funtasticko design

http://funtasticko.net

Tun M dedahkan spesifikasi P3-21A!!!

139 Komen

Adakah pihak Proton berani menyaman Tun M yang dah bocorkan maklumat mengenai spesifikasi P3-21A??? Takkan berani nye kan, hahaha… Tun sendiri pun teruja selepas test drive model tu. Rakan beliau yang merupakan orang luar yang pakar dalam automotif pun mengakui apa yang ditawarkan pada model tersebut setanding dengan kereta Eropah yang “up-market”. Boleh dikatakan macam-macam ada kat model terbaru Proton ini antaranya :

  • Hot press steel body, enjin 1.6 liter turbocharged engine yang mempunyai kuasa menyamai enjin 2.0 liter, enjin tersebut mencapai tahap Euro 5.
  • Vehicle Seek Lamp, Wiper Auto Speed, Auto side door folding mirror, Push Button Start / Stop, Sensors for Automatic Wiper and Headlamp & GPS Antenna for Navigation System.
  • Impact Sensing Door Lock, Continuous Variable Transmission, Security Alarm System, Immobiliser & Central Locking.
  • Versi automatik mempunyai Shift Lever dengan Tiptronic Mode & Paddle Shifter pada steering denganpertukaran 7 gear.
  • ABS & BA (Brake Assist).

Sebenarnya ada lagi ciri-ciri lain yang ada kat P3-21A, tapi mungkin Tun M simpan dulu kot, kalau cerita semua nanti takde la yang menarik nanti, hahaha… Terima kasih Tun sebab dedahkan spesifikasi P3-21A ni…🙂

sumber : http://chedet.cc/blog/?p=686

139 thoughts on “Tun M dedahkan spesifikasi P3-21A!!!

  1. TQVM Tun Mahathir! 4 sure Im gonna get this baby! Let go my 1997 Iswara n Neo Cps for this new born baby! Yahoo!!!

    • Info yang credible camni yang kita nanti2kan. Betul tak bro?
      Cuma sayang sebab ada delay sket bab pelancaran/berada dipasaran.

    • bro neo cps simpan la…buat kete weekends…ngee..

      • Ikot kan hati muda 23 aku mmg nak simpan, plan nak buat project. Tp susah nak bawak makayah, 3 tahun aku pakai, sekali dua je makayah aku naik. So igt angkat p3-21a, makayah aku 4 sure happy, abah aku punye ford cortina la jadi project aku. Hehehe. Ngam tak plan aku.

      • bro fordcortina,

        skali pandang aku bc komen ko aku ingat ko ckp “Tp susah nak bawak MAKNYAH”.. haha tekejut aku.. rupa2 nya MAK AYAH.. haha.. sory bro..

      • haha..tau xpe..ak pn mule2 bace maknyah…ble bc pelan2..bru makAyah….hehe

      • nasib kita serupa la bro…..bru je pas let go neo sye…dah 5 taun pki..msuk kit r4 pon x dan….dpt msu SSR type C jer….xpew la bro..p3-22 kn ade…xnk tnggu ker…??

      • haha, saya tak main maknyah brader2 sekalian. nabi tak mengaku umat nanti. lepas ni kena mak bapak la. hihi p3-22a macam lambat lg je, mengikut perangkaan ku mungkin mid 2013. tangan dah menggigil ni. hehe parkinson kot. hahaha.
        ok la tu, sempat gk, ak sempat tuning PDT je. huhu.

    • Harap lepas ni ada otai2 besar lain juga yang sudi kongsi info.

      AD (Teddy)

  2. xda cakap ada ESP/VSA ?

  3. haha terbaek la Tun.. .. giler sporting..

  4. Berkenaan model baru Proton (P3-21A). Berikut ada sedikit ciri-ciri detail yang diberikan sendiri oleh Tun Dr Mahathir.

    Ciri-cirinya agak menarik juga dan rasanya yang terbaik pernah ada pada model keluaran Proton.

    http://tbmalaysia.blogspot.com/2012/02/pelancaran-model-baru-proton-p3-21a.html

  5. Salam bro FD,

    Camne ek kalo aku nak buat style “funtasticko clan link” kat blog aku?

    Sebab aku ingat nak taruk blog2 Bahasa Malaysia macam blog FD dan lain2 kat link tu.

    Harap boleh bantu. Thank you in advance.

    • sy pakai platform wordpress, bro pakai blogger, cuba bro tanya geng2 blog lain yang pakai platform blogger…🙂

      • Tula ingat nak tiru style taruk link2 kat belah kanan tu.
        At least blog2 Bahasa Malaysia jadi macam lebih bersatu dan kuat sket. Kalo masuk blog aku, boleh jumpa blog lain2 nyer link kat tepi and vice versa.

        Menantikan FD menyaingi PT.

        P/S: Ada tak saper2 geng yang bro boleh recommend untuk aku tanya pasal link kat tepi tu?

      • blogger dashboard > Layout > Add a Gadget > Blog List / Link List

      • Thanks bro Nazz, nanti aku try tengok leh ke tak. Pasni kalo sudi, leh kita sama2 tukar2 link.
        Best gak kalo ramai geng blogger auto bahasa malaysia bersatu.

        AD (Teddy)

  6. hot press body tu mcm mana?cold press plak mana?aku ni jakun skit bab2 benda alah ni..

