funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton Satria Neo S2000 bakal teruskan cabaran di Rali Sweden

11 Komen

Cabaran seterusnya Satria Neo S2000 dalam S-WRC ialah di Rali Sweden. Nampaknya Per Gunnar Andersson akan balik kampung & bakal meneruskan cabarannya kali ini. Diharapkan jentera Satria Neo S2000 berjaya menamatkan perlumbaan & mendapat tempat yang terbaik nanti. Semoga berjaya!!!

ICE AND SNOW AWAITS PROTON IN RALLY SWEDEN

PROTON’s Per Gunnar Andersson arrives for a homecoming this weekend to lead the Satria Neo S2000 to its maiden Swedish Rally for round two of the 2012 FIA Super World Rally Championship (S-WRC). Andersson’s preparations in the Satria-Neo S2000 couldn’t have gone better, with a Super 2000 victory on the KNA Rally Finnskog in Norway yesterday. With 42 entries starting, he not only finished first against the Ford and Skoda teams of the same category, but also in fourth overall in a rally that also included the Citroen and Ford World Rally Teams.

Rally Sweden will also see the return of Scottish veteran Alister McRae to the World Rally Championship circuit. McRae was crowned last year’s Asia Pacific Rally Championship (APRC) winner alongside co-driver Bill Hayes.

“We’ve put the disappointment in Monte Carlo behind us. It’s quite obvious that the Satria Neo S2000 has the pace and performance, and we’re back in Sweden to prove this point,” said Andersson whose charge to victory in the SWRC category in Monte Carlo was halted by an engine fire three special stages to the finish.

“Rally Sweden is an incredibly exciting event which will see competitors battling it out on ice and snow for what is a proper winter rally. We have a competitive package, and alongside experience as well as local knowledge, we’re confident the Satria Neo S2000 will live up to challenge.”

Andersson last won Rally Sweden in 2010 competing in the S-WRC category. He also led the rally last year in a Ford Fiesta during the opening stage, but was forced into early retirement when he rolled his car. Andersson had also won in Sweden in 2006 contesting in the Junior World Rally Championsip (JWRC).

For McRae, returning for a stint in the S-WRC represents a big comeback. He has competed in Rally Sweden seven times, finishing as high as fifth overall and last drove in the event in 2004.

“It’s fantastic to be back. Rally Sweden will also give us a chance to test the 2012 Satria Neo S2000 ahead of the start of this year’s APRC,” said McRae.

Rally Sweden has attracted a total of 85 entries and will be contested over 24 special stages covering a competitive distance of 360km. The rally begins with a 1.9km super special stage in Karlstad on Thursday and continues on Friday with nine special stages which will see competitors driving through classic Norwegian stages in the town of Kongsvinger.

Day three of the rally will see drivers tackling eight special stages and crossing the county border to Dalarna to run classic routes in Sagen and Fedriksberg, while the fourth and final day of rallying will be run over six special stages in the area of Hagfors.

“It has been a phenomenal start to the year for PROTON in S-WRC, and we’re looking forward to keeping the momentum going strong. There is no time for disappointments, just results and this is precisely what we will be focused on in Rally Sweden,” said Datuk Abdul Razak Dawood, Head of Proton Motorsports.

PROTON is due to compete in five of the seven S-WRC rounds in 2012. The S-WRC is a companion series to the World Rally Championship and is driven on the same special stages. It is limited to production-based cars homologated under the Super 2000 rules and was first introduced in 2010.

“In Monte Carlo, PROTON produced some incredible results in the face of adversity and we bring this optimism and fighting spirit to Sweden.” said John Chacko, Director of Group Marketing, Branding and Motorsports. “Rally Sweden is a rare occasion you will see a Proton car being driven on Scandinavian roads as much as it will be another milestone for PROTON in our pursuit of excellence and to create greater brand awareness globally.”

Advertisements

11 thoughts on “Proton Satria Neo S2000 bakal teruskan cabaran di Rali Sweden

  1. Aku memang tak layan neo ni. Sejak dari lancar memang terasa banyak kekurangan banding kelebihan.

    @Bro FD,
    Aku dah taruk link ke sini kat blog aku (Thanks to guide dari bro Nazz).
    Check it out. Kalo korang ada idea lagi baik, silakan. Kalo ada geng lain yang nak tukar2 link amatlah dialu-alukan.

    http://tbmalaysia.blogspot.com/

    AD (Teddy)

    • lain org lain minat..

      bagi saya, saya mmg minat tapi pasal kecik jer.. Nh pun nak mencari waja facelift 07 nh..

      • Pada aku kalo ada duit berlebih ok la kot kalo nak pakai sebagai kereta sampingan. Unless kalo diorang buat 4 pintu macam Polo. Ini 2 pintu, limited kegunaan dia sebab kurang praktikal. Secara tak langsung volume jualan pun tak berapa nak elok/laku.

  2. apsal brite neo s2000 menang kat kna rally norway xda dlm brite yek

  3. Salam bro fd,
    Simpanan tunai proton ketika ini 600 juta berbanding 4bilion ketika era tengku mahalel, sy petik dr harakahdaily, apakah ada usaha utk menjatuhkan dan memangsakan pengurasan dibawah dsza??

    • Pembangkang ni sebenarnya cari modal je, selagi boleh jadi isu mereka pasti pergunakan. toksahla dok jatuhkan DSZ, dia ok aper..

      Kan bawah DSZ giat buat R&D model-model baru.. model2 yang ada ni pun dah paling minimum budget yang digunakan untuk membangunkan sebuah model..
      itu berdasarkan apa yang aku baca dan ikuti daripada media-media elektronik la..

      Banyak lagi isu lain boleh korek… kenapa tak dedahkan kenapa Alza SR tak patuhi dasar baru kerajaan yang kena pakai airbag dll? Report la kat SPRM mungkin ada orang P2 kaburkan mata sape2 ke.. itu baru namanya melindungi industri automotif, dan tak berkompromi kepada mereka yang menipu dalam bab-bab keselamatan ni..

      Kenapa NGO tak buat demo bila Alza SR buat bodo je promote kereta tin kosong tanpa airbag? Kenapa? kenapa?

      Buat la demo bersihkan kereta scrap atas jalan ni.. buat la demo supaya percepatkan kereta elektrik…

      banyak demo lagi boleh buat…

      p/s: sori le kalo ada org politik sini hahaha..aku neutral, aku bercakap atas dasar cintakan dunia automotif..hehehe

  4. Neo suram je berita sejak akhir-akhir nie.. semua sibuk tunggu P3-21A..

    kalau model Neo ada versi 5 pintu mungkin agak menarik, satu lagi alternatif daripada membeli meevi..

  5. Nak share sket pasal pilot projek untuk ASEAN New Car Assessment Program (ASEAN NCAP) yang bakal menjadi kenyataan pada pertengahan 2012.

    Apakah ini akan membawa kesan positif kepada industri automotif tanah air dan seterusnya kepada pengguna?

    http://tbmalaysia.blogspot.com/2012/02/pilot-projek-untuk-asean-new-car.html

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s