funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : Adakah ini P3-21A???

325 Komen

* UPDATE : Gambar terpaksa ditukar atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, harap maklum.

Betul-betul hangat & panas kali ni, nampaknya gambar ini bakal menjawab segala persoalan post yang sebelum ni yang dikatakan rear view P3-21A. Apa pendapat semua?

* nampak macam bonet belakang tak tutup kemas je…sebab tu macam terangkat, hehehe  🙂

HARI NI LAST, JOM UNDI FUNTASTICKO DESIGN http://www.socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=17

Advertisements

325 thoughts on “PANAS : Adakah ini P3-21A???

  1. mungkin angle kot yg buatkan gambar ni kurang fotogenik, tapi kali ni lebih clear la

  2. hmmm….design sangat2 selamat…

  3. lagi cun dari civic baru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. oh solid white ni cam mnarik gak… ini bukan premium kot sbb nmpak cam simple je

  5. nak kata tak lawa, tenung2 macam lawa pulak..hmmm

    mungking sebab putih banyak sangat kot..nampak cam kosong & lampu kecik je.

  6. adik gua eksiden kat slim river semalam…bhgian depan wira dia rosak agak teruk…gua suruh dia tngok gmbr P3-21A ni, dia terus call gua tanya bila model ni nk launch? gua ckp kat dia, kumpul je duit utk down payment atau dgn cara lebih mudah, JUAL WIRA tu…bini gua yg suruh amik exora bold pun ckp hold dulu sbb nk tggu P3-21A ni…gua pun dh serba salah…EXORA BOLD atau P3-21A? di sana menanti, di sini menunggu…

  7. ini cuma pandangan gua je…logo proton tu agak terlalu besar lee….

  8. agak menarik…. lg menarik klu nama dan jenama proton letak kat bawah lampu mcm forte…….. tp lekuk melengkung di bawah lampu reverse tu nampak pelik… mgkn sbb gbr dr posisi yg tak menarik…….. keseluruhan nampak ok bg saya

  9. Ok, this is much better. Gmbr seblom ni yg kaler kuning tu, mungkin dgn distortion gmbr, lighting etc, mmg nmpk agak mengecewakan. Yg ni baru nampak element convex & concave kat area belakang tu. Memang satu implementansi yg menarik ala2 current Persona.

    Rasanya yg ni lower spec sebab horizontal line tu sama warna dgn body, high line sure chrome. Harapnya apa yg bro campro cakap pasal boot tak tutup rapat tu betul lah, kalau tak memang pening kepalo tgk gap tu. huhu. anyway, overall, so far so good! 😀

    • rasanya mmg bonet tak tutup rapat,cer perati part bonet kat kanan tu x nmpak gap dia kan

      • kalo x tutup rapat, xkan la leh same lak chrome lining tu ngan lampu… adoyai…

      • Mmg tk tutup rapat..tgk skali imbas pun dh tau..chrome lining tu ade skit jarak..secara perspektifnya mmg nmpk mcm selari tp sebenarnye tk

  10. lg kemas klu proton sembunyikan tmpt kunci bonet tu dlm logo proton…
    dr sudut ni xde nmpak sgt tailight tu ‘audiish’…
    so tailight nmpak mcm kombinasi led/conv bulb

    nmpk menarik ada organic line menegak kat bumper tu…lain drpd lain dr model saingan sekelas….sederhana & x keterlaluan rear end ni bg aku…

  11. If this is the finish design then proton never change. Where qc.? Can u see that lamp cluster is not align at all? Proton will always be proton

  12. Angle gambar x menarik.quiet nice n ad influence dr current persona.rsenye p1 sngaje bwt safe design supaya facelift nnt bnyk bnde bleh tmbh.

  13. hope ini kosong spec punya design ….

  14. nampak agak menarik tapi rasenye kalo letak no plat lebih menyerlahkan lagi kecantikannye…hehe

  15. rase nih variant rendah sikit.. sepatutnye ade chrome kt line yg body colour tuh…

  16. kereta P3-21A ni ade persaingan diantara Forte & Civic..

  17. buruk seyh.. tp xpe, kt blog ni tetap ramai yg ckp lawa sesangat.. haha..

  18. Ni bkn Premium line kot coz reverse camera pon tak nampak.
    Off topic:
    Nak tanya sikit, aku ada kereta iswara ’97, klu aku nak trade in jadikan DP, boleh ke? Bro Nazz tolong bg penjelasan. Agk2 berapa RM boleh angkat, nak angkat P3-21a fire red. Peh, mesti cun giler.

    • Aphal lak kene thumbsdown ni. Ai, main kasar nampak. Hahaha. Ni mesti sbb post yg kt topic b4 ni ramai pemilik “kenderaan ke bulan” bengang dengan aku. Sampai 8 thumbsdown aku kene.

    • bro,

      iswara bro 97 auto ke manual? sedan ke aeroback? 1.3 ke 1.5?

      iswara tak dpt amik tinggi la bro.. lagi2 la da 15tahun.. klu amik pon paling 4k.. kene cek dulu specs n conditions..

      • Manual 1.3 aeroback. Malas nak jaga dah, dok panas enjin sekali seminggu, kasi letgo lagi senang. Ok2 takpe bro, senang2 pas launch kita jumpa, test drive pastu discuss satu kali. Saya muda lg bang, baru 23. Hrap2 lepas la bank.

      • klu boleh prepare kn grantor bro.. sbb skrg bank negara bwh 24 kene grantor.. x pe nnt da kuar roger2 sy.. leh bincang panjang lebar..

      • bro naz,

        saya pun pening nak cari gerentor. Nak beli waja tahun 2006/07 jer. Tapi mcm2 dokumen nak. Nak tanya bro, tahu x kat mana ada waja facelift 07-08 auto bawah 35k. Saya tengah2 survey nh.

  19. Kalaulah logo Proton ini bulat, sudah tentu kereta ini nampak lain. Mungkin lebih cantik lagi.

  20. ok je bg aku, klu turun kan lagi lampu brek di bonet blkg sampai sampai sama level dgn lampu di body lg cantik, em tp nnti mcm e46 lak hehe
    atau tambah je reflector merah kat bhgn line panjg tu, ctk gak

  21. somehow aku rasa logo to spoilkan curve bonnet dia. Sayang. Kalaulah diorang just print ” PROTON” aja macam Jag atau Lotus mesti lagi menarik.

  22. Bos, mintak gambar ye? Kami ada info menarik tentang Kereta ini, nanti saya share kan.

  23. startling quite !,
    the rear end is nearly the same from the image like horizontal garnish, as well as the curve under the rear light corner.

    bro camp how was that happened,,,hehe

    • Nampak sangat bro Campromania kita ni dah ada gambar ori sejak dulu lagi. Vector art P3-21 dalam semua angle sama je dengan gambar leak. Paling jelas tu ha, banner blog ni. 😛

      • Confirm! Cuba lihat pada bar yg menyambungkan dua dua lampu. Dalam lukisan vector pun dah ada, ngam ngam pulak tu kedudukanya.. Cukupla suspenye bro.. Kasi reveal la; kalau ada gambo interior yg jelas ke.. 😉

      • bro theking siap bagi tahu yg owner dah aa lama. Cume sebab x boleh siar jer..

  24. Off topic sat..
    Sila lihat CVT dari Punch Belgium & China.. i can see black Proton exora in it..

    By the way, model ni bakal menjawab semua kekurangan/kelemahan proton yg pernah dikritik sebelum ini..namun masing2 ade taste sendiri..kena tunggu pelancaran & test drive…dunia bakal menyaksikan kebangkitan proton…!!

  25. yg ni gmbr utk masuk brochure ? nmpk latar tu ada light effect

  26. kalau sambungan atara 2 tail lamp tu guna chrome lagi cantik. colour sama ngan body mcm kurang la. pepun memang cantik. sah bkn premium spec sbb x dak 2 ekzos. clean design ala2 VW.

    So bila boleh tempah?

  27. logo tu mmg besar….xsilap DSZ pnh mention yg logo tu mmg dibuat besar agr nmpk lg gah.huhu…..

  28. lebih baik daripada lampu kereta civic / altis / camry / vioshit / city yng benorx2 hudus…

    jangan pandang rendah terhadap proton…

    mpov lampu blkng yng cantik dimiliki oleh

    lancer/masereti/wrx sti hatchback/sonata 2011/elantra/audi /

  29. Logo tu dgn ekzos inspira punya kan…. xde crome line, mungkin spec paling rendah, tapi ada rim sukan… kit badan pun mcm dah masuk penuh dgn skirt… arrhhhh teka-teki baru.. brapa varian yg ada nih, mungkin ke sama banyak dgn BOLD..

  30. bumper xdak kurap hitam mcm inspira…yea!!!!!!…
    gerenti beli kereta ni!!!…

  31. tetapi saya sedikit kecewa kerana bonet belakang pendek…

    • bonet tetap luas..lebih luas dari Persona, cuma design kereta tu ala-ala design terkini..HOnda City, Civic.. semua nampak bonet pendek, tapi actually luas…

  32. cantik menarik tertarik kau memang da bomb ~

    rasanya yang ni bukan premium kot, kalau premium mesti line belakang tu krom, agaknyalah…..

  33. the splendid one!!! bravo campromania… (pergh…speaking la plak…hehehe…)

    p/s: aku dah jadikan gambar ni background dekstop aku…memang betul2 muat!!!

  34. dari khabar2 anginlah, ada 3 variant, standard, exec n premium coz nak jugak reduce price supaya ada varian mampu milik. Standard n exec akan pkai iafm+, premium cfe.
    Standard n exec ada 2 airbags, tp standard rasanya xda abs,ebd n ba, exec ada. Premium ada sume termasuk esc.

    Ramai akan persoal knp xbuh sume cfe. Nak cfe,amik yg premium, nanti ada ckp,premium mahal sgt, so, byk safety aspek utk versi premium, so, xkan nak kan power enjin jek tp compromise safetykan, tp itulah mentaliti org malaysia. Yg penting enjin,bukan safety. Elok jugak didik org malaysia jgn berkira2 sgt utk safety aspect. Mcm cite spiderman, big power come with big responsibility. Nak enjin power,safetypun kena power.

    Klu tgk,flx sendiri, byk yg amik versi standard dr executive walupun beza rega xdala byk sgtpun. Byk yg amik persona elegance b-line dr flx se@flx exec. So,market kena dieducatekan. Never ever compromise on safety aspect coz sekarang nih kita ada pilihan rega kete yg berpatutan n byk safety aspect, tp byk jugak yg memilih janji murah ckit n enjin power.

    Versi standard nih mgkin bkn sahaja utk mampu milik, tp mgkin juga saingan alza sr. Mmg ada ckp ada plak banding ngan alza. Tp alzakan kereta n juga mpv :-), n saya percaya, mereka yg betul2 inginkan mpv xkan beli alza, cume org yg perlukan kete sedan, tp kdg2 perlukan flexibility beli alza nih. Sbb tuh jualan dia tinggi coz mkn market sedan. Tp standard p321a ada dual airbags, ada bcm, ada prtn ride n handling utk safety, versus alza sr, nanti kita tgk yg mana pilihan diaorg coz jangkaan saya rega xjaug beza ngan alza(tapi interior dimension 1st n 2nd row lg luas gr alza).

    Tp sume hanya rumours. Selamat meneka

  35. erm, cvt vt3 kat exo bold pun dh ada 7 speed sat, yg beza kat p321a ialah ada paddle shifter, L ditukar pada S, pastu kat gear consolepun ada +-. Rumours, ada dengor2, ada pkai active headrest utk versi exec n premium.

    By the way, tyre profile 205/55 r16, bg aku, dah menunjukkan walupun nak dpt handling yg baik,comfort jugak x diabaikan.

    Erm, lambat plak rasa nak launch kete nih. Xsabo dah eden nak ngetest nye. ah, lupe nak kabo, coz dulu ada yg tanya, cfe pas 4k rpm, torque dia drop giler2 ke x?, so, yg dibagtau, pada max power 138bhp@5k rpm, torque dah berkurang,tp masih byk@195nm. Just kurang 10nm ajek.

    • passing 4000 considerably good is still in torque. saying that it will drop just 10nm. and i think it can be easily pushed until 5000.

      based in 2100rpm it runs 100km/h in final ratio.
      this exo cfe will always be driven within its best torque curve.
      let say its been driven 180km/h the tacho will show 3780. which is still within its best torque curve.

      cfe simply is good.

      mat ,any news on the curb weight of the P3?

    • 180km/h tu pun dh jrg pun pakai straight je 7-8 jam, tak tau la ada plak yg lenjan mcm tu tiap2 hari, klu ada pun berapa kerat sgt…
      ikut graph torque cfe dulu torque tak turun gila2 lps 4,000rpm, takyah risau..

