funtasticko design

http://funtasticko.net

Hyundai I-oniq

10 Komen

Hyundai I-oniq yang bakal dipamerkan di Geneva bulan ini bakal memperlihatkan evolusi gaya rekaan “fluidic sculpture” yang nampak lebih kemas & lekuk-lekuk badannya nampak lebih clean berbanding dengan model sebelumnya. Ia juga nampak lebih ringkas tetapi lebih menonjolkan rekaan model tersebut dengan lebih baik. Pada pendapat saya, inilah yang terbaik daripada Hyundai kerana gaya rekaan sebegini akan lebih mudah diterima oleh semua termasuk di Asia & Eropah. Model apakah yang bakal menggunakan gaya rekaan “fluidic sculpture”  terbaru ini? Kita nantikannya…🙂

10 thoughts on “Hyundai I-oniq

  1. bunyi macam “Ironic” dah..

  2. harap2 ada version sedan jugak huhu

  3. Proton should emulate this…..its the way forward in term of design…

  4. proton reti tgk gambar jer…
    nak design macam ni…jauh panggang dari api..
    26 tahun, last2 dpt design p321A..tu pun design 10 tahun lepas..
    apa yg diorang buat selama ni tak tahu la..
    maklumlah….proton…

  5. tu dia… dia dah mai…
    sekali buka mulut, terus xder ilmu yang dapat diterima….

  6. abaikan si fulan ni..

    Kereta 3 pintu? Ironic ni kalau tak boleh beat Neo S2000 tu tak payah show off la..haha..

  7. 350z + Volvo C30= ionic. At least proton design ad lebih bnyk originality….

  8. pada mata aku plak,fluiditic yg nih lebih aku suka coz nampak mascular mcm muscle car, elegance n ada unsur2 wind craft yg sederhana.
    Yg sedia ada mmg lawo,tp tgk byk kali,nampak cam terlalu byk curving n slope,kekadang nampak cam overdone plak. Yg nih aku suka, ada ciri european, american n asian. Bg aku the best design dr hyundai team design.Tp pada mata akulah.

    Off topic, tgk donato coco buat magic touch dia kat lotus exige s baru,mmg power. Dr kete nampak cam kete barebone track day car, dh jadi pesaing porshe cayman s plak. Kalah evora. Klu donato coco masuk lebih awal kat lotus,xperlulah nak pkai khidmat italdesign,pkai lotus design pun dh power.

  9. mcm dah ada lama jer design nie… nissan 350Z… ker korang nie bila nampak kereta baru jer kata proton tak reti nak design…. apa ke hal nyer yob… copy paste edit skit then rename jer…. lg pn hyundai atau kia org europe yg design keter dorang… ada paham

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s