    • hot press = metal plate akan d’panaskn smpi jd merah mcm buat pedang..pastu bru d’stempkn ngan stamping machine..metal plate bkn yg biase…cmpuran besi 2 dah lain…so die sesuai utk d’pnaskn pd suhu yg tinggi….hasilnye…part akan jd lbih kuat dan berat die just skit je yg naik…

      cold press = xpnah dgr la bro klu utk part manufacturing…klu utk mknan ade la…utk hasilkn minyak zaitun…

      (^_^)

    • Kalau dalam pembinaan bangunan terutama bahagian bumbung..selain menggunakan kayu sebagai kerangka ada 2 jenis kerangka digunakan iaitu cold form (cold rolled steel) dan hot rolled steel.. cold rolled steel/cold form ni tak kuat, kalau beban terlebih sedikit confirm patah/bengkok… besi jenis ni berkemungkinan besar dipakai oleh kereta Perutdua kerana ia memang sangat light weight..

      Untuk Hot rolled steel, besi ni sangat keras dan mampu tanggung beban yang berkali ganda lebih berat dari cold rolled.. jika dalam bidang buat kereta, kerangka yang dibina dengan besi jenis ni memang chassis kuat giler lah..tapi satu je.. kereta akan berat sikit, tapi dari segi keselamatan insyaallah lah tak remuk mcm kereta perutdua..

      itu saja perbandingan yang aku boleh bagi..keh keh.. tapi aku prefer laburkan duit sikit cari kereta yang pakai hot press chassis, berat sikit takpe..masa pecut dan ambil selekoh stabil..

      p/s: Entah-entah Tun Dr.M pernah komen kat blog PT atau FD ni tapi kita tak tau beliau yang komen.. huhu..

  7. tapi 2 benda risau apa tun cakap

    Naturally the price would be higher though probable cheaper than imports with similar features and quality.
    jadi macam nak mahal je. macam harga premium bkn lg RM 75, 988 ja. mcm nak masuk harga inspira ja

    The car will be available in three months time.
    yang ni paling takut. ishhhh tangguh lagi ka pelancaran. atau bulan 5 baru leh dpt kereta. tp tu pun kira lambat la jugak

    • “Naturally the price would be higher though probable cheaper than imports with similar features and quality.”

      maybe maksud dia, fullspec P3-21a (75k) lebih mahal ckit drpd lowest spec Vios MT (71k)..

      • kompom 82K++..

      • Yeke 82K? Cam agak mahal gak untuk kereta tempatan.

        AD (Teddy)

      • konpem? kalau macam tu ok la. sbb semalam g proton edar. org salesman tu dia ckp dia g soft launch tu. dia ckp memang tpukau. tp dia ckp harga start rm 70 k tp full spec maybe cecah rm 90 k. tu takut tu. terlepas impian nak rasa CFE nya enjin ngan 7 speed CVT (ada steptronic function lg). paddle shifter, DRL, push start, 4 airbag dll. hope dia tertidoq kot masa soft launch tu sbb RM90 K macam da dkt sama ngan Chevy Cruze 1.8. spec memang ta tip top tp chasis dah terbukti, style ada, safety diakui berbintang2, handling pun mantap. kalau lemah pun maybe pickup sbb malaysia x dpt versi 1.4 turbo, multilink suspension dan ciri2 mewah lain. hope salesgirl tu tertidoq la. pe pun da gtau dia leh je tempah suh dia call sy

    • mcmanapon proton tak boleh letak mahal…. sbb pembeli proton kebanyakakannya hanya mampu kuarkan sekitar 60k saja… jika mereka mampu lebih mereka akan cari jenama import walaupon spec tidak segah mana tp itulah hakikat pasaran kenderaan di malaysia.

      bandingkan inspira yg juga asal lancer dgn cc yg tinggi lebih dari vios dan city tp jualan tetap perlahan. Disini kita dapat lihat peratusan rakyat malaysia terlalu kecil untuk keluarkan nilai lebih 70k untuk sebuah kenderaan tempatan….

      kejayaan model2 proton dan perodua adalah kebanyakakannya dlm lingkungan 50-60k. Produa pon perlukan range harga ini untuk takluk pasaran malaysia. Pasaran yg majoriti rakyat malaysia mampu. Apa salahnya proton berikan sesuatu yang istimewa pada pasaran ini… kerana majoriti mereka2 inilah yg selama ini menyokong proton.

  8. seriously harap sgt2 kereta ni ada esp/vsa….kalau tak cita2 proton nak jadi global car takleh ler..

    • Kalo nak dapat 5-Star Euro NCAP memang wajib kena ada ESP untuk semua variant yang dijual kat Euro.

      Asal jangan esok2 kat Euro jer yang semua variant dapat ESP sudah la. Sebab pada aku nyawa rakyat Malaysia pun penting gak.

      Apapun aku mendoakan yang terbaik untuk Proton dan harap Proton akan cepat dapat bersaing on a level playing field ngan pengeluar2 lain.

      AD (Teddy)

      • Harap2 kali ni takde la takat unjian internal n pastu dok kata sama taraf ngan Euro NCAP.

