funtasticko design

http://funtasticko.net

Apa akan berlaku pada 22hb Februari nanti???

55 Komen

UPDATE : Gambar dari facebook http://www.facebook.com/ProtonCars

* Ramai “Geng Skodeng” tengah melakukan sesi peek a boo, hahaha…

Melalui komen-komen dari sahabat kita saya yang bertanya apa yang akan berlaku pada  22hb Februari nanti antara PROTON & YES. Adakah mereka bakal melancarkan servis mobile internet dalam kereta? Model apakah yang akan menjadi perintis kepada servis ini? Adakah model P3-21A? Banyak persoalan yang akan bermain difikiran kita sehingga tarikh 22hb Februari tiba. Kita nantikannya!!!

* Saya sendiri tak pasti apakah kaitan antara PROTON & YES. Kalau ada sesiapa yang boleh beri info boleh la dikongsikan dalam ruangan komen,🙂

sumber : http://www.yes.my/v2/index.do

55 thoughts on “Apa akan berlaku pada 22hb Februari nanti???

  1. mcm dia nak buat in car wifi jek… hehhe…

  2. bila pulak proton nak start teaser… dah boleh mula dah ni, sekurang2nya seminggu sekali ada teaser berlainan..🙂

  3. Definitely in car wifi

  4. buy p3-21a FREE YES braodband…..

  5. of course for p3-21a

  6. Exora Prime

  7. inspira r3??

  8. Inspira R3 atau Satria Neo APRC Edition?? “How fast would you go”??? Tp mungkin P3-21a?? Lately buletin utama selalu ada cerita pasal Proton gk.😉 all the best!

  9. tak membazir ke ada wifi dlm kete? apa kejadahnya???? setakat internet je. handphone punya pun jarang2 pakai.. bayar je tiap2 bulan..

    • optional je rasanya, taknak jangan la langgan tu je..takde orang nak paksa pun, hehehe

    • haha..tk mestinya masa memandu bro….bg org selalu klua daerah,p bercuti,beriadah…masuk kg.camping..ke apa ka…banyaaaaaaaak menafaat…paking keta guna la wifi tu..utk businessman ,pok man .cik man..zaman intenet bro,,,

    • Kalau YES tak membazir kot sebab dia cas per usage, bukan fix bulan2… Lagipun kalau benda tu Wifi, kete tu boleh jadi mobile base station. Best.

      Kalau tak faham apa kejadah semua tu, sila Google.

      • Cun punya jawapan! Haha! :p kadang kadang saya pun tak paham, nak bash biarla logik sikit..

      • ada charge bulan2 la yes… min usage rm30 setiap utk still active.. klo gune xckup rm15 dlm sebulan.. rm15 lg kene charge nk bg ckup rm30 sbulan.. ini klo package pay per use..de package lain value pack rm 68 ngn 1xx.

        kemungkinan besar p321a ni de no tepon die sendiri kot.. sebab yes ni dibekalkn ngn no. telefon.. mybe built in gps dlm kete ni gune aplication android?

    • ada wifi takyah le pki gps da..paki je google maps..
      bosan dgn radio leh dgr music online..🙂

    • Kalau VW, Merc, BMW, Toyota,Honda, impliment Wifi dalam kereta…wah hebat…bagus…inovative..up todate..

      kalau P1 buat, buang masa, membazir..sapa nk guna….Dll..
      Sian proton buat salah, tak buat salah…

      Mmg pemikiran setengah rakyat amlaysia mmg macm ni….haishhhhh

  10. ada info kata ada p321a dlm kotak peekaboo kat lot 10, sekali ngan banner yes yg wifi nih. Sapa2 duk kl bleh cnfirmkan. Ada ckp bleh skodeng interior die,bleh tgk cam persona dulu2. So,aper lg klan funtasticko k.l, g lah serbu n bglah info2 yg sepatutnya