  36. saya teka nih versi m-line@executive coz nampak cam sportrim coz biasanya b-line@standard variant prtn akan pkai rimcap coz nak reduce cost price. Erm, dah jd trend prtn klu premium buh krom :-),aku rasa lah, he..he..

  37. Terbaik..cuma harga lbh mahal daripada persona sblm ni…harap2 nnt yg low spec harga lbh murah dari 65k..ape2 pun tahniah proton.

  38. peh mcm volvo s60 bru daa….lg nice klu ltk ejaan P R O T O N …….just my cents…

    • it’s not ur cents, it’s ajim1malaysia cents… haha..

    • nanti ada budak2 vandalisme buang satu huruf ke..jadi P R O T O takpun R O T O N… takpun buang dua terus jadi P R O T..

      takpela..kekalkan je.. nanti adalah aftermarket punya accessories..

  39. lampu belakang mcm persona+wira ja….

  40. bro campro buat kejutan lagi.. bravo

    kalau ada lagi tuh kasi tabur jerlah bro… takyah simpan2 lagi…. hehe

    • buat masa ni tu je yg ada, ada yg lain nti sy buat post baru

    • kene kluarkan ckit2 bro.. klu smua dia kluarkan hari ni… esok2 kita nak tgok apa plak.. hehe…

      • kira macam teaser la ni…nak harap proton buat ntah bila la, patut diorang bagi komisyen sales p3 ni kat saya, dapat 5% dari total sales semua p3, pakcik kayo lah, hahaha

      • haha.. tul tu bro cam, nk harapkn proton buat teaser..ntah bile. mrk ptt hire budak2 mude yg gile2 utk pop-up idea marketing nih.. walaupn result xtggi,tp hasil mrk lbh terkehadapan.. (ms duk U dl, bdak2 seni mmg gile2…tp kekreatifan mrk..fuhh)

      • bro campromania,

        itu la pasal.. br je sy n bro hisham82 borak2 pasal marketing proton yg teruk time lunch td.. marketing devision under sidik skrg mmg tg truk.. ptut dah boleh kuar da iklan2 kt TV or teaser pasal P3-21a ni..

      • bro hisham82,

        nak go-kart x ptg ni? da pkol 5 da ni..

      • Err.. korang sure ke gmbr2 & cerita2 yg keluar dlm blog ni bukan part of marketing proton? jeng jeng jengggg… hanya bro campro aje yg tau.. hoho 😀

      • bro Esbedon Esbebet, apa yg keluar kat sini tiada kaitan dengan marketing proton, diorang pun tak tau sy buat artikel pasal ni… tapi kalau lepas ni diorang nak jv/collaborate ngan saya, ok je.. tapi kena la dengan term yg saya nak termasuk dengan ongkos nya sekali, hehehe.. 🙂

      • bro campro, hehehe.. saje je menyakat. Anyway, apa yg bro dah buat ni memang sedikit sebanyak ada membantu Proton dgn memberi pendedahan awal tentang kereta2 baru yg bakal dilancarkan. Hype yg dihasilkan dari artikel2 dan gambar2 ni sebenarnya membuatkan penantian kereta baru Proton semakin ditunggu2. Syabas bro! Cuma tinggal nak tengok Proton alert ke tak dgn marketing sebegini 😀

  41. Salam bro. Pinjam gambar sekeping tu untuk disekalikan dengan gambar2 yang lain dalam blog gua. Thanks bro.

    http://tbmalaysia.blogspot.com/2012/02/model-baru-proton-p3-21a.html

  42. Harap kereta sebenarnya nampak lebih kemas dan menarik…… depan pula lampu dan gril???? harap ada perubahan…..

  43. Not bad

  44. Bentuk belakang ni boleh tahan jugak.. dulu saya ingat buruk.. tp ada clear punya gambar lawa jugak.. tp kat FB masih banyak orang yg ckp buruk tp bagi saya p321a ni adalah model yg terbaik dari Proton dan mampu saingi Vios(Dugong)dan City. InsyaAllah..

  45. DSSZ, Or siapa-siapa top Management Proton.

    Kalau anda Baca my comment here sir.
    Saya ada 2 cadangan

    1. Lambang Proton tukar biar guna kepala Rimau Emboss

    2.Tulisan P R O T O N kat belakang. Dekat divider or whatever it is called.

    Just my 2 cents

  46. Td lunch dgn bro Naz, tilik py tilik.. sedikit komen ttg rear-end ni;

    1. Proton ptt carry over concept design bumper inspira/BOLD..ada pseudo diffuser yg diff color bumper, br nmpk sedikit elegan+sporty. teman rs design rear bumper P3 ni agak mengecewakan..simple line.

    2. Key-hole tak patut berada di situ. model global ni at least dh mula guna ‘hydraulic button’, ie;swift/mazda2/etc. or ltk bwh logo tu, kasi center, nmpk kemas.

    ptg ni iAllah TT go-kart dgn bro Naz (bro Naz promo).. 😉

  47. Harga p3-21a cfe premium sesuai pada 75-80k kerana ia boleh dikatakan menawarkan kuasa enjin 1.8. Masih dikira rendah dan mampu milik.
    Diharap model ini mampu menakluk hati bakal pembeli vios,city,forte dan fiesta.
    Proton memerlukan sokongan kelompok pembeli diatas utk model p3-21a ini berjaya, kalau tidak model ini akan sejuk macam inspira yg kian dilupakan.

  48. bagi aku lampu belakang P3-21a ni amat simple sangat..mengapa tak seperti lampu TUAH cantik dan terkini mengikut kehendak pasaran semasa spt K5..

    untuk pergi ke market global kehendak pasaran pun kene ikut..tu pendapat aku la..memang tak cantik..

  49. Salam bros semua.

    Tadi aku ada bagitau kat sini yang aku pinjam sekeping gambar n taruk kat blog aku. Pastu ada sorang bro tinggal komen style nak sound2 aku kononnya aku taknak bagi credit (sedangkan aku ada tersilap satu huruf dalam ejaan). Sekarang ejaan dah di perbetulkan.

    Cuma aku harap bro yang komen anonymous tu gentlemen sket la bagi komen guna nick regular dia. Sebab kat blog orang lain yang langsung takde bagi kredit takde pulak dia marah2. Aku yang memang genuinely silap eja satu huruf pun nak sound2.

    Kalo gentlemen sape yang anon tu ngaku la kat sini.

    Apapun thanks kat bro FD sebab gambar belakang kereta yang exclusive.

  50. Satu lagi, yang pasal credit tu. Next time aku bagi link jer terus if bro FD dont mind? Or nak maintain macam yang aku buat sekarang, dengan bagi nama site supaya user search sendiri n dapatkan link kat google (which ada orang kata lebih baik).

    Apa kata bro FD?

    • kenapa tak letak je link terus.. senang orang nak tengok sumber,
      letak nama soh orang carik macam tak iklas je nak kreditkan.

      adab sharing dalam blog memang kene backlink kan bila kita pinjam material daripada sumber lain.

      • Boleh jer bro, takde masalah. Cuma ada orang kata (aku takde la pandai sangat bab ni) better biar orang search sebab nanti nama site yang kita pinjam tu naik lebih sket kat google index, ada orang kata better dari backlink (betul ke?). So aku buat camtu sebagai tanda terima kasih kepada site yang aku pinjam gambar.

        Kalo sebenarnya bagi link lagi bagus, lagi senang, just copy paste jer.

        Btw, ini bukan soal ikhlas ke tidak. Bukan aku ada untung pun kalo aku tak bubuh kredit. Kasi buruk nama lagi ada la.

        Harap bro FD boleh respond cara credit mana yang dia minat. Link or nama (bagi user google).

  51. Since takde respond takpela. Aku tukar pada link. Harap takde orang yang complain guna anon lagi.

    • sy sibuk sikit hari ni, terpulang la kat bro nak letak link ke apa, sebab sy biasanya akan letak direct link ke sumber2 yg saya ambil utk diletakkan kat blog ni, mudahkan pembaca tahu mana sumber asal, tu je

      • Thanks bro.

        Aku respek dengan cara bro. Takde nak emo tak tentu pasal (macam anon yang komen kat blog aku) Terima kasih bro.

        Aku dah ubah dari nama blog kepada link. Harap2 lepas ni takde pulak yang complain guna anon dan cakap better guna nama blog pulak.

        Apapun terima kasih sekali lagi kat bro FD diatas gambar yang menarik dan juga diatas respond yang cukup reasonable dan professional.

        P/S: Pada anon, lain kali kalo nak sound2 tak tentu pasal, guna nick regular la. Jangan guna anon. Tak gentlemen la.

  52. any news on iafm+ for p3 entry level.
    with or without vvt.,,or same unit like saga flx se?

  53. Logo beso bgos!….hahaha…bangga ar tayang lambang proton…

  54. haha. betul, bonet belakang tak tutup kemas yang buat gambar ni lari sikit symmetry dia. jadi Macam x betul. sape lah yang tutup bonet tuh.

  55. Kereta ni kalau starting price lebih RM60k, dah ‘defeat the purpose’ sebagai pengganti Persona. Persona sendiri adalah penyambung model range selepas Saga yang julat harga dalam RM40k – RM50k. Sekarang ni Persona start RM50k – RM60k iaitu ruang harga yang sangat sesuai untuk golongan berpendapatan RM2k ke atas.

    Tapi kalau P3 ni start RM60k ke atas, alamatnya Proton akan kehilangan market yang agak besar. Pengguna pula terpaksa beli Saga saja melainkan mereka sanggup beli MyVi (yang langsung bukan saingan sebenar sebab bukan sedan).

    Kalau boleh Proton perlu letak basic model ganti Persona dalam ruang harga bawah RM55k, normal model dalam RM55k ke atas, dan premium mungkin 65k ke atas. Lebih pada tu kira dah masuk Vios dan Forte punya price range. Persaingan lebih sengit. Harap Proton tidak lupakan pengguna yang hanya mampu beli kereta dalam lingkungan harga bawah RM60k. Pasarannya sangat besar.

  56. fuhh!!

    Cantik, kemas dan simple design…
    Kelihatan Kepadatan sesedap rasa…

    aku rasa lebih cantik dari rear City yang zig-zag itu…

    *Kalau lah proton yang buat zig-zag tu… mmg kenyang la bashers semua hikhik hik

    • Dari segi rupa. Pada aku kete ni biasa2 jer.
      Tapi yang penting ialah ianya kereta mampu milik yang boleh dikatakan boleh tahan dari segi rupa. Nak kata cun giler tu tidak.

      Tapi yang aku paling suka dengan Proton ni ialah masa diorang decide nak guna CVT dulu tu. Aku memang salah seorang yang dah lama menantikan CVT digunakan sebab memang potensinya ada segi efficiency memang bagus. Cuma malangnya P2 tak bawak2 CVT sedangkan model asal dari Jepun ada jer CVT. Nasib baiklah P1 decide nak guna CVT, walaupun bukan CVT yang advance, tapi at least better dari 4-Speed auto.

      • Beauty is subjective bro… di mata org malaysia pun lain-lain… belum lagi di mata org benua2 lain…

      • teddy,

        bold punyer advance yer… Antara yg terbaru dlm pasaran.

      • Bro Prolever,

        Baru tak bermakna advanced. Punch nyer lebih untuk pengeluar kereta yang cost cautious.
        Apapun aku antara orang yang paling awal memuji Proton waktu diorang decide nak guna CVT. Macam aku cakap sebelum2 ni, walaupun CVT yang digunakan adalah yang cost cautious, still ia better banding ngan 4-Speeder dari mana2 pengeluar lain, esp 4-Speeder yang Proton dan Perodua guna.

  57. Pingback: Gambar Lebih Jelas Bahagian Belakang Proton P3-21A | sembang-auto.com

  58. Pingback: Rear view of Proton P3-21A revealed! | Blogger2u

  59. gambar ni kua kt paultan…tahniah bro campro..skali lg post jd rujukan…hope lepas ni rating funtasticodesign makin naik…. 🙂

  60. rear fog lamp?

  61. boot tu tutup rapat laa..cumer angle gambor ni yg menyebabkan boot tu nmpk ada gap..padahal gamba tu ilusi optik sebab ada rear spoiler ala persona tu..so belakang tu tebal sket and nampak lampu boot x even dgn lampu belakang padahal even jer..sure tukang gambo amik gambo ni time keta atas treler ni..overall memang nampak evolusi daripada persona punyer tail light la..cun2!

    • maybe jgk ilusi gbr…tp lampu kat bonet x selari dgn lampu sebelahnya…hmmm teka teki bakal terjawab bulan depan…

  62. owhh… tidak! jd betol lah mcm gmbr yg pnh leak dlu. nape la durang nih design lampu kt boot lid tuh sekerat & sama?? bukan x ble pn buat sama rata. kalo lampu signal p ltk kt boot lid kan cantek! lawa lg lampu persona elegance, wlpn safe design tp well proportioned. mcm nih, hmmm… ntah lah… failed!