        Bukan nak kutuk Proton, tapi dok berharap Proton tak buat cam dulu2. Claim Savvy 3-Star, tapi internal. Iklan lagi la takleh blah, siap cakap drive tutup mata. Orang yang 5-Star Euro NCAP yang sah pun tak iklan camtu.

        Nampak sejak DSZ ada banyak perubahan. Kita perlukan CEO yang pracmatic.

  9. Pingback: Tun Mahathir Dedah Spesifikasi Proton P3-21A | sembang-auto.com

  10. kete nih ada esp,ada button on n off esp,tp hanya pada premium line.

  11. Dari gaya cakap Tun ni, kereta ini amat memuaskan hati beliau. Cuma terserah kepada marketing proton@ DRB utk mencari jalan terbaik bagi menjual kereta ni.

    Dan kepada yg mengidamkan kereta ini dgn full spec, kenalah sediakan d/p yg besar sikit…kalau tak,berat juga nak bayar installment setiap bulan.

    • entah2 Dr M quote ni mungkin salah satu marketing strategy, we never know..

      • Tengok nick Ford Cortina, teringat kereta pertama yang ayah aku pakai. Rasanya kereta tu beli time aku belum lahir ker, aku pun tak ingat dah cerita dia camne. Tapi memang nostalgia la.

  12. lebih baik aku beli P3-21A ni drpd aku beli tuyuta v-yosh J spec hrga RM80k tp spec spt BLM base line, dh la body x keras, sma cam keta perutdua v-vah. x de pulak japan wannabe nk bash tuyuta v-yosh. heran plak bila rkyt m’sia sanggup beli keta jenama jepun harga RM80k tp spec cikai.lebih bangga la konon dpt beli jenama jepun dr beli jenama tempatan yg lbih murah & spec yg agak memuaskan.malu agaknya klu pakai jenama proton…

    harga = range RM70k-RM80k?
    jenama = P3-21A vs vios J spec?

    AKU LEBIH RELA BELI P3-21A YG LEBIH BAGUS SPEC DR BELI KERETA JENAMA JEPUN YG MAHAL TP SPEC CIKAI.

    • kalo ko rela, ko beli laa… duit ntah ade ntah idak.. ntah2 duk pakai kancil jek..
      org laen beli kete x mintak duit ko pun
      bile org beli kete laen, proton fanboys duk meroyan…
      kete x kuar lg, da bising mcm2.. ni ke mentaliti proton fanboys?

      • udemg,
        yg hang duk meroyan tu apa pasal?

        salah ke org yg bandingkn spec 0 vs spec full pd tentative price yg sama?

        kete mmg xkuar lg bro, tp spec dh revealed.
        skrg ni kiranya dia compare spec je.
        spec tu, kalu ABS, ABS la dia, xde faktor subjektif, ia adalah objektif.
        xde pulak org kata “ooo…ini ABS manyak lawa oo~”

        masih terlalu awal utk compare fizikal p3-21a nih.
        & fizikal ialah subjektif.

      • brape kali nk banding da? tu je ke modal proton fanboys? duk ulang bende yg same…

      • yg kau ni bising2 apahal, sukati die la nak tulis apa pun, ko tak suka xyahla baca. klu dia pakai kancil pon apahal, dia pakai duit mak kau ke? ko takleh berak ke dia pakai kancil? apa la nak berdengki, busuk sangat dah hati. kau marah kat sapa sebenarnya ni.

      • pakai ford cortina xde airbag n abs, mati x?
        tgk elok jek duk bls komen…

      • jom head to head dengan ford cortina aku tgk sapa keras sapa lembik, sapa hidup sapa mati. ada beran?? jgn cakap je barani.

      • takotnye ngan adik umo 23 ni.. haha…

      • eh aku rase tu org lain yg buat perbandingan la.
        mgkn tu 1stime dia post sbb nick dia cm baru je kt sini.
        mgkn yg sblm ni, org len punya perbandingan.

        skip thru je, xyh baca kalu sama🙂

      • klu aku kata bangang kang mrh pulak…terang2 aku tulis AKU LEBIH RELA BELI P3-21A. x nmpk? x baca? mmg la org lain beli keta x mintak duit aku. aku nk beli P3-21A nnti ade mintak duit ko? x de kan? aku x lrg nk beli keta ape pun tp aku bandingkan p’beli menggunakan duit dgn bijak utk beli keta. nk beli keta jepun, hrga tggi tp spec rendah atau beli keta tempatan, hrga lebih rendah dgn spec yg lbih baik. kualiti? toksah citer la psl kualiti sbb kebanyakan brg jepun skrg dibuat di negara lain. kualiti ade kureng skit bro.sbb tu aku bg contoh tuyuta v-yosh sbb ia tidak dibuat & tidak dipasang di jepun.

        dan utk ko yg suka bash keta proton, aku nk tanya ko guna kereta ape? heheheheheee….

      • ko nk kate aku bangang ade aku kesah? haha…ade aku bash kete poton ke? mane ayat aku yg bash tu? ce tunjuk sket.. haha… x perlu la aku ckp aku pakai ape? cr sndiri no.plat CCQ 787… da jumpe nanti tegur2 la, jgn malu2 proton plak.. haha..

