funtasticko design

http://funtasticko.net

VIDEO : P3-21A terkini!!!

74 Komen

Video ini telah diupload oleh bro wonghawhan di You Tube. P3-21A ini telah ditemui di lebuhraya NKVE menghala ke Damasara. Terima kasih bro Go ! Go ! Proton kerana bagi link video ini.🙂

74 thoughts on “VIDEO : P3-21A terkini!!!

  1. pergh….. beemer 5siri pown bg laluan kat p3.. cayalah… mantop berdezup g

    • macam tu pun kire berdezup ka? haha…

      • hahahahahahhaaaa….lu sakit hati ka?

      • bertanya dengan sakit hati x boleh beza ke? haha….

      • for me YES

      • setiap kali post psl p3 msti kamu ada..nmpk sgt minat p3 tp malu2 kucin nk ngaku..sigh~~

      • lu punya pertanyaan lebih kpd sakit hati….lu x bleh tngok keta jenama proton ni ade kemajuan & bleh b’saing dgn keta jenama2 luar yg lu suka agung2kan tu…lu ni kira fanatik (or FANATAIK) jenama luar, x bleh terima hakikat kemajuan proton.allo bro, rmai yg dh tau perangai busuk hati lu tu bro…busuuuuukkkk broooo…. kata shiela rusly.

        p/s- gua dh lupa no. plat keta lu..CCQ ??? plat phg tu. gua pun org phg gak bro.klu gua jumpa nk jgk gua b’kenalan dgn owner yg mmg busuk hati & anti proton ni.

      • bro mysterio bab-bab kiasan mmg terbaik lah..

        haritu TAUBAT vs TAUBUAT

        harini FANATIK vs FANATAIK..

        hahaha..terbaik lah

      • sbnrnye gua bkn suke nk ‘hentam’ org ni tp gua ckup x suka dgn org yg suka hentam psl perkara yg dia x de point.klu post komen ikut suka hati tanpa m’aktifkan medula oblongata, maka org lain plak akn hentam kita.

      • hentam la mysterio ooiii.. saya pasti awak akan malu bila dah tengok kereta apa sy ada… menyorok la belakang kereta proton@perodua anda itu… haha…

      • low clazzz punya olang… yang fanatik dengan proton tu la patotnya digelar fanataik… oppss.. sori.. haha…

      • marila kita sama2 memeriahkan industri permotoran tanah air secara professional. udemg, boleh bagi no plat kereta anda semula? kalau ada lebih dari 1, boleh bagi semua no plat? saya pasti saya akan malu bila tengok kereta anda, jadi saya nak menyorok di belakang anda bila ternampak no plat anda. kerana anda orang yang sangat kaya raya di dunia ini. tak layak rasanya memandu kereta proton buatan tempatan. boleh tak bagi.

      • spt yg gua dh prnh post sblom2 ni, lu x de point nk hentam owner keta proton & perodua.lu cuma tau HINA owner2 keta jenama tempatan kerana lu b’anggapan hanya mereka yg ‘TAK B’DUIT’ je yg layak.klu lu bnyk duit,beli keta jenama luar yg mhl, pesal lu nk sakit hati,iri hati & busuk hati dgn owner2 keta proton & perodua?klu lu nk argue psl teknologi ke spec ke,kualiti ke,mgkin org bleh terima tp….gua kesian bc komen lu yg hnya tau HINA manusia lain yg x beli keta jenama luar ni…

        klu gua jumpa keta jenama luar lu yg mhl tu,watpe gua nk menyorok blkg keta persona or kelisa gua?gua bkn ade wat slh dgn lu pun.gua rs lu yg patut menyorok bkn sbb keta tp perangai busuk lu tu bro…kesian…pakai keta jenama luar yg mhl tp mentaliti cam org x dpt beli keta…

        kwn gua NUAR HOTLINK JENGKA rmh banglo paling bsr di TAMAN JENGKA MAHKOTA (cmpur renovate hampir RM1 juta),ade estima,pernah pakai evo,bmw tp selamber je beli viva hitam wat gi kedai dia.dia x malu pun.lu ingat semua owner proton & perodua ni cikai?hahahahahahaaa…

        lu dok phg ke?mari la jengka,gua kenalkan lu dgn kwn gua NUAR HOTLINK tu.tp gua takut lu plak menyorok blkg keta lu sbb malu dgn perangai lu tu bro.x pun lu menyorok blkg banglo nuar tu pun x pe.org bkn kenal lu pun.