    • yg tak sama paras tu styling la bro… if sama paras je ia akan jadi typical sgt lak dah n lagi la boring..

      design lampu tu ok bagi aku cuma inner cluster tu bole rework bagi lagi cun ala bmw or hyundai inner lamp part yg very sculptured.. maybe reverse idea ini utk facelift dlm 2thn lagi kot (jikalau laku) huhu…

      *maybe ending variant utk saga FLX akan di letak lampu pada bonet mcm ni kot?

  63. mcam kete mewah pon ada kan kan kan???

  64. aduhh..logo tu rosakkan pemandangan la…kacau betull..

  65. gatal tangan.. maka P3-21A versi edit yang terkeluar.. hehe, thanks bro Campro ^_^

  66. skali imbas cam bmw lak..

  67. bonet design lancer gt…lampu mcm E46 tp lampu kecik proton belah atas beza ngn E46 ke bwh sket

    dulu masa lancer gt kuar aku rase pelik gak tgk design bonet tinggi tp skang tgk biase je…nmpk cantik plak

    so design proton ni maybe nmpk pelik mase memula lauch tp lama2 kang mst kita sume leh accept

  68. Pingback: Gambar Persona R P3-21A – Proton Tuah

  69. BMW asia !!!!!!…x lame lg sale bmw akan di pintas oleh p321a

  70. sekali tg mcm belakang honda 1.7 ….
    lampu brake kat no plat buat besar sikit cantik….
    pd saya keseluruhan bonet belakang tu mcm tak berapa kemas…mcm kosong …

    • btol dowh….tukar jek lambang T. terus dalam hati cakap…memang clean and nice lah design kete nih…huhuhuhu..mentality rakyat mesia

  71. gambar atas & bawah x same…gambo bwh tu lampu dia ke bwh sgt…jd pelik dowhh

    aku suke design ni tp ade 2 mende yg aku x suke…

    1, logo tu gedabak no…dhla logo gambo thundercat…proton patut redesign balik

    logo tu kalo btul2 nak gi global…logo mesti simple tp memberi makna & paling

    penting mudah diingati…watla pertandingan cipta logo mesti ramai yg joint punye

    yg menang dpt kete sebijik…hu3 jgn kedekut tu pun kire promosi jgk…hu3

    2. besi melintang tu nape mcm tu? aduyaiii…kt exora tu kire okla jgk…patutnya

    lampu tu kasi penuh…dan besi yg melintang tu kasi pendek skit…itu mcmla…

    just my 2 sen…:)

    • wow. memang dlm kepala nak buat camtu. mcm tau2 ja cuma logo tu tak nak la letak audi tp nak cari logo Proton yg cun sikit. hehe. terbaik gmbr tu. try letak spoiler tgk mest lg cun

  72. gambar ni nampak macam agak lebar dari yang spyshot unit (with cover)…mungkin p3-21a yang sebenar tak lebar macam ni…so rear lamp akan nampak sedang elok dengan lebar kereta

  73. aku suka baca komen2 kat sini n kdg2 paultan. Walupun ramai yg kata xsuka n benci, tp amik tau jugak :-).

    Erm, klu tgk angle gambo, gambo diambil dlm keadaan mendebarkan(yela,xleh bwk kamerakan, tp berjaya jugak), dr angle bwh keatas. Ada ke org tgk kete dr angle bwh bumper ke atas? So, cube tgk kete2 yg lain dr angle tersebut,mesti nampak janggalkan. Mmg boot xtutup kemas, tp sbb angle,nampak cam lining n lampu tuh selari.

    Erm, byk yg bambu team prtn design, dr dulu sampailah p321a, sampai suruh guna khidmat luar buat design,pdahal, ni pun dah guna khidmat italdesign, design house luar dah pun, tp masih ada yg maki2 design dia n mrhkan prtn design.

    So, aku rasalah, bukan masalah design, tp masalah coz kete nih ada logo proton,itu ajek, cer buh logo lain, honda ke,toyota ke,vw ke,mesti org ckp lawokan. Klu prtn suh peter schreyer@chris bangle buat design pun, sama gak org malaysia tetap suh pecat sume bdk design prtn n maki mcm2.

    Bg aku,prtn dah buat yg terbaik, dah suh pun design house terkenal buat design. Walupun gitu, xsume concept akan direalisasikan coz faktor kos,kecuali dah hampir production@utk kete2 mewah coz kos bukan penghalang. Pernah ke kita tgk org buat kete utk b segment mass production yg sama ngan vios, bentuk dia cam aston martin rapid? Yup, elantra md mmg cantik tp tgk tak interior dia, design cantik tp pkai hard plastic ajek coz dh byk spend kat exterior. Forte, dah jimat kos coz sharing platform ngan avante, hanya reskin. P321a,walupun kongsi ngan exora,tp kena sumpah dulu nak jadikan dia sedan,pastu upgrade plak lg coz nak dptkan crash test terbaik prtn penah buat.

    Off topic,Mcm sekarang,honda ckp dia kan masuk wtcc tagun 2013 dgn pkai enjin gdi 1.6 turbo. Wow,honda dah nak start balik guna turbo, mcm2 org pujikan,padahal dulu, xabis2 bercakap n buat perbandingan enjin kete prtn ngan b16 series honda, tp wat per plak klu enjin b16 na dah power giler,tp nak wat turbo plak. Gunala enjin 2.0 k20a type r tuh masuk wtcc. Tp xpe,coz honda,org xtanya.

    Mr awak, initial target weight for premium version is around 1345+- coz a lot of gadjet inside plus turbo engine that contribute weight. Dunno the final one coz dun worry,just around the corner. Century performance target is sub 10 scnd. For iafm+, i heard almost the same as current h-line persona, but better drivability in town due to iafm+ improvement couple with cvt n manual from getrag.

    Yup,cfe is good, even at low rpm below 2k, already reach peak cps 150nm @ below 1.5k rpm, thats why no need to drive at 2k rpm, 1.5krpm is suffice enough in town driving even for exora, n u can get good fc too driving below that in town.

    At the moment, iafm+ still the same as in saga flx se, dun get info on manual ratio though whether the same@diff. But i heard that p321a cd n cl are good.

  74. Dekat paultan ramai yang bash sbb tak sama dgn concept.dorg tak pikir pulak harga kalau sama dgn concept .karang bash pulak harga tinggi.haha.apapun design ni kira ok la mcm jetta simple je .

    • Walaupun pada aku design P3-21A ni biasa2 jer. Tapi kalo banding ngan concept Tuah, aku lagi prefer yang production version ni diatas beberapa sebab (tengah malas nak menaip).

  75. yg paling best, bile baca komen,nape xmacam forte ke,nape xmcm elantra ke,nape x mcm …, tp bila nampak mcm…, komen plak, designer tau copy n paste ajek, n mcm2.

    Walupun aku buta seni rekaan kete, tp aku paham kepentingan keselarasan design dr front grill sampailah ke boot lid. Bukan sahaja design, tp dr segi engineering, adakah menepati kehendak paiawaian antara bangsa, aerodynamik plak macammana, keluasan dalaman plak mcmmana. P321a ni guna platform exora, ada nampak cam exora x?

    Xdakan,hanyalah lining jek nampak sama. Klu tgk betul2, shape dia adalah sama jek ngan tuah dr sume posisi, cume curving dia lain ckit, depan dia lain ckit,lampu blakang dia lain ckit.

    Nak kata prtn design xpandai, tgk camne diaorg sumpah savvy jd blm, cer tgk honda city last generation yg disumpah dr honda jazz. Ataupun cer tgk swift kena sumpah jd sedan,dah djualpun lama dah tp xlaku kat malaysia. Cer tgk jazz kena sumpah jd freed, ada ke lawo sgt giler2, ade jek yg xselari.

    Tp org malaysia trime jek coz brand power. Mgkin niat dsz buh logo beso(walupun aku xberkenan jugak) coz nak wat marketing coz kitapun tau yg prtn dh byk masuk rally n dah ada yg menang, n sume nampak logo kepala rimau tuh beso2 kat body neo s2000. Secara xlangsung, klu katalah kete nih terjual kat luar negara, dr blakang, org nampak logo kepala rimau, org yg tau pasal rally, mesti ckp, eh, logo nih,mcmpenah nampak jek, bukan yg menang rally aprc ke dulu. Ape ntah jenama die, tp kepala rimau ni lah.

    Ini pendapat aku ajek, secara xlangsung dpt buat marketing. Klu tulis beso2 proton,kat malaysia jek org kenal. Lotus je,jaguar ke, nama beso, tulis jek org tau. Klu tulis prtn, belum tentu org tau. Mana saja neo g berlumba, ada bendera beso2 kepala rimau,ada stamping beso2 kepala rimau kat kete, booth pun ada byk logo rimau. Org lebih senang ingat logo@gambo dr perkataan.

    Klu buat logo krom kepala rimau, mmg cantik, tp tkt plak org terkeliru,nanti ingat kete jaguar, xpasal2 prtn kena saman.

    Tp bile dah feymous, blehlah prtn tkr logo secara rasmi. Pendapat aku jelah. Lain org,lain pendapat

    • amat logik perbandingan cost ni bro..tp masalah sekarang orang luar byk xpaham dan x ambik tau..yg diorg pentingkan rege nak murah jer sebab proton..dr segi sudut engineeringnyer diorang xnk amik tau..itu ler mentaliti rakyat msia..abs.ebd,esc,tiptronic,cvt,rainsensor,light sensor,4airbags,built in infotainment+GPS,autofold mirror,reverse cam,isofix…xcukup ker nak justify price increase ni??spec mcm ni cuma ada dekat kereta2 yg price 130k jer (except forte yg mungkin NAZA amik profit margin kecik)..

  76. bg pdpt aku la kn, design lampu belakang 2 patut dikemaskini lg coz npk cam pelik ja n juga design bumper yg mcm sylphy+peugeot 207 SE ja. patutnya proton kna bw imej bumper pd bold n inspira 2, tentu lebih menarik. tp apa2 pn tahniah proton sbb berjaya lg mengeluarkan sedan terbaru buatan Malaysia n juga bro Campromania yg mendapatkan foto ekslusif

    • Tapi tu la yang jadi kalau engineer yang design kereta, kereta jadi kukuh tapi rupa dia jadi caca merba sikit. haha.

      • dari segi consept, kita xde kekangan bro..nak reka kereta body bentuk tiga segi pon bole..tapi in the end byk design concept yg x realistik (susah nk manufacture) dan x bagus dari segi aerodinamiknyer..sebab tu biler dapat kt engineering team, byk design yg kene ubah/review blk utk dapatkan end product yg realistik..samer kes dgn arkitek vs civil engineer

      • kecilkan sikit logo, buang stripe chrome kat buntut takdelah kekangan sangat rasanya. Kengkadang benda-benda kecil je yang membezakan elegance dengan sampah. 🙂

  77. mmg design keta tak siap.
    tail lamp tepi dgn tail lamp kt tgh tk macthing langsung…

    totally clear image..
    and it is totally basic design…and fugly…again, fugly…
    good luck proton….
    aku tj tahu engineer n designer proton ni nk design kereta macam mana…
    mmg terbukti ada konflik dlm design kereta ini…

    global car… nak tanya satu lagi.
    proton nk reka bentuk produk macam syangyong korea ka?

    ni kala jeremy clarkson top gear tgk, tak tau la dia kutuk mcm mana..hahahaha…
    apa2pun…mmg awesome design (sambl kedua tgn kt atas bahu n mata tgk syiling)….mcm cipan final design…

    • ha..ha.. Suka baca ko punya komen. Tp aku rasa ko salah tembaklah bro, makilah italdesign coz diaorg yg buat design yg selari ngan engineering. Ko ni bukan aper, slagi logonye prtn, ko maki, walupun walter da silva design ke, pinifarina ke, bertone ke, chris bangle ke n etc. Tp xpe, kritikan amat membina walupun ayat kasar cam cipan.

      Dulu masa kete kuning, ada ckp lampu tepu kotak, ada sharp edges. Kali ni, dah nampak lain, walupun kete nih xselebar gambo nih,mgkin dr segi angle nampak lebar. Tggulah kete kuar,tgk depan mata,pastuh komen puas2 kat italdesign coz depa buat design. Nak maki pun maki depa puas2.

      Yg prtn tkr hanyalah emblem grill kat depan n jenis foglamp. Emblem asal duk tgh2 grill, foglamp asal pkai led type mcm running daylight. Yg lain, sama jek aku tgk, xda perubahan.aku suka yg emblem duk tgh,tp mgkin nak selaraskan ngan family face br cam bold,emblem duk atas.