    • 😉

      takda telur bulur cukur punya orang. haha

      • pakai je la ford cortina tu… neo konon..kehkehkeh..
        umo 23, pakai neo da 3 taun… haha…
        proton fanboys mmg pandai make it up… haha…

      • ko x kenal aku sapa bro. takpala, klu aku melarat layan kau ni, aku pon bangang macam kau. takpalah, sukati kau la, orang macam kau ni memang tak kan maju. so biarkan jela, aku minta maaf la kalau ada terkasar bahasa. peace!

        fyi: aku bdak pts, n aku lahir bulan 11, so, by right umur aku sama dengan sesiapa yg berumur 25 tahun 2012. Selamat Maju Jaya bro!

      • x elok ckp org bangang walaupun ngah marah skalipun… haha…
        g la sambung tido ko tu.. haha..

  13. offtopic:

    perodua akan dibenarkan pasang kereta sedan dan berkuasa lebih dari 1.5 liter plak pasni. ape reaksi proton utk counter measure saingan ni?

    • bagus!

      harap2 kualiti sama ngn model asal🙂

    • hepi giler r gang2 JDM…myvi turbo lak yg msuk pasnie…hasilnya..banyak nyawa yg melayang…kete ringan..tin milo ltk enjin bsr…suspension pon still pki torsion beam..jgn trkejut la bnyk kes myvi trbalik pas nie..ngeee

      • Walaupun aku lebih sokong P1 banding ngan P2, tapi aku tak rasa ia sampai seperti yang ko kata tu.

      • sye dah witness kjadian myvi trbalik time balik praktikal kt p2 taun lpd…coner yg sye slalu lyn ngan neo 80kmh speed tp ok jer…myvi se bley trbalik..abis total lost…bdk logistik pnye kete…bru kuar xsmpi staun….2 bru n/a 1.3 klu ltk yrv cmne la jdnyew…

    • model sedan apa yg dia nak pasang? model yg p2 rebadge sebelom ini hanyalah model daihatsu bukan toyota…. melainkan model daihatsu+toyota..

      adakah hanya sekadar pasang sahaja dan bukan rebadge..?

    • Perodua manufacturing owned 51% by Daihatsu, and I heard that Perodua sales is the 2nd biggest after Japan market and contributed to Toyota Group World Sales, that is why they don’t want to merge with Proton.

      Nampaknyer, kerajaan semakin tidak adil kepada Proton dan tidak mengotakan janjinyer, dulu aku dengar Proton nak produce kereta bawah 1,000 cc tapi kerajaan tak bagi sbb clash ngan model yg dijual oleh Perodua. Perodua pun membantah Proton utk mengeluarkan model yang boleh bersaing ngan mereka. Sebab itu Proton terpaksa mengeluarkan Savvy/Tiara berenjinkan 1,200cc. Cerita ini pernah keluar newspaper, aku ingat lebih 10 tahun yg lepas…🙂

      • sorry, “sales perodua is 2nd biggest sales after Japan market for Daihatsu”…🙂

  14. Salam, tumpang tanya sapa2 yang tau.

    Aku dah mula post guna nama dan email baru kat blog ni (AD) sebelum ni guna nama lain (Teddy). Tapi kenapa ek sampai arini tak kuar satu post pun yang aku buat guna nama baru? Atau mesti kena dalam approval baru leh kuar?
    Thank you in advance.

    AD (Teddy)

  15. kemungkinanan lancar bulan 3 dan on the road bulan 5 tu cam betul sbb menurut sedara saya yang bekerja di proton shah alam. beliau kata sbb enjin turbo ada masalah… hal ini kerana dah ada kes 2 bijik exora bold terbakar…. tapi benda ni tak di heboh-hebohkan… tu sbb bapak saya punya exora bold skrg ni tak sampai2 lagi… proton sedang berusaha mencari penyelesaian untuk masalah tersebut…

    • ada tak sesiapa di sini yg dh tempah exora bold tak dapat2 lagi??huuhuhu

      • Kawan aku dah guna sejak sebelum raya cina. Kaler yang macam gold tu.
        Enjin CFE.

        AD (Teddy)

      • setakat nh baru nampak 1 2 jer.. CFE..

      • salam bro prodas lama menyepi,

        branch saya da deliver lebih drpd 25 unit bulan lepas.. so far stock tak ada masalah, kecuali color elegant brown, sbb que terlalu panjang..

      • bro Nazz saya ada tiap2 hari bukak FD ni… tapi jadi pembaca senyap jekk… ohhh mungkin sbb color elegent brown yg membuatkan lambat dihantar…. tapi yg kes saya dengar betul ke tak?? boleh kasi penjelasan???

    • dah kompem atau sekadar khabar angin….?

    • terbakar sbb ape bro?

      ayah hang dh jual exora nk bli exora bold?

      • semua car maker ada prob. Remember Ferrari Italia… Range Rover and Even Tata..

      • ye exora lama tukar kepada exora cfe.. tapi tak sampai2 lagi…. katanya ada masalah tapi salemen cakap ada masalah sikit tapi dia tak bgtau masalah ape.. minggu lepas g umah sedara kawen jumpa pakcik saya yg kerja proton dia cakap memang ad masalah pada enjin cfe… dan 2 buah dh terbakar.. tapi tak di heboh2… itu sbb mana-mana exora cfe yg blm dapat dia delay dulu sbb nak betulkan masalah tersebut… tapi tiada laporan rasmi dari media proton.. so saya angap ini hanya khabar angin

    • setakat ni, saya hanya nampak sebuah exora bold kt area saya..tp tak sure yg tu enjin CPS atau CFE..kalau enjin CFE ada problem, nampaknya kena cari penyelesaiannya betul2 sebelum enjin yg sama dipasang pada kereta P3 juga.