    • aik,suh org check info pun kena thumbdown meh🙂. Anti bebenor deme ngan aku🙂. Anyway, yg duk k.l,bleh cnfirmkan x? Klu btl,cubelah snap ikut celah lobang tuh

      • Derang dengki la tu.🙂 hehe kalau ada masa japgi sy pergi terjah itu lot10. Hehe

    • jenguk kt another forum;ada p3 dlm box tu siap boleh tgk interior
      dan mmg actual car sbb katanya dia nmpk alarm berkelip2

  11. komen dari lowyat.net :

    There is one P321A outside of Lot 10 covered by a ‘box’. Word on the box says wait till 22Feb, i guess it will be unwrapped on that date for a soft launch. Can peek into the box and see interior. Leather seat quite nice and high quality. Dashboard and all the aircond button etc, also high quality. This is a real car coz can see the alarm light flashing inside.

    • ambik kamera slr, buka frame dlm 20 – 30 sec, blh dapat gambar baik ni…

    • I baru balik terjah ni. Tp bukan p3. Confirm, coz dalam tu inspira. Huhu. Tp mungkin Inspira R3, coz siri tayar 235/45/18 (yeke? Stended size pe?). N aku cube meninjau, headlamp pon confirm inspira. Interior pon mmg aku kenal sangat Inspira, tp ad slot untuk 3 ipad (ipad la kot, xpon tablet lain). Xtau la klu ad box lain, aku pusing2 ad 1 je.

    • Ada gambar event kat proton fb page.. Rasanya bukan p3.. Haih..

  12. so P321A akan dilancarkan 22hb ni ke? atau sekadar soft launch shj? SA pun dah start kne g product training P321A skrg neh.. so mmg dah dekat sgtla.

  13. inspira R3 and P3 ada wifi in car …… 90% confirm

  14. tq pada fordcortina coz dh terjah n terungkailah misteri, so,mgkin inspira r3 coz dulu ada ckp bln 2 kuar. Bgs2, sepatutnya p3 pun kena ada gak coz dah kena wat teaser dh awal2 camnih.

  15. klu inspira r3,hrp btl2 r3,bkn inspira with r3 bodykit. Hampeh🙂

  16. P3-21A will be called Proton Exprits

  17. Sapa ada SE Xperia Arc S. Leh amik gambar dalam gelap sebab ada EXMOR R.

  18. its broadband wifi connection up to 5 device in the proton inspira, bundled with the inspira.

  19. p321a – Proton Period

  20. sudah tiba masanya malaysia wat internet radio service/navi service mcm kat jepun.. kalau ada beli halfcut ddin touchscreen jepun ada perasan tak bnyk function tk leh guna..

  21. inspira ke p3??????k0mpius laaaaa. haha

  22. Aku cuba berimiginasi…

    aku bayangkan kereta inspira atau P3-21A tu sebagai modem/router wifi yang besar coverage nyer…

    macam kat rumah, 3/4 biji komputer boleh dapat wireless network .

    bila on kereta, isteri kat sebelah boleh google terus kat skrin kat dashboard kereta tu resepi lauk apa nak masak sepanjang perjalanan balik ke rumah…

    si Kakak lak dengan menggunakan laptop nya boleh chat facebook ngan boyfriend nya..

    Si Abang lak ngan smart handphonenya kat tempat duduk belakang boleh layan website FD sambil reply banyak kali… (ye le banyak idea nak kongsi ngan kengkawan lain…)

    Si adik lak ngan PDA nya main game online!

    pergghhhh sibuk tul satu keluarga… tak le boring duk dalam kereta tu…

    cuma…. bapaknya yang agak boring… tak de teman nak borak… terpaksalah pasang GPS walaupun jalan balik ke rumah…

    bukan apa… ada gak suara awek suruh konar kiri ke kanan ke… tak le boring sangat…. hehehehhee

  23. bile tngok coverage YES ni,kebanyakan jalan sume ade coverage terutama highway.so mmg sesuai la kerjasama proton dgn YES ni…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s