      Menanti komen2 ko yg bernas pas ko tgk depan mata nanti.

    • ha..ha.. Suka baca ko punya komen. Tp aku rasa ko salah tembaklah bro, makilah italdesign coz diaorg yg buat design yg selari ngan engineering. Ko ni bukan aper, slagi logonye prtn, ko maki, walupun walter da silva design ke, pinifarina ke, bertone ke, chris bangle ke n etc. Tp xpe, kritikan amat membina walupun ayat kasar cam cipan.

      Dulu masa kete kuning, ada ckp lampu tepu kotak, ada sharp edges. Kali ni, dah nampak lain, walupun kete nih xselebar gambo nih,mgkin dr segi angle nampak lebar. Tggulah kete kuar,tgk depan mata,pastuh komen puas2 kat italdesign coz depa buat design. Nak maki pun maki depa puas2.

      Yg prtn tkr hanyalah emblem grill kat depan n jenis foglamp. Emblem asal duk tgh2 grill, foglamp asal pkai led type mcm running daylight. Yg lain, sama jek aku tgk, xda perubahan.aku suka yg emblem duk tgh,tp mgkin nak selaraskan ngan family face br cam bold,emblem duk atas.

      Menanti komen2 ko yg bernas pas ko tgk depan mata nanti..

  78. cuba tgk design antenna radio kat rear roof tu… kalau tgk leak pics sbelum ni unit warna biru tu sebenarnya ada antenna mcm batang pensil kena cucuk kat situ…

    bukan apa, ingatkan antenna dia style ‘shark fin’ macam beemer…

    anyway, mcm style baru jugak agak lain sikit dari Bold..

  79. rasanya bukan versi edit kot sbb bonet gmbr kemudian tu mcm tertutup rapat ja. bro mania ni nak wat suprise ni. tak sabar nak tunggu yg depan ngan tepi (nak gmbr real punya). interior pun nak jugak. dashboard cukup la

  80. keluarga aku kwnx2 aku semua kt mcm forte tetapi bagi aku ia seakan-akan civic euro yng ku sukai…..besar seperti lancer yng ku cintai….

  81. bumper blakang kat tepi tu ada lekuk melengkung tetapi lampu belakang tak ikut ada lekuk dn melengkung… kita akan nmpak mcm kurang jer..
    lagi satu kunci boot tu..spatut disembunyi atau diletak tngah2..
    apa2 pon design yg selamat dan senang utk kekal lama..
    tgk saja wira walaupon dah lebih 15 tahun tp nampak cun smpi skang…
    ttg harga pula, sbb ini pengganti persona harap harga pon mcm range persona jgk..50k – 70k, cuma yg B line tu jgn lah kosong sgt.. safety first.
    interior ?? ada ciri eropah…

  82. readers or viewers…kt paultang mmmng tiada semangat kenegaraan…tak patriotrik langsung……

    toyota vios mcm babi puji melangit…
    kereta proton semuanya xkena…..
    orang mcm ni patut halau sahaja daripada negara malaysia…
    lagipun depa ni mmng pendatang!!!!!! cuba proton majoriti orang depa “pendatang” mesti semua kereta proton elok…

    • orang macam ko tak bayak income tax pun.

      semua orang halau, siapa bayak income tax? korang mampu ker?

      jeles orang pakai vios/city sebab korang tak mampu….inspira pun tak mampu, kakakakakaka. padan muka.

      pakai saga second hand jer cukup.

      • x semestinya org yang bayar income tax kena pakai kereta luar,aku pun bayar income tax gak tapi pakai jer PROTON,apa salahnya dgn PROTON,jiran aku kat kampung tokey kebun sawit income 25k sebulan pun pakai Saga BLM jer,matality ko kena ubah..

        *nak pakai kereta apa pun hak masing2 cuma dkt PT komenter2nya bila dgr jer PROTON mula lah keluarkan skil “AUTA” dari “FAKTA”..

      • org lain mana mampu..ko srg je gaji byk..ko srg je yg bayor income tax

      • Relax, bro. Tak semestinya orang yang pakai Proton tu kurang berkemampuan. Aku ada kenal sorang pensyarah IPTA nih. Dia mmg berkemampuan, begitu juga suaminya yang ada kelulusan PhD. Tak semua org pandang kereta itu sebagai “status symbol”.

    • biasala bro.kat dlm paultan tu kebanyakannya pakai bmw,ferari,lambo.messerati,merc,….mane nak layan proton..biarkanla mereka dgn dunia mereka…

    • Tak baik cakap camtuh loh… automotive is universal, jgn racist racist. blog wall is free country. jgn cakap camtuh..kalo orang asli nak kutuk proton…takkan nak marah gak…please focus on automotive only..

    • kita ni sama2 bangunkan negara kita…mereka tu nak cakap apa2 biar sajalah…negara kita demokratik, bebas bersuara ni….jangan sikit sikit tak puas hati…nak halau orang keluarlah, suruh balik china, macam2 lah…eh eh eh eh….racist tak bagus ni……rumah aku 3 biji proton juga…walaupun kadang2 ada juga masalah kecil tepi member keluarga aku tak komplain pun….haizzzz

  83. Sepatutnya proton dah tukar emblem ke ‘Kepala Rimau’ je, kasi stainless steel macam emblem Toyota, Honda , VW dll.

  84. ladies & gents
    kenapa bwk masuk TM yg beriai2 bantai inspira???nampak sgt TM failed/kebodohan melampau pasal mass produced will bring overall costs=we called it economy-of-scale…
    & DSZ bijak dlm hal ni dengan rebadge kete lancer

    heloo??malaysia ni ade brp juta orang potential buyer sanggup nk beli locall-produced car???
    u nk compare dengan jepun(120juta org & Skorea yg(50juta org) & german(81juta org) & US(300juta org)???????
    ***boleh bgtau aku negara apa yg populasi rendah macam malaysia ni yg produced kereta??NONE!!!!!!!!!!!!

    pd aku elok sgt beberapa model rebadge je modify skit2 macam inspira tu. (atau absorb bebrapa major components spt chasis,enjin & gearbox dr manufacturer lain) …kau tk penah tgk ape beza kete toyota FT86 & subaru BRZ?body luaran & chassis sama tp berbeza tang enjin+gearbox je

    dan apa beza enjin W12 pasang kt Audi A8 & VW Phaeton & Bentlet Continental GT–all of them using the same engjne!!!!
    atau beza enjin Audi S6 V10 dengan enjin Lamborghini gallardo????sama je!!!
    its concept same internal parts but different outer parts to reduce costs my fren

    then meh aku bgtau salah satu rahsia besar macamana nk memajukan proton……..iaitu kena masuk US market……korang check tak kete korea masuk US market sejak bila??????

    kahkahkah

  85. —edit sebab byk typo pada previous post
    ladies & gents
    kenapa bwk masuk TM yg beriai2 bantai inspira???nampak sgt TM failed/kebodohan melampau pasal mass produced will bring overall costs=we called it economy-of-scale…
    & DSZ bijak dlm hal ni dengan rebadge kete lancer

    heloo??malaysia ni ade brp juta orang potential buyer sanggup nk beli locall-produced car???
    u nk compare dengan jepun(120juta org & Skorea yg(50juta org) & german(81juta org) & US(300juta org)???????
    ***boleh bgtau aku negara apa yg populasi rendah macam malaysia ni yg produced kereta??NONE!!!!!!!!!!!!

    pd aku elok sgt beberapa model rebadge je modify skit2 macam inspira tu. (atau absorb bebrapa major components spt chasis,enjin & gearbox dr manufacturer lain) …kau tk penah tgk ape beza kete toyota FT86 & subaru BRZ?body luaran & chassis sama tp berbeza tang enjin+gearbox+dashboard+some electronic like LSD je

    dan apa beza enjin W12 pasang kt Audi A8 & VW Phaeton & Bentley Continental GT–all of them using the same engjne & some of the also same gearbox!!!!
    atau beza enjin Audi RS6 dengan enjin Lamborghini gallardo????both of them using the same V10 enjin!!!
    its concept same internal parts but different outer parts to reduce costs my fren

    then meh aku bgtau salah satu rahsia besar macamana nk memajukan proton……..iaitu kena masuk US market……korang check tak kete korea masuk US market sejak bila??????

    kahkahkah

    • Us market bukan yang terbesar di dunia. China adakah market kereta yang terbesar. Lagi pun, dekat us tu org suka saman. Kalau sikit masalah saman, sape nak tanggunng? Proton la. Harga akan menigkat le…

  86. agak2 brape puluh tahun lg proton nk capai tahap ni? haha…

    • dan ko kena tau gak, berapa puluh tahun baru honda smpai tahap ni? ko ingat 10 tahun?

    • Hari ni bagi modal kat proton, esok boleh jadi macam ferrari, ada berani? lepas tu proton jual mahal2, ko nak beli?

    • belakang tinggi sgt… klu tgk cermin pandang blkg mesti nampak langit je…. ape punye design mcm ni??….. eh Honda ke? tak perasan td….. teruk benar design blkgnya…

    • honda buka kodai tahun bilo encik udemg..mulo encik honda bukok bengkel buek piston yo tk silap den thn 50an dlu tk silap den..peh tu dio kojo dgn kilang toyota..dh raso diri dio hebat dio klua toyota ,,encik honda buka kilang buek moto dlu..cubo tanyo cik google..den pn ingek2 lupo.
      dh brapa abad dh tu..ko ingek honda bukak kilang tahun lopeh ko?
      p/s-tk cantik pn keto honda kek video tu..biasa2 je..

    • aku tgk lampu blkg dah mcm persona……… sape yg tiru sape ni…. Honda dah berabad2 design kereta pun masih ikut design proton gak???

    • haha… sensitipnye proton fanboys ni…
      nak tau nape? sndiri pikir lor… haha…

      • oii budak blk mkn nasi mak ko panggil,, nama pn udemg, bongok punye budak, air liur meleleh lap la..

    • klau proton buat kereta mcm ni dah lama kena kutuk…tp sbb honda yg buat, xpe la..world class da boom..serba serbi sempurna …haha

    • lampu belakang ambk clue dr gen2, copy dr proton

  87. Bulan mac ni adalah bulan yg meriah untuk industri automotive malaysia…sbb; Proton and Modenas akan launching model baru masing2…..Just wait….

  88. pergh..selama ni aku igt logo kt grill waja cps paling besar. nmpknya kereta ni pun mcm guna saiz logo yg sama.

    cuma aku tak sure bar melintang tu kena tak kalau warna chrome. kalau sama warna dgn body mcm clean skit. kena tgk real nanti ni.

  89. LOL ada org terasa kahkahkah
    mysterio,
    kau blh check sejak bila honda masuk US market?sejak masuk US marketlah baru honda & beberapa brand2 jepun yg lain blh survive diorang mass-production!!!!
    kau tk perasan ke kereta2 yg dlm US market je yg dpt “global-acceptance/positive general perception”??????

    aku brani betdlm 5tahun lg proton akan hampir/terus muflis lagi sekali/kena bail-out lagi—selagi diorang tkleh cari market baru (puluhan juta potential buyer) spt US/Europe/China market

  90. yg asal lg `keprotonan` nmpak..dr yg photoshop tu..original style lg bagus dr tiru design…wlpn tk kehendak..indentiti kenal ada..
    (ape aku merapu ni..hehe)

  91. udemg ado baco autocar terbaru x? Jualan civic mula menurun dr tahun ke tahun n civic fn yg paling ketara penurunan jualannya kat europe sehingga honda sendiri pun nak revise yg terlatest coz dpt komen xberapa memberangsangkan. So, wat per nak benchmark kete yg dh berkurang org minat? Kat malaysia ajor org gilerkan die,tp secara global dh berkurang. Skrg zaman korea naik.
    Tula,duk jadi katak ajek, xtau aper berlaku kat global market, asyik pandang market malaysia ajek. Atleast, walupun belum tentu berjayo, tp prtn dah pandang global market dr ikut khendak market malaysia yg unik nih.

    Kat malaysia Duk puji fluiditic concept hyundai, duk puji forte design, pug n conti, tp bile tgk jualan, xbykpun sonata berbanding accord n camry, xbyk forte banding ngan civic n altis. Berapa jek pug n vw yg kite jumpe, yg byk,kete nippon jek especially dugong n transformer.

    Itu uniknye market malaysia, duk puji design lain,puji mcm2, tp beli kete lain gak yg xberapa nak nak lawo sgt cam forte ke,sonata ke, jetta ke,golf ke n etc.

    Cer tgk dugong, walupun dugong, tetapi lubang hidung mu tetap menjadi pojaan hati rakyat malaysia.