    • Sedara ko cakap terbakar sebab pe?

    • jgn la dok kuar cite dari adik bradik sepupu sepapat bro sbb byk cite tak betul melainkan pic projek tu shj.

    • ckp siang tengok tengok bro, kalau ko tak boleh kasi bukti, proton boleh saman ko bro.

      • itu yang saya dapat berita dr sedara saya yg kerja di proton lh…. tapi harap2nya tak betul sbb saya pn bakal pemilik exora cfe ni….

    • hari ni keluar jalan2 ada terserempak dgn exora bold merah no plet WWG kalau tk silap la…

  16. huaaa…ngantuk..
    apa la yg best sgt pasal p321a ni…semua dok ulang benda yang sama…
    nanti dah launch, FD tadak hit tinggi la…
    huaaa..ngantuk…

    propaganda proton melalui webblog-link nampaknya berjaya..
    tapi kalau tanya org kat luar sana..ramai yg tak mahu pakai proton..melainkan utk pakai sebab kereta harga murah…huhu..bukan sebab kualiti or satisfaction..

    proton…tgk gambar boot belakang tu pun dah tau proton design..
    compare ngan continental or korean car, mmg design lain sangat2..

    • Harga murah dan reability tinggi. Bagi saya ini adalah faktor utama org pakai proton kan..

      Bro akupunyer, sanggup ke bawak kereta 80-90k pergi kerja tapi parking tengah panas 5 x seminggu. Sebab tu la org pakai kereta2 murah proton. Org x kan takut pun kalau wira/saga lama deorg parking bawah matahari. Kereta tu mmg workhorse bagi mereka. Lagipun kalau karat, merata2 kedai boleh baik dengan harga berpatutan. Kalau la tetibe honda berkerak bumbung, x ke mahal nak cat balik..

      p/s: bagi saya x kisah biler org pakai kereta lama proton sehingga nampak mcm nak lerai, sebab org tu tahu the purpose of a car. Not only for pleasure, but it’s include what purpose a car for.

    • cakap dah boring dgr pasal p321a tapi rajin jgk ko menaip bg komen..pelik la perangai ko ni bro..tapi aku suka dekat ko ni..jauh disudut hati ko, amik berat jgk kat proton yer..walaupun ko mungkin x sedar..hahahha

      • mmg aku ambik berat pun.
        dan sebab tu aku ckp benda yg aku rasa betul.
        dan terbukti webblog n komen2 blog ni terlalu teruja dan ada juga yg sengaja memuji proton tinggi melambung.
        tak tahu la sbb ada kaitan atau ikhlas.

    • takpe la dh launch nanti bole wat satu thread khas utk pengguna p3 pulak, cam yg dah buat utk pengguna persona elegance
      pastu bole sembang benda2 berkaitan automoftif lain lak, dunia automotif bila lak berenti..takkan berentinya, tiap2 hari ada je benda yg berlaku..

    • pakai keta lain byk yg tak bole lipat kat corner mcm proton bro huhu..kepuasan memandu krg..

  17. proton marketing pun nampak macam buat diam jer. tak nak take advantage ke excitement bakal bakal pembeli tgh meluap luap ni.

    kalau sure launch bulan 3, ape salahnyer terus je keluarkan brochure ke, price range ke… so takde la macam macam rumors keluar. nanti kalau yg betul keluar tak sama macam rumors, proton jugak yg kena bash. org cakap proton menipu pulak walaupun semua ‘facts’ yg ade sekarang bukan officially by proton.

    senang citer, release je brochure. bukak je terus utk org booking. kalau booking sorang dah 1,000, dpt 1000 booking dah sejuta. kalau dapat 500,000 booking, dah 500 mill, dah boleh start develop new model dah. kakaka

  18. Sekadar cadangan ,

    Proton perlu lebih usaha untuk market p3-21a pada etnik cina, sy lihat meraka kurang gemar proton berbanding perodua. Pembahruan mesti dilakukan untuk tap market meraka. Bukanlah menghina tapi average pembeli proton low quality buyer, full loan, tak nak byr downpayment, trade in lama dapat baru duit tak nak tambah , blacklisted pun very keen nak beli.
    perlu ada usaha untuk masuk mana2 potential buyer market. Bukti cakap sy fd boleh tgk depan mata myvi se banyak kita jumpa tapi proton hanya persona base line yg selalu nampak.
    (Sory kalau ada yg terasa.)

    #p/s tak sabar tggu p3-21a becoz nak compare dgn md elantara yg akan launch 17 feb ini.

