembalikan TM adalah satu perkembangan negatif bagi Proton dan sudah diketahui lama terutama oleh DSZ sndiri. Setiap kepimpinan ada zamannya, kenapa orang2 politik masih lagi mahu mengganggu PROTON. Tidak cukupkan kerosakan dan ‘dendam’ rakyat Malaysia pd PROTON kerana ‘kebodohan’ direction oleh Tengku Mahalel dahulu?
    Semua kita bersaksi TM membawa kerosakan berbanding kebaikan pd PROTON dengan idea2 merosak serta konsep politik kroninya melantik membiarkan vendor2 SAMPAH membekalkan komponen pada PROTON. Sampai sekarang ramai rakyat masih ‘bengang’ dan ‘berdendam’ dengan PROTON akibat kerja TM. Berbeza dengan DSZ, dari segi sahsiah diripun DSZ sudah mengatasi TM, itu benchmark sbg org Melayu dan Islam kejayaan awal bermula pada sahsiah diri. Kedua, DSZ banyak menyuntik elemen2 keterbukaan dan jaminan kualiti pada PORTON setanding kereta2 berjenama lain. DSZ tidak mencampuri personal and political interest, sebaliknya telus dalam meneruskan agenda PROTON sebagai kebanggaan negara berbanding TM yang hanya otak ligat politik, cari duit untuk puak tertentu serta rapat dgn Tun M. Rakyat tidak mahu dan tidak perlu orang begitu untuk meminpin PROTON.

    Saya doakan semoga digagalkan segala unsaha membawa masuk individu berkepentingan dan tidak ada talentseperti TM yang hanya akan berikan ‘TOTAL LOSS’-DESTRUCTION..PELINGKUP pada PROTON yang kesannya akan diterima PROTON berpanjangan. Kita hormati TUN M sebagai ‘bapa’ Proton, tetapi zaman Tun Juga telah berlalu, dan dia patut berikan sepenuh kebebasan kepada pengurusan baru DRB-PROTON with ni political interect yang merosakkan PROTON sekali lagi.

    CEO berpengalaman dedikasi seperti DSZ yang berjaya memulihkan PROTON dari kebencian rakyat serta penampilan line up model2 yang TEPAT dan MENARIK sepatutnya dikekalkan, bukan digantikan dengan individu bermasalah seperti TM.

    Personal interest TUN M terhadap ‘dendam’ lama penjualan AGUSTA MV merupakan agenda tersembunyi yang berkait rapat untuk ‘menendang’ keluar DSZ dan membawa masuk looser man-TM ini.

    PROTON telah berada tepat dilandasannya, model2 terkini berkualiti dan menarik telah berjaya dihasilkan sejak DSZ memegang jawatan CEO PROTON. Jangan kita mudah lupa.. Janganlah kita biarkan PROTON kembali ke zaman rosak dan gelap dengan membenarkan TM-pengkaya kroni bisnessnya masuk semula ke PROTON.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s