    Pelik tapi benar. Mcm myvi gak,klu tgk yg latest,lg lawo dr asal dia passo mahupun sirion, tp apsal daihatsu mahupun toyota xmau gune design yg org kato mengancam tuh? Coz taste global market berbeza2, bg kita mgkin lawo,bg diaorg belum tentu, begitu gak sebaliknya. Klu prtn company yg beso, mesti ada byk rupe bentuk cam honda, civic asia,civic jdm,civic euro n civic us(kdg2 ada guna nama acura), yaris, kat us diubah extreme jd scion n mcm2 lg. Xpelah, depa company beso, prtn company ciput.

    Buat permulaan, cukuplah satu design dulu. Klu xda masalah ngan drb,akan kuar p322a yg lebih sporty n seterusnya.

  92. Kalau redesign sikit rear macam nie OK ke?

  93. mat,
    LOL protonfanboy tk dpt menerima realiti economy-of-scale ke??? kahkah
    kau goreng la macamana pon tk dpt mengubah realiti yg proton kena carik satu pasaran besar yg baru dengan qualiti yg tnggi & harga yg munasabah
    autocar tu story sket je bukan nk story habis la

    cuba la sedar la skit aku ckp tu bukan kete honda aje–ini general statement yg aku simplify aje
    sama ajela dengan byk model kete2 korea yg masuk US market…memang la org2 US skarang prefer korean car & it was in lieu with my statement OK?????
    cuba kau kaji skit bebrapa model korea yg dh agak lama masuk US,then u will understand what am i talking bout

    aku bg contoh honda tu bukan bermakna kete honda aje yg masuk US market,mesti la ada berpuluh lg model2 korea & german yg masuk US market.–yg penting model2 tu mass-production nk meet demand dr US consumers..bangang

    tk kira la kete brand mana2 pon,janji kena masuk dulu US market & sell in large volume then baru blh nampak prospek mass-production kat situ & barula proton blh survive

    well,macam aku dh ckp tadi,aku gerenti proton akan lingkup dlm 5tahun lagi..kalau diorang tk dpt penetrate mana2 mass-market spt US(preferred),europe & China etc

    • kejap dam,kejap udemg, bantai ler, negara malaysia, bebas bersuara.

      Xkan ko x prasan aku ckp prtn ni company ciput, so, start step by steplah. Klu ckp economy of scales, soal nih dah lama forumer kat sini berbincang, ko jgnlah ketinggalan zaman. Dan mmg prtn kena penetrate market global, bkn forumer kat sini jek tau, tp dsz sendiri dah bg kenyataan nih sejak exora kuar.

      Skang dah 2012, org dh tau lama dah LOL, tertinggal bas rupenye ko. Dah baca ker autocar yg latest pasal honda? Xkan nak tulis panjang2, beli n bacalah sendiri.

      Ini pendapat aku, utk prtn penetrate market us agak susah,mgkin coz sentimen malaysia negara oic aka bg mereka negara islam. Depa nih amat anti negara islam. Toyota sendiripun amik masa nak bina reputasi kat us kerana masalah sentimen, masih ingat peristiwa pearl harbour?

      Byk lg market yg perlu prtn penetrate,tp xbleh secara mngejut, sbb tuh prtn masuk rally, itu antara penjenamaan smula jenama prtn supaya org kenal,p321a mgkin xbagi impak maksima mcm i30@forte,tp aku rasa, dia mampu beri impak pada jualan prtn kat luar dr sebelumnya terutama kat asean countries coz prtn dah mula mendapat tempat di market asean walupun masih kecil. Klu jualan eksport meningkat 100% dr sebelumnya, itu dah kira satu kejayaan.

      Pd pendapat akulah, topgear,fifth gear,autocar ,evo n etc, byk mempengaruhi dunia automotive terutama dieropah. Klu p321a mendapat komen yg baik dr mereka, mgkin akan dpt impak dr segi jualan n penerimaan org. Tp aku xtau camne coz kat fifth gear sendiripun xmau sebut nama prtn sbgai owner lotus masa review kete lotus dulu walupun diaorg puji lotus, tp hanya mentioned lotus owned by u know who. Mcm cite harry potter plak,nampak jahat. Mgkin british supermacy masih kuat dihati mereka.

      Cume aku hrp,mereka lebih telus n xbias dlm bg komen. Klu komen journo asean, xda masalah coz xda sentimen tersebut mahupun kat australia. Masih ingat ramai hentam caradvise.au masa dia bg pujian pada persona n s16. Walupun masih dinyatakan kelemahan,namun disuarakan juga kekuatan, tp masih dihentam oleh segelintir org au n malaysia sendiri dlm section komen coz bg mereka prtn xpatut dipuji.

      So, kat mana intergriti penulis dlm bg komen klu puji salah,tp hentam xpe.

      Bg aku,lebih suka baca komen journo yhailand,indon n singapore yg lebih realistik tanpa bias. Kritikan mereka kena pada tempat coz perbandingan dibuat pada kelas yg sama tanpa memandang badge pada kereta.

      Klu hard plastic, tetap cheap plastic walupun camne design sekalipun,walu aper jenama sekalipun. Tp senario kat malaysia, hard plastic yg cheap,sume kat prtn, kete jepun terutamanya,klu pkai hard plastic, ada uneven gap sana sini,ttp kualiti tinggi,nampak cam soft plastic.

      Cntoh meter instrument kat exora, ada multiinfo n mcm, tp livina n avanza n freed, hanya yg basic ajek, itu perbandingan dibuat kat thailand. Tp kat malaysia, yg kete jepun,walupun basic ajek,canggih bg mereka, tp prtn buat canggih camne sekalipun, bg mereka,meter viva lg lawo n bagus.

      Pelik tp benar. Itu keistimewaan malaysia. Yg first dipandang rupe,yg kedua dipandang enjin, faktor keselamatan yg last sekali, sbb tuh perodua berani kuo alza sr,siap ada sport rim lg,janji cantik walupun byk safety features dikorbankan coz dia tau, market malaysia mmg camtu. Exora basic pun bg single airbag, bcm xdibuang coz active safety. R nh pun sama ngan mline coz active safety jugak.

      Tp org malaysia pandg rnh tuh hanya pada performance, lebih suka steering yg numb,xda feedback n yg ringan gile walu bwk laju coz bg mereka rnh hanyalah pada penukaran rim ke saiz yg lebih beso, tyr yg lg lebar,tukar absorber,tukar spring@potong spring. Tp bukan pada chasis n suspension geometri.

      Xcaya,cube buat survey,brp byk kete dlm malaysia yg pkai skru chamber walupun masih baru? Padahal skru chamber nih feymes kat malaysia ajek,siap merc n beemerpun anto kedai tyr psg skru chamber,ingat engineer merc n beemer bdh ke aper,xreti set suspension,ahbeng kat malaysia lg bijakdr mereka ker?

      Pk2kanlah yek.

  94. kehkeh
    ayat ni tkeh blah “Xpelah, depa company beso, prtn company ciput.”—LOL proton fanboy pon dh akui proton ni company ciput tapi expenses R&D & setup machine tools mengalahkan company besar

    sedar2 la skit kalau company kecik,buat platform sharing ajela-tkperlu nk buat from scratch for all models
    amik la chasis dr manufacturer lain…jimat kos ratusan juta2 tau

    tau tak VW & porsche yg platform sharing untuk luxury MPV diorang
    kau tau tak porsche cayenne & VW toureg tu berkongsi chassis+gearbox+suspension+AWD driveshaft yg sama?
    kulit body luaran+lampu+engine aje yg lain2

    belum masuk bab Bentley continental GT is actually rebodied VW Phaeton/Audi A8!!!!

    masuk bab toyota FT86 & subaru BRZ yg sebijik sama dari luaran!!!!just enjin+dasboard yg some other stuff la yg lain2

    then satu lg–jual la lotus tuh…setakat teknologi chasis yg tkleh mass-produced..jadik parasit ajela lotus ni
    tkperlu nk compare proton yg ciput (tanggung lotus yg org luar pon tk ramai pakai) berbanding dengan VW yg besar( tanggung audi-mass-produced jugak or lamborghini & bentley which all these luxury brands, rich people around the world are craving) kan?kan?

    • hekler..benda2 tu xyah bgtau pun aku dah tau..mcm ko sorang jer reti baca??..hahhaha..xyah blagak la brader..semua benda ko cuba bgtau kat sini xyah bgtau pon xper..ntah2 platform pon xtau aper makna..

      n ko tau ker sejarah VW dgn audi semua???ko tau x VW yg ko agung2kan ni kat german bole kater low class??ko bole bgtau aku model vw maner yg boleh challenge audi,beemer dgn merc??..ko tau x history camner porsche kene takeover dgn vw??.toksah nak blagak la bro…bacala lagi byk..jadila mcm padi..semakin berilmu semakin tunduk..bukannyer bermegah mcm ko…

    • Ko igt sng2 nk share chassis ??? Kete2 yg ko sbut kt atas tu pun dtg dr stu company je iaitu vw group.dn ko taw x knape Audi n Lamborghini bleh terjebak msuk vw group? Sbb diorg trlmpau focus kt powertrain n interior smpai overspent n rugi.ak stju ble ko kte kne share platform tp who want to share a platform with not so establish company like p1,even vw yg dlu nk share platform ngan p1 pn cme platform passat yg berabad pnye ak lg ske tgok p1 naik sikit2 drpd maju ke hadapn sbb ad company luar takeover p1 btw ni cme pendapt ak je

    • cakap melayu je la bro kan senang, byk sangat salah ejaan bahasa omputih tu, semak pulak nak baca…. jgn marah aaaa. 🙂

    • bro ko ckp lebat la bro.
      agak2nye, senang ke nk platfom sharing-petik jari ble dapat?
      nk dpt resepi sambal udang makcik timah pn susah, ingat lg senang ke nk share engineering know-how?

      fyi, fyi la kalu ko xtau, yg company besor2 yg ko ckp tu sume parent-son/daughter relationship. porsche-vw-audi-lambo-buggatti, toyota-subaru etc.

      btw, mustahil overall proton punya r&d expenses lg besar drp vw, bmw etc.
      logik pn ble pk. mana ilham u petik? langit ka?
      lain le perodua kot? hikhikhik

      psl lotus, tu bior BOD yg decide. unless u ada saham, then u decide la.
      setiap decision made mmg dh ada timbangtara.
      kalu asek salahkan org dulu, smpi bila2 asek duk lagu tu je.

  95. xpelah klu kata aku prtn fanboys ke aper ker, tp aku atleast berpijak pada bumi yg nyata. Mengakui kelemahan prtn,pada masa yg sama mengakui kekuatan diaorg. Tp, ko, ape plak? Mengagung kan yg luar,mengecilkan produk tempatan. Itu ker mentaliti kita yg sepatutnya dah membangun? Kelemahan utk diperbaiki,kekuatan utk ditambahkan lagi. Xgitu. Xkan br usia 27 thn prtn dah beat toyota,honda n vw? Bdkpun blajo merangkak dulu,br berjalan n berlari. Xkan kuar2 dah bleh berlari. Yg penting,usaha majukan diri. Masalah utk diselesaikan,bukan utk lari dr masalah. Klu asyik rebadge memanjang,itu bukan memajukan diri,tp memundurkan diri. Sekarang,prtn dh blajo berjalan, cume tgh belajo camne nak berlari. Only times will tell, klu dsz masih kekal tanpa kekangan mana2 pihak,i.allah prtn akan mula berlari serentak dgn jenama lain.

    Prtn dah bertambah baik,bdk2 kitapun dah mahir automotive engineering. Baguslah, xkan nak duk bwh tempurung,asyik memanggil hujan ajek, LOL.

  96. LOL
    proton fanboy@engineer proton maybe?kahkahkah

    “”Xkan ko x prasan aku ckp prtn ni company ciput, so, start step by steplah. Klu ckp economy of scales, soal nih dah lama forumer kat sini berbincang, ko jgnlah ketinggalan zaman.””–kahkah..kau ckp aku ketinggalan zaman tp still kenapa proton stil
    terhegeh2 nk buat semua benda from scratch in-house lagi??there goes another huge chunks of proton profits again

    aku nampak kau ni memang la hebat dr segi technical tp kurang power nk bg idea yg bagus dr segi nk menjimatkan kos yg memakan ratusan juta—-well sepatutnya engineer2 proton macam kau ni masuk kelas financial skit jgn beku sgt dengan engineering technicals sgt sebab itu semua PERLUKAN DUIT & takde gerenti boleh dpt balik duit2 tu semua!!!

    c’mon la sedar2 skit proton ni company kecik-tolongla BUAT PLATFORM SHARING dengan mana2 manufacturer2 lain yg sesuai ..tk kesah la nk share chassis ke engine ke (trans dr belgium kan)
    tak payah la nk buat semua R&D,manufacturing tools, sendri in-house kt malaysia(yg most of time very unrealible)—–please source kebanyakan major parts dr manufacturer spt VW & mitsu supaya potential customer rasa yakin nk pakai

    • proton tengah develop global small car dengan mitsu sekarang, sharing major parts macam enjin, gearbox & lain2… kita tengok hasil dia tahun depan ye 🙂

    • setau aku bro Mat bukan engineer proton.

      sah petik langit.

      kehkehkeh << ketawa ala sgt. keroro

    • gua rasa nasib baik lu tak dok dengan Henry Ford masa dia fikir nak buat kereta dulu. Kalau tak sampai sekarang la kita jalan kaki. haha.