  19. ayat ni
    “””menurut sedara saya yang bekerja di proton shah alam. beliau kata sbb enjin turbo ada masalah… hal ini kerana dah ada kes 2 bijik exora bold terbakar”””
    agak2 macam betul je?????

    well to be fair&square byk jugak brand lain even ferrari nyer new batch production ada isu
    harap2 prton blh solve benda ni cepat sebelum menjadi satu masalah negara yg baru

    antara cadangan aku
    biarkan kete exora bold(yg dh rectifed) tu idle selama beberapa jam(& beberapa hari) di bawah sinar panas matahari statr dr 11 sampai waktu asar,kita tgk kluar asap ke tak?& fair kena letak MPV/kete brand lain jugak sebelah-menyebelah,ye tak?mahal ke testing camni?senang je kan

    sebab aku penah tgk volvo nyer test unit yg letak kat gurun mojave selama beberapa bulan untuk test ketahanan material chasis/body luaran/enjin/interior

    btw
    ferrari 458 baru yg terbakar–tp ferrari dh recall nk rectify balik new batch ni tahun lepas
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1308061/Ferrari-recalls-cursed-supercar-FIVE-458-Italias-burst-flames.html
    http://blogs.wsj.com/drivers-seat/2010/09/06/ferrari-recalls-new-458-italia-after-some-catch-fire/

  20. OFF TOPIC;

    myncap start bulan april. kalau Boleh Proton kene buat crash test untuk kereta 2005 above. Nak bagi tengok reabiliti kereta lama. EG waja, persona, Satria neo and Ofcause The Mighty Savvy. Baru boleh org percaya kereta lama. Nak jugak tengok aper jadi dekat Alza SAFETY REDUCE and the Tiny viva.

    • kecewa gak aku dgn perodua ni..boleh pulak Alza di buang safety feature semata2 untuk menarik pembeli. At least kekalkanlah 1 airbag untuk pemandu.

  21. ini tekaan aku n rumours ajek,bukan official info, baseline aka standard variant.
    Enjin-iafm+
    trans-cvt vt2 punch(straight type),5mt getrag
    sus-front mcpherson strut,rear multilink
    tyre-205/55/r16 5 studs steel rim with cover
    -all 15″ disc brake,front ventilated,rear solid.
    -Dual airbags
    -speed sensing central locking
    -projector headlamp and bulb position lamp(hmsl)
    -4 speakers radio cd mp3 with dsp
    -low type console with lid
    -basic bcm as per exora
    -standard fabric seat
    rega aku teka range 50-60k.

  22. ini tekaan aku n rumours ajek,bukan official info, baseline aka standard variant.
    Enjin-iafm+
    trans-cvt vt2 punch(straight type),5mt getrag
    sus-front mcpherson strut,rear multilink
    tyre-205/55/r16 5 studs alloy rim
    -all 15″ disc brake,front ventilated,rear solid.
    -Dual airbags
    -abs,ebd
    -active head rest
    -speed sensing central locking
    -projector headlamp and led position lamp
    -fog lamp
    -4 speakers radio cd mp3 with dsp,usb,ipod,bluetooth connectivity with steering audio switches
    -high type console with lid
    -remote trunk release
    -anti trap power window
    -basic bcm as per exora
    -split fold rear seat
    -water repellant fabric seat
    rega aku teka range 60-70k.

  23. ini tekaan aku n rumours ajek,bukan official info, h-line aka premium variant.
    Enjin-cfe
    trans-cvt vt3 punch(straight type with tip mode n sport mode with paddle shifter)
    sus-front mcpherson strut,rear multilink
    tyre-205/55/r16 5 studs alloy rim
    -all 15″ disc brake,front ventilated,rear solid.
    -as per m-line + ba n esc
    -min 4 airbags, max 6 airbags(both front driver n passenger,both side driver n passanger, curtain airbags for both front n both rear occupant)
    -speed sensing central locking
    -projector headlamp and led position lamp
    -as per m-line + navigation
    -high type console with lid
    -advanced bcm
    -leather seats
    -split fold rear seats with arm rest
    rega aku teka range 70-75k.

    Ini aku main teka jek🙂,saje,tp dpt gak thumbdown,he…he…

    • lupe nak add, active head rest utk h-line aka premium.

      Tpkan, klu nak hline bwh 70k, nampak gayenye prtn kena reduce airbags jd 2 ajek. Tp bg akula, bg jek sume airbags yg ader, 6@8(ada kira curtain airbags 4,ada kira 2 ajek coz curtain ada utk front n rear occupants). Asalkan rega xlebih 80k, dlm 75999,kira dah cantik coz equipment byk berbanding ngan kete yg rega 75k kat malaysia yg konon2nya tax lebih dr kete local(padahal sama jek tax local n yg sanun tuh sekarang). Itu xkira material soft plastic interior lg. Equipment sama ngan forte 2.0,tp rega rendah dr forte 1.6, aku rasa bleh jual.

  24. geram ya aku dkt pembaca paultan!!!!!!! mmng barua!!!! tau nak comdem keta proton ja…!!!!!!!!!!!!!… ni yng semangat anti-cina aku melonjak tinggi ni!!!!!!
    walaupun ada bangsa melayu sendiri yng kutuk…tetapi aku pecaya majoriti bangsa cina paling kuat hentam proton!!!!!

    • Kilang Gula Terbesar – Siapa tokei ???

      Kilang Cement Terbesar – Sapa Tokei???

      Kilang Besi Terbesar – Sapa Tokei?

      Kedai Spareparts, sapa control ?

      Kedai repair moto dan kereta, sapa Control?

