funtasticko design

http://funtasticko.net

KIA keluarkan lakaran model K9

16 Komen

Inilah dia lakaran bakal model yang akan dikenali sebagai K9. Model ini merupakan “flagship” kepada jenama KIA. Jika diperhatikan dari lakaran di atas, jelas ia mempunyai “syling cues” dari model concept KIA sebelum ini iaitu GT Concept. Rekaan yang lebih cenderung ke arah gaya rekaan Eropah ini merupakan satu lagi hasil daripada sentuhan Peter Schreyer bersama anak-anak buahnya. Model ini bakal menjadi model KIA pertama yang menggunakan pacuan roda belakang. Kita nantikan kemunculannya nanti!

16 thoughts on “KIA keluarkan lakaran model K9

  1. x best la kete ni… xde lotus ride n handling… haha…

  2. erm nmpknya makin hmpir dgn design bmw, tak salah klu ada iras2 tp ni dh dkt sgt. cuba imagine pisahkan tiger nose tu jd dua kidney bmw, begitu juga dgn body, lampu belakang, cam hampir sgt
    bkn nak kata tak ctk, tp ketulenan design bole dipersoalkan..

    apa pun ni lakaran je kan, belum final lg, maish ada masa utk perubahan..

  3. tgk cara marketing dan brand uplifting mereka, terutama kia dan hyundai sekarang yang tidak segan menonjolkan contoh lakaran awalan atapu pun finalize sketch/rendering model2 mereka. sekurang2nya dari imej awal ini la dapat di kritik dan di ambil feeedback terhadap visual nya.

    • betul tu bro, proton sampai sekarang tak berani nak keluarkan lakaran atau rendering komputer model terbaru diorang… sampai bila nak guna strategi sorok2… zaman dah berubah…

      • tapi itulah yg perlu diterima oleh marketing proton. X berani dlm menjual produk sendiri. Teaser P321a pun patu dah kuar dah.

      • Why dont we take all the ideas on marketing and design.. & send it all to proton.. If dieorg x ikut jgk.. bash lg with ideas.. if x ikut jgk lagi.. they are moving pretty slow in progress..

    • Mmm… saya rasa proton mgkin tak perlu guna kaedah marketing nie pun sbb blum level proton nak kuar gambar2 cam nie sbb branding blum kukuh. Kalau kuar pun mcm nie, segelintir kita jer yg yg beria2 respond (Tapi kalau kuar ok gak! hehehe…). Objektifnya blum tentu lagi tercapai. Apa yg diharapkan adalah lebih kreatif dan lain dari yg lain dan mmberikan impak kpd pengeluar model2 tu nanti:)

      my 2 cents.

      cheers!

  4. copycat jugak ke.. elok la tu samsung perang dgn Apple, lps ni Hyundai-kiA perang dgn BMW pulak.
    Dah nampak tak jauh beza dgn K5… baik panggil facelift je…

  5. bentuk grill depan mcm tu dh tau Kia. nmpknya mereka dh berjaya mencipta imej grill tersendiri seperti BMW, mercedes, volvo dll.

    so designer dh tak pyh pening kepala nk pikir bntuk grill mcmana. just sesuaikan dgn bntuk bdn dan rekaan depan.

  6. BMW design.. Maybe to compete in that segment..

  7. tak boleh nak salahkan Kia dlm bab ini. Design BMW dan merc mmg dh synonym dgn imej korporat. Bukan Kia jer. Design Toyota Century Royal pun menyamai design Rolls Royce.

  8. hape wat lampu belakang camtuh.. nanti vendor xleh nk wat dah kena tuko design.. hahaha

  9. mcm BMW7 series jer

  10. perghh terbaik..
    -rasanya gmbar betul k9 dah ada spyshot.. tk nmpk mcm bmw pun..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s