    • tiba2 nickname ‘dam’ menembak kt sini siap dumdamdumdam…
      bg idea or kritikan mmg bagus…
      tp intonasi/gaya bahasa tu biarlah berbudi bahasa…
      tak payah lar nk serang peribadi org len dgn mberi label mcm2…

      tp ok gak baca komen saudara/i nih…
      blh bfikir drp perspektif lain ttg proton nih…
      tp syg semua yg diberitahu tu dh lama org cite/bincang kt sini…

      *tiba2 nama nih kuar kt fd, org yg sama guna id yg bbeza ker…?hehehe…

      • lain mcm je bro ‘dam’tu skit2 sharing dgn vw skit2 vw, …ade ape2 ke ni…hehehe…

  97. aku sokong bro mat..jd la mcm rakyat korea..nak jumpe kereta luar pun payah kat sane..kalau kite tak tolong barang buatan negara kite sendiri sapa mau tlong maa…aku tengok bukan nye hebat sangat pun merc @ bmw..kereta aku pun penah tersadai..tapi proton bini aku tak penah pulak buat hal..manusia pun mula dari merangkak baru la bleh berlari..perlahan2 la..
    bangga la dengan proton… kat indonesia ade ker buat kereta jenama sendiri rakyat beratus juta..pkir2 kan laaaa

    sokong la barang buatan sendiri baru la negara buleh maju..ni la orang terengganu cakap sekolah bertingkat2..tapi bodoh nye berlapis2..

  98. boleh remove key slot tak ?

    key slot tu rosak kecantikkan

    • dulu gen2 xde keyslot, org komplen.
      then persona ada keyslot, org kurang komplen.

      yg baru ni ada keyslot, pn kena komplen? 😉

      abaikan je keyslot tu.
      mgkn yg hatchback nnt xde keyslot?

      mmg le nk cantik, letak keyslot blkg lambang rimau tu..hehe

  99. kenapa bila proton fanboy nk discredit orang lain
    “””ni la orang terengganu cakap sekolah bertingkat2..tapi bodoh nye berlapis2..””””
    “””logik pn ble pk. mana ilham u petik? langit ka?””””
    —well suka hati aku la nk ckp ape kan?so far proton punya volume-production compare dengan korean car brp pulak?korang blh jawab ke?kan korang2 semua ni pakar2 belaka ..soklan senang je tu kehkehkeh

    LOL ayat ni”””.jadila mcm padi..semakin berilmu semakin tunduk..bukannyer bermegah mcm ko…””””—–huhu..konon2 merendah diri la sgt–tk sedar diri lg prton dh bankrap dah pon @nasib baik bailed-out
    —kau punya attitude merendah diri tu tkde value pon nk selamatkan .proton ni dr terus terlingkup..unless explore new market macam US & China–trust me
    so skarang DRB HICOM dh take over lepas ni sapa pulak lg 5tahun??????
    nanti bila proton nk kena bail-out sekali lagi & masa yg sama petroleum kita makin kering baru tau sapa yg merendah diri(kononnya)

    thats why aku konfiden proton akan rugi@lingkup lagi sekali lg 5tahun unless blh mass-produce macam korean cars(or alternatively platform-sharing& major parts utk minimise costs)

    • khazanah jual proton bukan sebab rugi, taknak glc bersaing dengan syarikat persendirian, sebab tu dia open kepada sesiapa nak ambil alih saham dia dlm proton.. yang ruginya lotus cars sahaja, lotus engineering masih boleh buat untung sebagai consultant..

      takkan tak dengar cerita proton dengan youngman & hawtai kot? mungkin dengan youngman proton tak dapat sasaran jualan yang diorang nak, sebab tu diorang tambah sorang lagi partner, hawtai… tunggu la kalau jadi exora & p3-21a ni masuk pasaran sana & direbadged atas nama hawtai…kita tengok sejauh mana penerimaan diorang dengan model2 tu

      untuk pasaran usa tu tak pasti bila proton berani nak masuk sana, paling tidak kena buat macam hyundai/kia, test market dulu, kalau tak berjaya try ubah strategi dengan model2 yg lebih menarik, dulu pun kia/hyundai pun tak berjaya juga pada awalnya, sekarang je baru nampak peningkatan selepas keluar model baru yg lebih menarik dengan harga yg lebih murah dari jenama jepun

    • Bro, cuba bagitau sikit cammana nak start platform sharing tu, kau ada contact tak dekat vw ke, boleh tolong rekomen kejap.

    • mintak maaf le bro tp semua komen bro ni xde point/isi semuanya kosong mcm tin kosong bila ketuk bunyi mak ai…. tp kosong….. xde isi 🙂

    • bro, ko cakap konfiden je kalau proton sharing parts, lepas tu buat mass production, lepas tu jual kat US & China…kalau dah buat macam tu tapi tak laku juga macam mana bro? Ko nak tanggung ke…aku dah penah komen dulu, kalau nak berada di atas, kena pelan2 kayuh, kalau jatuh tak sakit sangat nak bangun, kalau kayuh laju2, nanti jatuh susah nak bangun pulak….

      p/s: aku teringat VW kenakan Suzuki…nasib baik deal antara proton dengan VW tak berjaya…

    • bro dam,

      nape ko ske lari topik nih bro?
      ko quote ayat aku, pastu ulas topic lain?

      “btw, mustahil overall proton punya r&d expenses lg besar drp vw, bmw etc.
      logik pn ble pk. mana ilham u petik? langit ka?
      lain le perodua kot? hikhikhik” – ini ayat aku berkenaan total r&d expenses.

      tp ko quote

      apa validnya quote ko tu?
      org ckp psl r&d expenses, ko guna ayat tu utk mass-volume?

      jgn mislead quote org.
      kt dunia ni mmg ko ble ckp ko betul,
      tp malaikat kanan-kiri tu ada je yg mencatat.
      ..melainkan ko xpercaya malaikat2 tu la kn? 😉

      • …tp ko quote:

        “””logik pn ble pk. mana ilham u petik? langit ka?””””
        —well suka hati aku la nk ckp ape kan?so far proton punya volume-production compare dengan korean car brp pulak?korang blh jawab ke?kan korang2 semua ni pakar2 belaka ..soklan senang je tu kehkehkeh

        apa validnya quote ko tu?…

    • “huhu..konon2 merendah diri la sgt–tk sedar diri lg prton dh bankrap dah pon @nasib baik bailed-out”

      pekene mengena perangai ko yg berlagak tau sgt pasal vw ni dgn proton kene bail out ni..hahhaha..xyah nk provoke aku la labu..ko nmpk sgt dah xde idea…hahhaha..dah nk kalah??

      balik2 platform sharing…ko ni agak2 suka soh bini ko share katil dgn jiran sebelah kan..hahahah…

      “sayang…kiter xyah beli katil yer..sayang pergila tido sekatil dgn jiran kiter tu..abg memang sokong “platform sharing”…

      “tapi bang…kenape kiter x beli katil sendiri??”

      “xpayah syg..kiter xde duit and economy of scales nk beli katil sendiri..so katil sharing is the best cost saving yg kiter dapat..dan abang terasa bijak bila berkata2 pasal pasal platform sharing ni..ehem2″sambil idong kembang..

      platform sharing..platform sharing..platform sharing..dekat wallpaper dia pon mesti ader perkataan platform sharing…

      hahahahah…

  100. so ni ke design dari company magna styer tu buat??

    • styling kereta ni proton design & italdesign yang buat, engineering design magna styer jadi consultant, untuk model gsc nanti lg cns diambil jadi consultant engineering design

  101. harap2 next week, bro campromania leh dapat gambar depan pulak..hehe

  102. LOL sorang lg proton fanboy@proton engineer?
    aiyitc,
    ayat ko ni ayat riak actually-konon kau sorang jela yg bagus kat sini/ko punya point jela yg ada isi,kan?
    “””mintak maaf le bro tp semua komen bro ni xde point/isi semuanya kosong mcm tin kosong bila ketuk bunyi mak ai…. tp kosong….. xde isi”””

    hahah ayat2 aku sesuai untuk top mgmt proton la yg decide pasal duit sebab in-the-end brp puluh juta sebulan nk bayar ratusan engineer2 tido macam kau tu

    orang macam kau yg dok pikir pasal design itu & ini ape tau–last gaji kena bayar jgk kt orang 2 macam kau

    kau blh la ckp point2 aku tkde isi sebab protn baru je kena bail-out kehkeh..tgk la nanti 5tahun kau jilat balik ludah kau atau tidak

    campromania,
    iye betullah tu,nak tk nak kena masuk US market & dapatkan global acceptance/general perception dari situ & make sure global perception tu adalah positive one heheh
    *& point paling penting– untuk yg org2 yg brlagak pandai kat sini stil tkleh jawab……kenapa volume mass-production proton ni skit sangat compare dengan brand2 korea(amik brand jepon marah pulak puak2 ni)……kalau betulah hebat sangat proton ni kehkeh

    aku seriusly akan check specs p3-21 nanti,well walaupun kutuk2 jugak tapi kena la fair&square test drive sendiri nanti

    • macam ni la bro, proton ni ibarat kedai runcit, volume jualan sikit & model2 dia tak banyak, tak boleh nak compare dengan jenama korea macam hyundai/kia yang diibarat macam pasaraya, volume jualan tinggi & banyak model.. lagi 1 mcam hyundai/kia ni diorang sharing platform, parts & enjin…kulit luar & dalam je lain, isi2 dia semua sama..secara tak langsung dapat la economy of scale…

      proton pulak terpaksa develop atau outsource part macam gearbox dengan oem luar, kalau pakai enjin pengeluar lain kena bayar royalti pulak walaupun dah save kos & kurangkan masa develop enjin baru…nak save kos lagi kena la buat kolaborasi dengan pengeluar lain utk bangunkan enjin generasi baru, tu pun kalau ada pengeluar lain yg sudi nak bekerjasama

      satu lagi macam hyundai ada kilang besi, jadi harga besi diorang dapat murah dengan kualiti besi yg lebih baik, proton pulak terpaksa outsource besi macam high tensile steel kat luar..jadi harga takkan dapat semurah hyundai/kia dapat..

      • btl tu….byk faktor kne tngok..xboleh nk compare antara proton n syarikat kereta lain mcm tu je.mcm bro campro tls..leh ke nk compare tesco/giant dengan kedai runcit dpn rumah korg?????sah2 la dari sudut ape skali pn tesco/giant menang….yg penting kedai runcit tu berusaha nk capai standard mcm tesco/giant.mcm tu la jgk proton.berusaha nk capai standard global walaupn dengan modal n jualan yg sedikit.pelan2 kayuh…yg penting kita kne sokong.ade yg xbetultegur dgn cara berhemah.jgn terus kutuk je…korg pn dlu blaja membaca.baca xbetul ckgu xterus marah n kutuk/maki.tapi die tegur pelan2…

  103. try bro semua baca nie.. http://chedet.cc/blog/?p=686 napa tun kata kereta nie kuar 3 bulan lagi??? dah x larat tunggu kot….

    gambar rendering tu lawa gak.. leh tahan.. nampak macam jaguar pun ada

  104. ramai tukang komen kt sini buat komen semata mata nk org thumbs up.
    mmg puji org tu bagus, tapi kena tgk puji tu cerdik ke bodo.

    tlg la oiii…..celik mata kat proton tu.
    design mcm ni korang kata ok konon2 moral support.
    blah la….26 tahun proton hidup dari teknologi adaptasi..bukan perintis…mn boleh komen ngan honda yg jadi perintis.
    proton bnyk ambil teknologi dari pemindahan teknologi mitsu n lotus.
    so, kalau betul2 hebat, proton dlm tempoh 26 thn dh hebat dari apa yg ada hari ni.

    model p321a ni just a basic car design.
    tak energatik n futuristik dan tidak menampilkan kecanggihan teknologi dan kemahiran seni merekabentuk kereta.

    kpd pengomen2 yg buta tuli sokong proton tu, elok kaji dulu apa yg dh jadi kt proton ni.

    again…choiiiii!

    • sapa yg thumbs up ko ni yek…???huhu…

    • Aku setuju dengan komen bro tu. Design dia pada aku biasa2 jer.