      Sekali Proton majoriti mim lam alif ya wau..panas diorang bro..panas… Apa saja P1 buat mesti kena hamtam punya…

    • Please bro, no racist.. cina ke melayu ke, india ke, org asli ke…sume ciptaan Tuhan.

      If anti -ve attitude ok, sume org ada good & bad habit, but not to the color ok, its not good for ur carisma..

    • jangan macam tu, banyak jugak sebenarnnya kaum cina yang menggunakan Proton, mungkin kebanyakan yang menghentam Proton sebab dengar banyak buruk dari yang bagus yang ada pada Proton.

  25. aku bkn anti produk proton.. anti proton fanboys yg over sgt kt sini…
    yg korang duk kutuk kete laen tu, tp bile org laen kutuk kete pujaan korang tu, pandai plak marah.. mcm org laen xleh nk marah bile korang kutuk itu ini…
    zaman savvy, zaman gen2 dulu, x brani bersuare pun.. bile da dkt2 nk kuar p3-21a ni, fuh, da mule nk tunjuk kepak memasing… maklum la kete terbaek proton yg bakal tapau sume kete2 laen,.. haha…

    majoriti yg beli proton ni sape? sedar la diri tu sket…
    nanti ade plak ckp ‘aku mampu nk beli civic, tp simpan nk bt umah’, ‘jiran aku kt kg gaji 25k tp pakai saga jek’. brape kerat sgt yg jenis camni?

    yg duk komen kt sini brape ramai jek yg mampu kalo range price 60-75k? aku rase ramai nk test drive jek, puji2 itu ini.. last2 x beli pun… haha…

    nk beli bt cara nk beli, kalo hanya mampu memuji, bt la cara nk puji…
    nk masuk pasaran global camne ngan ade kelab kipas camni? haha…
    x perlu nk bodohkn sape2 yg beli bkn jename proton..

    • nampak ko ni anti-proton…terangx2 ang ni fanboys jgk….
      ko kena terima kenyataan “fanboys bkn proton “lagi teruk dari khinzir…
      lebih truk apa yng “fanboys proton ” kta kt bkn proton.
      ko ni mesti kurang aktif kt internet….ayatx2 yng digunakan oleh fanboy bkn proton xubah seperti beruk dan monyet dapat pisang…..

      kenapa perlu kondem proton apa dosa proton????..
      jangan lupa sejarah kereta jepun pun pernah di anggap sebagai besi buruk…nah sekarang semua gilax2 kt kereta jepun….

    • the written shows who’s the writer…😉

    • Quote dari udemg: “majoriti yg beli proton ni sape? sedar la diri tu sket…”

      bro, sapa yang bro maksudkan majoriti ni? Kalau bro maksudkan orang yang berpendapatan sederhana dan ke bawah (di Malaysia), aku rasa tak ada masalah kot sebab brand lain seperti Toyota dan Honda lagi mahal dari proton (bukannya mahal sikit, tapi mahal yang ‘semahal-mahalnya’)…jadi P3-21a ni salah satu model proton yang diharapkan memenuhi citarasa golongan majoriti ini (dengan harapan harganya juga berpatutan seperti yang ditawarkan oleh Kia Forte)….model Saga yang baru dengan CVT dan iafm juga adalah antara model terbaik (can be compared to Myvi and Vios) yang mampu dimiliki oleh golongan ini…

      Kebanyakan fans proton kat blog ni kritik kereta lain terutama Toyota dan Perodua adalah kerana Price vs Specs yang ditawarkan….kalau specs yang ditawarkan bagus dengan harga yang berpatutan (cth: Forte), rasanya fans2 kat sini tak ada nak kutuk punya….

      kalau nak compare antara Avanza dengan Exora, aku tak tau la bro sebab Avanza tu Perodua yang tolong pasang (Kalau bandingkan specs Avanza dengan Exora, aku rasa Exora lagi banyak features yang tiada pada Avanza)…

    • hahahahahaaaa…knp bila org teruja dgn model baru proton lu pulak yg terasa sakit hati? apa slhnya klu ade org minat kereta proton? klu lu x suka kereta proton pun ade gua kesah? klu ade peminat proton yg suka model global proton,knp lu yg x suka tu tiba2 pns hati? wlupun lu x mintak duit dr gua tp gua cuma teka yg lu ni bengang sbb proton menawarkan spec yg lbih baik dr kereta lu yg x bkn jenama proton?allooo bro,gua bkn nk bodohkn sape2 yg beli bkn jenama proton tp mentaliti lu menunjukkan lu org yg camtu.heheheheee…

      nk tnya skit…adakah lu slh seorg owner vios yg terasa pns hati? gua bc komen lu kt atas psl p’bandingan P321A ni dgn vios.

    • xsemestinyer klu aku sokong proton..aku kene beli proton…xsemestinya aku minat angelina jolie aku kene kawen dgn dia..sengal la ko labu..aku cuma happy klu proton boleh pergi jauh..and aku support proton sebab da memang aku bangga sebab proton produk malaysia..itu bezanyer enthusiast dgn orang yg minat setakat nak harga murah jer labu..

      dah kenapa ko nak emo sgt klu ada orang fanatik proton…ko x bising plak ader honda, toyota, bahkan perodua (kuikuikui) fanboys kt paultan ker…ko x bising plak ada orang fanatik MU, arsenal, liverpool yg entah2 tau main bola entah tidak??

      pastu berapa ramai yg sokong MU tapi xmampu nk pergi tgk live kt old trafford??ko xyah nk bg komen pasal xmampu beli la itu la…lantak diorang ah nak sokong proton…ko sedar x yg ko pon samer dah bodohkan orang yg support proton jgk..in the end ko pon samer jer mcm org2 yg ko dok ngutuk ni..

