funtasticko design

http://funtasticko.net

Satria Neo S2000 juara S-WRC di Sweden!!!

43 Komen

UPDATE : Gambar rasmi dari Proton

Inilah berita yang kita amat nantikan, kemenangan sulung pasukan Proton melalui pemandunya PG Andersson telah berjaya direalisasikan di Rali Sweden. Kejayaan ini merupakan yang pertama bagi Proton dalam S-WRC yang mula disertai oleh mereka mulai tahun ini. Selain itu PG Andersson juga menduduki tempat ke -12 keseluruhan termasuk kereta WRC. Pencapaian ini amatlah membanggakan kita semua & seluruh rakyat Malaysia. Tahniah & syabas diucapkan, semoga teruskan kejayaan di pusingan yang berikutnya. 🙂

S-WRC: PROTON WINS RALLY SWEDEN!

PROTON rallied to its first ever victory in the 2012 FIA Super World Rally Championship (S-WRC) with Per Gunnar Andersson claiming a dominant drive in the Satria Neo S2000 to finish more than three minutes clear of his nearest rival in Rally Sweden.

Andersson finished the 24 special stages 3 minutes 35 seconds ahead of Ford’s Craig Breen and 4 minutes 49 seconds in front of Skoda’s Pontus Tideman. He was also placed 12th overall ahead of some of the main World Rally Championship (WRC) competitors en route to clinching his third successive win at his Swedish home event.

Andersson and co-driver Emil Axelsson led the S-WRC class from start to finish, making the most of local knowledge, experience and a competitive package to steer the Satria Neo S2000 to victory in the snowy, icy and cold conditions of the Swedish countryside.

“What a phenomenal weekend it has been and a well deserved victory for PROTON after only two rounds of the S-WRC. We knew that we had a very competitive car at the very start of the season in Monte Carlo and we have proven just that in Sweden. The Satria Neo S2000 was dominant throughout the weekend,” said Andersson, who looks back on what could have possibly been two victories in two rounds (of the Championship) for PROTON had it not been for an engine fire three stages to the finish at the season-opening Monte Carlo Rally.

Rally Sweden attracted the participation of 85 entries and covered a competitive distance of 360km over four days.

“Andersson drove a dominant rally to make an impactful introduction for PROTON in Sweden and the World Rally Championship circuit, underlining both the team and brand’s commitment to excel,” said John D. Chacko, PROTON’s Director of Group Marketing, Branding and Motorsports.

Victory in Sweden promotes PROTON to officially joining not only the ranks of rally’s elite, but is its first in the European hemisphere since the Satria Neo S2000 made its competition debut in the Intercontinental Rally Challenge (IRC) in 2009. PROTON’s best finish up until now had been second place at the 2009 IRC Rally of Scotland, although the Satria Neo S2000 did go on to dominate and win the 2011 Asia Pacific Rally Championship (APRC) driver’s and manufacturer’s titles.

“It has been an incredible journey to get here (victory for PROTON). As we celebrate this moment, I assure you that development work continues to ensure that the Satria Neo S2000 enhances its competitiveness throughout the season. It is still too early in the season and there is still plenty to be done to if Andersson is to make a strong bid for this year’s S-WRC title,” said Datuk Abdul Razak Dawood, the Head of Proton Motorsports.

With Monte Carlo and Sweden now over, PROTON is due to compete in another three of the seven S-WRC rounds in 2012.

sumber : http://www.facebook.com/ProtonMotorsports

Advertisements

43 thoughts on “Satria Neo S2000 juara S-WRC di Sweden!!!

  1. well done PROTON~~!!!

  2. satu saja saya tak faham, kenapa news di tv tak mention pun yang Proton menyertai SWRC…tak de coverage langsung..teruk!

  3. Sebagai peminat Rally, ini ialah berita yang sangat menggembirakan..

    Sejak saingan pertama di Monte Carlo lagi Proton dah nampak meyakinkan. Sayang pula DNF. Cuma kepada yang tak memahami rally, terutama yg suka bash Proton, pasti kutuk gila2 punya..

  4. daaaaaaaaaaaaaannn… akhirnya…….. yesss… yesss …. yesssss…. no words to say… only… tahniah n congratulation……

  5. TAHNIAH & BANGGA! tu saja yang saya boleh katakan di sini..

  6. ada link untuk tgk video neo ni sedang beraksi tak.

  7. haaa..bsok,aku nk pg kedai cat..nk beli cat kaler kuning..pastu nk cat gen 2 cps aku..cari stiker rally kt internet,print pastu tampal kt keta aku..hahaha..aku ade usaha nk tunjuk respek kt tim rally proton..korang??

    • huyooo mantopla ko bro…

      dh siap kasi tayang kt funtasticko ni laa…

      tgk btol x ko buat…jgn gebang je lebih

    • dulu aku ada rasa nak buatkat saga lama bila first time tgk neo s2000 2 tahun lepas… memandangkan rasa jangok sgt bila gi bawak sekolah… pendam sajalah… tp nak buat stiker tu tak de masalah bg aku… hand made… stiker2 berlambak pilih mana satu kat kedai supplier stiker.. sekaki baru RM7 or RM8.. sekaki tu bukan 1kaki persegi… ikut panjang lebar gulungan… bro.. buat lah.. kita orang nak tgk…

  8. Harap2 lepas ni, banyaklah sticker sponsor kat kete ni…takdelah kosong jeh…

    TAHNIAH Proton!!!