      Apapun ini ada sedikit spec/ciri-ciri yang bakal ada pada model baru Proton
      (P3-21A) yang diberikan oleh Tun Dr Mahathir untuk tatapan kita semua.

      Pada aku, secara keselurukannya bolehlah disimpulkan bahawa ciri-ciri ini adalah yang terbaik yang pernah ada pada kereta keluaran Proton.

      http://tbmalaysia.blogspot.com/2012/02/pelancaran-model-baru-proton-p3-21a.html

    • Ko ni mmg mcm sial ek perangai.. abis 2 yg ko asyik kondem ni bajet bagus sangat la.. g mampus la org mcm ko ni lg baik.. asyik tau nk mengutuk je

    • Brok..

      simple je pendapat dan cadangan aku..Brok try buat satu design yang paling terbaik brok rasa pastu post kat sini…kita pakat tengok design Brok yang Maha Hebat, futuristik, energetik, plastik tu..

    • saya tak pandang sangat pada design… biar tak se’wow’ mana, cukup sekadar sedap mata memandang… apa yang saya pandang adalah kandungan dalam sesebuah kereta… dengan ciri2 yang ada padanya, harga dan RnH juga… apa ada pada rupa… like as klu u nak cari pasangan, adakah se’cun’ model catwalk…dengan perangai tak seberapa membangga wanita… tak kan kemana jika hanya memandang luaran tanpa mengenali dalaman seseorang… jika luaran sehebat korea, tetapi kandungan hanya seperti tata nano, lebih baik lupakan saja… bagi saya yang bercitarasa eropah, design sebegini sudah memadai untuk proton melangkah setapak menawan dunia.. tahniah proton dengan produk yang telah dikemaskini kandungannya dan ditambah teknologinya selari dengan kehendak dunia… syabas…

      • so rose ni yg mane 1, tak se’wow mane ke, model catwalk ke atau
        tata nano?

        gambar persona r kaler putih tu dibuang sbb ape bro..ade prubahan lg
        ker

  105. nk bg pendapat sket….
    utk yg nk sharing2 platform tu….pd ak bkn senang nk sharing platform ni.pihak d sana pn bkn sng2 nk bg…pada ak proton dh pd track yg betul.ade develop model dari mula smpi akhir n ade model yg di rebadge..psl ape…psl proton klu nk compare dgn syarikat2 kereta yg lain,dikira masih baru..syarikat2 lain dh berabad n dorg da develope teknologi dorg dh bertaun lamenye n dh ade ilmu…perlu rebadge utk kurgkn kos.n pada masa yg sama perlu wat RnD n bina model dari zero.xkn asik nk bayar juta2 n amik teknologi org je.walaupn jimatkn kos tp utk jangka masa yg panjang kita rugi psl xde RnD n ilmu…n skali lg pada yg suke nk compare2 krete proton dgn krete brand lain,compre tu biar adil sket.umpama main bola budak sek lawan budak U..x adil la……….

  106. My final komen cuma rear design ajer patut ubah sikit. Yang lain overall dah hampir perfect untuk fight Forte. Dari segi design style, P321a Tuah tak sama dengan Elantra yang lebih lentur, wavy, fluidic. So, Tuah harus dilihat dari sudut design yang flat, sharp angle (category style Forte, Jetta, Civic etc).

    Jika rumour kata Tuah dilancarkan 2-3 bulan lagi, masih ada masa untuk Proton re-stamp balik besi bonet belakang tukar kepada design baru yang lebih sesuai dan tidak odd/janggal.

    Pihak Funtasticko sekarang harus buat cadangan redesign bonet belakang last minute kepada Proton jika tidak perkara ini akan jejaskan sales gara-gara rear design janggal. Cadangan boleh diambil dari sketch/photoshop yang sedia ada link atau submit oleh pembaca/ tukang render. Takpelah Proton reject asalkan kita sudah voice pandangan, mungkin facelit kelak Proton akan ikut cadangan redesign rear bonnet Tuah.

    Proton harus faham taktik Kia-Hyundai ialah serampang dua mata untuk takluk market sedan: Forte yang design flat simple dan Elantra design curvy fluidic. Taktik ini sudah hancurkan market Civic dan Altis seluruh dunia. Soal economic scale bukan issue kerana Kia-Hyundai dah settle dan target sekarang mereka akan kick out Toyota dari USA market.

    Inilah taktik Kia-Hyundai musnahkan dominasi sykt Toyota USA – bermain dengan 2 jenis design untuk fight market leader.

    Untuk Proton, gelanggang short term target ialah ASEAN dan Kia Hyundai tiada kilang-kilang besar di ASEAN market. Oleh itu Proton mesti ‘follow’ dan bijak combine kedua-dua design style Kia-Hyundai dan dumping price strategy untuk control market share ASEAN. ASEAN ialah peluang economic scale untuk Proton jadi sebelum Kia Hyundai fully attack, Proton langkah kanan dulu lah. Market China, India, Afrika, Arab boleh menyusul serentak. Market USA dan Euro tak perlu sangat itu untuk long term sahaja.

    • ini merupakan identiti baru proton, mungkin kita tak tengok live lagi & masa tu kita boleh nilai macam ne kereta ni, dalam gambar ni yang angle dia macam tak menampakkan rupa sepenuhnya, kita tak boleh buat kesimpulan lagi…kita juga kena ambil masa untuk biasakan diri dengan new design language proton, sama juga masa mula-mula gen2 keluar dulu… 🙂

    • re-stamping bole buat tp die modification makan masa.. bukan option sekarang..

  107. Mmm… dah tertinggal bas daa:)… banyak yg tertinggal. maklum a r sibuk sket. Yg mana satu design yg ori nie? Gambar atas atau bawah atau dua2 tu photoshop? (mcm jer…).

    Apa2 pun mcm2 komen ada; pro ada contra dan ada yg ada agenda tertentu:)
    Nk komen lebih2 nanti ar bila launch:) Nie kritik bukan main lebat mcm dah tengok depan mata. Kutuk pun bukan main lagi mcm ar buruk sangat. So far, model nie semestinya ingin menampilkan design language yg baru dlm barisan model2 proton yg akan datang.

    Ada sorang mamat tu nak suruh proton masuk pasaran US, buat masa nie lupakan la. Proton kena ukur baju di badan sendiri, ada banyak market lain yg berpotensi utk meluaskan pasarannya. Jgn ar termasuk perangkap suruh masuk pasaran US. Menjerat diri jer nanti melainkan prootn dah betul2 bersedia. Even mitsu pun dah tutup operasinya di Eropah dan menumpukan marketnya di negara2 seperti ASEAN, China, India dll. .. hahaha siap bleh gerenti tu proton akan lingkup dlm 5 tahun nie kalau x masuk pasaran US… nujum pak belalang plak mamat sengal nie (sorry …). X yah la nak compare kiah/hyundai, bground sejarah diorg berbeza dan asas penubuhannya pun berbeza. Tapi kalau setakat nk jadikan inspirasi, no hal lah. Semangat n kesungguhan diorg selepas lebih 40 tahun meraih apa yg diorg ada sekarang:) Yg nie proton patut contohi.

    Tu la pasal, mula2 pujuk suruh jual lotus, pastu suruh masuk pasaran US, pastu suruh rebadge jer sumer model2 yg ada, pastu suruh ar tak yah bazir2 buat RnD. Puak2 nie mcm dari company pesaing jer nak tengok proton lingkup dgn memberi ‘idea-idea bernas’ konon…

    cheers!

  108. LOL bro campromania,
    ayat “””satu lagi macam hyundai ada kilang besi, jadi harga besi diorang dapat murah dengan kualiti besi yg lebih baik, proton pulak terpaksa outsource besi macam high tensile steel kat luar..jadi harga takkan dapat semurah hyundai/kia dapat..”””

    dulu dah ada perwaja steel konon2 nk setaraf dengan hyundai heavy industry– untuk support industri kereta,kapal etc tetapi hancur berkubur perwaja tu dirosakkan & disonglahp berpuluh2 rbillion oleh tangan orang2 BN kahkahkah

    sapa cakap development proton & industri2 yg berkaitan dengan besi ni takde kaitan dengan politik??????orang2 BN la yg merosakkan byk teknologi2 tinggi yg sepatutnya materialised,betul kan?????takkan nk cakap org2 yg tkde kaitan dengan politik atau PAS/PKR pulak yg merosakkan industru besi kita kahkahkah

    • Mmm… perwaja steel apa plak nak kaitkn dgn proton? Dah nak babit2kn politik plak? Dah xde point la tuu….(sorry…).

      cheers!

    • besi mmg korea pegang. so xmustahil kete diorg ble murah (tang besi je kot?).

      psl PERWAJA tu, xtau la nk komen lebih2..sbbnye aku mmg xtau.
      kalu yg salah tu BN, biarlah diorg dihukum.

      xde yg ckp industri xde kaitan ngn politik.
      ada. mmg ada.
      yg sudah tu, sudah la. asek nk menyalahkan org lain saja.
      yg penting ialah: apa sumbangan kita?

      KEEP MOVING FORWARD!

      • Mmm… org mcm nie mmg suka cari salah org jer. Ada la dendam kesumat yg berbuku di hati tu. Rasa mcm pernah ku temu jer mamat yg suka Quote n quote nie beberapa tahun dulu tapi di forum mana yer?…

    • bro dam, kalau nak masuk politik gi blog lain la, sini kita nak bincang pasal automotif..harap maklum

    • Apalah ngook budak DAM ni…
      cerita pasal kereta masuk politik plak… sikit2 sudah lah…
      bukan industri kereta jer, hatta industri kueh karipap pun boleh kait dengan politik…

      X semestinya nak wat kereta kena ada industri besi sendiri… Senario perniagaan kat sana x sama mcm kat sini… Kat sana memang Hyundai pegang byk company… Cuba cek bila dia mula… apa daaa….

      Org mcm ni bagi contoh budak2 jer…
      Macam org buat karipap…
      Cuba tanya akak 2, ada tak dia tanam kentang, ker gandum nak buat…
      Takkk kan… Tapi dulu dapat jugak karipap 5 seringgit…

      Tapi sekarang…
      Hatta dia tanam kentang sendiri ker…. Gandum belakang rumah ker…
      Tetap jual 3 seringgit / 40 sen satu…
      Dunia dah berubah… senario perniagaan dah berubah…

      At least BN memerintah ada la jugak perubahan… Ada KLCC, Kereta Sendiri, LRT, Monorail, Makan cukup, Air cukup, SMART TUNNEL, PUTRAJAYA & MCM Lagi la…. 7 hari 7 mlm kalau nak cerita…

      Dalam dunia politik perkara rasuah ni susah nak ckp… Kerajaan ker, pembangkang ker… dua2 ada jugak… besar dengan kecik jer… Dapat kuasa kecik… kecik la kes dia… cuba kuasa besar, lain jadi dia…Ayah MB menantu jadi CEO pun boleh…

      So senang cerita jangan byk politikkan blog kereta ok…

    • Ni pe hal pulak masuk hal politik plak ni…? Kat sini commentar pasal kereta & bincang pasal teknologi2 auto….Boleh x jgn wat semak kat sini sebarkan kebencian melibatkan hal politikus2 ni??? Boooo….

    • oii, karat la yg rosakan besi..kalo kayu anai2 yg rosakn.. tu pn xtau ke

  109. fauzan
    budak tk abis belajar macam kau ni layak ke nak ckp?atau kau ni org UMNO jgk?
    sapa cakap perwaja steel tkde kaitan dengan proton?BODOH!!!
    & sapa cakap perwaja steel lingkup bukan sebab UMNO jugak?kahkahkah

    macam saudara campromania ckp la,nk buat chasis tu pakai steel la ,takkan pakai plastik kot???& steel tu amik dr mana?dari belakang rumah kau ke?

    industri automotif & perkapalan amat bergantung kpd bekalan besi yg mencukupi & lagi untuk merendahkan lg kos,bekalan yg banyak &murah kena ada….well unfortunately malaysia takde kedua2 faktor sebab perwaja steel dh lingkup

    budak2 bangang yg tunjuk hebat kat sini eloklah study byk sikit pasal relationship between industri kereta(hyundai motor) & perkapalan korea(hyundai heacy industryies) dengan Hyundai Steel

    • bro Dam,

      sebelum bro ckp org len bangang, ada baiknya double-check post bro.

      xmanis kalu org yg dituduh bangang ejaannya lg betul drp yg menuduh bangang.

      ala, susah2 eja je dlm bahasa melayu.

      hyundai heacy industryies? lol

    • Mmm…cantik la budi bahasa bro. Cam nie kot org terpelajar mcm sedara nie berbicara. Kagum! Demi menghormati tuan rumah dan mereka2 yg bersemangat berkongsi cerita tentang p3-21A nie, dan saya rasa tuan rumah mmg tak suka komen2 langau cam nie.