  26. common!! arap ade :
    – 6 Airbag
    – Auto & electronic air-conditioner control
    – Electronic Power Stering EPS
    – Vehicles Stability Control VSC
    – Rear air-conding vent
    – Stering yang ade banyak button walaupun steringnye kelihatan mcm Exora

    • buat apa mahu minta banyak banyak sedangkan banyak rakyat malaysia tidak pasang lampu bila hari masih/dah gelap atau waktu hujan. mahu belok kiri kanan sesuka hati tanpa gunakan isyarat lampu!!!!!

      bila pandai semua itu baru minta sikit.

  27. proton dah kaji dri awal lgi golongan maner yg mampu milik,dan variasi yg ditawarkan..so buyer blh plih ape yg mampu ditawar kan dgn gajet2 yg ada pd P3 ni..yg TDM bagi tahu kbayakan ade pada kereta buatan jerman mase kini (BMW la yg aku tahu) aku rase hrge tak blh lps dri rm75K sb hrge ni dah nak meyamai hrge kerete import yg sama dgn P3..sekurang2 nya dapatlah rakyat malaysia merasai kereta bertaraf global..kat malaysia ni..tapi nak pergi jauh @ nak masuk market US aku rase tidak dlm tempoh 5 tahun akan datang..bnyak lgi proton perlu buat..market di Us amat luas jd buyer tak nak tengok hnye 1 model jer..kurang2 ade bebarapa model setiap plncran..

    proton jgn leka sgt dgn kapasiti 1.6 shj bina la kapasiti 2.0,2.4 @ 3.0 kalau tak market proton hnye jd jaguh kampung je la..sb yg golongan berkapsiti besar ni ramai jgk kat malaysia..buat ape byar 500K utk kereta jerman jika ade kereta proton yg sama..dpt la rembat kt LPT 250km dengan kereta proton…bangga aku…

  28. lawak betul..kat sini proton fanboys, kat sana anti proton.

    this car is make or break for proton!
    we will c what happens! tungguuuuuu

  29. tolong explain kt aku camne function 7 speed…full or just virtual cam yg ade kt nissan xtrail (klu x silap r)

  30. ape ni gaduh2 sudah jgn gaduh2… ehhh kenapa bro FD tukar gambar belakang proton P3???? ada yg sound bro ke??

  31. Nak share sket pasal pilot projek untuk ASEAN New Car Assessment Program (ASEAN NCAP) yang bakal menjadi kenyataan pada pertengahan 2012.

    Apakah ini akan memberi kesan positif kepada industri automotif tanah air dan seterusnya kepada pengguna?

    http://tbmalaysia.blogspot.com/2012/02/pilot-projek-untuk-asean-new-car.html

  32. kena remove la pulak gambo blakang tu, anggaplah ini semua dugaan untuk menjadi blog popular.. moga masa launch nanti bro antara blogger vip yg dijemput proton… dpt krusi depan skali.. hehe

  33. g salah satu proton edar saja nak tny bila boleh tempah. salesgirl tu mcm krg info lah. saya rasa mcm saya tahu je lebih sikit pasal p321-a drpd dia tp diam ja x nak la tunjuk pandai lak. so i rasa proton patut byk kan lg sesi penerangan pd wakil2 jualan ni. kemudian kalau betul apa yg dia cakap harga premium boleh pergi sampai rm 95, 000 +++, betul2 saya risau. for sure walaupun dgn segala spec yg baik saya tak akan ambil proton. bukan masalah proton tak ok tp kalau betul harga tu personal opinion lebih tertarik pada chevy cruze walaupun mahal sikit. handling europe punya handling (proton memang bgs tp cruze da tbukti), nvh so good, gap kurang, design interior exterior wow juga agak long lasting. Yg plg penting safety chasis diakui terbaik juga platform adalah platform sama diguna pd model mewah GM iaitu Buick. diakui memang lah dgn spec macam 7 speed, soft touch dashboard, 4 airbag, DRL, multilink dll senang2 je Proton P321-A tapau cruze tp rasa tak patut kot harga tu kalau betul. sbb Cruze RM 97, 000 starting tu harga di Malaysia yer.

    So hope max price for premium should be lowest than RM 76, 000. lg pun seksa nak bayar bulan2 kalau kereta hampir RM 100, 000. byk lg kot nak kena fikir. Lg 1 kalau betul harga RM 95, 000 takut pulak sia2 proton develop kereta ni, tengok jualan inspira sudah la. tak mengujakan jika dibanding slice kek Exora, Saga, Persona. Hope harga antar RM 58, 000 – RM 75, 000. Tp peribadi sy jangka model paling mahal RM 75, 988. Hope kali ni saya betul dan salesgirl tu tertidoq atau kurang info. RM 95, 000 (yes mcm2 spec) tp macam tamak sgt kot. maaf ckp

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s