      • udemg, gua pun nk suruh lu post smula no. plat semua keta jenama luar lu yg mhl tu. klu gua jumpa, gua x nk mnyorok bro..gua nk amik gmbr dgn keta lu.maklumlah,gua x prnh merasa b’gmbr dgn keta mhl ni bro…nnti gua nk wat profile pic fb gua.gua ni setakat prnh beli & bwk honda EG8 ori japan spec je…

        oh ye bro udemg..adik ipar gua yg dok mersing pun t’ingin nk b’gmbr dgn keta lu bro sbb dia kata selain proton perdana convert eterna, satria gti evo 3 & mitsu evo 9 dia x semahal keta lu la bro.bleh laaa….boleh la ye?

  2. patut cucuk ke camry tu..

  3. semput kawan yg mngejar ni……laju gak dieorg bwak…ade di mention kete P321A tu load 4 org…pon x leh nk kejar….

  4. Perghh laju gak kete ni. I like

  5. bila la gua plak nk dpt peluang tngok P3-21A ni test kt LPT? tiap2 mggu gua lalu.hrp2 esok gua dpt…

  6. Macam nak terberak aje kereta tu nak kejar hahahah

  7. hurm jalan jem.. tk leh kira berdesup tu… kira neo cucuk p3-21a lah ni

    • Itu jalan harian dpn rumah saya,kenapa dia x masuk sekali Petronas/Shell tu,sayang kalau tidak boleh ambil video lagi…Suka tgok Pick up P3-21A,senang2 jer tinggal kat Neo.hahah

  8. FULAMAAK… aku sebenarnya kagum dgn driver tu mengejar dr tengok aat betulpe yg dikejarkn.. brp bro masa tu speed… terrbaikk

  9. lalu depan MSU..
    tempat sy belajar..
    hehe..
    apa2 pun..kemunculan kete ni sangat dinantikan..
    ngan harga premium rm70k bg sy berbaloi🙂

    • berbaloi setakat guna air liur je, tapi hakikatnya mampu ke? huhu..

      suruh ayah kamu belikan sebijik untuk kamu tayang kat awek-awek kolej kamu..haha

      • maksud sy berbaloi tu..
        kereta global untuk harga bawah rm70k..
        sy mmg la tak mampu beli..sbb masih blajar..
        tp insyaAllah..nanti dah habis blajar tahun depan..why not kumpul duit beli kereta ni..
        tp kena dapat kerja dulu la..n mungkin sy aim yg facelift punya..
        niat tu dah salah bro..kalau beli semata2 nk tayang kt awek..mmg takde berkat la..huhu!

    • kira ko ni junior aku la..aku 1st batch MSU🙂

  10. lawanye proton PRIMA….

    • HARIMA
      KESUMA
      TIHAMA
      WAIMA
      VERMA
      ATMA
      PUMA
      KURMA
      DIGMA
      STIGMA
      SIGMA
      EZOMA
      IFMA
      SIRFMA
      PUNKLIMA

      p/s: panaskan otak pagi2 maa..

  11. ini model proton ke

  12. macam lagi besar dari BMW 3 series

  13. turbocharge versi premium

  14. nampak pickup benor tuu…kejap aje pergi dari keadaan hampir pegun..kalah kancil aku..hahaha

  15. agak2 klo kte langga kete 2 time dorg ngh test,bumper dorg kemek, pe jd nnt ek?
    ^^

  16. Mmm… terbaik. brani betul amik video sambil drive laju… apa2 pun utamakan keselamatan jugek.:)

    cheers!

  17. power. apa pun i salute the power! i betul betul nantikan quality dia bagus and also perhatian diberikan pada system CVT yang selalunya for economy drive supaya ianya boleh tahan spirited drive, sebab dengan kuasa turbo kaki memang nak lanyak accelerator tuh. 308 turbo, watch out. u have a competitor who is gonna chase u…hahaha

  18. just launch it already lah…sick of these ‘scoops’ and teasers….