      Adalah lebih bijak kita berbicara dan lontarkan pandangan2 yg bleh beri manfaat kepada sumer. Sy pun berterima kasih kat member2 kat sini yg sudi berkongsi info dan fakta. Bukan sumer kita tahu pun.

      P/S : Bagi saya proton xdek related secara entiti. Nak buat kereta mmg ar related dgn bahan besi. Cam tu, kilang baju related dgn industri testile, kilang perabot dah tentu terlibat dgn industri kayu kayan. Aduuhh… kalau cam nie relationnya, anak buah saya yg amik UPSR pun bleh bagi perhubungan itu… hehehe jgn mare. Salam Maulidur Rasul….

      cheers!

  110. –edit sebab typo
    fauzan
    budak tk abis belajar macam kau ni layak ke nak ckp?atau kau ni org UMNO jgk?
    sapa cakap perwaja steel tkde kaitan dengan proton?BODOH!!!
    & sapa cakap perwaja steel lingkup bukan sebab UMNO jugak?kahkahkah

    macam saudara campromania ckp la,nk buat chasis tu pakai steel la ,takkan pakai plastik kot???& steel tu amik dr mana?dari belakang rumah kau ke?

    industri automotif & perkapalan amat bergantung kpd bekalan besi yg mencukupi & lagi untuk merendahkan lg kos,bekalan yg banyak &murah kena ada….well unfortunately malaysia takde kedua2 faktor sebab perwaja steel dh lingkup

    budak2 bangang yg tunjuk hebat kat sini eloklah study byk sikit pasal relationship between industri kereta(hyundai motor) & perkapalan korea(hyundai heavy industries) dengan Hyundai Steel

    • rilek la der…
      tak payah nak membangangkan dan membodohkan org lain. masing2 ada pendapat masing2 yg dirasakan betul. terima dgn hati terbuka. tapi kalo tak boleh terima bincang la elok2. kalo tak boleh gak boleh cari tempat lain yg rasa sesuai dgn minat dan fahaman sendiri.

      adik aku bdk sekolah rendah ada baca kat blog ni. mintak tolong jaga bahasa tu sket boleh tak.

    • dah start masuk politik dah…sah Pak khatan rakyat cyber troopers…heheheh…tipikal sgt dowh..xyah nak kaver2 la..

  111. Panas jugak komen-komen dalam FD ni. Apapun, bila dah keluar nanti selain rakyat Malaysia yg tertunggu model terbaru Proton, yg pasti antara yg akan test drive adalah bro campromania dan tak ketinggalan saudara dam. Dalam memberikan komen kena la naik dulu, bawak pusing dalam 5-10km baru dapat beri penilaian yg seadilnya. Setakat dalam gambar, angle pun itu je….nampak macam flat and save design. Bagus ke tidak kena test jugak kereta baru tau design interior, NVH, R&H dan yg penting sekali, ada ‘feel’ ke tak kereta baru ni. WW Jetta tengok gambar mcm flat dan save design jugak, tapi teknologi enjin dan gb yg terbaik dalam kelasnya.

  112. bnyknya komen2 kat cnie… tp pndngn peribadi aku cam apa yg proton plan nak lead asean by 2014 n that is good… pada aku fokus patut pada china, india, n brazil… masa skarang bkn us atau euro…. sbb masalah ekonomi euro, us antara negara yg trima tempias teruk berbanding lain…

    manakala ramai pakar ekonomi mengharapkan china mengambil alih kedudukan ekonomi dunia namun mata wang masih bsandarkn pd us dolar… dalam kajian yg blainan terdapat 3 negara yg bpotensi mengambil alih kedudukan ekonomi dunia iaitu china india n brazil… 3 negara ini memiliki bnyk pilihan dan kekuatan yg mana euro atau us tiada…

    jika kita lihat 2 negara tersebut ialah dari rantau asia mana diramalkan juga asia akan lead compare ngan benua lain… di antara kekuatan asia yg benua lain tiada ialah kapasiti penduduk yg ramai… tanah rezab yg banyak… pengaliran wang dalaman yg tinggi bbanding luaran… dll

    • Mmm… ya betul, yg nie yg patut si bro dam aji tu fikirkan, bukan pasaran US n Euro jer. Mmg ar blajar kena dari sejarah. Tapi keadaan semasa gak kena tengok:) tak gitu?…

      cheers!

  113. aku seriusly mungkin akan test proton baru ni
    yela gembar gembur
    pakai 7-speed CVT?
    push start/stop button?
    140 PS CFE turbo-charged enjin????dengarnya dh ade 2 exora bold yg terbakar sebab gara2 turbo-charged ni?saudar campromani blh ulas?kenapa tk pakai supercharger sprintex dr australia tu?

    • eh Dam,
      hang yg dgr cte tu, hang la yg kena pastikan betul ke idak sumbernya.

      nape meragui individu A tp mnta kepastian drp individu C?
      baik tanya terus individu A tu.
      kn logik gitu? 🙂

    • Brok dam, sama la..aku dengar dari member aku punya member, yang member dia punya member kata, member lama dia bgtau yang member dia dengar dari member dia memang dekat 20 biji dah terbakar… bukan saja terbakar ekzos, malah membakar hati MPV lain yang sakit hati kena tapau dengan Exora, model Proton je pun..kah kah kah..

      ko dengar tiga je ke? ke memang lembab le Brok dam..haha..

      Kram Sen Wallauweh berkata..Terbakar Kampung Nampak Asap, Terbakar Hati Sapa yang Tahu.. kehkehkeh..

    • crite hangat tu bro…masuk paper mane…kasi boh kat sini…
      atau pun bro citer skit…bro srg saje tau..xaci la…jgn di sorok pulak..

  114. out of topic…
    nak tanya…. pasal saya kurang info pasal dunia kereta…
    terdapatkah negera islam lain yang mengeluarkan kereta macam Malaysia???

    • Rasanya negara Iran pun ada keluarkan kereta sendiri..tapi tak pasti kemajuannya setakat mana.

    • Iran ada. republik Islam Iran.
      khodro iran, rebadged pug.

      offtopic>>

      tu pn kalu anggap syiah tu islam la.

      sila google web haulasyiah utk pengajian syiah lebih lanjut.period.

      • syiah mmg islam. Cume kes sebenar pasal siapa nak letak pemimpin selepas wafatnya nabi Muhammad S.A.W. Tu yg jadi dua puak tu.
        Kes Bergaduh Syiah dengan Sunnah Waljammaah nh pasal apabila Puak Syiah menang pilihanraya. lepas tu, Si congress islam aper ntah nama short cut die panggil jugak Puak sunnah waljamaah masuk perlimen. Tu yg die bengang tu. Start situlah perbalahan berlaku.

      • maaf bro campromania,
        offtopic>>

        ada baiknya kita buka blog haulasyiah & fahami artikel2 dlm blog2 tersebut.

        siapa kita utk mengkafirkan syiah, tp ikutlah pandangan imam2 fiqh (malik, syafie, ahmad, hanbali etc.) dlm hal ini.

        kalu rajin, boleh tgk kt youtube psl syiah & pndgn ulama terhadap syiah.

        jgn terpedaya dgn perkataan Ahlul Bayt.

  115. Hmmm.. dah mula semak dah komen2 kat sini gara2 posting org perasan bagus. Org yg berilmu tinggi, tapi tak riak, akan dihormati dan dipandang tinggi. Org yg ada ilmu sikit, tapi riaknya macam satu dunia punya ilmu dia pegang, memang akan buat org menyampah. Pilihla nk jadi yg mana satu. pilihan di tangan miker yob! Tapi utk ketenteraman awam, miker tak payah bercakap lagi bagus la yob! kehkehkeh *eh gelak sapa aku tiru nih

  116. Esbedon Esbebet,
    ceh, dengn ilmu kau yg sejengkal tu yg konon2 down to earth la sangat kehkeh
    aku pon kutuk2 sebab based proton punya history la,u want us to move forward but do we need to forget the past?or learning from the past is much better kan?

    even current version pon cam hampeh especialy satrio neo & waja cps yg mentekedarah minyak(then siap low compression ratio pualk tuh) tuh kehekh..hebat la sangat enjin campro cap ayam korang tu kehkehkeh
    LOL sory to say campro memang antara enjin paling low-class,unless maybe korang blh cakap campro CFE much better in-term of?
    org2 kt sini tkpenah ZTH ke & review2 negatif pasal campro?terperap la korang dlm tempurung funtastico nih kehkehkeh

    • Dam,
      xkata pn enjin campro ni plg bagus.
      dlm market mesia, enjin 1.6 ada ape yg lepas euroIV?

      kt zth tu ramai otai2.
      yg otai2 ni diorg xkesah dh enjin 1.6L.
      melainkan yg perasan otai je sebuk2 kecoh psl enjin H power la, P kureng, VW canggih etc.

      pd aku, CFE mmg ada improvement drp campro0.

    • ZTH ke? lama dah 2 dam..
      web lamo pakcik 2..time2 gilo keto bosa..
      skg ni dah tuo..focus tuk family car tech..
      dgn hormatnye..funtastickodesign,paultan,n carscoop..and etc..adalah antare reference/cikgu2 utk pakcik tambahkan ilmu2 pakcik yg seciput ni..

    • hehehe.. ada org terasa, yob, yong! .. 😀 anyway, mmg ilmu aku sejengkal je, sbb tu aku suka kalau ada org yg ilmu selautan, aku suka! provided org tu tak berlagak, riak, ckp org lain taknak dgr, dia sorang je betul. haaa.. ni je bagi org yg ilmu panjang sejengkal ni tak suka. tapi mcm aku ckp td, sukati la nk teruskan macam tu, ni bukan blog aku pun. cuma aku menyatakan perasaan semak aku jer.. keh keh keh

      aku enjoy baca blog yg bro campro buat ni, dan komen2 membina dari pembaca selama ni. tiba2 rasa macam tak best bila kena baca komen2 yg amatlah ‘membina’ tak hengat cakerawala punya. but anyway, maybe aku sorang je kot yg rasa mcm ni, aku ni minoriti je, so apa de hal. tgk yg thumbs up kau pun, ramai dari yg thumbs down kan. kehkehkeh *cis berjangkit siot gelak ni

    • erk..aku pakai waja cps auto…tp xterasa pulak kereta ni kuat mkn minyak…standard je rasanya utk enjin 1.6. bro ada pakai satria neo@waja cps ke?

    • eh..xde perkataan platform sharing dalam post ko???ajaib nih.

      campro paling low class??ko pernah bawak ker??..body berat lagipun..memang la kuat myk..lainlah vios dugong dgn myvi ke bulan..ringan sebab tu bole ke bulan dgn ke laut..sebab tu myk save la kunun..padahal tipu refresh rate tank level..hahahhaa

      ZTH zaman dial up modem je la bro..orang dah x g dah saner dah..hoho..saper yang terperap ni..

    • Sokong Bro Dam,

      Enjin Campro memang hampeh dan low class pun.

      Hampeh sebab dah kalahkan beberapa Evo10 dalam Rally APRC 2011.

      p/s: Duduk bawah tempurung yang ada wifi..ok ape? haha

  117. tgk gbr kt ats,dorg tampal bg nampak kotak2 dkt bumper tu.bg org tgk kete mcm xlawa je dr design asal

  118. proton?
    kenapa gambar kena remove?
    proton?
    kenapa p3 xstart viral campaign lg?

    kurang2 proton ptt keluar satu gambar studio….
    apalagi yg x selesai kt market. dept tu….ish3

  119. LOL enjin campro pakai kat satria S2000 kt Rally APRC 2011?tak percaya la
    pakai enjin renault lagi

  120. enjin campro ni mana la blh masuk rally saudara2 sekalian,surely barai punya
    korang btul ke dh tgk bonnet satria S2000 tu pakai enjin apa?kenapa konfident sgt???
    saudara campromania blh snapshot enjin apa yg satria neo S2000 pakai?so far tk penah tgk lg kehkehkeh

    teringt zaman dulu2 rally 90an pon konon2 wira yg menang rupa2 nya evo3 rebadge mitsu kahkahkah

  121. LOL
    proton PERT tu start evo3 la,korang tk tau beza lampu belakang evo3 & wira ?
    then proton pert pakai evo4,5,6 plak kehkeh

    enjin neo (campro) cusco ni penah masuk competition apa?kete2 enjin campro ni penah masuk Merdeka Endurance Race?

    well seriusly penah ke funtastico ni tunjuk pic bonnet enjin satria S2000 rali tu?sah2 enjin renault kalau tk penah tunjuk kt public kehkeh

  122. Ala alaaa comey betol si Dam menunjukkan kebodohan berpandai pandai dekat sini. Comey Dam, comey.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s