  9. Congratz team proton.aku cdangkan proton.cpt2 buat neo special edition sempena s-wrc ni.launch dkt uk and jual kat eropah,oz and china dulu.dh smpai ms proton fokus market lua..neo ni ada potential jd model legend utk proton

  10. Proton bernasib baik… suspension tidak mengikut standard FIA… di denda tambah masa 2 minit pd PG andersson & MCrae… jd andersson masih lg juara SWRC walaupun kedudukan keseluruhan jatuh…

    link —> http://www.rallysweden.com/wp-content/uploads/Stewards-decision-no-1-doc.-2..6.pdf

    • ‘Homologation’ memang part paling susah nak ‘fullfill’. Jadi dalam part ‘scrutinize’ bagi mana-mana pertandingan seumpama ni umpama audit ISO la. Check for ‘non comformance’ part aka ‘NCR’. Bagi saya, penalti telah dikenakan kepada Proton dan ia merupakan perkara yang adil. Dan masih lagi Proton berjaya. (x pasti la plak ni mungkin strategi proton atau disebabkan terpaksa membuat modifikasi saat saat akhir (adat pertandingan bila terpaksa ‘sacrifice’ sesuatu perkara nak bagi sistem berfungsi semuanya)….
      Walaubagaimana pun, tak nafikan faktor ‘nasib’ seperti bro terminator cakapkan tu menyumbang kepada kemenangan rally ni, namun bagi saya DETERMINATION & EFFORT kumpulan rally Proton patut dan wajar dipuji hingga keperingkat sekarang ni.
      Pendapat 2 duit saya.:-)

      • Nasib baik denda 2 minit je bkn disqualified… ini maksud sy.. reliability proton satria S2000 telah meningkat pd thn ini… syabas pd team MEM.. walaupun dgn bajet yg sikit… thn2 seblom ini reliability sgt truk…

    • Penalty 2 minit. Tapi PG Andersson lead hampir 3minit didepan C. Breen (Ford Fiesta).

      Dalam highlight pun team Proton ada cakap, diorang tukar suspension baru. Ataupun memang diorang dah tahu akan kena penalty, jadi guna strategi maintain leading 3minit.

      Homologation berat suspension arm paling kurang 3077g, tapi Proton pakai 3080g dan 2995g. Secara analytical, saya rasa ni kes penimbang tak calibrate nih. haha

    • Diorg tukar damper baru masa servis, kat damper dh ada ais dan menyebabkan jd sticky, handling terjejas, kalau x tukar mmg akan jd slow

  11. Wow! Tahniah! Ternyata bukan lagi jaguh kampung, kudos kepada team dan pemandu. Sekarang masa terbaik untuk serapkan teknologi rali kepada produk konsumer, apa kata.

  12. Gambar cover terbaik…

    Now everybody can fly! Lagi Best Boleh Terbang!

    Perodua boleh?

    • Perotdua lebih dari itu..siap terbang atas Van..

      Kadang2 boleh terbang sambil kedua-dua gandar tayar kat atas…

      Kalau Perutdua Myvi masuk ni, komfem terbang je kejenya….

  13. aritu pdua dah terbang pastu sangkut atas atap van ..kira hebat jugak kan…

  14. proton menang…patutla blog sebelah senyap xde nk bash berite nie…….wahahaha

  15. http://www.ft.com/cms/s/0/8f3211bc-541b-11e1-bacb-00144feabdc0.html?ftcamp=published_links/rss/companies/feed//product#axzz1mFUbxUwZ

    Off topik … DSZ kata proton tetap dengan pendiriannya untuk mengekalkan Lotus dan menafikan khabar angin … kecuali jika DRB mahu sebaliknya.

    • Bagus..

      Neo S2000 dah banyak kali melakar kejayaan tapi tak ramai tahu..

      alangkah baiknya dibuat sesuatu agar satu malaysia tahu kecemerlangan kereta malaysia..

      Kalau Datuk Lee Chong Wei dikenali jaguh badminton dunia…

      Kalau Khairul Fahmi Che Mat dikenali goal keeper terbaik (undian internet)..

      bayangkan Satria Neo dikenali sebagai Pahlawan sukan WRC.. peringkat dunia..

      sedikit sebanyak pengguna sediaada Proton boleh bawa kereta mereka dengan rasa bangga..

      p/s: mungkin papan2 iklan kat highway boleh disewakan untuk pamer kejayaan Neo S2000..yela dari papar muka maya karin je, bohsan ler..

      • Ada satu Billboard SATRIA NEO S2000 dekat Sprint Highway(tol-1 ringgit menghala PJ@TTDI) area Phileo Damansara..Cun

      • yg cun hanyalah proton… haha…

      • kat hgwat juru dah ada…. siap nya semua title n kemenangan proton dipaparkan dic2… tahniah proton… mmg best n bangga gle ngan proton

  16. off topic: mari menghitung hari… (^_^)

  17. *off topic*
    er..tuan tanah..elantra md takde citer ke? pe kata bndg spec dgn p3?

  18. cepat la review..

  19. LOL
    Neo S2000 ni stil pakai enjin renault2.0 lg kan?grow up folks
    kalau betul nk tgk endurance & consistant power of our national engine, please plonk that CFE into that Neo S2000 & we ll see from there

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s