  19. Awat driver P3 bawak mcm x tentu arah jer..nak test speed test kat North south highway..kat situ speed limit 90kmh jer..kancil bawak 100 kmh pun bole nampak laju dh.. berpada-padala walaupun keta tu dh tau power

    • Mmm… diorg perasaan ada org follow amik video ar tu. Tu yg mcm lipas kudung tu… but nice:)

      cheers!

  20. Jangan test kat Highway Ayer Keroh – KL..situ ada speedtrap yang laluan 90km….surat polis dah sampai huk..huk

  21. x tau la..nk amek satu ke tidak..tp sy suke sgt version manual 6 speed..skg sy da ade gen cps auto br dua taun beli..

  22. nk sebijik…… cnfrm menawan

  23. chantek ,paddle shift and push start button comferm ada utk high spec . huhu

  24. hi udemg, xkisahlah ko kaya ke,ko jutawan ke n etc, xperlulah nak hina org yg xbyk duit mcm ko. Setahu akulah, org yg byk duit,ade ke kisah pasal kete prtn, siap ckp itu mahal,ini mahal, klu byk wang,tarak kisahlah coz sumenye murah bro.

    Jgn jutawan segera mlm udah ler. Tp hairankan,dlm kaya2 jutawan cam ko nih, ada gak kisah pasal prtn. Pelik tapi benar.

    Cume nasihat aku, klu xsuka,jgn hina sampai ownerpun kena hina. Esok kena hina dgn tuhan baru tau bro. Kita semua hina disisi dia, tp sesama manusia, sama jek, jutawan ke, fakiran ke, akhirnya masuk liang lahad pkai kain kapan jek bro, xtau ler klu ko mati pkai kain sutera,duk dlm ferari,tanam atas banglo,tingkat atas skali spuluh tingkat.

    Udah2 ler. Mcm aku ckp sblm nih,ko nak kritik kete prtn,dipersilakan,xdahal, tp bukan menghina sampai owner pun kena hina, biolah kite xkaya duit,tp tinggi budi pekerti. Jgnlah memalukan umat islam ngan perangai ko tuh. Islam itu indah n cantik,xpenah ngajo penganutnya riak n bongkak, syirik kecik tuh,nauzubillah. Peringatan kpd diri sendiri n kwn2 jugak.

    Ok udemg, slamat berkomen,tp berhemah ketika berbahasa.

  25. hi udemg, xkisahlah ko kaya ke,ko jutawan ke n etc, xperlulah nak hina org yg xbyk duit mcm ko. Setahu akulah, org yg byk duit,ade ke kisah pasal kete prtn, siap ckp itu mahal,ini mahal, klu byk wang,tarak kisahlah coz sumenye murah bro.

    Jgn jutawan segera mlm udah ler. Tp hairankan,dlm kaya2 jutawan cam ko nih, ada gak kisah pasal prtn. Pelik tapi benar.

    Cume nasihat aku, klu xsuka,jgn hina sampai ownerpun kena hina. Esok kena hina dgn tuhan baru tau bro. Kita semua hina disisi dia, tp sesama manusia, sama jek, jutawan ke, fakiran ke, akhirnya masuk liang lahad pkai kain kapan jek bro, xtau ler klu ko mati pkai kain sutera,duk dlm ferari,tanam atas banglo,tingkat atas skali spuluh tingkat.

    Udah2 ler. Mcm aku ckp sblm nih,ko nak kritik kete prtn,dipersilakan,xdahal, tp bukan menghina sampai owner pun kena hina, biolah kite xkaya duit,tp tinggi budi pekerti. Jgnlah memalukan umat islam ngan perangai ko tuh. Islam itu indah n cantik,xpenah ngajo penganutnya riak n bongkak, syirik kecik tuh,nauzubillah. Peringatan kpd diri sendiri n kwn2 jugak.

    Ok udemg, slamat berkomen,tp berhemah ketika berbahasa…

  26. Ehmm saya da bawak da kete ni, pasal saya salah sorang tester utk kete ni, kalau tgk video ni…mmg tu la prestasi sebenar kete tu…bukan nyer ada tambahan apa2..mmg boleh diconfirmkan..enjin kete ni mmg power…kalau floor the throttle, tgk je la needle pada meter cluster tue, 100km/h sub sub soi je hehehe…and the enjin mmg jimat minyak…full tank leh pegi more than 600km…ok tue je…da banyak da citer..nanti kena gam plak🙂

    • tp full tank brape RM lak bro? kalau seratus mmg xberbaloi ler huhu..

    • nk tanya…kete yg drive dlm video tu …cfe ke iafm+

      • kete tue CFE..bukan IAFM+…ehmm tank bape besor…tunggu la launch nanti hehehe…tapi kalau bawak relax2 je, tak peleset…mmg save giler kete ni..kalau bawak 110km/h pun baru 2,300 rpm…on cruise control lagi la jimat…

      • Bleh improve lagi tuh. 2300 rpam untuk 110kmh agak tinggi jika bandingkan fd1 2000 rpm pada 110

    • brp liter yek fuel tank? Klu ikut nujum pak belalang aku,mgkin cam exora dlm 55 liter. Biasanya bile taruk,ader ler kena rm 80-90. Tp klu camtuh,kire oklar coz waja akupun, hanya klu bwk hemah giler babai ikut 90kmh-100kmh,light foot, brler dpt 615km full tank, dlm rm90. Itupun sekali jek, biasa 550km++. Klu dpt 600km++,bkn light foot,kira jimat gak.

  27. lupe plak no plat kete ko udemg, bleh bg smule x? Hrp2 dh tunaikan tggungjwb. Bkn aper, income beso,taxpun kenala besokan,namapun jutawan. Spupu aku duk inland revenue mintak. Aku lupe dah brp plate no kete ko, bglah sume no plate kete yg ko ader,sng ckit nak trace.

    Klu dh jlnkan tggungjwb, trime kasih. Malaysia bertuah ada org mcm ko. Salam.

    • dah 3 org mintak, saya, abg mat, abg mysterio. bagi semua hendaknye udemg, kami saudara kau juga. boleh tegur2 kalau terjumpa atas jalan. anda bertuah mempunyai saudara2 seperti kami yang mengambil berat.

  28. aku teka, 6.8L/100km dlm brochure cfe, iafm+ 6.6L/100km cvt, 6.4L/100km mt. Sume mcm biasalah @ 90kmh.

    Klu real world,mgkin dlm 8L-9L/100km town driving, highway 7-8L/100km utk cfe. Ini kira normal driving.

    Tp ok dh aku rasa klu banding ngan pug 308thp punya fc. Lebih krg jek.
    Aku teka ajek,bkn official,jgn slh phm k, boring2 xda info terkini🙂

  29. satu je la saya nak balas dekat sini.. harap mat pun tegur la kawan baik mat tu..
    si mysterio lu gua lu gua tu, dia komen area pukul 1.15-1.30… sepatutnya dah ada dalam masjid dah masa tu untuk solat jumaat… sedih2 kalau die x solat… kalau solat bagus la, xkan la dalam masjid masih busy membalas komen lg… haha.. itu lagi penting mat n fordcortina ambil peduli.. maklum la, tentang akhirat… lepas ni kurang2kan la lu gua lu gua… bahasa angkuh je tu.. jangan angkuh dengan Tuhan sekali sudah la ye…

  30. gambar leak terbaru kt forum lowyat

    http://forum.lowyat.net/topic/2240383

    • Somehow kereta tanpa exzos tips kat belakang rasa macam tak complete. Sekurangnyer buatlah dual tailpipe cam civic tuh. Jangan macam vios yang nampak tergantung..hhehe

  31. *off topic*
    aku teka, masjid dekat je dgn ofis kot, turun tangga je, takpun blok sebelah je…lgpun zuhur skrg dh lewat..huhu

  32. kantoi sudah, belakang cantik je

  33. facelift nnti tukar bonet dgn ubahsuai lampu yg lekat kat situ…jd mcm ni

    huhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s